Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 6/1/08.

 1. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Tässäpä tämmönen "mummo-ohje" lautasten etäisyyden säätöön. Oon huomannu, että ainaki CF malleissa kytkentä muuttuu jonku tuhannen kilsaa ajettua semmoseksi hemmetin teräväksi. Tuo johtuu siitä, että remmin ja lautasten välinen etäisyys kytkimellä on liian suuri. Lisäksi painot näyttää hieman takertelevan, joka lisää efektiä. Muutin just omasta tuon etäisyyden yms ja räpsin kännyllä pari heikko laatusta kuvaa. Toivottavasti näistä on jollekki apua :)

  Ongelman ydin piilee tuossa osassa numero 9. Ikävä asia on, että tuota prikkaa muuttaaksesi pitää koko kytkin räjäyttää. Ja räjäytys vaatii aikalailla lämpöä ja yhen erikoistyökalun. Työkaluiksi tarvii kosanin ja jonku pienemmän polttimen. Lisäksi semmonen erikoisempi työkalu, millä saadaan kytkin ruuvattua ruuvipenkkiin tms. Otan tuosta työkalusta myöhemmin kuvan. Lisäksi torxeja, hylsyjä jne perushommia tarvitaan kans.
  [​IMG]

  Ihan ensimmäisenä mittaa UUDELLA ALKUPERÄISELLÄ remmillä kytkimen lautasen ja remmin välinen klappi. Työnnä remmi toista lautasta vasten ja mittaa rakotulkilla tms remmin ja toisen lautasen välinen väli. Itellä tuo oli jotain 2.5-3 mm. Umpisvehkeissä ois hyvä jossain 0.5mm paikkeilla. Mutta 0.5-1.0 mm välillä on varmastiki hyvä.

  Sitten puretaan kytkimestä normaalisti kansi ja jousi pois. Tämän jälkeen kytkimen takaa otetaan yksi ruuvi siitä lisäpainosta pois, jotta kytkin passaa tuohon (vielä kuvattomaan :)) erikoistyökaluun. Ruuvia pitää lämmittää, että liima irtoaa. ÄLÄ YRITÄ VÄÄNTÄÄ ILMAN LÄMMITYSTÄ! Ruuvi menee noin 110% varmuudella basaksi.

  Tämän jälkeen kytkin pistetään erikoistyökalun avulla johonki tukevaan paikkaan kiinni (ruuvipenkki, hampaitten väli tms). Sitte kosanilla lämmitetään keskimutteria mikä on siinä akselilla (osa nro 12). Kun liima on sulanut, ruuvi lähtee kohtuu nätisti pyörittämällä auki. Sitten sama homma tehdään tuolle ristikolle (osa nro 10). Lämmityksen jälkeen jollaki pienellä jatkovarrella voi nätisti pyörittää niista kytkimen sakaroista (mihin kansi tulee kii). ÄLÄ HAJOTA PAIKKOJA! Tämä vaihe on kaikkein veemäisin ja tunteita nostattavin. Tuntuu ettei nuo kumpikaan oikein taho irrota millään. Tästä johtuen itellä tuli lämmitettyä hieman liikaakin tuota ristikkoa...

  Lopuksi pitäs näyttää tältä. Vein tässä vaiheessa osat pihalle tuulettumaan, niin jatkossa niitä on lystimpi käsitellä ilman asbestihanskoja.
  [​IMG]

  Sitten osan nro 9 kimppuun. Se on semmonen jonku millin paksu prikka, jossa on toisella puolen olastus. Olas oli mulla vajaa 2mm korkea. Tongin tarvikeloodaani ja löysin tuon olaksen paksuisen prikan sieltä. Ajoin alkuperäisestä prikasta tuon olaksen veks kokonaan. Näin lopputulokseksi tuli yhteensä about saman paksuinen prikka mitä tuo alkuperäinen oli, mutta erotuksena ettei tuota olasta ole enää.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tämän jälkeen sitten kiinnitin huomiota liikkuvaan lautaseen ja painoihin. Liikuttelin painoja ees taas ja huomasin että jotku painot takertelee alussa. Ne leikkautuu hieman kiinni lautaseen nurkastaan. Mulla on CPC säätöpainot, joten ne pikkusen poikkeaa alkuperäisistä. Olen pitänyt painon pulttia karvan löysällä, jotta kumit ei tarraisi niin paljon ja ahdistais painon liikettä. Tuosta johtuen yksi mutteri oli näköjään karvan verran auennut, päästäen painon hieman reunaan (kohta 1) ja paino oli alkanut ottamaan enemmänkin kii tuonne kytkimen sisällä olevaan reunaan (kohta 2). Kohdassa 3 paino on normaalisti keskellä, mutta silti nokka ottaa hieman kytkimeen kiinni.
  [​IMG]

  Otin dremelin käteen jä koversin pikku kolot, että painot ei enää ota reunoihin kii. Sitte kirrasin mutterit uudelleen ja laitoin jokaiseen talon tiukinta liimaa.

  Sitte viimeseksi tutkin ristikon päissä olevat rullat. Rullat oli ehjät, mutta rullien sisällä olevat lasikuitu holkit otti hieman itseensä tuossa kosani hommien tiimellyksessä. Tämän takia kantsii varoen antaa lämpöä ristikolle. Mulla oli kuitenkin onnea, kun sain putsailtua rullat ja tapit niin että ne taas alko huilaamaan kunnolla.

  Lopuksi tarvi vain kasailla kytkin. Tuohon ristikkoon ja mutteriin tarvi taas laittaa sitä koko kylän äksyintä liimaa, ettei kytkin leviä jossaki naarmankairassa kesken rallien. Ite holvasin liimaa näköjään sen verran, että liimasin samalla liikkuvan lautasen akselilleen kii ;D Noooo, pienen pura/kasaa operaation jälkeen saatiin liimatki akselilta pois ja kytkin alko pelaan kuten pitää.

  Kytkentä on nyt noin 3600 rpm CPC kultasella jousella ja 65-75gr säätöpainoilla. Enää ei ole (ainakaan vielä) ilmennyt sitä ärsyttävää kytkentä kierrosten seilaamista mitä aiemmin oli (joku päivä saatto kytkeä 3900 rpm ja 5min myöhemmin 4900 rpm).

  Toistaiseksi olen tyytyväinen siis :) Muutenkin tuntuu, että kytkin on enemmän kartalla puolivälin säädöissä. Mutta katellaan miltä homma alkaa tuntumaan talven mittaan.
   
 2. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Re: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  Nostetaas ylös, niin saa umpistyypit kesän ajaksi tekemistä :)

  Tuo sopiva prikka löytyy vanhoista 9 pulttisista kytkimistä. 1.5mm paksu.
   
 3. jpt10

  jpt10 ac crossfire 6

  Re: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  paljonko olet mitannut remmin kuluvan sillä ekalla tonnilla.
   
 4. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Re: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  Empä ole mitannu ollenkaan eikä kyllä uskalla heittää mitään arviotakaan. Mutta ei se minusta tonnissa vielä kulu pahemmin, jos ei ole ollu tiukkaa paikkaa edessä :)
   
 5. jpt10

  jpt10 ac crossfire 6

  Re: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  rikka kuluu mutta remmi ei?
   
 6. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Re: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  Ei siellä minusta kulu mikään - remmi korkeintaan, mutten ole sitä mittaillu kertaakaan? Lähinnä mulla ärsytti se järkyttävä liikkeelle lähtö, kun tela kaivasi tyhjää kytkiessä ja yleensä sitte sen takia istahettiin siihen. Tietenki eri asia, jos pääsi lähteen liikkeelle vauhdikkaasti. Aina (yleensä) ei vain ole tsäänssiä lähtä kaasulla liikkeelle ... Uutena kytkentä oli hieman miedompi, mutta ärsyttävä silti. Niin ja toinen ärsyttävä ominaisuus oli vaeltelevat kytkentäkierrokset.

  Empä oo vieläkään näköjään ottanu fotoa tuosta "erikoistyökalusta". Pitää ens kerralla talliin mennessä koittaa muistaa räpsästä...
   
 7. jpt10

  jpt10 ac crossfire 6

  Re: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  niin onhan se hyvä ummella että lähtee sukkasillaan liikkeelle.jos hihna on löysällä niin nouseehan ne kytkentä kierrokset.monesti vika on kakkosen lautasen väli liian iso.
   
 8. jpt10

  jpt10 ac crossfire 6

  Re: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  remmi kulunut 1mm 2500km
   
 9. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Re: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  Dodii, nyt on sitte 2 kertaa ristikko räjähtänyt. Tutkin ameriikan intterweppiä ja alkaa syykin olla selkeä räjähdyksille. Eli liimaus pettää ja ristikko pääsee kiristymään liikaa ja alumiininen ristikko halkeaa. Liimauksen pettäminen johtuu liian vähästä liimasta tai väärästä liimasta. Myös liian löysälle jätetty ristikko tai lukitusmutteri voi aiheuttaa samaa. Myös liika lämpö kytkimillä (variaattorien säädöt/linjaus) sulattaa liimauksen aiheuttaen tätä.

  HOX!
  Jos oot tätä modia tekemässä, KÄYTÄ OIKEITA MOMENTTEJA JA LIIMOJA!


  Itellä näköjään on tullu luistettua ko asioissa ;D

  - Oikea liima on Locktite #620.
  - Ristikon kiristysmomentti on 34.5 kg-m
  - Lukitusmutterin kiristysmomentti on 11.8 kg-m
   
 10. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Laittakaa modet tämä stickyksi? Copy-pastettelin ja muuttelin omaa tekstiä mitä löytyy tuolta toisesta topikista. Jokainen Catin omistava nyt sitte ens syksynä tekee tämän huollon ajallaan syys huollon yhteydessä, niin ei tarvi kesken talven alkaa ihmetteleen heikkoa/epämäärästä toimintaa :)

  KYTKIMEN HUOLTO
  Kytkimen huolto on helpoin tehdä, kun ottaa kytkimen irti ja käpistelee sitä pöydällä. Mutta jos ei ole kytkimen irrotuspulttia (oletan ettei oo), niin kyllä sen huollon pystyy tekemään kytkimen ollessa kiinni kelkassakin. Jos olet ostamassa semmosen irrotuspultin, niin elä osta mitään "tarvikekaupan" pulttia, koska ne on tehty jostaki kasarin pohjasta. Catti-kaupasta haet sen oikean ja ainoan vaihtoehdon. Se ei taivu eikä hajoa. Nuo tarvikepultit tahtoo olla semmosia, että kun on pikkusenkaan tiukemmassa se kytkin, niin on pultti kaksin kerroin siellä kytkimen sisällä reiässä ja sitä ei saa ko tyyliin rälläkällä hajottamalla koko kytkin pois. Ei siis kovin suositeltavaa.

  Tarvittavat osat:
  - Kytkimen korjaussarja
  - Kuusiokolo/torx avain sarja, riippuen kytkimestä ja vuosimallista
  - Noin 10mm kokoinen tuumanen avain. Uudemmissa tais olla noin 11mm.
  - Aikaa puoli tuntia

  Sitte se itse huolto:
  Huom: Jos sulla on 90-luvun alkupuolen kelkka, siinä on sellainen 6:lla pultilla oleva kansi kiinni (jollei ole jossain välissä vaihdettu uudempaa kytkintä tilalle). Se kytkin huolletaan samallain kuin tuo 9-pulttinen kytkinkin.
  1. Ota remmi pois
  2. Irrota se kytkimen kansi (#18). Kansi voi olla kiinni joko 9:llä pultilla tai sitten 6:lla pultilla. Kantsii löysätä ensin jokaista pulttia pikkuisen. Tämän jälkeen pyöritellään kaikki muut pultit pois paitsi kaks about vastakkaista pulttia. Tuon jälkeen sitte löysäile noita kahta pulttia vuoron perään (tai jos sulla on 4 kättä, niin yhtä aikaa ;D) silleen että kansi irtoaa.
  4. Tuon jälkeen lähtee jousi pois.
  5. Viimeseksi ota ne kytkimen painot pois:
  • Vm. 2004 ja vanhemmissa kelkoissa painot irtoaa aukasemalla mutterin (#6) ja vetämällä pultin (#5) pois.
  • Vm. 2004 ja sitä uudemmissa kelkoissa painot on kiinni semmosella pikkusella lukitusruuvilla. Lukitusruuvia pitää pienellä kosanilla tms jotta liimaus sulaa. ELÄ YRITÄ AVATA ILMAN LÄMMITYSTÄ!!! Ruuvi hajoaa 110% varmasti. Lukitusruuvin irroituksen jälkeen irrota mutteri (#8) ja ruuvi (#4).
  6. Putsaa kytkimestä paineilmalla tms irto paska pois. Tutki onko kannen keskireiän pusla kulunu väljäksi ja hanki uus jos on (90-luvun kytkimiin niitä saa erikseen ja ne passaa uudempiinki). Samoten liikuttele liikkuvaa lautasta ja tutki onko sen keskireiän pusla liian väljä.
  7. Sitte tärkein: tarkista onko painojen reiät kulunu - koskee varsinkin vanhempia kytkimiä! Jos painoissa olevat lasikuituholkit on kulunu loppuun (eli kytkintä ei oo huollettu tarpeeksi usein), niin pultti kuluu lasikuituholkin läpi ja alkaa syömään painoa. Tämän jälkeen paino menee vinoon ja kuluu epätasasesti ja se saattaa osua kytkimen ristikkoon ja kuluttaa myös sen pilalle. Jos painon reikä on kulunu pahasti, joutuu uusimaan painon. Tämän takia tää huolto on suositeltava tehdä JOKA VUOSI. Jos kilsoja tulee kovin paljon yli 1500 per vuosi, kantsii tehdä huolto kesken kaudenki.
  8. Kasaa kytkin päin vastaisessa järjestyksessä. Vm. 2004 ja uudempia kytkimiä kasatessa huomioi että ne kumiset O-renkaat ei suinkaan tule painon molemmin puolin vaan ne tulee sinne pultin kannan ja mutterin juureen. Tuossa purkukuvassa ne on tuolleen epämääräsesti painon vieressä, jonne ne ei kuulu. Lisäksi huomioi että painon pulttiin tulevat mutterit on lukkomuttereita, joten elä väännä niitä ihan järjettömän tiukkaan! Ne pysyy kyllä kiinni ihan hellällä kiristämiselläkin. Liian tiukkaan väännettynä noita painon kiinnityspultteja on katkennut x km ajon jälkeen jolloin tuhoa tulee helposti kohtuuttoman paljon.

  Jos kytkin on huollettu ajallaan, riittää pelkkä korjaussarjassa tulevien osien vaihto. Osien vaihto onnistuu ilman kytkimen kannen irrotustakin jos vääntää kytkimen vain kiinni (esim isolla lattapää ruuvimeisselillä) ja lukittee sen jotenkin siihen asentoon (esim hylsäsarjan lyhyt jatko sinne ristikon ja liikkuvan lautasen väliin).

  Catti-kaupasta löytyy kytkimen huoltosarja, jossa tulee painojen pultit, sellaset shimmilevyt painojen molemmin puolin sekä lasikuitupuslat painojen sisään. Sarja maksaa about 30-40e. Jos liikkeestä ruvetaan kaiveleen jokaista osaa erikseen hyllystä, niin sano että siihen on saatavana ihan oma sarjansa jossa tulee kaikki. Se sarja on paljon halvempi ko että ostaa ne osat erikseen.
  Korjaussarjojen varaosanumerot:
  - Vm. 2004 vanhemmat: 1639-030
  - Vm. 2004 ja uudemmat: 4639-674

  Vm 2004 vanhemmat kytkimet:
  [​IMG]

  Vm 2004 ja uudemmat kytkimet:
  [​IMG]
   
 11. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

  RISTIKON HUOLTO

  Joissain tapauksissa jos kytkimen huolto on jätetty liian myöhäiselle tai ristikko on muuten vain päässyt tiensä päähän löytyy sille myös korjaussarja. Ristikko on liimattu tosi jämyllä Locktitellä (#620) kiinteän lautaseen kiinni ja huolto tarviiki jo hieman erikoistumista. TÄTÄ EI KANTSI ALKAA TEKEMÄÄN JOS EI OO TARVITTAVIA VÄLINEITÄ JA/TAI TAITOA.

  Tarvittavat työkalut:
  - Kosani/toho
  - 38mm avain, hylsä mieluusti
  - Ristikon irrotus avain. Cattikaupasta.
  - Penkki/teline mihin kytkin kiinnitetään
  - Locktite #620

  Huolto menee about näin:
  1. Irrota kelkasta kytkin ja pura pois siitä kaikki osat painoja myöten.
  2. Kiinnitä kytkin TUKEVASTI johonkin penkkiin/telineeseen. Tähän on olemassa oma penkkinsä joka varmaan maksaa maltaita :)
  3. Lämmitä ristikon päällä olevaa mutteria kunnes liima sulaa. Liiman sulamispiste on 250C.
  4. Irrota mutteri 38mm avaimella.
  5. Lämmitä kytkimen keskitappia ja ristikkoa keskeltä. Koita erikoistyökalulla välillä lähteekö ristikko pyörimään. Se tarvii paljon voimaa ja pitkän varren. VARO LÄMMITTÄMÄSTÄ LIIKAA koska ristikossa olevat rullat sulaa liiasta lämmöstä. Jos olet uusimassa koko ristikon tai vähintään kaikki rullat, sillon ei haittaa liian lämmön kans tolskaus.
  6. Pyöritä ristikko pois liikkuvalta lautaselta.
  7. Putsaa ristikon ja mutterin sekä liikkuvan lautasen kierteet! Ite oon putsannu ristikosta ja mutterista vanhat liimajämät pois piikillä tms. Sitte liikkuvan lautasen kierteet saa helposti putsattua porakoneeseen laitettavalla teräsharjalla (sellasella laikalla siis).
  8. Kasaus päin vastaisesti uusilla osilla. Laita Locktiteä koko kierteen alueelle, jotta liimaa tulee riittävästi.
  9. Pistä kytkin vähintään päiväksi jonnekki lämpimään jotta liima kuivuu varmasti kunnolla. Ei haittaa vaikka olisi kauemminkin.

  Tarvittavat osat:
  - Vm 2004 vanhemmat: 0746-118 (sisältää rullat, liukupuslat, napit, tapit ja prikat)
  • Tappi: 0646-270
  • Nappi: 0646-293
  • Rulla: 0746-067
  • Prikka: 0646-294
  • Liukupusla: 0646-272
  - Vm 2004 ja uudemmat: 1639-029 (KORJAUSSARJA PITÄISI PASSATA -99-01 MALLIN KYTKIMESTÄ!!!!!). Eli kytkimeen pitäis passata rullat yms osat tuosta vuosimallista - tämä tosin on vielä epävarma juttu. Pitää tässä kesän aikana tilailla noita osasia ja katsoa passaisko ne? Jotenkin epäilyttää, mutta yrittänyttä ei laiteta :) Koko ristikon osanro on: 0746-115.
   
 12. Rave 600cc

  Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

  Vs: Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

  Loistava topicci, ite en esimerkiks tienny, että ristikkoon edes saa korjaussarjaa ;)
   
 13. wilutin

  wilutin Member

  Vs: Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

  Loistavaa beari! 10 pistettä.
   
 14. Linnan Herra

  Linnan Herra RalliKatti 440/600. Suzuki LT-R 450/480

  Vs: Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

  modet vois laittaa tän nastan alle
   
 15. kake00

  kake00 F800RR

  Vs: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  Laitas Bearcatti siitä kytkimen kiinnipito työkalusta kuva jos viittit. Vissii rauta jossa tapit keskireikään ja yhteen tai useampaan painolevyn kiinnitys reikiin??

  Kokeilin tänää purkaa ristikkoo mutta rupes hirvittää kun ei rengasraudalla lähteny. Ei mikää ihme jos 350Nm on momentti sille.
  Täytyy ottaa pitempi jatko ja antaa lisää lämpöö....
  Ootko tehny jonku työkalun ristikolle että saat laitettuu momenttiin. Vai vedätkö käsimomenttiin.
   
 16. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: CF/M kytkimien lautasten etäisyyden säätö (voi olla muutki mallit?)

  Mulla on ollu vain suora tanko/putki millä oon vääntäny auki ja kiinni. Se on ollu siellä kytkimen liikkuvanlautasen raoissa. Kantsii pitää kytkimen kantta paikallaan jos tätä metodia käyttää. Ristikon lämmityksestä vain tulee hankalempaa :(

  Ei oo fotoa vieläkään työkaluista. Ajatuksissa oli tehdä ristikon aukasuun oikeat työkalut (jos ehdin/muistan/jaksan), niin pitää sitte pistää foto. Catilta löytyy oikeat työkalutki. Intternetistä saattas googlettamalla löytyä kuvaki niistä?

  Kiinnipito työkaluksi käy esimerkiksi kanttiputki, jossa on reiät sopivissa kohissa. Noista rei'istä sitte kytkin pultataan starttikehän reikiin kiinni. Lopuksi kanttiputki ruuvipenkkiin tms kii. Kantsii tehä kytkimen keskireiälle (siis kiinnitys kartiolle) semmonen sopivan tiukka sovitteinen tappi siihen kanttiputkeen, niin se tukee kompleksia paremmin.
   
 17. d6r

  d6r Well-Known Member

  Vs: Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

  Onko selvinnyt tuon 99-01 spiderin korjaussarjan sopivuus uudempiin? Paljonko sarja maksaa Suomessa? Eräässä Ameriikan kaupassa 1639-029 sarja $129 vs. kokonainen -06 spideri $239.

  Alkuperäinen spider removal kit näyttää tältä:
  [​IMG]

  Sarja on melko arvokas, mutta tuollaisethan askartelee itsekin.
  Onko kahta oikeanpuolimmaista mulikkaa tarkoitus käyttää lautasen lukitsemiseen? Jos on, niin miten?
   
 18. Eemeli

  Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

  Vs: Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

  Mulikka ruuvipenkkiin ja lautasen takapinnassa on porattu paikat noille tapeille.
   
 19. znood

  znood Guest

  Vs: Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

  Jos painojen erikoismitoitetut pultit ovat kuluneet ja uusia ei ole saatavilla niin uudet voi tehdä sopivasta metallitangosta laittamalla kierteet päihin.
  Nimim 2 kytkintä näin korjannut hakemalla rautakaupasta pelkkää tankoa. Tais maksaa peräti 2e tuo tanko.
   
 20. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Arctic-Cat kytkimen huolto-ohje

  Tuo korjaussarja passaa uudempiin kytkimiin muuten paitsi tuo ruuvipenkkiin ruuvattava osa mahtaa olla liian pieni. Tuohon aikaan kytkimen karat oli pienempiä mitä nykyisissa - ennen oli 30mm kara, nykyään 33mm tai 35mm kara. Vaikka kuvasta ei näy kunnolla niin tuo ruuvipenkkiin ruuvattava osanen on kartio. Kytkin vedetään tuohon palikkaan kiinni kytkimen kiinnityspultilla ja irrotetaan siitä sillä normi irrotustapilla.
   

Suosittele tätä sivua