Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. pro-rizka

    pro-rizka Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itse tilasin eilen Respon 325x150x41cm Jaxalin kuomulla. On muuten todella jämäkkä kärry.
    Sinne menee oman eteläisen suomen tarpeet täyttävä pätkä, sekä puolipitkä kelkka.
    Pätkäkelkan (esim lynx re, polaris indy) kun lasettaa tommoseen kärryyn niin jää reilusti tilaa. Puolipitkästä ei kokemusta viel miten sinne menee, mutta menee kummiski.

    Mielessä kävi astetta pidempi kärry, mutta totesin sen olevan tarpeettoman iso noille kelkoille.
     
  2. henz

    henz Ski-Doo X Renegade

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itse ostin talvella Majava 350x150 yksiakselisen jarruttoman kärryn. Päädyin moiseen koska kevyellä kuormalla ei aiheuta turhaa polttoaineenkulutusta, on ketterä, eikä tarvi katsastella. Kärry on hyvillä osilla, upposinkitty, ja kaikinpuolin pätevästi rakennettu laitos. Lisäksi valot ledejä niin vähemmän huolta niistäkin. Kaikki lukitukset ja salvat toimii loistavasti ja takalevy pysynyt suorana eli huoletta voi ajella kelkan kyytille. Ei hyppyytä/tee omiaan ajoi ilman kuormaa tai kuorman kanssa.

    Aika paljon olen kärryjen kanssa pelannut ja voin sanoa että onneksi en alkanut säästämään ja ostanut kokoluokassaan halvinta mahdollista, vaan päinvastoin.

    Ruotsin reissulla meni kevyesti 136" ja 144" kelkka kyytiin, otti vain päätylaidat pois niin suksien kärjet pääsi menemään vähän "yli". Mahtui vielä jerryarsenaali kelkkojen lisäksi kyytiin. Ennakoivaa ajotapaahan se vaatii kun jarruttomassa kärryssä kaksi kelkkaa, mutta mukavasti ja turvallisesti tuli perässä. Pikaisilla ja taatusti todenperäisillä laskutoimituksilla ei mennyt edes kuorma lain rajojen yläpuolelle kelkkojen kanssakaan :D

    Suosittelen!
     
  3. Migetzu

    Migetzu Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kyllä mää haluaisin nähdä ne laskelmat millä tankit täynnä olevat kelkat+jerryt saadaan kyytiin laillisesti? ;D
     
  4. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    +1!

     
  5. Antti_

    Antti_ Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    http://www.nettivaraosa.com/kuljetuskalusto/1255226#yritys=lakeudenkonemyynti

    Tuollaisen laitoin itse Mountain Lite Phazerille. Voi vielä huoletta jatkaa kelkkaa ja silti mahtuu hyvin kyytiin, hyvin kulki perässä pohjosen reissulla 1200km. Perälautaan piti laittaa lisävaneri ettei ohjausraudat tökkäisi. Väittäisin olevan hintaansa nähden hyvä. Sille ei taida mahtaa mitään että pohjavaneriin vuolee ohjausraudat uraa?
     
  6. Creek

    Creek Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    No ruuvata tärskäyttää jonkinmoiset kulutuslaudat siihen suksia varten, niin säästyy pohjavaneri. Yhdellä ajokaverilla on oikein sellaiset järeät lankut kahta puolen suksea, mutta varmaan vähän kevyempikin ratkaisu välttää.
     
  7. herrasmies

    herrasmies Freeride 154 -18

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itse kävin ostamassa ikeasta kymmenen muovista leikkuulautaa ja ruuvasin ne vaneriin kiinni suksien kohdalle noin 15 sentin välien. Toimii kuin junanvessa ja -hissi. Semmoset kun lykkää kiinni vielä takalaitaan ni hyvin nousee kyytiin ja luistaa myös.
     
  8. herrasmies

    herrasmies Freeride 154 -18

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itellä sama kärry, 330k vain. Hyvin on toiminut!! Kato toi tipsi noista leikkuulaudoista, ruuvaat kiinni siihen takalaitaan, ni avot!
     
  9. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tuo muovi on just hyvä. Ite leikkautin alan liikkeessä muovisoirot jotain liukasta ja kovaa kuljetinmuovia (vihreetä) ja laitoin vielä reunoilla korokerimat oikeelle leveydelle silleen, että vielä nousee hieman suksi niiden kantille, niin ei ahista rauta yhtään ja kelkki ohjautuu aina oikeeseen kohtaan. Kesäksi vaan ruuvva pois tieltä.
     
  10. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kannattaahan se tietty tarkistaa, että omalla autolla saa vetää 750kg ennenkuin edes haaveilee saavansa kahta kelkkaa jarruttomalle kärrylle laillisesti auton perään. Mutta jos autolla saa laillisesti hinata sen 750kg jarrutonta, niin en näe mitään riskiä ja ongelmaa siinä. Ei se olisi sallittua jos siinä olisi jotakin suunnattomia vaaratekijöitä. Toki kärryn kanssa pitää aina olla tietty varovaisuus matkassa.

    Ei siihen kärrylle kyllä kauheasti enää kestä tavaraa ottaa, jos siinä on valmiiksi kaksi kelkkaa jotka painavat arviolta vajavan 300kg/kpl ja varmaan tankki täynnä painaakin? Vai mitä tuommoset pitkät umpiskelkat painaa? Ja mitä tuommoiset uudet kahden kelkan kärryt painaa?

    Mulle itselle tulee vanhasta "kukkalaatikon kokoisesta" kärrystä hieman muokaten laidaton ja mahd. pieni kärry, mihin yksi kelkka sopii juuri ja juuri. Kärryn painoksi kun jää noin 100kiloa ja ei ole mitääa aiheuttamassa turhia ilmanvastuksia, niin onhan se eri lysti vetää. Kelkkahan siinä sotkeutuu, mutta onneksi hanasta tulee vettä, jolla sen saa puhtaaksi jos alkaa häiritsemään. Ja minun kärrytarvehan on yleensä tämmöisiä lyhyitä siirtymiä varten.

    Kauemmas jos ollaan menossa, niin sinne lähdetään yleensä kans laidattoman kärryn kanssa, mutta siihen meneekin sitten kuusi kelkkaa kytiin ja henkilöautoja ei kärryn eteen laiteta.
     
  11. pro-rizka

    pro-rizka Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Hinta/Laatusuhdevertailu:

    Esim. Kuomilliset

    Respo 150x325x42 - 2020e
    + Tod. Tukeva
    + korkeat laidat
    + laatuvaikutelma
    + Pitkä aisa
    - "Painava"
    - Tehty virossa

    JT-Trailer 150x325x35 - n.1590e
    + Kevyt
    + Tehty suomessa
    - Laidat hepposet
    - Pohjavaneri taipuu useasta kohdasta 80kilosen kaverin painosta ( pohjassa harvemmassa/hepposemmasta materiaalista "juoksuja"
    - aisa lyhyempi eikä yhtä tukeva kuin respossa.

    Yhteenvetona kuitenkin sitä mieltä että molemmilla kyllä vetelee kelkkaa. Ja muutakin.
    Se on sitten lompsasta / muusta kuljetettavasta kiinni kumman ottaa esimerkiksi näistä vaihtoehdoista.
     
  12. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

    Vs: Kelkkakärry ??

    Jos ostaa kärryn kelkan kuljetusta varten niin onko se nyt sitten maailmanloppu jos tulee muutama jälki pohjaan? Ko kaupasta saa kyllä uutta vaneria tarvittaessa jos puhki menee... Itse en viitsinyt alkaa asenteleen mitään lautoja yms. ko kärryllä tarvii kuljettaa muutakin ja ei mun maailma muutamiin jälkiin kärryn pohjassa ainakaan kaadu. Eikä vielä kymmenen vuoden jälkeen puhkikaan oo menny, korkeintaan hiukan on pehmenneet uusitaan pohja sitten joskus tulevaisuudes...
     
  13. alajuk

    alajuk Lynx Xterrain RE 850 3700 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itellä on kärryssä ja yhellä tutulla pakussa 30 cm leveet 3mm muovista leikatut soirot koko pohjan matkalla. Helppo vetää lattakantasilla ruuveilla vaneeriin kiinni ja nuo makso Etrassa vähän reilu 30 euroo per kuljetusväline. Ei oo omasta mielestä ainakaan hinnasta kiinni, että saa pohjavanerin pysyyn ehjänä ja ohjuritkin luistaa ton päällä mukavasti.
     
  14. Rammeri

    Rammeri ÄKSY H.O.r.o

    Sama muovi on minullakin kärryn pohjassa. Etralta juuri semmosta mustaa 3mm teollisuusmuovia 30 sentin leveydeltä molemmissa reunoissa.

    SK17i
     
  15. -Otto-

    -Otto- Active Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Oman markkinakatsauksen perusteella vuosi sitten totesin, että Respo on laadukkaammin ja tukevammin rakennettu kuin kotimaiset kärryt. Toki paperilla sitten se muutaman kymmenen kilon suurempi omamassa näkyy muutaman kymmenen kilon pienempänä kantavuutena. Oma mielipiteeni asiasta on se, että vedän mieluummin paperilla laitonta kuormaa tukevalla kärryllä kuin paperilla laillista kuormaa heppoisella rimpulakärryllä joka on äärimmilleen kevennetty minimivalmistuskustannus- ja maksimikantavuussyistä.

    Ihan kaikkia kotimaisia kärryjä en toki tarkistanut, mutta majavat ja kärpät ja muut mukamas perinteisesti laadukkaat merkit tuli katsottua. Kyllä vitutti huomata, että Virossa tehdään laadukkaampaa tavaraa kuin Suomessa.

    Ja ennenkuin joku tarttuu tuohon laadun määritelmään, niin itselleni laatu tarkoittaa peräkärryn kyseessä ollessa pitkää elinkaarta, helppoa huollettavuutta ja yleistä tukevuutta.

    YMMV.
     
  16. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Vs: Kelkkakärry ??

    Näinpä juuri. Muuli palvellu jo 15 vuotta, ja perässä kulkenu PALJON, talvisin jatkuvasti kelkkaa roudaten. Racing-raudat on tehny pohjaan vain mitättömät pintanaarmut. Kesäajan mökkireissut ja reippaat polttopuukuskaukset se on myös pelittäny. Kaksi laakeria pitäny vaihtaa, mutta kilsoja on tosiaan takana varmasti kohta 200.000 kpl, rengassarjojakin mennyt useita.
     
  17. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kyllä mullakin JT trailer yms peltilaitaset kärryt jäis kauppaan jos olisin ostamassa uutta kärryä. Yhden JT:n kanssa puljannu ja onhan se kyllä todella onneton rimpula. Ainoastaan lokasuojat on oikeasta paksusta raudasta ja sittempä ne repeääkin hitsauksista irti kun on niin raskaat :D

    Kiinnityslenkit piti lisätä pohjaan heti uutena kun niitä oli ainoastaan laidoissa ja ei uskaltanu liinaa kiristää ettei laidat taivu.

    Olihan se toki halpa, jarrullinen 1400kg kok.massallinen mahtoi maksaa saman verran kuin jarruton ''oikea" kärry
     
  18. znood

    znood Guest

    Vs: Kelkkakärry ??

    Jos nyt totta puhutaan niin suurinosa jarruttomista on pelkkiä leluja. Tai sitten ne on niin painavia ettei voi viedä muutakun terveisiä.
     
  19. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Vs: Kelkkakärry ??

    Koska täällä tuntuu olevan varsin yksimielinen konsensus yhden akselin puolesta, niin pakkohan se oli telikärry ostaa 8) Käytetty Muuli TS1400 140x324 lavalla, teli ei ole keinuteli.
    Ihan suoraan omaa aiempaa telikokemusta jatkaen, tulee perässä kuin juna. Maantiellä ei edes huomaa vetävänsä kärryä.
    Kulutuslukemat ajotietokoneessa varsin maltilliset, en jaksa uskoa että paljon putoisi yhdellä akselilla.
    510kg kantavuus tuon kokoisessa telikärryssä riittää ainakin mulle.
     
  20. Juice

    Juice Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    muuta huonoa ole tuossa telittömässä kärryssä kuin se että pomppii kuin pentele.. vai onko niitä muullakin jousituksella kuin vääntövarsilla?

    itselä on akun jarrullinen 2 akselinen kärry vääntövarsilla ja kantavuutta n.1600 kiloa kuomun kans ja lavassa kokoa 1500*3500 menee kaks kelkkaa keveästi.
     

Suosittele tätä sivua