2t öljyt

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 24/1/06.

 1. member

  member Polaris khaos slash 146 850

  Tuttavapiirissä paljon käytetään erinlaisissa 2t kelekoissa Mannol 2t snowpower synteettistä öljyä, violehko purkki. Lakkapäällä 19,90€ 4ltr eikä valittamista. Justiin hain pariviikkoa sitte jemmaan tulevaa talvea varten 4x4ltr.
   
 2. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  7EB97E28-794E-445C-9991-11D9ED593744.jpeg Xps nii hinnoissaan niin ei raaskinu ostaa kun yhden kannun.
   
  teikka, vetkulilm ja ruupanen tykkäävät tästä.
 3. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Onneksi foorumin tietäjät ei ole ikinä kirjoitusvirheitä tehneet, niin on uskottavuuskin säilynyt ;)
   
  ///AJS ja juketsu tykkäävät tästä.
 4. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Noi rullatestit 2T öljylle on aivan höpöhöpöä. J0s mentäis ton testin mukaan, paras öljy kakstahtiin olisi kendallin tappirasva.

  Kannattaa muistaa, et nois öljyis ei ole toi pelkkä JASO standardi se määrittävä tekijä. Sielä on paljon muutakin, mitä pitää katella aika tarkalla silmällä. Esimerkiksi toi XPS on standardoitu myös SAE 4 luokitukseen. Joten jos käytetystä öljystä ei tätä merkintää löydy, se ei täytä moottorivalmistajan standardia.

  Myö ollaan monesti laskeskeltu tota öljyn hintaeroo. Ei kyl tule pieneen mieleenkään näil kilsoil käyttää tasan mitään muuta öljyy kuin XPS.
   
  Jakke_ tykkää tästä.
 5. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Parhaitenhan noissa rullatesteissä pärjää 4t öljyt joissa jokin lisäaine, x1r tms. Ja jokin tappirasva lähtee tuollaiselta pinnalta aika nopeasti liikkeelle, vaikka kuinka sitkasta olisi. Ja eihän mitään tappirasvaa tai 4t öljyä voi kuitenkaan käyttää, koska se voiteluaine kaksitahtisessa kuuluu palaa pois bensan mukana. Joten sinällään kun verrataan 2t öljyjä noin, niin kyllä ne tulokset jotain kertoo vaikka ei mitään eksaktia tiedettä olekkaan.

  2t-öljyjen stantardeista:

  Siinä on XPS:ssää pakko kehua, että minun RS:ien moottorit (vanhat kaasarit ja myös uudemmat ruiskuversiot) on pysyneet aina puhtaana. Noita takuunalaisia 850 ei ole kauheasti tarvinnut aukoa mutta miksipä se tilanne niiden kanssa olisi kovin erillainen.
   
 6. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  No minul mahtoi jäädä hyömiö pois tost mun viestistä. Ihan pokkanaamal en kirjoittanut, että tota tappirasvaa laitettaisiin toho kakstahtiin. Mut tarkoitin sitä, että toi rullatesti on tehty juurikin vaseliinien kitkan ja pintapysyvyyden testaamiseen. Sil ei ole yhden mitään tekemistä moottoris poltettavien öljyjen kanssa. Joten toi 2T öljyn testaus tollases rullakoneessa on aivan höpöhommia. No tuleehan siit varmaan hyvä tiktokvideo, jota mopopoijat voi sit hehkuttaa välitunnil.

  Näitä 2T öljyi määritellään tosiaan noiden JASO, API ja SAE standardien kautta. XPS on yksi esimerkki öljystä, jossa sekoittuvuus ja viskositeetti on määritetty SAE standardin mukaisesti. Koittakaapas etsii markkinoilt toinen öljy, joka yltää samaan standardiin, vähis on. Tämä johtaa lopult siihen, et jos vaikka Rotax leikkoo kiinni ja säiliös ei ole XPS, niin se voi olla ninnannunna sen takuun kanssa.
   
  Jarska77 ja Rautane tykkäävät tästä.
 7. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Joo ymmärsin toki huumorin tässä. Ja niinkun sanoin, ei tuo mitään eksaktia tiedettä ole mutta ilman miljoonien laboratorioita tuon kummemmin maallikoilla ei ole mahdollista ko. aineita testata. Mutta kyllä tuokin testi jotain kertoo eri tuotteiden ominaisuuksista. Kyllähän se öljy on siellä 2t moottorissa eri kitka/laakeripinnoilla ihan yhtälailla kuin nelitahtisessakin ennenkuin palaa pois bensan mukana.
   
 8. Eikös tuo IPone ole e-tecille hyväksytty, tai ainakin näin markkinointimiehet väittää..?
   
 9. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Ei myö ainakaan viime talvena siit löydetty mainintaa tuosta SAE standardista. Noiden nettisivuil oli että on soveltuva Eteciin ja vastaaviin. Mutta ei se kyl automaattisesti tarkoita, että on luokitukseltaan yhteneväinen XPS kanssa.
   
 10. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Muistaakseni BRP:n ohjekirja antaa luvan myös käyttää vaihtoehtoista öljyä mikäli vaikka XPS-öljyä ei ole saatavilla niin mikä öljy sitten täyttää nämä BRP:n vaihtoehtoiset öljyn laadun kriteerit?

  Tuskin BRP sitä öljyä itse valmistaa myöskään jos mietitään 2-t ja 4-t öljyjä tai rasvoja missä on BRP:n logo purkissa.
   
  Viimeksi muokattu: 10/11/22
 11. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  upload_2022-11-10_16-55-59.png

  Jos oljyst löytyy noi merkinnät, niin sittehä se on aivan kelpoo. Myö kateltiin joskus läpi purkkien kylkii, eikä yhdestäkään löytyny kummankin ylittävää laatumääritettä. Pitäs joskus ehkä perehtyy paremmin. Siihen asti ajelen XPS:llä.
   
 12. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Korjatkaa jos olen väärässä mutta esim.Iponen "mansikka" täyttää mielestäni juurikin tämän "BRP:n" laatu luokituksen.
  Sieltä löytyy Jaso FD laatu ja myös tämä Sae grade 4 täyttyy/ylittyy jos myyntitekstiin on luottaminen eli jopa -45'c pakkasessa.
   
  KTM450 tykkää tästä.
 13. rainbow6

  rainbow6 KRT

  SAE Grade 4 (F/M4) "This SAE Recommended Practice is intended for use by engine manufacturers in determining the Fluidity/Miscibility Grades to be recommended for use in their engines, and by oil marketers in formulating and labeling their products." Juoksevuus ja sekoittuvuus...tarkemmat speksit olivat maksumuurin takana. Enpä ole tuota merkintää nähnyt ikinä missään purkissa.

  JASO FD nyt löytyy jo aika monesta tuotteesta. Kuten:
  - TB Power Mix 2T, Bike 2T, Snow 2T.
  - Motul SnowPower 2T, SnowPower Synth 2T.
  - Ipone Snow Racing 2T.
  - Neste Super Racing 2T.
   
  Seiti, proman, Jannne ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 14. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Mannol Snowpower löytyy myös FD.

  Motul halvempi Snowpower "vihreä" etiketti oli aiemmin vain JASO FC, lienevät testanneet lisää tai muuttaneet tavaraa. Eipä sillä, on tuolla vanhallakin eetekki pois näkymättömiin kulkenut ongelmitta.
   
  Fudge ja rainbow6 tykkäävät tästä.
 15. Enssi

  Enssi Active Member

  Kaveri oli tilannut -16 600 e-teciin sledstoresta A9 merkkistä öljyä hirveen nipun ymmärtämättä mitään ja mitä nopeesti katoin niin ei kyllä minkäänlaisia laatuluokituksia täytä API TC / JASO FC / ISO-L-EGC

  Passaakohan tuota lyödä ollenkaan säiliöön vai äkkiä paluukuormassa takasin.
   
 16. rainbow6

  rainbow6 KRT

  Tässä ketjussa ovat monet kertoneet käyttävänsä vaikka mitä öljyjä E-TEC:ssä. Ei siinä E-TEC:ssä ole mitään muuta erikoista kuin sähköinen öljypumppu ja siksi se on kai suunniteltu tietyn viskositeetin öljylle. Sitä viskositeettiä vaan kun ei kukaan tiedä. Itse uskaltaisin käyttää.
   
 17. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Kyllä ite kattelisin fd vaatimuksen täyttävän öljyn eetekkiin, ajelee nuo fc öljyt jollain pakoaukonsäätimettömällä pelillä. Ite 503 poltellu noita a9 öljyjä ja haisevat ainaki pahalle.
   
 18. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Täällä on catissa (800cc suzuki) ja skidoossa (800cc etec) toi sledstoren a9 testissä. Skidoossa uudet männät tälle talvelle ja suoraan sisäänajosta asti toi A9 käytössä. Haisee tosiaan vähän niinkuin auton moottoriöljylle palaessaan, ei semmoiselle makealle 2t öljylle kuin esim TB snow.
  500km takana, ei ongelmia. Savusta päätellen voisin kuvitella että pakoaukonsäätimet karstoittuu nopeammin tällä öljyllä... Ei se taida kauheen hyvää olla, mutta on sentään halpaa ja täyssynteettistä :D
   
 19. KKKP

  KKKP Well-Known Member

 20. teikka

  teikka Takametsissä mennään

  Palajoko tuommottissa törpössä on,ja mikä lie hinta suhteessa noihin 1 gallonan pönttöihin.Saapiko ihan normi brp-marmoritiskiltä?
   

Suosittele tätä sivua