Yamaha SXViper

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä viperi, 15/3/06.

  1. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    Siellähän oli liitin irti, rikkinäinen hihna ilmeisesti repässyt... tuli sitten kuitenki käytettyä kelkkaa noin 30min sen jälkeen ku toinen hihna meni rikki koska olin keskellä yötä keskellä merta niin joutu pitään valoja päällä että kaveri löytää)

    Mutta onko kellään mtn arvauksia että onko jonkinmoista damagea tullut tms(se pahvi kuiten menee uusiksi)? ku tässä putsasin pakoaukon säätimet sen jälkeen ku servo taas oli toiminnassa niin ei tullut harmaata öljyä säätimiin. ihan muuten noraalisti mutta se 1.syl säädin suorastaan ui öljyssä ja ihanku olisi ollut jotain öljyvuotoa pakoputkessakin havaittavissa :-\
     
  2. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    laitanpa tämän tännekki.

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=100280.msg868843#msg868843

    tosiaan ku tänään katselin ja yritin puristuksia mitata niin sain: 1syl 7,5 ja 2. ja 3. oli about 8.3 (halpis mittarilla).

    Itsekku en ole 2t koneiden kans oikein kikkaillu niin pakko kysellä täältä ennenku menen aukaseen ja tuhoaan :-[

    oli tosiaan tarkoitus käyttää kansi irti kuten tossa aikasemmin mainitsin muttaku en oikeen luota itseeni niin jos sais suuntaa antavaa neuvoa.
     
  3. Vs: Yamaha SXViper

    Mittasitko miten?

    Puristukset pitäis mitata kutakuinkin siten että esim joka pytyllä kiskaset 3 tai 4 kertaa sekä kaasu pohjassa että auki ja kirjaat lukemat sitämukaa johonki paperille ja ynnäät sitte lopuksi ns. keskiarvon.

    Hommaa kunnon mittari ja testaa noin ensiksi. Jos paineet ei tuon ylemmäs nouse niin pientä kulumista jo havaittavissa muttei vielä vakavaa kunhan ovat suht tasaisia lukuunottamatta tuota yhtä sylinteriä missä pitääkin olla pienempi koska siellä on erimallinen palotila kuin kahdessa muussa..

    Itellä tais olla ku joskus mittasin nii kahdessa pytyssä 9 pintaan ja kolmas 8,5 tai jotain mutta hyvin oli vetoja vielä ;)
     
  4. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Yamaha SXViper

    Paljokoha viperissä km mittarissa?
     
  5. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    ei sillä ku "vain" rapeat 13tkm.

    Tosiaan noi edellämainitut oireet alko vasta sen jää-episoodin jälkeen ku hihna pamahti ja repi ypvs johot irti jne...

    Ja melkein voisin mennä sanoon et on kadonnu ~2cm jäähdytysnestettä ku katsoo säiliön kylkeen.
    voisko olla se kansipahvi vaiiii..?
     
  6. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Yamaha SXViper

    Joo sisäänajokilometrit. Möin sillo ku oli 20tkm mittarissa. ;)

    Monessa Jammun 700:ssa vuotaa jäähyrit astinlaudat takaosasta. Ootko tsekkaillu, et vuotaako se jostain sieltä eikä moottorin vierestä?
     
  7. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    on tsekattu kaikki kennot. silloin ku pääsin sieltä mereltä niin oli tosiaan 2/3 osaa kadonnu öljyistä. ku otin ekan kerran pakoaukon säätimet irti niin se 1syl säädin oli ihan pikkusen "kermanen/harmaa". kelkka oli tosin seissy pari pv pihalla ilman alkukäyrää niin mietin oisko se voinu imeä kosteutta sinne pakosarjasta ???
    sen jälkeen oon käyttäny sitä vasta nyt kesällä niin tosiaan säätimissä tuoksahti se bensa ja oli öljyset (varsinki se 1.syl, sit 2 hiukan ja kolmonen ihan normaali).

    Kyllä mie menisin sanomaan että kyllä siellä joku on vikana muttaku tumpeloko oon noiden 2t koneiden kans :'(
    .....surkee lapsuus, eno/isä korjas aina sykköset ja srv:n ja exciteriä. ois pitäny purkaa-rikkoa sillon penikkana nii ei tarvis nyt märehtiä ;D
     
  8. Vs: Yamaha SXViper

    Laita nyt nesteet ja öljyt ensin koneeseen ja käytä kunnola lämpimäksi. Sittenhän sen näkee jo tulpanväristäkin jos palotillaan pääsee nesteet. YPVS: n stefat kannattee vaihtaa jos tuntuu et valskaa..

    Säädät ne sitte vaan oikealle välykselle. Kelkka käyntiin, servosta koppa auki ja sammutat vaikka imulla ja katot servo että pyörähtää kiinni ennen ku sammuu.. Merkkaa servoon se asento mihin jäi kun sammui, pyrähtää säätäessä kuitenkin. Sitte jokaisesta pytynpuoleiset ruuvit auki ja säädät jokaiseen 2-3mm välystä vaijeriin, lukitusmutterit kiinni ja sillä selvä. Pytynpään ruuvit 8 Nm. Älä kiri liikaa.

    Totally yamahan Technical pages sivuilla hyviä ohjeita ja täältäkin löytää.
     
  9. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    Noi välykset säädin joskus talvella, niin en usko että siitä on kiinni. ei vain ole remmiä tällä hetkellä olemassa niin ilkeä huudattaa sitä, mutta kuitenki yli 6000rpm oon käyttäny ja jotenki tuntus että ei aina aukase säätimiä ku katsoo servoon(sillon olin kyllä pikku kaljoissaan) ??? voi olla toki että ne aukeaa viiveellä jaku en oo pitkään raskinu huudattaa tosiaan ku vain sillain pumppaamalla... Ei kai sen rikki pitäisi mennä jos on käyttäny jonki tovin niin että servon johot irti + älytön reikä putkessa.

    Mutta uudet tulpat ainaski on paikoillaan nii minkä värisiksi ne tulpat mennee jos pääsee nestettä sekaan? Ja toi stefa-homma vähän mietityttää. Missähän sielä ne stefat mahtaapi olla, vai meinaaks ihan niitä tiivisteitä jotka on ihan näkyvillä ku vähän raottaa, vai?
    ei se siis niinku vuoda niistä, vaan menee putkeen öljyä ja 1. ja 2. säädin on ihan öljyssä. pääasiassa 1.syl
     
    turboapc tykkää tästä.
  10. Vs: Yamaha SXViper

    Stefa on ihan oikean stefan näköinen ja sijaitsee sen "giljotiinin" varressa mutta jos ei ulos vuoda niin eipä huolta siitä.

    Tulppa menee vaaleaksi jos palaa nesteen kanssa. "Normaalipolttoinen" tulppa on semmonen maitokahvin värinen yleensä..
     
  11. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    Jahas... sitten viime kerran jälkeen ku käytin lämpimäksi niin en ole irroittanu muitaku tulppia, ja tänään käytin hetken päällä ja yhden kaljan jälkeen aloin ottaan putkea ja pakosarjaa pois nii ensinnäki oli putki ihan öljyssä, oli 1.syl pakoaukon kohalla kermaa ja ykkösen pakoaukon säädin kermassa.

    Tuli sitten otettua kansi irti, mutta ei ainakaan silmillänähden ollut kansipahvissa vikaa missäänkohdin ja pinnat ihan kiiltävät. Voiko nuo monikerros tiivisteet vuotaa niistä kerroksien välistä? saatan olla nyt luulosairas mutta ku painelee noista isoimmista rinkuloita niin tulee just ykkösestä nestettä välistä.

    Onko kukaan kuullut että menisi nestettä vesipumpun akselin tiivisteen välistä koneeseen? olisi outoa että sitä tulsi vain ykköseen. jostain jenkkifoorumilta luin ihan pätkän mutta en nyt löydä moista sivua ku kaverin koneella katsoin.

    Jotain kuvia tuli napsittua kännykällä mutta eipä missään muissa asioissa ollu eroja ku eka männänpää oli kokonaan karstaöljymäiskeessä, ku 2. ja 3. oli semmoset ihan pikkuset "puhtaammat" kohdat niissä kohti mistä bensa tulee palotilaan. on tääki yhenlaista räpellystä... ::)
     
  12. Vs: Yamaha SXViper

    Kuulostaa siltä että alakerran purku edessä :-\. Luultavasti vuotaa nesteen keskitilaan mikä on öljyä aina täynnä, ja jostain päästää sitte palotilaan sen.. Joko vesipumpun stefa päreinä tai alapahvi kanavien välistä rikki. Muuta ei keksi.
     
  13. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    Hmm kumpaakohan lähtisi ensin katseleen, ku olisi silti aika outoa että se vesipumpun stefa vuotais ja tuli VAIN 1 sylinteriin nestettä. Ja pukkaahan se öljyäki sinne ylimäärästä..
     
  14. Vs: Yamaha SXViper

    Jos vain yhteen pyttyyn pääsee neste niin silloinhan alapahvi on jostain kanavan välistä paksana. Nosta nyt vaan se mokkula pöyäle. Ei sitä taida muute saaha selville mikä vaivaa.

    Yhtenä iltana pois, toisena palasiksi, yks tai kax (viikko) välipäivää osien tilailulle ja paikkojen putsaukselle, kolmantena iltana kasaan ja neljäntenä runkoon kiinni. Semmonen reilun viikon proggis rauhallisella tahdilla jos iltasella ruukaa olla aikaa. Tai sitte yöthän on hyvää aikaa rassata ku muut nukkuu jos tuntuu että perhe häiritsee ilta-remppoja.. Yöunethan siinä vähän tahtoo kärsiä mutta hauassa ehtii lepäämään sitte joskus ;) Jotku hulluthan tekee tuon kaiken yhessä illassa!! :-X :eek:. Eihän se ole ku ruuvien ja muttereitten pyörittelyä ;D
     
  15. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    http://imageshack.us/photo/my-images/232/tiiviste.jpg/
    tollanen jälki löyty tiivisteestä. oli jottain ihan pientä jälkeä myös sylinterissä samoilla kohdin. ja on tosiaan ykkös puttu. voiko se vika noin pienestä johtua? ??? ja tässä tapauksessa tosiaan tuon vian kera ei ole "ajettu" ku vain kerran, ja silloinki ilman hihnaa ja ypvs.
     
  16. Vs: Yamaha SXViper

    Ei ihan noin pienestä taida johtua sun ongelmat. Kyllä se aukasta kannattaa ettei tuu suurempaa ja kalliimpaa vahinkoa. Varma on aina varmaa ;)
     
  17. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

  18. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Yamaha SXViper

    Hyvin vahva epäilys että jos tiiraat sinne reikään lampulla niin näät sielä kampuran laakerin. Elikkä kyseessä voitelureiät.
     
  19. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Yamaha SXViper

    Joo eipä tämäkään ole edenny vielä yhtään :-\ niistä monikerrostiivisteistä vielä, niin voiko ne mitenkään niistä kerrosten väleistä vuotaa?

    Kelkka oli tosiaan käynnissä varmaan about tunnin sen "lasahtamisen" jälkeen ja vain tyhjäkäynnillä. Ehtiikö se tehä mittään näkyvää jälkeä jos joku kannentiiviste yms menis? tossa oli kuva siitä 1.syl kohalta aikasemmin ja muiden kohdalla ei ole mtn jälkeä.
     
  20. Zeane

    Zeane Member

    Vs: Yamaha SXViper

    Nonii SX vipeltäjä purettu tuhannen osiin ja maalattu ja pitäisi vielä saada uudestaan kasaan vielä. Kuvia tulee kyseisetä projektista myöhemmin, mutta voin sanoa että tulee läpikäyty kelkka kerralla...
     

Suosittele tätä sivua