ARCTIC CAT 2022

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä pezq^, 13/2/21.

 1. Pati87

  Pati87 Well-Known Member

  Ok.Toivottavasti saavat sopimukset tehtyä
   
  Jarska77 tykkää tästä.
 2. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Onko muilla tullu vastaan tapausta että 23 mallinen 129 pitkä 600 rave syö samanverran pensaa kuin 137 8000 cattila vauhtina retkivauhti ja catti välillä joutui odottelemaan lynxiä. Matkaa tuli n. 170km. Kahesti tankattiin ja samat lukemat molemmilla kerroilla.
  Mikä homma? Oliko catti rikki?
   
  janzka tykkää tästä.
 3. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  En usko. 800cc menee reipasta reittivauhtia matalilla kierroksilla ja jos ajaa liiempiä repimättä melko tasaisella kaasulla niin kulkee aika vähällä. 800cc Suzukin kone meni ainakin ihan helpolla reittiajelussa 18-20l/100km lukemiin. Kaikenlaisessa muussa ajossa söi sitten helposti 25l/100km.
   
 4. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Niimpä itellä ollu 2 susukin pätkää ja kolomas ctecci pätkä nyt alla niin kulutus yleensä molemmissa ollu se 30L/100km se vaan laitto naurattamaan tuo lynxin pieniruokasuus ja vauhti. Kuski meinas että sukset ja iskarit vaihtoon ja säätöön. Valmis peli se sitte oli tuokin patti hakkuri. Vanhan rungon kattila se vaan ei yllätä
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ei yllätä cattila, eikä legendat siitä. Ei sille pärjää Boost Pollet ummella, ei RE Lynxit reitillä. Vetää koviten, syö vähiten...
   
 6. pezq^

  pezq^ Fox

  Meikän kokemuksella satavarma homma että syö eniten, oli sitten susuki tai gilardoni:D
   
 7. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  No oma ajotyyli nyt on sen verran rauhallinen, että varmaan pääsenkin pienempiin kulutuksiin kuin moni muu. Mutta kyllä tuo 800 Suzuki kolmen eri kelkan perusteella ( yksi itsellä ja kaksi veljellä) oli onnistunein laite noista Arctic Catin kakstahdeista tuon kulutuksen suhteen. 600cc Suzuki söi ihan järjettömästi bensaa noihin nähden ja kulkuja oli huomattavasti vähemmän. Hyvin paljon ajotavasta tuo kulutus kiinni noissa 2T-koneissa. Siistillä ajolla menee kohtuu pienellä ja jos antaa kaasua ja/tai ajaa umpisessa niin kulutus on jotain ihan muuta. Nelarit taas tuntuu syövän 5l/100km sisään saman keskikulutuksena ajoipa miten ajoi.
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Muutama nelari ollut ja niiden kulutukset reitillä on vaihdellut ~10L/100km riippuen ajotavasta. Rauhallinen tourinkiajo menee noin 35-40% pienemmällä kulutuksella, siihen mitä käy yksin hikilenkillä, vaikka kelkan kyydissä onkin kaksi. Kaasun käyttö tuntuu vaikuttavan huomattavan paljon enemmän kuin painavampi kuorma. Jos on rauhallisempi ajotapa, niin erot varmasti pieniä.

  Tutut kävi 600km reittireissun samaa marssivauhtia. Useamman kelkan letkasta Catin Riot 800 Ctec söi kuulemma eniten. 154" 800 summit ja 155" 850 khaos vei vähemmän, vaikka niillä ajo on reitillä varmasti paljon kulmikkaampaa kuin Riotilla. Olikohan catti rikki?
   
 9. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Ei yllätä ei. Nämä vaan ei ole lehti juttuja. Jos nuin menee ihon alle niin voin tarjota mahollisuuden kokeilla. Karkaako boosti ummella vakio katin eestä karkuun. Tai karkaatko re lynxillä pätkäcatilta pienemmällä kulutuksella? Laita viestiä ja tule näyttämään legendaksi .
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ei mulla merkkihommat ihon alle mene. Päinvastoin.

  Oliko tässä kyse retkivauhdista vai kisasta? Missä päin tälläistä testiä tarjotaan, että pääsisi nuo neljä kelkkaa kokemaan?
   
 11. janzka

  janzka Eka vuosi ilman nelaria

  Taitaa retkivauhti olla aika eri mitä yleensä, mitä kyrvän ajoja seurannu. Ei moni RE mies pysy edes alphan perässä jos 1kyrvän perään lähtee:D
   
 12. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Sodankylässä. Mutta tarjouksessahan oli vaan kahella kelkalla karkuun ajo mahollisuus pienemmallä kulutuksella
   
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Lynxistä sisäänajo edes loppunut?

  Sehän on koettu itsekin, että 600 etec syö isolohkoja enemmän raskaassa ajossa. Jopa Jammun Viper menee sen alle kulutuksessa. Heikompaa joutuu aina vinguttamaan enemmän. Retkiajot on eri homma, mutta silloin ollaan jo lähempänä rajoitusten sisällä ajamista kuin endurokisaa. Retkivauhdilla tämä vertaus alkoi, mutta taisi lennossa muuttua kisaksi vakio Lynxin ja mitenlie laitetun Catin välillä.

  Lynx ei ollut paketista valmis kyrpin ajoon. Onko se sinun Catti mihin tätä vertaat vakio osiltaan ja säädöiltään? Vai onko siihen(kin) laitettu tuhansia, että sai mieluisan?

  Viivalle, jos lähdetään vetoja testaamaan catti vs boost, niin näista ota Kittilän poliisikaan selvää, että mitä niihin on tehty. Tälläiseen testiin joutuu hakemaan kelkat jostain muualta, kuin kamppeita isolla rahalla virittävän cattifanin tallista.

  Tuo lehtijutun esille otto on sinänsä aiheellinen, ettei niistä kaikki ole selvää. Jo pelkästään se, että kirjoittaja/testaaja ajaa itse jollain merkillä, niin tuntuuhan se toinen merkki omaan käteen äkkiseltään vieraalta. Kuvioon lisää "oman merkin" pysyvyyden vuodesta toiseen saman katon alla, niin herää jo kysymys onko niitä laitteita itse edes kokonaan maksettu ja vaikuttiko se tulokseen? Minä en ainakaan ole ainutta kelkkaa ajanut, joka olisi paketista sellaisenaan valmis ollut. Kalleimmat muutokset vaati nykyinen Lynx, kun koko alusta piti uusia, mutta se oli tiedossa jo ennen ostoa.
   
  Viimeksi muokattu: 8/3/23
 14. niemikorpi

  niemikorpi Well-Known Member

  @1kyrp eikö sulla ollu alphaa boostia ja vaikka mitä itelläs eli kokemusta ko laitteista on?
   
 15. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Ei kai tässä aiheessa missä kulutuksista kyseltiin mainittu tai vihjattu kisasta mitään. Katissa oli jopa sukset ja iskarit vaihettu mutta tuskin kovin paljoa kulutukseen vaikutti. Vauhti oli normaalia ajoa ei ihan hissuttelua mutta ei mitään tosissaan vääntämistä. Keskinopeus n65 tietenkin olisi pitänyt mennä lynx edellö ja catti perässä nii vauhtikin olisi optimoitu lynxille. Omasta kokemuksesta tiiän että kun vauhtia nostetaan niin 800catti varmasti alkaa syömään enemmän vs 600lynx, mutta myös välimatka kasvaa silloin enemmän. Raceukot tietenki sitte erikseen menee pintakaasulla karkuun. Ja mitä tulee vakioboostivs vakio catti umpisessa, niin saattaa se boosti lähössä ekan jängän ylityksen tulla ekana mutta kyllä katti taitaa heti ekoissa mutkissa mennä edelle ja karkuun. Vitulikko rinteissä boosti tietenki on sitten paras vai onko? Sekin selviää seon baarissa parhaiten.
  Se että aina hehkutetaan polle ja brp tuotteita ei varmasti voi sitä tosiasiaa määrätä ettei catillakin voi mennä nopeammin kuin näillä muilla merkeillä. Ja vaikka ihan ite on joutunut kaiken maksamaan niin siitäkin huolimatta olen kokeillu erilaisia vehkeitä jonkin verran ja polttanut rahaa ihan mielenkiinnosta. Boosti vakiona ei maailmaa muuta mutta pienillä muutoksilla mitä monet tekee vapareihinkin siitä tuli ihan hyvä meidän korkeuksille, ja myös kattikin muuttuu ihan eripeliksi maltillisilla muutoksilla. Ja taas ollaan siinä tilanteessa että tämäkatti karkaa viri boostilta. Aina se isoin ja tehokkain ei ole Paras vaihtoehto. Ja vielä alkutilanteeseen niin vakio katti se oli. Miten lie homma sitten kääntyy kun saahaan pikkulohko catalysti sekottamaan pakkaa
  Anteeksi
   
  Rautane, MikkoH, Injektori ja 3 muut tykkäävät tästä.
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Oliko se lyne sisäänajossa? Melko rikkaalta kuulostaa.
   
 17. Tjp-

  Tjp- WaterRev memories & GLS 3500

  Meleko tyhjää tinkaa. :D Jos ajetaan samaa vauhtia niin pikku lohkoa joutuu vaan enemmän käskyttää ja on kuskin ajotyylistäkin kiinni. Kaverin kans ajettu tänä talvena varmaan 1000km
  samanlaisilla kelkoilla niin että minä ajan edessä ja vaikka on reitin aukomistakin ollut välissä niin kaverilla takana on aina ennemmin loppunu bensa ja joutunu kannusta kaataa lisää
   
  Fudge, Murre ja janzka tykkäävät tästä.
 18. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Täällähän pitää tingatakki, ja se on päivän selvää kun toiset tietää ja luulee tietävänsä ja toiset kokeilee käytännössä niin siitähän saa aina hyväntingan aikaseksi. Ite lukeudun myös näihin haaveilijoihin.
   
  Fudge ja Tjp- tykkäävät tästä.
 19. pezq^

  pezq^ Fox

  Kui tiukalla ootte pitäny tuota uutta 2,6" mattoa, vai joko mulla runko siitä sökö ku alkanu yli lyömään vetari? Ajettu noin 3000.
  Yleensä siinä vaiheessa ku alkanu yli hyppimään ja joutunu reilummin kiristää niin seuraavaksi katkeaa:D
   
 20. janzka

  janzka Eka vuosi ilman nelaria

  Näissä nuo vetopyörät eioo läpivetävät oikeasti. Hyppiny yli aina ja joutunut pitää kireällä. Ei hyvä maton rungolle. o_O
   
  pezq^ tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua