Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    siinä vaiheessa kelkkojen liinoja "kiriessä" sattuu kummastakin kelkasta bensaletkut irtoomaan ja bensat valuu tielle..
    siinä samalla reijittää alavesiletkut. :p ;D ;D
     
  2. ENDURO-80

    ENDURO-80 Lynx RE

    Vs: Kelkkakärry ??

    Antakaapa nyt rehellisiä kokemuksia nuista JT-Trailerin kärryistä? Hakusessa on 150x330 kuomukärry ja noi on ylivoimasesti halvimpia mitä markkinoilla on. Käyttö on kelkan ja mönkijän vetoa harvakseltaan ja pikkupuitten ajoa + kaikki muu pieni mitä nyt normaalisti omakotitalossa on.
     
  3. pette

    pette SR Viper M-TX -15

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mä ostin just viimeviikolla Respon 150 x 350 kuomukärryn. Pikkasen eri kaliiberia kun Jt:n kärryt. Itse jätin JT:n yms valmistajat pois jo pelkästään sen takia, että kiinnityslenkit on laitapellissä kiinni. Kaikki on muutenkin heikommin ja halvemmin tehty. Jos halvinta haet, niin siitä kärry perään ja raakaa ajoa.
     
  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Kelkkakärry ??

    Joo, samanlaista Respoa voin kehua myös, todella tukevaa tekoa ja sidontapisteitä tarpeeksi.
     
  5. JanMec

    JanMec RMK 600 -11

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mullakin tälle kaudelle hankittu Respon kärry, Jaxalin kuomulla.

    Ihan eri kaliiberia kuin halpiskärryt, varsinkin kun runkoa katsoo.
     
  6. jeppis

    jeppis Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mitäs tuos respossa on kantavuutta kuomun kanssa? Ilmeisesti jt-trailerissa sen 460kg kuomulla? vastaavan kokoisessa respossa 465kg ilman kuomua, ja 1m kuomusta jotain 75kg? eli karkeasti 390kg? Kyllä se rungon jämäkkyys jossain näkyy. onko se sitten tarpeellista noilla kantavuuksella, vai riittääkö esim. jt-trailerin hentoisempi runko noille kuormille? Kyllä se 70kg enemmän kantavuutta tulee tarpeeseen, kun jonkun jäisen turingin täräyttää kärryyn ja sinne muutama kanisteri bensaa, vähän työkaluja ja laskettelu/hiihtovälineitä. Itellä ei vielä tuollaista kärryä, mutta hankinnassa piakkoin. Luultavasti kallistun siihen missä enemmän kantavuutta.
     
  7. JanMec

    JanMec RMK 600 -11

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mulla 325x150 Respo metrin kuomulla, kantavuus 420kg
     
  8. lakape

    lakape Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    :)Respo on hyvä kärry vetää,minulla 1-akselinen 180cm leveä ja 365cm pitkä jarrullinen,ainut huono puoli kuomullisena on hinta ;D
     
  9. Dest

    Dest Switchback Assault 800 -14

    Vs: Kelkkakärry ??

    Onko muut irrotellu tuota jaxalin kuomua? Miten lukitsette ne saranat ala-asentoon? Muuten tuo on kyllä kätevästi siipimuttereilla irrotettavissa, mutta jouset paukauttaa saranat aukiasentoon jos niitä ei lukitse mitenkään. Sitte onki hankalampi homma kuomu pystyssä laittaa sitä takaisin.
     
  10. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mahtuuko Lynx X-trim -08 kuomulliseen kärryyn jonka sisämitat on 300*150*33cm, kuomun korkeus n.1m ja laidan korkeus 33cm. Jos ottaa etulaidan irti ja sukset sieltä alta niin sopiskohan? Mitä jos ei niin onko porukka tehny jotai aukkoja noihin saranallisiin kuomuihin, esim taakse sillee et telatunneli kurkkais sieltä? Kaverin puolesta kyselen, kaupunkisäilytykses kuomu välttämätön.
     
  11. ParCatti

    ParCatti SKS 850 / Renegade ACE

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tuossa kunnossa oma kärri. Koppa työnalla, tulee lasikuitu/uretaani/lasikuitu elementeistä.
    Kantavuutta tuossa on 2120kg.

    [​IMG]

    EDIT:
    Eipä ole koskaan jäätyneet kärryistä jarrut. Tässä uudessa huomas kyllä eron kun kärryjen vaihdon jälkeen perään tuli 13 vuotta vanha kärry. Uudessa jarrut toimii niin ettei mitään nykäyksiä tunnu. Vetopään rasvaus silloin tällöin ja jarrujen herkistely parin vuoden välein ei ole paha vaiva.
     
  12. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Kelkkakärry ??

    59 Yeti -11 mahtui tuollaiseen kärryyn ilman etulaidan irrotusta, tosin ei ollut kuomua ja roiskeläppä jäi takalaidan päälle.
     
  13. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

    Vs: Kelkkakärry ??

    En kyl lähtis tekeen kuomuun aukkoja. Ennemminkin tekisin uuden etulaidan johon tulis jonkunlaiset kolot suksille. Varmaan kärryn valmistaja vois tehdä sellaisen etulaidan, tukun € vastaan tietysti.
     
  14. Ossi

    Ossi Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kuinkas noissa jarrullisissa kärryissä tekniikka pelaa? Jäätyykö/jumittaako jarrut? Kahta kelkkaa pitäis kuskata. Jarruittomassa menee tiukille toi kantavuus.
     
  15. Janos83

    Janos83 Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mulla ei oo ainakaan ollu ongelmaa jarrujen kanssa. On käyny välillä plussan puolella keli ja sitte taas pakastunu reilusti, niin ei ole koskaan ollu jäässä/jumissa. Ja kärryssä aina käsijarru päällä kun parkissa. Kärry tosin aika tuore tapaus, että en sitte tiiä alkaako iän myötä temppuilemaan, mutta aattelis että voihan ne jarrut jäätyä uudessakin jos on jäätyäkseen... ::)
     
  16. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Eipä noi yleensä jäädy, mutta muuten tahtoo olla ainakin meikäläisellä vähä ongelmalliset. Saa aina herkistellä katsastukseen, eikä kovin pitkään pelaa silloinkaan. Tuo tietenkin rippuu paljon kärryn ja vetopään rakenteesta.
     
  17. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    mekanismit paskottuu ajan myötä ja rupiavat sitten laahaamaan ja pakkimekanismi heittää pelaamasta, tämä ottaa vuosia ennenkuin alkaa haittaamaan

    sittenkin vain rumpu irti ja putsaus toimet, tai sisuskalujen vaihto, ei ole ihmeellinen homma suorittaa
     
  18. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Kelkkakärry ??

    Jos jäätää niin vasaralla kopauttelee pyöränpultteihin nii pitäs lähtee pyörimää.
     
  19. BlackSDI

    BlackSDI Renegade xrs 600 -16

    Vs: Kelkkakärry ??

    Noissa jarrullisissa on ongelmana useimmiten jarruvaijereiden jumittuminen! Vaijerin muovikuori rikkoutuu. Suola ja muu paska pääsee kuoren sisään ja jumittaa sen. Hyväksi todettu konsti on laittaa normi puutarhaletkua uusien vaijereiden päälle niin ei pääse kivet ja muu törky rikkomaan vaijerinkuorta! Mulla on 22v vanha jarrullinen REHI 1350 ja kerran oon uusinnu jarruvaijerit!
     
  20. voinax

    voinax Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Joo ja yks hyvä lisä tohon on ku kuorii sitä vaijerin päällä olevaa muovia ja pistää toisen paksumman putken lemmareilla siihen päälle ja kaataa öljyä täyteen, silloin ne vaijerit ui kokoajan öljyssä eikä jumita ihan heti. Kattelin ku kaveri teki yhteen jarrulliseen kärryyn tollaset ja uhkaili et toimii...
     

Suosittele tätä sivua