APUA ALUSTAN SÄÄTÖÖN "IQ Fusion 600 H.O. Race"

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä KOJO, 20/12/05.

 1. tn

  tn New Member

  Minulle on tulossa peterin alusta dragoniin elikkä kaikki jouset ja iskarien simmaus.Matto vaihtuu 38mm ja kapeampaan.
  Ohjaustanko prox2 ja korokepala 2tuumaa.
  Mielestäni ohjausgeomertria on todellinen ongelma verattuna muihin kelkkoihin on lähes mahdotonta roikkua mutkissa samalla kuin vanhalla vehkeellä... vauhti kärsii!
  kommentoikaa lisää tuosta peterin alustasta jotka sillä on päässyt ajamaan tai tietävät muuten vaan
   
 2. reviäikävä

  reviäikävä Member

  Eli tässäpä ohjeita ohjauksen nopeutukseen (= ohjaustangon liikeradan pienentämiseen) jolloin mutkissa roikkuminen paljon helpompaa, mutta ohjausjäykkyys lisääntyy hieman. Oma kommentti on, että kannattaa ehdottomasti tehdä!
  Eli: oikeanpuolen raidetangon suojakumin takana on bumeranginmuotoinen "ohjaus palikka" jota muuttamalla ohjaus nopeutuu.
  1) ota pakoputki pois, kinni jousilla.
  2) ota oikean suojakumi pois,kiinni viidellä torxilla.
  3) näet "bumerangin" joka on kuulalaakereilla ja pultilla akseloitu.
  4) irroita raidetangon pää 13 ja 14mm listalenkeillä
  5) irroita sukset yhdistävä raidetangon pää, johon tarvitset avuksi torx t40 avaimen sekä sen pitämiseen lukkopihdit tms koska väli on ahdas.
  6) irroita bumerangin akselina toimiva pultti.
  7) käännä bumerangia niin että pääset irroittamaan ohjausakselin siitä. Tarvitset "ongenkoukunmalliseksi" muutetun 8 mm kuusiokoloavaimen ja 14 mm listalenkki.
  8) siirä kyseisen ohjausakselin nupinpaikkaa(siis sitä nuppia joka on toisessa sakarassa yksin kiinni, toisessa sakarassa on kiinni kasi nuppia) lähemmäksi akselia, poraamalla uusi 9.5mm reikä . itse siirsin nuppia niin paljon (n 2.5 cm) että jouduin hitsata sille pedin että sain sen suoraan. jokainen joka ton tekee hoksaa miksi ja mitä hitsata.
  9) kasaa ja nauti ajamisesta!
  koko hommaan saa varata aikaan n parituntia.
   
 3. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  reviäikävä, älä ota tätä arvostelua. Haluan vain muistuttaa, että ohjausosien hitsaaminen on aina riskialtista, koska hitsauksen viereen muodostuu hauraampi alue, josta osa voi murtua kovassa rasituksessa. Siksi pitäisi mieluummin valmistaa uusi osa, eikä hitsata sitä. Jokainen toki voi omalla vastuullaan hitsata mitä haluaa, mutta halusin vain muistuttaa asiasta. Hitsauksen jälkeen kelkka on myös periaatteessa laiton ajoneuvo, jolla ei saisi ajaa kuin suljetulla alueella ja ainakin yleensä myös moottoriajoneuvo kilpailusäännöissäkin kyseiset toimenpiteet on kielletty, eli ei asiaa myöskään kisoihin. Korostan, että en tunne kelkkakisojen sääntöjä, mutta näin yleensä muissa lajeissa on ihan turvallisuus syistä.
   
 4. reviäikävä

  reviäikävä Member

  catiska puhuu asiaa, eli hitsaaminen on periaatteessa kiellettyä. Kyseenomaisen osan hitsaaminen ei ole välttämätöntä, hitsaamisen voi korvata esim kahdella kiilamaiseksi hiotulla prikalla. Tässä tapauksessa hitsaamisella ei ole kuitenkaan aiheuteta m e r k t t ä v ä ä (minkäänlaista)rakenteellista vaaraa. Kisoihin aion mennä vaikka osaa on hitsattu, enkä tosiaan taida olla ainoa joka on jotain muutoksia tehnyt... .Tosiasia on että osasta tulee parempi ja kestävämpi hitsisaumalla tehdyllä pirikalla kuin irtoprikoilla. Siihen onko osa alkuperäisenä kestävämpi kun nyt , en ota kantaa, mutta se ei varmasti ole ohjauksen heikoin lenkki. Toki kannattaa sillointällöin tarkistaa mitä osalle kuuluu..
   
 5. reviäikävä

  reviäikävä Member

  Eli ei toi osa, vaan osakokonaisuus "23". Kyseinen osa josta kuva on on vasemmalla puolella kelkan menosuuntaan katsottuna, kun taas muutettava osa on oikealla puolella.

  HUOM reikää ei tule siirtää kuin 2-3 senttiä, dragonin600 ehdotuksessa siirto olisi n 6 cm!!!
  Osassa 23 on kaksi sakaraa, joissa toisessa on kaksi reikää kuten dragon600 piirtämässä kuvassa ja toisessa sakarassa vain yksi reikä, jota siirretään.
   
 6. Jande

  Jande Polaris khaos matryx 146 slash

  en saanut noista ohjeista oikein selvää mutta jos järellä ajattelee niin

  ohjaustangolta tuleva akseli numero (9) toista päätä numero 8 kiinnitys kohtaa joka tulee bumerangin näköiseen osaan kiinni numero (23) numero 8 reikää sirretään lähemäs bumerangin kiinnityspulttia.

  minun käsittääkseni noilla välitys pitäis nopeutua.
   
 7. Kelkkaman

  Kelkkaman --??--

  Mutta onkohan tuossa hommassa kuinka järkeä..??
  Ohjaus on kyllä raskas tällä hetkelläkin kun puita joutuu kierttelemään saati sitten kun ohjausta mennään nopeuttamaan niin taatusti jäykkenee entisestään..mutta jokainen säätäkööt niin kuin haluaa!!
   

Suosittele tätä sivua