Arctic-Cat 2012

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 4/1/11.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Nelarin ajo on tasakaasulla ;D
     
  2. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Tarkotatko että sulla perä painuu perättäisissä patikossa ja lopuksi pohjaa? Jos noin on, sillon on liian paljon paluu vaimennusta ja takapukki "pakkaa" patikossa. Tarkottaa suomeksi ettei iskari kerkeä palautua edellisestä patista kun uus patti jo läsäyttää iskarin uudelleen (ja ehkä vielä edellis kertaa syvemmälle) kasaan. Jos tuota kompensoidaan lisäämällä jousivakiota (lisää ilmaa tai kierretään jousta kiriämmälle), niin katoaa sitten herkkyys ja varmaan isossa tällissä perä paiskaa takakorkeitaki kun vaimennus ei oo enää ajantasalla lisääntyneen jousivakion suhteen?

    Oon kyllä ihan eri mieltä tuosta Sumekon lausunnosta iskarien shimmityksestä. Liian löysä simmitys hajottaa alustan ko siellä raudat lyö toisiaan vasten pohjatessa. En oo tutkinu tätä uutta, mutta olettas että se on aika pitkälle samoilla komponenteilla kasattu ko lyhemmätki patti-hakkuu-versiot, niin luulis että pukit kestää mäiskytystä kunhan shimmitykset vain on kunnossa?
     
  3. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Höpö höpö.

    Uskaltanen väittää että riippuu kuskista tuo pohjaaminen.....
     
  4. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Mää kävin ajaa reilu n. 15km pätkän f800:lla niin ekana huomas, että siinä on tehoton jarru. Toiseksi, alustat sääjöt ei viissii oo sattunj vielä kohallee ku pohjaili etu ja takapää. Kolmanneksi, ohjaus makia sekä umpisen ominaisuudet sekä KEULIMISominaisuudet. Tälläne 60kg jantteriki sai ummella keulittua pystyyn. Kone oli iha ok, eise aivan apexin ja nytron herkkyydelle yltäny mutta huipputehoa kuitenki tarvittaessa löyty!!
     
  5. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Vai että huono jarru ja iha ok kone ;D
     
  6. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Ja floatit keulassa pohjas? Se kun ei vaan ole fysiikan lakien mukaan mahollista jos ei putket räjähä halki tai tiivisteet pullaha pihalle. ::)
    Käsille se saattaa kyllä lyä ku menee aika jäykäksi loppua kohen. Ilmaa ei kuiten voi puristaa olemattomiin sieltä kammiosta jollon se pohjais.
     
  7. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Arctic-Cat 2012

    No sanotaan suoraan. PASKA JARRU verrattuna Jammun jarruun.

    Aa, no sen verta kovalta tösäykseltä tuntu käsissä, kun ojan pohjalle lensin keula eellä, että aattelin, että pohjas, mutta enpä aatellu, että siinä oli floatit keulassa. Samanlailla se tuntu käsissä ku sen uuen 500sen katin pohjatessa, jossa oli KIERREjoudelliset iskarit keulassa.

    Nii ja jotenki 800 ötäkkä tuntu äkäsemmältä, et jos Etec 800 on hyvä, nii katin kone on sit iha ok.
     
  8. 101mm

    101mm XM

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Sama huomio viimevuotisessa hcr:ssä. Kelkan reittinopeus parani alustan löysäämisen myötä.
     
  9. Migetzu

    Migetzu Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Itse taasen oon tykänny tuosta catin uudesta jarrusta. Nyt siinä on tuntumaa milloin on matto menee sutiin ja milloin ei. Kyllä siinä teho riittää kun puristaa vaan kahvasta! ;D
     
  10. Yamkam

    Yamkam AC XF -13

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Onko kellään kokemusta lisäpenkistä F:ään tai XF:ään. Välillä pitää ottaa poika kyytiin, ja puhdasta tourinkia ei huvittaisi laittaa, kun ajelen kuitenkin yksin isoimman osan.
     
  11. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Sun pitäs ajaa jokunen kilsa enemmän sillä catilla. Aika outoja kommenteja jarrusta ja koneesta, totta se vehe on ollu särki ::)
     
  12. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    komppaan kyllä tätä ihan täysin.. itse viime talven ajoin 800 kuutioisella ötökällä ja en näe mitään missä se nyt niin parempi olisi joten tuohon kyllä haluaisin vähän perusteluita. Samaten tuo jarruhan on pirun herkkä ja ainut mitä kaipaisin että olisi samanmoinen tuntuma kuin esim moottoripyörissä mutta käytännössä se taas on mahdottomuus. Liekkö aloittaja ei ole ykännyt siitä että pienellä kosketuksella tela on lukossa vai mistä moinen kommentti?
     
  13. rukan weerala

    rukan weerala AC XF 1100 SP Ltd vm- 12

    Vs: Arctic-Cat 2012

    siis nyt täytyy edelleen täsmentää että jo apukoulussa opetetaan että löysemmillä jousilla meno maistuu makialta--- aikanaan Mantan takajousiksikin laitoimme ikivanhan kadetin jouset .... MUTTA

    tässä XFässä on se perusongelma jota ei ollut esim jaguarissa että siinä ei ole hakasjousia. Tuo Float hoitaa paitsi iskunvaimennuksen myös jouselle perinteisesti sälytetyt tehtävät.

    Oma perusbroleemi on nyt se että tyyliin + 100-120 psiitä on parhaan tuntuinen vaimennuksen suhteen mutta tuo perkule kun laskee sitä "runkolinjaa" alas varsin merkittävästi kun laskee takaiskarista paineet alas 150 psiistä. Eka huollossa Tarvikeskeskuksen pihalla totesi kaveri kun katto XFää että miksi se on nuin lintassa--- sanoin että just laskin paineet 90iin.... huoltokaveri sano no katotaan mikä siinä on vialla. Huollosta ku tuli niin perä törrötti nätisti ylhäällä ja paineet 150 psi.

    Ja kun vielä mulla on takaritsalla noin 15 kg laukka ( mustat suorat housut, valkoinen kauluspaita, pikkukengät ja partavettä ;)) niin siihen tulee "lisämomenttia" joka vaatii enemmän "jouselta" siis ilmanpaineelta että hankala yhtälö

    Jagessa kun oli klikkerit niin siitä kun napsautti oli laukku niin kiristi ja ei laukkua niin löysäs avot pelitti oikke hyvin
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Minun mielestä tämä on juurikin sitä pilkunviilamista mistä kenellekään ei ole hyötyä älkää turhaa kiusatko nuorta poikaa kuitenkin ymmärtää paljon enemmän noiden vehkeiden päälle kuin suurin osa tuon ikäsistä vai kuinka? Kyllä sieltä täysin sama tunne tulee kun "pohjaa" samanalailla kuin kierrejousellisessa vai oletteko täysin eri mieltä... mutta hyvä että niitä ei tartte simmittää teidän mielestä pohjaamisen takia ikinä voi hakea loputtomasti herkkyyttä ;D ;D ;D Tämä tästä aiheesta.
    Jarrusta tuli mieleen vanha endurolynxin jarru mutta vielä heikompi tehoisena, osaltaan se voi olla hyvä itekkin yritin koko koeajon jarrutuksissa hakea sellaista pyöräfiilinkiä sen kanssa ja tuolla tautisen pitävällä matolla se osittain onnistuu kunhan saa kilsoja alle mutta toisaaltaan se lukkojarru ei aiheuta tuon kelkan kanssa ongelmia mutkaan tullessa on se sen verran rauhallinen peli! Hitto ko ei omaan pulkkaan saa tuota mattoa.......
     
  15. d6r

    d6r Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Onko muuten 1500km jälkeen vielä telatunneli pysynyt muodossaan siitä penkin takana olevan kyömyn päältä?

    (ArcticChatista lainattu kuva)
    [​IMG]

    http://www.arcticchat.com/forum/procross-xf/313571-kinked-tunnel.html
    http://www.hardcoresledder.com/forums/493-procross-2012/566969-anyone-kink-there-tunnel.html
    http://www.hardcoresledder.com/forums/493-procross-2012/571963-warranty-tunnel-rejected.html
     
  16. rukan weerala

    rukan weerala AC XF 1100 SP Ltd vm- 12

    Vs: Arctic-Cat 2012

    TÄYDELLISTÄ !!! mulla on siis niin samanlainen vekki ja ylläriylläri mulla on nyt siis tuolla Taisto Hirvoselle Oulussa huollossa ja siellä oli 3 XFrunkoista ( yks äMmä ja pari XF800sta ) ja tuo mun KAIKISSA sama vekki syntymässä.... nomos brobleemos edelleenkään sillä tämä jos joku on tyyppivika ja uskon ja luotan että tehdas/Sumeko tekee jonkin vahvistusesityksen tuostakin. Pyysin muuten kirjaamaan huoltomuistioon omasta reklamaation....

    niin vielä tuosta takaiskunvaimennuksesta---- kunhan siitäkin saadaan lisäkokemuksia veikkaanpa että 2013 tai 2014 viimeistään XFässä on hakasjouset ja klikkerit....
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Outoa sinällään koska tuohon kohtaanhan tulee vissiin se alkuperäinen tavaraloota??
     
  18. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Kyllä nuilla yammun miehillä on mielenkiintoset käsitykset jarruista ;D

    Nythän tämä alkaa näyttämään mielenkiintoselta, on mullaki menossa kelkka ens viikolla korjatteille ::)
     
  19. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Nyt on pakko kommentoida, vaikkei ehkä pitäisi, kun en oo kyseistä kelkkaa riittämiin hypistelly.

    Iskarin ilmasäiliön paineella ei ole mitään tekemistä vaimennuksen kanssa ja metsään menee jos sillä pohjaamisia vältellään. Itse vaimennin on aivan tavallinen öljyvaimennin, josta löytyy välimäntä ja kaasutila typpitäytöllä. Ilmakammio on varren puolella, siinä missä periaatteessa normi jousikin on. Ilmakammion paineella säädetään sopiva jousen jäykkyys, mutta säätö on suht tarkka, johtuen ilmajousen voimakkaasta progressiosta (tästä johtuen painetta lisäämällä voi tavallaan välttää pohjaukset).

    Teräsjousen esijännitys lisää vain esijännitystä, mutta jousi kestää samana, eli jousen loppujäykkyys iskarin pohjatessa on lähes sama riippumatta esijännityksestä (muutosta esijännityksen verran). Ilmajousessa taas painetta lisättäessä lisäys kertautuu progression johdosta loppupäässä rajusti, joten paineen lisäys (120->150psi) vastaa jousen vaihtoa todella paljon jäykempään.

    Eli, ilmajousella pitäisi hakea ne paineet, joilla "ajokorkeus" on oikea ja säätää pohjaamiset iskaria shimmaamalla, kuten teräsjousellakin.

    Koska noissa on tuo ilmajousi, on geometrian oltava suht erilainen kuin vanhemmissa catin alustoissa (hakasjousiin perustuvissa) niin noissa vaikuttaa myös iskarin typpipaineet melkolailla perän korkeuteen jos paineet karkaa.
     
  20. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Arctic-Cat 2012

    No hiton lujaa sitä saa painaa, että nappaa lukkoon. Jammustta yhellä sormella saa aina riittävän jarru tehon, katissa ei. Ja ne kaakit ei koneessa tunnu yhtä tehokkaalta ku isossa nelarissa, liekkö äänet vai mikä sen tekee.

    Nii ja astimet oli kaikkiin 5 muuhun kelkkaan verrattuna surkeat, ainakin tennareilla. Lähinnä karhennukset. Melkoista luistelua sai harrastaa kelkkailessa!

    Onkoha lie ollu joku proto, kun tossa tän sivun kuvassa ilmeisesti on sentään paremmat karhennukset.
     

Suosittele tätä sivua