Arctic-Cat 2012

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 4/1/11.

  1. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Speedwerx on läheisessä yhteistyössä mutta ei säily takuut ei.
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    No sieltä sitte pikku riskillä voimaa koneeseen ;) No kyllähän se vakionakin hyvin liikkuu.
     
  3. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Tonni menee kilkkeisiin 240 hp versioksi. Lähellä oli etten tuollaista hankkinut tälle kaudelle. Päädyin sitten päivittämään nykyistä. Olisi hienoa päästä kokeileen millainen tuo olis ajaa.
     
  4. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Halpoja heposia. Olis varmaan kiukkunen peli. Vakiota oon ajanu twin spar rungossa eikä sekään mikään nuhapumppu ole. Mitenhän lie luotettavuuspuoli viritettynä? Jammuthan kyllä kestää, rotaxin 1200 ei vissiin niinkään hyvin ahdettuna. Mitä tuo tonnin paketti sisältää?
     
  5. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    3-osaisen ohjelmoinnin boxiin, uuden äänenvaimentimen ja alumiiniset ahtoputket.
     
  6. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Mitä meinaa kolmeosainen ohjelmointi?
     
  7. sokerikukko

    sokerikukko Greenpeace E-Tec

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Voi ajaa eri oktaanisilla bensoilla ja saa ohjailtua tehoja. Ykkösasento 87okt jenkkibensasta 177hv, kakkos- ja kolmosasento 210hv/240hv laadukkaalla pumppubensalla. Nelosasennolla takasin vakiosoftaan, jos jotaki hajuaa.
     
  8. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Ok.
     
  9. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Eilen tuli pönötettyä tallissa uutukaisen (ei tosin oo oma :'() ympärillä. Asioita mitä pisti silmään:
    - Yläkuomujen maali on tosi löyhässä kii. Oranssi väri ainaki lähti melkeen aivastamalla irti.
    - Sivuposket on melko PITA asennella paikalleen. Lämpimässä tallissaki tuntu olevan trabolsseja saaha ne oikein paikalleen, niin miten lie onnistuu metässä sitte ko joka paikka on lunta ja jäätä täynnä? Lisäksi näyttää että siellä on melkosia reikiä mistä lumi pääsee suoraan variaattoreille. Viikonloppuna selviää aiheutuuko tuosta ongelmaa...
    - Samperin tiivis paketti koko konehuone. Sinne ei haluttas tiputtaa mitään työkaluja ;D
    - Kuomut saa todella nätisti pois: Yläkuomu 4:llä ruuvilla + penkki yhdellä. Pohjapanssari lisää irrotettavien ruuvien määrää kahdella. Tämän jälkeen kelkka kuoriutuu melkolailla rungolle asti. Huoltoystävällinen siis!
    - Kytkimen puolella vois olla hyvä olla meshiä se ylempi taitos osio? Pakarin lämpö pääsis paremmin veks
    - Ajolasikotelo on pätevä :-*
    - Äänen eristys mujut on melkeen 2cm paksuja :eek: Jos tätä kelkkaa alkaa oikeasti keventään, siitä saa ihan sikana varmaan painoa pois.
    - Öljysäiliö on vähä ahtaassa paikassa
    - Bensatankin täyttöaukko on pesty liian kuumassa ja se on kutistunu melko olemattomaksi ;D
    - Ilmanotto näyttää pätevältä. Ilmaa otetaan sekä ylä- että alapuolelta siitä kuomujen päältä. Nuo ei käytännössä mahda mennä tukkoon missään kelissä.

    Positiivinen fiilis kuitenki jäi kelkasta, asiat näyttää olevan mietitty ja pakattu tosi nättiin pakettiin.
     
  10. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Tekniikanmaailma 3/2012 moittii bensan kulutuksesta / laadusta AC f800sp. Ettei kelpaa kissalle muu kuin 98oktaaninen. Kuinkahan on? Käsittääkseni maahantuojan jollakin sivulla mainitaan että voi laittaa 95vesibensaakin tankkiin? Miten on? Kertokaapa kellä varmaa tietoutta asiasta :-\
     
  11. Juzu81

    Juzu81 AC F 800 -12

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Noissa kasisatasissa on käytettävä 98 oktaanista. Näin oli ainakin ohjekirjassa ja varmistin asian myös ostovaiheesssa jälleenmyyjältäkin. Tietysti ainahan joka vehkeet syö liikaa bensaa; aina pitäs päästä pienemmällä kulutuksella. Reittiajossa kulutus on pyörinyt 16-20 litran välillä riippuen tietysti kaasun käytöstä. Tämä kulutus riittää ainaskin minulle; kuhan nyt ei ala 30 litraa sataselle hörppimään ;D
     
  12. ilecat

    ilecat cf 8 r 2010/09

    Vs: Arctic-Cat 2012

    hyvähän se on vetää noissa testeissä kotiapäin säilyy roissakin työpaikat,mulle on ihan sama kuka sielä testeissä pärjää ku aina ostan kuiteski katin ;D ;D ;D
     
  13. Migetzu

    Migetzu Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Kyllä mulle on aivan sama mitä se kelkka kuluttaa. Kyllä se kelkkaillun pienin erä on se bensa ku lasketaan kaikki ajokamppeet, vakuutukset, huollot. Re 600 e-tec -11 on kuulemma pikkuruokainen mitä ite semmosella suhailin viime talven niin reitti ajon pienin kulutus taisi olla 23litraa/100km ja tää nykyinen katti vie saman verran mutta voimaa on aikas paljon enemmän! Toki ummella molemmilla menee helposti se 40litraa sataselle.
     
  14. willevil

    willevil Lynx Boostdocker

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Ihmisriepu on ostamassa väärää laitetta jos miettii noita oktaani kysymyksiä näiden nyky vehkeiden kanssa. Kaikkiin urheiluvehkeisiin aina vaan ja ainoastaan parasta. Niin pyöriin, kelkkoihin kuin autoihin. Järjetöntä skotata tollasessa paikassa. Ite en oo kymmeneen vuoteen käyttäny ysivitosta edes kirkon polttoon. Moni laite toki toimii kurallakin, mutta yleensä kärsii teho ja kulutus. Ja mikä pahinta, ollaan niin limitillä että ei kestä pientäkään ongelmaa tai muutosta kun jo katastrofi on läsnä.

    Saisivat lopettaa koko ysivitosen...

    Viljo
     
  15. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Son vain että joskus ei ole muuta tyrkyllä kuin ysivitosta...
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Ois näissäkin vielä semmonen kytkin kun oli esim. 2003 Firecatissa, että virtalukosta pysty valitsemaan hieman käytettävää sytytysennakkoa.
    Amerikkalaisten vaatimus polttoainehan on näille uudemmille cateille heikäläisittäin Premium 91. Suomalaisittain tuo tarkoittaa about 96-97 oktaanista eli käytännössä 98.
     
  17. luoma

    luoma Yamaha V-Max 700 -00 + A-C XF 800 -12

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Kyllä te huonosti osaatte tulkita testituloksia! Kun tarkemmin luetaan, niin Catti voitti, Polle oli toinen, Lynksi kolmas ja Sikidoo piti perää. Ottakaa nimittäin huomioon yksi pieni tekijä, eli hinta, ja laskekaapa sitten, että mitä rahalla saa.

    Tonnilla (1.000 €) saa
    Catissa 15,2 pistettä,
    Pollessa 15,1 pistettä,
    Lynksissä 14,5 pistettä ja
    Sikidoossa 13,3 pistettä

    Tai toisin päin laskettuna pisteille tuli hintaa
    Catissa 65,80 €/piste,
    Pollessa 66,30 €/piste,
    Lynksissä 69,20 €/piste ja
    Sikidoossa 75,10 €/piste

    Yksiselitteisesti Catissa saa euroilleen eniten vastinetta, eli paras hinta/laatusuhde.
    Jokainen tehdas pystyisi tekemään aivan mahdottoman hyvän kelkan, jos hinnasta ei tarvitsisi välittää mitään. Testivoittaja olisi helppo tehdä suurella rahalla, mutta ostaisiko kukaan 25.000 €:n kelkkaa?
    Asian voi nähdä myös niin päin, että laittamalla hintaeron verran rahaa pikku päivityksiin, voisi kelkkaansa parantaa roimasti. Esim. Catin ja Sikidoon hintaerolla (2.000 €) tekee jo ihmeitä, ja jos laskee jonkinlaisen hinnan pois vaihdettaville tuliterille osille, niin päästään jo varmaan kolmen tonnin päivitykseen ja tulos aina vain paranee.

    Toinen hauskuus piilee niissä kommenteissa, joissa sanotaan, että en piittaa testituloksista, vaan ostin itselleni parhaiten sopivan kelkan. Tämä pitää paikkansa vain todella harvan kohdalla. Kellä meistä on ollut mahdollisuus vertailla kaikkia merkkejä tasapuolisissa olosuhteissa ja riittävässä määrin? Ei minulla ainakaan. Olen kokeillut eri merkkejä eri vuosina ja ihan eri olosuhteissa. Kyllä itse ostin Catin ihan sikana säkissä. Toki tutustuin uutuuksien esittelyihin ja koeajoihin jne., mutta ihan sokkopeliä se oli, minulla ei ollut mahdollisuutta ajaa haluamallani mallilla metriäkään. Itse päädyin crossover-malliin ja olisin kelpuuttanut minkä merkin tahansa, paitsi en Jammua sen painon takia, mutta päädyin Cattiin parhaan vaihtolaitteen hyvityksen takia. Tässä tapauksessa sattui kaksinkertainen hyvä säkä: Eniten pisteitä tonnilla ja tuplapotti parhaan vaihtolaitehyvityksen merkeissä.

    Kai se totuus on se, että useimmat meistä ostavat kelkan ulkonäön, moottoritehon, kiihtyvyyden yms. mutta ennenkaikkea oletetun imagon takia.
     
  18. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Tekniikan maailman kelkkavertailuissa pätee ihan sama kaava ku autovertailuissaki, pienin kulutus ja isoin tavaratila = voitto. Jos haluaa lukea juttuja kelkoista on parempi lukea kelkkalehtiä, jos haluaa lukea autoista tilaa tuulilasin.
     
  19. 1tas

    1tas Lynx RS 600 -14

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Mielenkiintoinen ajatusmalli. Tokihan noita testejä, tai ihan mitä vaan voi tulkita itselleen suotuisimmalla tavalla.

    Lähtökohtaisestihan noissa testeissä kuiten testataan vakio kuosissa olevia kelkkoja. Yllä olevalla ajatusmallilla testaaminen olisi melko turhaa puuhaa. Ilmoitettaisiin vaan tyyliin, että Doohon verrattuna Cattiin voi ostaa tällä summalla lisävarusteita ja riippuu omista valinnoistasi tuleeko siitä hyvä.

    Tietenkin ymmärrän (vai ymmärränkö sittenkään?) myös niitä ihmisiä jotka pitävät 30k autoa parempana kuin 60k auto, koska nythän jää rahaa päivittää sitä 30k autoa toisella 30k:lla ???

    Ei herneitä ;)
     
  20. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Tätä tarkoitin tuolla bensa hommalla. Testissä sanotaan ettei käy kuin 98, mutta catin sivuilta poimittuna ( http://www.arcticcat.fi/files/arcticcat/pdf-magnet-tiedostot/E10_Bensiini._pdf.pdf ) mainitaan että käy kaikkiin jossa minimivaatimus on 95. Ja seuraava poimittuna servicemanuaalista=RECOMMENDED GASOLINE
    (EFI Models)
    The recommended gasoline to use in these snowmobiles
    is 87 minimum octane regular unleaded. In many
    areas, oxygenates (either ethanol or MTBE) are added
    to the gasoline. Oxygenated gasolines containing up to
    10% ethanol or up to 15% MTBE are acceptable gasolines.
    Do not use gasolines containing methano

    Itse käytän 98;a meidän huushollin kaikissa laitteissa mitkä toimii bensalla, paitsi brigss stratton moottorin omaavassa ruohonleikkurissa käy myös Meukov V.S.O.P ;)
     

Suosittele tätä sivua