Snowcross keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä nitro, 5/5/08.

  1. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Syy huonoon tilanteeseen täytyy korjaantua, että harrastajamäärät alkaa kasvamaan. Syitä tilanteeseen on varmaan useita. Tuo rata-asia on varmaan yks. Se on vaan tabu näissä piireissä eli suu suppuun. Julkisesti kun siitä keskustelee niin turpaan tulee, mutta jokaisen kuskin kanssa kahden kesken saa kuulla eriäviä mielipiteitä.

    Ite saan välillä syttöjä reitti/rataohjuksen laittoon, mutta kilautus kaverille ja vimma laantuu. Ei tarvi kauaa kuunnella tarionoita tosi elämästä niin idea on kuopattu. Eilen viimeksi palautettiin maan pinnalle.
     
  2. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    kertokaahan maallikolle mikä radoissa on vikana? Ei oo rossista mitää hajua ollu sen jälkeen ku Tapio ja Ahmasalo heitti pois.

    onko ne liian heleppoja vai mikä mättää? :D
     
  3. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    No sanotaan yks semmoinen asia, minkä suurin osa varmaan voi allekirjoittaa. Kovia. Rataa pitäis säännöllisesti lanata, laskettelukeskuksissakin lanataan päivittäin. Puhun nyt omasta kotipaikkakuntani radasta.
     
  4. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    + 1

    Kunto on pirun tärkiä. Profiili on kans suurimmassa osissa radoista suoraan g-type ajoilta... Monet kuskit on sanonu että ajaa mielummin muualla, esim omilla stadikkatyyppisillä radoilla, koska kunto on niin huono ja rata vanhoille kelkoille suunnattu.
     
  5. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    +1
     
  6. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    On kyllä tosi sääli jos tämä homma kuopataan ja kuolee käsiin. Ite ajasin kyllä edelleenki jos vain olis mahkuja siihen.
    Radikaaleja temppuja suuntaan tai toiseen taitaa tarvita. Uudet junnuthan ne tietty tän vois pelastaa ja soppeli luokkajako sopivine harjoittelumahdollisuuksineen josta edetä kohti isompia haasteita.
    Ehkä jotain yhteisiä leirejä länsinaapurin kanssa ym?
     
  7. nitro

    nitro Lynx RS

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Suurin ongelma on juuri tuo ratojen kovuus ja vähälumisuus ja se, että kaikentasoisille kuskeille on tosi hankala tehä hyvä, näyttävä ja suht turvallinen rata. Minusta liian helposti valitetaan tuplista ym. muista mutta silti radoilla sallitaan shikaaneja ym. muita juttuja mitä sinne ei kuulu. Se on ihan fakta että pienellä tampparilla ei kovaa rataa saa tarpeeksi pehmeäksi, joten radan tekeminen ja huoltaminen on aika kallista hommaa. Hyviä treeniratoja ei ole juuri ollenkaan, joten treenaaminen on vaikeaa jos ei ole resursseja tehdä omaa rataa joka on tarpeeksi tekninen.

    Nykyisillä näyttävillä radoilla ajaminen on ylättävän haastavaa, joten uuden harrastajan/juniorin on tosi hankala nauttia kilpailemisesta kun kunnollisille radoille ei pääse treenaamaan. Treeniratojen pitäisi olla teknisiä jotta ajotaito ja varsinkin hyppytaito kehittyis paremmin, crossia ei voi lähtä ajaan ihan tuosta vaan niinkuin enduroa. Esimerkiksi rollon mänskissä saa ajaa ainakin kymmenen treenikertaa jotta ajotekniikan kehitys vastaa yhtä treeniä kunnollisella radalla.

    Onneksi harrastelijasarjassa/Sinisalocupissa on ollut ihan hyvin kuskeja, eiköhän sieltä nouse muutama pikkuhiljaa kärkikuskien joukkoon. Endurossa on kuitenkin hyvä noste päällä, joten luulisi että sieltä tulisi lähivuosina kuskeja crossipuolellekkin kunhan treeniratoja tulisi enemmän ja harrastelijoiden taidot kehittyy. Suomessa on valitettavasti paljon sellaisia kerhoja joissa junioreille on itsestään selvää että mahdollinen kisatoiminta on ainoastaan sprinttiä tai enduroa...
     
  8. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Olen ihmetellyt samaa. Tuplat ja triplathan ois hyviä. Kun tehdään fisksusti niin riskit minimoidaan. Ei sen alastulon vastarinne tarvi olla seinä vaan loivat päälyset ja vastanteet. Pöytähyppyreihin kaks alastuloa, jolloin saadaan molempi ryhmiä palveleva rata. Enemmän 180 mutkia, nuo 90 on vanhan ajan mutkia, jotka on vielä vaarallisia.

    Nuin paljon lopettavia, eiköhän niistä joku aja kuitenkin kerätäkseen kermat päältä.
     
  9. Hespe

    Hespe #103

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Näin maallikon silmin: Radat on liian kovia! Lunta voi olla tarpeeksikkin, mutta se ei auta mitään jos patit ja alastulot on ku peruskalliota. Tämän takia ei sitten opita ajamaan ja hakemaan nopeinta linjaa pehmeässä! Sitte se profiili, ahtaat mutkat, nielut ja kuilut joissa kyllä osataan peittää ja peipata, mutta sekään ei auta mitään ku länsinaapurin jannut menee jo puhallinkoneilla yläkautta ohi... Ja lopuksi kärjistän vielä ja moitin liiasta keskittymisestä tekniikaan kuskin kunnon sijasta.

    Ja kun valituslinjalla ollaan, niin pistetään miinuspiste vielä niille vanhemmille jotka homman ottaa kuoleman vakavasti! Jos ei mennä junnun ehoilla, niin se on varma että kun vähän pääsee vi***n ja vi**n makuun niin kelkkailu jää häviölle...
     
  10. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    miinukset : jäisyys , vähälumisuus , reijät radassa ja hyppyreiden lähdöt

    en oikein ymmärrä miksi hyppyreiden lähdöt pitää tehdä " ylöspäin heittäviksi "
    jos lähtö olisi loiva niin se pelaa alussa hyvin ja heittää pitkälle "matalalla" + on turvallinen
    lähtö kuluu , pehmenee ja muuttuu enemmän ylöspäin heittäväksi ja silloin on kuskin radanluku oltava kohillaan
    tuplat ja triplat on ok kun löytyy oikeanlainen alastulo paikka
    profiilit on joissakin paikoissa ok kunhan ei ajella sähkökaappien ja mökkien seassa
    eräänä vuonna kuskit valittelivat enontekiön rataa liian nopeaksi kun se oli vain tasoitettu ja alettiin ajamaan SM - kisaa
    eipä ollut enään valittajia kun erät oli ajettu , kiiteltiin pateista oikeasti
    voiko tuota nopeaksi sanoa kun nykykuskit jäävät 57-58s kierrosennätyksestä rapiat 2-3s ;D

    mielenkiinnosta käykää kattoon you tubesta tämä Super snowcross Kläppen 2010 on profiilit ja ilmavuus kohillaan ;D
     
  11. theless

    theless LYNX RS -14 "rottalynxi evol. 2"

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Piti se Hekulin vetää tuo sähkökaappi ja mökit tähänkin mukaan. Millä tavalla ne on haitannu snowcrossin kehittymistä Suomessa? Vaikka pidetään kisoja pienillä paikkakunnilla talkoovoimin ihan vaan rakkaudesta lajiin, niin ei kelpaa. Ymmärtäisin jos ois oikeesti sattunu vaara-tai läheltäpititilanteita. Turhaa valittamista ja muiden ärsyttämistä josta ei ole lajin kannalta mitään hyötyä.
     
  12. SV

    SV Well-Known Member

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Kyllähän jos siellä on suojaamaton mökki kiinni radanpenkassa, niin kyllä siitä vaan on aihetta huomauttaa. Siihen kun ajat kelkalla, niin saattaapi olla että tarvitaan ruumispussia.
     
  13. theless

    theless LYNX RS -14 "rottalynxi evol. 2"

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Öö. Eikös yks mökki siirretty pois vallin takaa. Ei oo huomauttamisesta kiinni, vaan siitä että niistä tarrvii jauhaa puol vuotta myöhemmin. Saa ja pitääkin huomauttaa/esittää mielipide varsinkin turvallisuus asioissa.
     
  14. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    HYVÄ näin asioiden pitää olla , mielummin mietitään etukäteen mitä VOI tapahtua eikä sitten kun on jo tapahtunut jotain !!!!!!!!!!!!!
     
  15. kokkoby

    kokkoby Well-Known Member

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08, -09, -10 JA NYT MYÖS 2011

    Pihlaja Lynxille
     
  16. tepexi

    tepexi Well-Known Member

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    nii meinaakohan lehtisalo ja ylianttila tosiaan lopettaa? :O
     
  17. SV

    SV Well-Known Member

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Kesäsnowcrossia

    [​IMG]
     
  18. LTr

    LTr SD freeride ja ZR6000R -14, XF800/600R vesimodi

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Vaarallisimpia kai ne on nuo "matalalla" kovaa lentävät hypyt... Paljon vähemmän aikaa korjata asentoa, jos ja kun kelkka lähtee hypystä vähän linkkuun tms. ::)
     
  19. tepexi

    tepexi Well-Known Member

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    http://www.villelehtisalo.com/ näköjään lehtisalo ainakin lopettaa
     
  20. Tuuyube

    Tuuyube Member

    Vs: Snowcross spekuloinnit -08...2012

    Snowcrossin konkareilla ei paikat kestä (usein toistuvat vanhat vammat) kuten ennen. Honka ja toppala kumpainenkin ottanut osakseen kunnolla urallaan osumia, tästä johtuen ei syytä / tarvetta / järkeä jatkaa enään lajin parissa....(Hannukin ollut lajin parissa yli 15-vuotta)

    Hyvä on Hannun ja Jussin ura päättää, haavoja nuoleskellen jatkaa elämää perheiden parissa. Kovan työn ovat kumpainenkin (ja moni muukin ex snx kuski) tehneet. Kun "kunigas" luokkakin on nyt päätetty lakkauttaa sm ajojen osalta on hyvä että laji saisi uutta pontta purteisiin ja junioreita / vanhempiakin harrastelijoita radallE! Pro-luokka ei ole pojille ;)

    Ei muutako hyvät jatkot kaikille ! ;)
     

Suosittele tätä sivua