850 E-TEC Turbo 2020.5->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 12/2/22.

 1. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Kyllä kyllä.
  Olen kuvitellut että säädöt pitäisi olla tiedossa ennen kesää kun kait näitä testataan ihan ajamallakin muutenkin kuin asiakkailla ?
  Kun miettii että pitäähän tuotanto hommat lyödä lukkoon varsinkin kun ottaa huomioon maailman hommelit jne.

  Mikähän mahtaa olla amerikan Joen tehdas"säätö" sitten kun nehän menee jonkin aikaa tuonne meren taakse ja tehtäneen myös aikaisemmin?
   
 2. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Uskoisin että talven mittaan ajavat paljon erillaisia säätöjä, kevään/kesän aikaan analysoidaan tuloksia ja tehdään päätökset mitä laitteisiin laitetaan.

  Viime talvena kun oltiin kanadassa niin ihmettelin vakio turbon high altitude säätöä, kelkka kytki 4500 ja hitaasti ajaessa remmi kärysi aika voimakkaasti. Mutta siellä ajonopeudet on kovempia kuin meillä, lumi korkealla aika erillaista niin uskoisin että parhaissa eli pahimmissa keleissä toimii sitten. Heliksi siinä taisi olla suora 40. Muutenkin aika kevyt oli se säätö ja vaparit kuormasi aika paljon enemmän. Ajokorkeudet siellä oli 1000-2500m missä oltiin.
   
 3. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Mikäli käyttää vertailuksi tuota Brp epc tietoja niin 2-varin ja välityksen osalta eurooppa ja amerikan säädöt olisi samat.
  Mutta kytkimessä on sitten eroa jousen (esim 3900turbo shredder 150-250 vs 170-350) ja ramppien (951 vs 996) osalta, pivotin painoahan noi ei kerro.

  Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitä tehdaslinjalta pukataan pihalle, toivottavasti vastaa ajajien vaatimusta ilman "päivityksen" tarvetta.
   
 4. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Uudessa 850 Turbo R moottorissa sisäänajo kestää 90 litraa.

   
 5. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  2023 850E-TEC Turbo R sea level säädöt

  Summit/Freeride 154"-165" välitykset 21-53

  Uusi remmi -574, vahvistettu vrt vanha 571

  Pdrive
  Jousi 150-250
  Ramppi 951
  Pivot 33mm
  Klikkeri #2

  QRS
  Heliksi 40 XTI
  Jousi black 157-303

  Näin ajamatta sanoisin että aika paljon jätetään pöydälle, kerta voimaa kuiten uudessa moottorissa riittää. Mielenkiinnolla testaan aluksi vakiona ja sitten omia viime talven palikoita miten muuttuu.
   
 6. mikzar

  mikzar Well-Known Member

  Tuo voimalinja on kyllä ihan täyttä pas..a ja en tajua mitä BRP on tuolla hakenut. Niiden kuitenkin pitäisi edes yrittää pärjätä pollen boostille ja ei tuolla vakio voimalinjalla painita edes samassa sarjassa boostin kanssa ja en tarkoita etteikö hevosvoimissa pärjäisi, mutta nuo voimansiirron palikat on liian kevyet N/A 850 etecillekin
   
  T.F.K tykkää tästä.
 7. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Todettu vai tornihuhu?
   
 8. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Eiköhän toi pidä paikkaansa.
  Lynessäkin mahtaa olla aika samaa settiä myös.
  Pivot 38mm pultilla ja vissiin ei muuta..

  Ps. Onko näissä muuttunut "takuu" jotenkin kun amerikan puolella ollut kuulumassa että porukka saanut dollareita takas kun "takuu" onkin koneen ja turbon puolesta lyhyempi, tyyliin 6-12kk vain..??
   
  Viimeksi muokattu: 2/12/22
 9. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Tämä on varma tieto. Onhan noita jo toimitettu ympäriinsä ja Suomessakin.
   
 10. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Pohjoissamerikassa takuukäytännöt on joka merkillä aika erillaisia kun täällä, jopa kauppiaasta riippuvia (osavaltion lainsäädäntö jne) ja siitä mitä asiakas on maksanut tilatessaan kelkan. Siellähän yleensä tulee nykyään vuoden takuu ja lisävuodet maksaa ekstraa. Toki kelkat on myös suhteessa halvempia niin markkina on muutenkin erillainen.
   
 11. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Tiedän että siellä joutuu maksaa "lisätakuusta" ja käytännöt on erilaisia mutta pointti oli että porukka on ostanut jo keväällä tilatessa lisätakuuta ja se raha on hyvitetty takas nyt kelkkaa hakiessa ja sanottu että ei voida antaa kuin koneelle 12kk ja turbolle 6kk "takuuta" mikä kuullostaa minusta hieman erikoiselle kun miettii..

  Mietin vain että onko pohjoismaissa samanlaista "rajoittamista" tämän uuden 850etec Turbo R koneen osalta?
   
 12. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Saadaan mukavan "herkkä" laitos tälleen.
  Tosiaan tuolla setupilla jää aika paljon reserviä käyttämättä ja mielenkiintoista olisi kuulla miten tuollaiseen säätöön on päädytty "Pro" kuskien/ insinöörien ajaessa säätöjä vai onko se sitten vain että osat heitetty hattuu ja vuorotellen nostettu ne sieltä hatusta.

  Toisaalta noi osat yhdistettynä nopeudenrajoittimeen niin onhan se parasta mitä rahalla saa
   
 13. mikzar

  mikzar Well-Known Member

  Yhtä herkkä ja mitäänsanomaton laite saadaan samoilla palikoilla myös vapari 850etecistä, mutta jos itse turbon olisin ostamassa ja siitä reilusti yli 20t€ maksaisin ,niin kyllä mun odotukset olisi että saisin kamppeen joka repii kuin raivotautinen ja kelkasta tulee fiilis, että onko tässä enään mitään järkeä. Nyt ei tule kuin hiukan extra suhinaa ja X määrää lisää kiloja keulaan ,jos ei voimalinjaa muokkaa.

  Helppohan sitä olisi asiakkaan sit mennä myyjäliikkeeseen kysymään kevyempiä palikoita voimalinjaan ,jos ei kelkalla uskalla tai pysty ajamaan :D
   
  T.F.K tykkää tästä.
 14. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Halvemmaksi tulee hommata vaikka 2017 Sea level säädöllä varustettu N/A Summit kun Turbo R-voimalinja on sama siinä, tosin lähtöjään siinäkin oli pidempi välitys kuin "Turbossa"
   
 15. T.F.K

  T.F.K Yamaha X-TX SE

  Taitavat tietää, että ongelmia on tulossa jossakin vaiheessa, eivätkä uskalla myöntää esim. turbolle yli 6kk takuuta, ettei joudu korvaamaan rikkoutumisia?
   
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Toivottavasti saavat nämä kestämään ja ihan merkistä riippumatta. 2-t T kelkka tarjoaa varmasti sellaista keveyden ja voiman tunnun yhdistelmää, ettei sille löydy vastaavaa.

  Ennemmin tai myöhemmin nämä särkyy. Ehkä tuon turbon takia valitettavasti sitten ennemmin. Tyhjä sitä on murehtia ja pitkän takuun turvin pitää hauskaa sen minkä pysyy kasassa.

  Sellaisen huojentava asia amerikoihin verrattuna meillä on, ettei kotisuomessa tarvi/pysty tuollaisia kymmenien sekuntien täyskaasuvetoja ottaa. Vapari 850:lla oli jo kymmenen sekunnin täyskaasutus marginaali hommaa näissä kuusikossa, joten tehokkaammalla turbolla se on totta sitten vielä lyhempi veto.

  Onneksi sai umpishalut huuattaa jo aiemmin pois, niin ei tarvi 25t€ sijoittaa näillä bensan- ja öljynhinnoilla. Huh sentään tätä touhua, pitäisi joku sponsori jo olla tai ryöstää pankki...
   
 17. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Onhan noilla vanhemmilla turboversioilla ajettu jo 3 kautta, ei niissä kyllä juuri mitään ongelmia ole maailmallakaan ollut. Yksittäisiä varmasti hajoaa kun laitteita tehdään kymmeniä tuhansia, mutta niin se nyt vaan menee kaiken kanssa mitä ihminen keksii rakentaa. Perusmoottorihan on sama kuin vaparissa, joten konerikon sattuessa ei se korjaaminen sen kalliimpaa ole.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 18. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Juu, varmistin vain
   
 19. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Vai pitäiskö sanoa että ei sen halvempaa korjaaminen ole kuin vaparissakaan :(
   
  Driver tykkää tästä.
 20. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Joo edullisuus on kelkkailussa kyllä suhteellinen käsite :D
   
  mikzar tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua