Arctic-Cat 2012

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 4/1/11.

  1. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Menee kyllä pahasti aiheen sivuun, mutta pakko varottaa tähän hätään, että anopilla oli korkkaamattomassa Meukovi-pullossa ihka oikia kärpänen pari vuotta takaperin! Eli en suosittele käyttämään missään kulkuneuvossa polttonesteenä, voi tukkia pääsuuttimen! Kurkkuun noin pienet partikkelit eivät sen sijaan jää junnaamaan joten... ;D
     
  2. Jiiriviksi

    Jiiriviksi Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    edelliseen sen verran korjausta, että ainakin meitän briks&staattorissa on sen verran iso pääsuutin, että kaikki oravaa pienempi mahtuu läpi.. ja se toimii muutenkin paljon paremmin yhden tähden jallulla :)

    Kyllä noi testit varmaan kertoo paljon oleellista tietoa kelkoista ja niiden ominaisuuksista, mutta eikö siihen testiryhmään olisi hyvä ottaa mukaan pari "ei niin ammattilaista", joiden mielipide laitteista saattaisi olla hiukka erilainen. Moni sporttikelkan ostaja ei kumminkaan ole 6000km talvessa ajava endurokuski..
     
  3. rukan weerala

    rukan weerala AC XF 1100 SP Ltd vm- 12

    Vs: Arctic-Cat 2012

    LUOMAn piste per euro- vertaus on varsin kelpo tapa "yleismittauttaa" kelkkoja joihin oma kiinnostus ja ennenkaikkea lompakko antaa tukea. Jos jotakin nyt se kiinnostaa, niin itsellänikin €uro on monessa asiassa hyvä konsultti. Hauskaa on sivusta seurata, kun kaverit ostavat listan kalleimmat kelkat ja sitten alkaapi se päivitys. Siis sama päivitys kun listan halvimpaan kelkkaan-- aivan sama lopputulos. Haetaan vepukkaa tai KYBin 50 mm yms. yms. sitten tuo virittäminen. Varsinkaan kun ei ilmeisemmin ajeta oikea numerolappu kyljessä niin haetaan viriosaa, "ihme" pakaria, tehosoftaa jopa turbokittejä. Hei camoon !

    Kilpailevan lehden kiihdytysvertailussa panin merkille tuon AC XF1100 vapaahengittävän jäävän testin tehokkaimmalle Lynxin 800 E-tecille 0-80 km/h kokonaista 0,18 sekunttia hoh hoh, tuolla ei patikko-patikkoelämäsää siis kymmenen kiihdytyksen kokonaisetu on 1,8 sekunttia. Voi vitsi :eek: ( äläkää nyt sanoko ettei tuolla XFällä voi edes kiihdyttää 10 kertaa :D voisin jo etukäteen antaa vastauksen että no otetaan tuommoiset 200 km etappi ja kirjataan tupakkitaukojen tarve per kelkka :p, tarkoitan että kyllä tällä XFällä vaan näyttää jaksavan ja jaksavan ja jaksavan )

    Miten pisteyttää nelarin "kuminauhamaisen" tasaisen kiihdytyksen antama niska/hartiaseudun jäykkyyden hillintä suhteessa mielettömän voiman aiheuttaman rintarankaan repivän kiihdytyksen ja totaalijarrutuksen aiheuttaman niskan eteenpäinpainumisen aiheuttaman venymisen synteesistä muodostuva tuska ??? No vitsi vitsi ;D ;D haittaaks se ?

    Mutta oli se TMn tai kelkkailijoiden varsinaisten magazinien testit antavat ne objektiivisesti niitä tutkailtaessa hienoa tutkittua perustietoa johon jokainen kelkan ostaja voi harkintansa ja lompakkonsa mukaan ostopäätöksensä perustaa. Rintintinin ehdotus ns. "tavallisen kuskin " mielipiteestä esim. 6000 km ajon jälkeen voisi olla hyvä vastine saman kelkan uutuustestiarvioihin.
     
  4. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Nuo jenkkioktaanit on ihan eri asia kuin täkäläiset eikä voi verrata suoraan. Bensan oktaanit voidaan ilmoitta monella eri tapaa.

    Lainaus suoraan wikipediasta:
    Koska oktaaniluku on täysin kokeellinen mitta, eli sille ei ole varsinaista teoreettista vastinetta, se riippuu paljon mittausmenetelmästä. Standardimoottorille ja standardiolosuhteille saatu oktaaniluku on ns. RON (research octane number). Huipputehoa tiekäytössä simuloiva mittaus, jossa sytytysaikaa vaihdellaan, bensiiniä lämmitetään ja kierroksia annetaan enemmän, tuottaa luvun MON (motor octane number). MON on yleensä 8–10 pistettä pienempi. Euroopassa käytetään lukua RON, Amerikassa käytetään yleensä RON-, ja MON-lukujen keskiarvoa.

    Käytännössä jenkkien 91 oktaaninen vastaa täkäläisittäin jotain 96-97 oktaanista muistaakseni. 87 aika lailla vastaa 95:sta, mutta täkäläiset bensat myös siältää enemmän happea kuin jenkkibensat.
     
  5. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Minun mielestä olisi hyvä jos edes joskus näissä alan lehdissä olisi kelkkavertailu tehty niin, että ensin tehdaskunnossa ja sen jälkeen alusta simmitettynä jollain ammattilaisella. Kuitenkin kaveripiirissä ja omissa kelkoissa alustat ovat olleet ihan järestään simmitettyjä kun harvassa pelissä ne vakiona on riittävät kunnon patikkoon. Vähän turhauttaa lukea vuodesta toiseen miten muissa paitsi Lynxissä pääsääntöisesti alusta pohjaa liian herkästi. Ymmärrän kyllä, että Pentti Peruskelkkailija ei tiedä edes mistään simmityksistä ja ajelee vakio setupilla, mutta moni vähänkään kokeneempi harrastaja osaa kyllä mennä iskaripajalle lääkkeitä kyselemään jos alusta on liian pehmeä. Uskoisin, että saataisi joihinkin vertailuihin vähän erilainen lopputulos kun alustojen säädöt laitettaisi ensin kuntoon.

    Kovasti kiinnostaisi tämä uusi -12 Cattila F800. Vaan onkohan sen alusta nyt sitten ihan paska kun se pohjasi tehdasasetuksilla taas lehtien vertailuissa ::) :p
     
  6. willevil

    willevil Lynx Boostdocker

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Toi juttu ei muuten käyny edes mielessä.... Oon vissiin niin kermaperse mestoilla liikkunu etten oo vielä tavannu asemaa mistä ei 98 sais, mutta jos asiaa oikein ajattelee niin voihan se tosin olla että niitäkin löytyy.

    Viljo
     
  7. willevil

    willevil Lynx Boostdocker

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Ite oon kanssa miettiny tota testien rahalle vastinetta asiaa. Mun mielestä se olis ihan oikein että jotenkin huomioitais kahden tonnin hintaero. Terhakka maahantuoja tekis Cattilasta huippu kamppeen kun pistais oikeat sukset ja iskareihin pikku shimmitykset. Hinta olis SkipoDon verran mutta ajettavuudessa saattais mennä jo edelle. Siihen Katiskan muut hyvät ominaisuudet niin olis testivoittaja joka lehdessä.

    Mutta eipä noita niin vakavasti voi ottaa. Itelle riittää että itse tykkää. Onhan se toki kiva lehdestä lukea että oma kelkka on paska kääntymään niin saa emännälle perustella tuhannen euron päivityspakettia.

    Vilho
     
  8. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Ideana loistava mutta epäilen ettei millään kotimaisella kelkkajulkaisulla ole resursseja moneen kertaan kelkkavertailuja tehdä. Pelkät koeajotkin päivitetyistä kelkoista olis hieno juttu.
     
  9. snoub

    snoub Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    En tiiä mutta ainakin omasta mielestä on kyllä ihan reilua että parraat kamppeet voittaa testit ja vähän huonommat sit jää niille muille sijoille. Vai pitäiskö valita vuorovuosin voittaja eri merkistä ettei tulis kelleen paha mieli? Vääntelee sit välivuosina sellaiset kaaviot ja jakolaskut niistä testituloksista että oma on ykkönen :)

    Onhan se selvä että jos muut merkit on alkanu panostaa iskareihin ja niiden säätöihin ei kärkikahinoissa olla millään halpisratkaisuilla, varsinkaan näissä suomen olosuhteissa. Sitten ne toimivat kepit maksaa jälkikäteen pitkin kelkkaa 3800€ ja kaks ekaa talvea säätelet kampetta kohilleen.. Vahvistelet paikkoja, säädät ja testaat. Takuu toki evätään jo eka huollossa ku oot menny tekee siihen kaikkee typerää ominpäin..
    Sopii toki joillekkin, mutta jos ite ostan uuden laitteen niin siihen pitää olla olemassa säädöt ja palikat millä saa ilon irti myös kahdesta ensimmäisestä talvesta. Arvosta sulaa kuitenkin puolet siinä säädellessä ja modaillessa kampettaa iskuun.

    Eipä sillä, katti kiinnostelee itseäkin kaikesta huolimatta edelleen, ja umpispuolen kamppeet varmaan pärjäilee myös testipoluilla jatkossa ;)
     
  10. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Jos oikein lukemani muistan, niin Catilla olisi mahdollisuus hoitaa alustapuoli kuntoon niin halutessaan. Suomessa siis. Eli Forssellin iskarisäädöt loihtinut ukko on nykyisin jossain cattia edustavassa putkassa hommissa ja värkkää myös iskareita. Sumekon tarttis vaan pyytää ja maksaa hommasta vähän.

    Esimerkkinä, Yamahalla on asialle ymmärretty tehdä jotain (jotkut tietänevät syynkin) ja alustasäädöt alkavat olla iskussaan. Homma tuskin on muusta kuin maahantuojasta kiinni, että saadaan laitteet asialliseen iskuun. Toki, etupukkiin jämympi vaimennin tekisi terää, mutta sekään ei välttämäti olisi mahdoton toteuttaa.
     
  11. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Saattaapi olla vaan niinkin, että haetaan "halvalla" ja säätämättömällä kelkalla markkina osuuden kasvua yhtenä vuonna, mutta loppujen lopuksihan tuossa kustaan omille koiville. Varmasti saapi säädöt ajettua kohalleen joku ukko Suomessa, mutta jos ne ruvetaan joka kelkkaan sitten muuttamaan Suomessa maahantuojan laskuun niin eiköhän se hinta pömsähä myös Cissoilla
     
  12. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Luulisin, että Fox toimittaa iskari Catille juuri niillä prikoilla kun Catti ne tilaa, eli todennäköisesti Sumeko saisi aika pienellä hintalisällä neuvoteltua tilaamiinsa kelkkoihin omat shimmit.
     
  13. luoma

    luoma Yamaha V-Max 700 -00 + A-C XF 800 -12

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Paremmuusjärjestykseen laitteet on vielä aika helppo laittaa, mutta sitten kun mietit, että minkä kannattaa ostaa, niin tuo rahalle-vastinetta-mittari (€/piste) on aivan ylivoimainen. Vai pitäisitkö kohtuullisena, että joudut maksamaan pari tonnia lisää parista lisäpisteestä?
    Minä lasken kaikista vertailutesteistä aina tuon hinta/laatusuhteen. Jos joku Kadetti saa pisteen enemmän kuin Corolla, mutta tuolle viimeiselle pisteelle tulee tonnitolkulla hintaa, niin päädyn piankin Corollaan. Kukin saa tietysti ajatella ja laskea niin kuin haluaa. Minä otin tuon hinta/laatusuhteen esille sen takia, ettei nyt sentään tuhkaa kannata Catin omistajien ruveta päälleen ripottelemaan selvässä asiassa: Lynx oli parempi, mutta Catissa tai Pollessa saa rahoilleen paremman vastineen.
     
  14. ilecat

    ilecat cf 8 r 2010/09

    Vs: Arctic-Cat 2012

    no eise nyt niin hirveän kallista ole niitä iskareita simmittää. vakiokepistäkin saa kohtuu pelin. telaston iskarit 200 ekee. eli ei olis iso investointi maahantuojalle. ja määrällä varmaan hinta putoais.
     
  15. d6r

    d6r Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Varmasti saataisiin muutoksia lopputuloksiin, mutta jälkimmäinen vertailu ei enää kertoisi siitä mikä valmistaja/maahantuoja on tuonut markkinoille onnistuneimman tuotteen vaan siitä mistä tuotteesta harrastaja saa hyvän käyttämällä omaa aikaansa ja rahaansa. Tavoitetilahan on, että laitteet olisivat mahdollisimman valmiita siinä vaiheessa, kun ne luovutetaan asiakkaalle, joten vertailuissa tulee mielestäni käyttää ensin mainittua näkökulmaa. Ilman kritiikkiä ei kannata odottaa merkittävää kehitystä. Jos pienin toimija Lynx pystyy tekemään alustaltaan valmiin laitteen, pystyisivät varmasti muutkin valmistajat/maahantuojat, jos vain haluaisivat. :)


    Itse asiassa suhteellinen hintaero esim. Ski-Doon verrattuna on tänä vuonna pienempi kuin viime vuonna.

    Vuosi AC SD %
    2012 13690 15690 -12,7
    2011 11990 14790 -18,9
    2010 12990 13890 -6,5
    2009 11990 13690 -12,4
    2008 12950 14110 -8,2
     
  16. snoub

    snoub Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Joo ja se on hyvä että markkinoilla on monenlaista ja hintaista vaihtoehtoa tarjolla. Itse en kuitenkaan maksa senttiäkään pisteistä tai lisäpisteistä, vain siitä että kampe toimii mahdollisimman hyvin siinä käytössä mihin sen hankin.. Eli lyhyt sporttilaite pitää toimia suomen reiteillä ja patikkoralleissa, eikä haittaa vaikka se olis ilman ylimääräisiä hitsailuja nipussa vielä parin talven jälkeenkin. Eli omalta kohalta ainakin tulee halvemmaksi ostaa sellainen laite mitä on sitä varten suunniteltu, kuin rueta keksimään pyörää uudestaan ja tekemään sellainen itse. Toki pieniä muokkauksia ja säätöjä on jokalaitteessa tehtävä, käyttäjän mukaan.

    Jos ei kaipaa niitä "voittajan" ominaisuuksia niin varmasti saa halvemmalla mieleisen kamppeen, mutta jos niitä kuitenkin kaipaa niin rahan meno on tosiasia kun alkaa rakentamaan.
     
  17. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Eiköhän ne saa catin iskarit halutessaan hyvään iskuun ihan ilman suomalaistenkin apuja. Taitais se homma onnistua eräältä hibbertin perheeltä..

    Taitaa vaan olla valitettava tosiasia että tehtaalle on aika yhdentekevää myydäänkö täällä ne muutama sata cattia vuodessa vai myydäänkö ensimmäistäkään... Taitaa nuo pohjois-amerikan megamarkkinat määrätä tahdin. Niille baanoille taitaa tuo f800 olla aika upea peli, turbonelarista puhumattakaan.

    Sitä en kyllä kiellä etteikö siitä tännekkin pikku päivituksillä huippupeliä sais. Vakiokunnossaankin se varmasti riittää 80 prosentille suomalaisista reittikuskeista.
     
  18. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Jep. Ja onhan se niinkin, että valtaosalle kelkka toimii sellaisenaan, jos ei tartte aivan nuppi punaisena paukuttaa. Toki olisi iso plussa, jos maahantuoja vaikkapa merkin enskakuskien avustuksella kehittäisi kovempaan käyttöön tarkoitettuja säätöjä.

    Ja sitten, kelkassahan on toki muitakin ominaisuuksia kuin alusta, toiselle teho on tärkeämpää, joku etsii lähinnä pätkätouringia jne. 800cc:t ei varsinaisesti ole kovimpaan reitinpaukutukseen tehtykkään, siihen on kusiaiset. Catilta tuo valitettavasti puuttuu, ellei halua varsinaista kilpuria.
     
  19. AMasa

    AMasa Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Seki ois kova sana ku sais kevätennakkoon jonku "iskaripaketin" jossa saat vaikka wp:t, foxit tai öhlinsit (foxit vois olla catin tapauksessa ja niihin valmiit säädöt kovaan reitti ajoon.) lisähinnasta mukaan ja originaali iskarit jää maahantuojalle.
     
  20. rukan weerala

    rukan weerala AC XF 1100 SP Ltd vm- 12

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Testeissä tunnutaan ruokkivan ajatusta saada kelkoista irti erot mahdollisimman nopeasta ajosta--- haetaan pateista pohjaamista yms. oikein tosissaan. No testeissä sen vielä ymmärtää ja näkee isona kuvanakin mutta "tavalliset" kelkkailijat lähtiessään hakemaan lisäsäätöjä jos tavoitteena on vain nostaa reitillä nopeutta ( vain nopeutta siis ) aiheuttavat toisille kelkkailijoille kohtuuttoman riskikehyksen. Jos oikein rehellisiä ollaan nyt on kyllä nämä uudet kelkat varsinkin 2012 mallista alkaen sport ja cross over luokissa niin hyviä että en kyllä ymmärrä isompia shimmityksiä niihin laittaa.... ainakaan tähän XFään ;) tosin pitihän sitä nuo sukset vaihtaa mutta turvallisuuden nimissä ;)

    Tuo kilvanajo "muskelikelkkasarjassa" on todellista venäläistä rulettia jos ne säädöt tähtäävät nopeuden tolkuttomaan nostamiseen.
     

Suosittele tätä sivua