Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä lynssiG-T, 11/3/14.

 1. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

 2. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Jaha palkisilla tuli tykkylymipuitten seassa harmaassa hämärässä kokeiltua ajamista.

  Kesällä yritin kovasti saaha lisää eloa takafoxiin, yritys oli hyvä mutta meni huonommaksi mitä oli.-->vienti iskarihuoltoon ammattilaiselle.

  Tuli mulla yritettyä ajaakkin mutta seki meni ihan puihin kirjaimellisesti.
  [​IMG]

  tykkylumipuitten surffaus ei oikeen tuossa ilman alassa napostany yhtään ja vejin palkokasvin sinne mihin aurinko ei paista.

  Kotia viemiseksi jäi läsöttävä takapää, ja kahvanlämppäri vasemalta puolen joka ei isommalla pelannu.

  tästä hyvä jatkaa joskus.
   
 3. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  vittuuuuuuntuunena en etes jaksanu viikkoon kattoa kelkkaan päin.
  Kuitenkin tuossa katolta lumia puotellessa ja lumitöissä, ilmesty aurinko paistaan niin keväisesti että. Siitä kohonneesta mielialasta tempasin sitte takaiskarin veke. Laiska ku oon ja vähän pelokas 8kiloeuron vehettä kohtaan joka on vähä outokapistus itelle, päätin kysyä neuvoa muilta ja paikalliselta AC huoltokorjaamolta tuohon kahavanlämppärin hommaan. Neuvot tuli ja oli just niikö mies sano.

  Kuvei
  [​IMG]
  Elikka kahvatuppi irti kuumailmapuhaltimella. Myös päätyruuvi irti kahvasta. Jarrukahva irti ja käyttökytkin hässäkkä irti.
  AVOT sano mies. Ohmimittarilla ku heilu aikansa niin löysi että joo kappas toine puoli pimiänä, piti vaan kerratta mittaus sääntöjä nii meni ihmettelyssä se eka 20-45min.. Uutta elementtiä vaan tilalle. ARTCOn poijat teheny viksusti ku johto liitos irti vain ja elementti vek.
  Tosin liitos on siellä katkasiahantaakin sisällä, et ne joutuu aukoo, mut iha sika helppoa näi jälkikäteen järkeillä.

  [​IMG]
  Tämä lipare tuotti suurta päänvaivaa halusin sen siksi auki ku tuo navikaationlaturijohto ei kulkenut tuota kautta nii nyt sain senki.
  Wohoo!!

  [​IMG]
  Tuoki iskari lähti vituilemati pois ja pistin talteen (HUKKASIN HETI KAIKKI) puslat, mutterit ja pultit. Päästi paineet pois, irrottilisäsäiliön ja nappas vakio paikalle ilmaventtiilin. Nyt sitte oottaa simmitystä joku 3-5 napsua kiriämmälle nii siitä lähetään kokeilemaan mite toimii..

  Edit 9.2.2015 4.22
  Muljahteli mieleen että sinnehän pitäs lyyä jotain tämmöstäki kakkoseen+ottaa toinen rikka pois sieltä heliksiävasten.
  SHIFT ASSIST ([{1 kpl neulapainelaakerin AXK 4565 ja 2 kpl painelaattoja tyyppiä AS 4565.
  Noista saa rakenneltua sopivan shift assistin ja tais olla skf:n valmisteena noi osat alle 15 eur)]}
   
 4. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Pitäs omaanki laittaa. Olin oikee tosi laiska ja tilasin ebaysta setin, jäi maksaa 4 euroa kotiin toimitettuna. :D
   
 5. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Iskarit (etupukin&takapukin) viety ammattilaiselle huoltoon. Taijan jättää simmityksen kokonaan pois laskuista koska takaiskarista oli mennyt tiivisteitä yms vuosi tms muutenki oli vissii sisältä sökönä osia. Samaan syssyyn etupukin iskari mukaan. Aluakseliki oli kiero. II-vari otin irti, shift assistia, torx vaihtoa ja yhtä shimmiä pois välistä. Osia tilattu marmoritiskiltä repullinen. Huh huh. Nii ja navikaatio tsydeemitingeltangel vaihtuu..

  Saapa nähä millo kasassa.
   
 6. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Shift Assist ilmoitti tulostaan ja siitä sitte rohkaistuin aukasemaan II-varin, youtubessa oli hieno ohje ja keken mainitsema toinen rikkaki lähti veke.

  [​IMG]
  Torx ruuvit lähti vittuuilemati irti, kuumailmapuhallinta ku huuaatti aamu kuuvesta aamuyö seittemään nii uskalsi ottaa ruuvit irti.

  [​IMG]
  Siinä paskat housuissa ja suu vaahossa, merkkailin tussilla seinät, omat käet ja pojan kokonaan ja tommosot kohistus viirut sain lopuksi aikaiseksi.
  En tiiä onko mitää virkaa mutta ainaki ittiä miellytti sävy ja vissiin meni tussin haju päähänki kivasti.

  [​IMG]
  Tuossa järjestyksessä on nuot sisuskalut, ja kaikki mustarinkula osat on jotaki kovempaa muovia.
  Lähelle lautasta leviämmän muovirunkulan tilalle tulee se shift assist. Sisempi musta rinkulan otin kans pois tuosta jousen vierestä ettää alakaa syöttämään alhaalta bendoliinoturbokeken neuvojen mukaan.

  tästä jatketaan ku saan osat tussin tuhertamiin kätösiini.
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Kait sinä hait sieltä huoltamon pojilta rosteriakselin siihen etupukkiin vai meistätkö itse?
   
 8. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Olen laiska ja niin helposti sai sen aksilanki nii otin sen samaan konkursiin..
   
 9. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Ha haaa!!

  Paikallinen ammattilainen joka huoltaa kisakuskien pelit, soitteli että joo tuu hae kepakot pois ja ala aksila hiluineen. Nii ja molemmat olivat "sököjä" välimännäntiiviste mennyt niiku kuitissa lukee.

  [​IMG]
  Oha se heleppoa nuitte huollettavien kanssa, seku vain vie huoltoon ja hakee takas ja maksaa. Otin etusesta sen mustan suojamuovin kepakonympäriltä veke.

  Huomenna jatkuu jos saapi osia käsiin.
   
 10. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Illasta vielä tuli osia kotiovelle toimitettuna, hövelillä päällä tuo kauppias.
  Valahti kyllä naama valakoseksi ja meni suu näkkärille ja palkokasvi turskahti ulos sieltä minne aurinko ei paista.
  Oli "PIKKUSEN" kallis elementti, aattelin että ostan oem:in ettei tarvi tinailla yms ja laitan sitte kunnolla kiinni sikamassalla etten ikuna saa niitä irti.
  Joo vaan oli niin hyvällä mallilla remontit niin otin heti aikalisän ja saatan jatkaa pe lisää nyt ei naposta yhtää taas.
  Sain mää touhuttua osia kiinni, auvottua tilauspaketteja auki, ihemeteltyä sisältöä, puottelin lumia, tein lumitöitä, noijuttua, kalijaaki teki mieli ainakin 5 krt mutta onneksi tipaton, rahaa palanut vitusti ku luulin että helepolla pääsen V***T!. Ei vaa onha se sitte suu messingilla ja huoleton mieli ku kahavanlämppärit hehkuu punasena, ja alusta lätkyttää menemään eikä pohjaile, navikaatio käkkylästä naakia että haa tuonne ja keskisormia näytellä heittereille.

  Viimeaikoina kuullu juttua että pitkämattoiset pendoliinot kuovituttaa ittensa het lähöstä kiinni, eikä kestä pysähtyä ku oot jo sit taas kii lähet, eikä pysty naakimaan pusikonpyörityksessä mitenkää ku oot jo kiinni. Onneksi oon kahtellu WT:tä mut joutu varmaan 2 vuojella siirtään hankintaa etiäpäin joten sama ajaa paskaksi tämä enne sitä. Paitti että oon kiinni jossain. 8)
   
 11. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Ha ha täälläkin on tapahtunut jotain eikä vaa oltu vittuuuntuneina kokoaikaa tms.

  PIKKUSEN vastusti II-variaattori, miten se voikaan kivestää pientä mieltä, miestä ja tulla uniin asti?!
  Onnellisena muka olin kasannut varin että ku saa ne "paremmat" pultit sinne isketettyä niin suu messingillä.
  Eli vari oli 3kpl kasassa niitä meltorautatorxruuveilla ja tuolla puristimella. Sehä sitte josaki vaiheessa siinä säheltäessa otti ja napsahti yhestä kanta poikki naps, enneku kerkes ees tajuta että pisti sen verta voimaa että saa sen vimpan auki.
  Noh onneksi ei hätiä mitiä, helixiä lämmittään ja pultin varresta kii knipexeillä ja lähti niikö ei mitään ikinä ois ollukkaan. jännä että kuivunut liiman jämä otti nuin tiukkaa kiinni. Sain sitte kaikki 9kpl 12.9 musta kuusiokolopultit kiinni ja sitte ihmettelin että unohtuko multa nyt jotain ja sitte törröttäviä kantoja kahtelin että ei saakutti nuohn piti upottaa tuohon 3-4mm ja eiku taas auki koko paska, nyt rupes niikö oikiasti kivistää että pitikö nyt juuri perjantaina 13 päivä yöllä tähän ruveta eikö V***U! vois tehä päivän näöllä näitä. Ei muutako ehtiin 10mm poranterää kätköistä, onneksi heti kätöseen sattu pränd new hss terä ja sitte eikö vain raakasti kii akkuporakoneeseen ja meistää sisempi lautane täytee reikiä, 2millin porauksen jälkeen ihailin koveriä jälkiä et jaa pitäshän se kuoppa olla suora kenties. rälläkkä käteen ja hioa terä tasaseksi ja terottaa samalla. Laser ohjatun cnc akkukäsiporakoneellä ku nyt meisti reijät 3,8-4mm sisään olin erittäin tyytyväinen tulokseeni ja aattelin et näin ne tehtaallaki tekee rapakon takana.
  Kolmas kerta todensanoin hja hymy suussa ruuvailin ruuvit nordlockin ja lukitteen kanssa pesiin kiinni. ja kappas äly jätti viimeiset kolme ruuvaamati ku arveli että joutuu lyhentään. creenvitsin yliopistollisen museon mittatikkulautalaskin mittakäsimauserilla kö tökki silmät, korvat ja muut uloke reijät ensin niin päätin vielä 3mm lyhentää pultteja ja aattelin että samalla lyhentää 6kpl, ku kuitenki joskus vaihtaa net.
  Ha haa nyt oli II-vari lopullisesti kasassa viimein ja vihdoin.

  [​IMG]
  tämmösen lopputuloksen sain.

  [​IMG]
  tämmöset lähti sisältä ja paineneulalaakeri painelevyineen istu paikoilleen.

  [​IMG]
  Tuossa on kaikille teille varaosa nikkari friikeille factaa mitkä paska pultit siellä majailee, nuita saa ku se ku vai hakkee kivijalka liikkestä.
   
 12. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Noni suu oli messingillä ku käväsin testilenkillä lähi jäällä et vaikka autolla saapi hinattua pois jos joku porsii.

  -Kahvanläppärit pelaa, vasen lämpiää eka ja sit oikea, molemmat puolet. Jes!
  -Navikaatiokotelo on paljo pätevempi ku entinen, pysty jopa valikkoja näplään pysähyksissä. Lämmitys elementin jätin toistaiseksi pois, mut johotin johtua valmiiksi jos kaipaa, tuo ehkä turhaa mut hakee paikkansa ajan kanssa.
  -Voimalinja herkisty mahoton, äärimmäiset pers vaon värekarvat reakoi nii että huutonaurua oli, tosin umpisessa pääsee täysin oikeuksiinsa.
  -Alusta ainaki nousi ylös asti ja pysy siellä, ei oikein saanu tuossa jäällä mitään tuntumaa muutakö sen et toimii se paremmin ku viime talvena.

  Umpisen testailuja jatkan la ehkä näillä näkymin katotaan sitte mite naulaa.. paljakkaa oli puhe mennä Loppukuusta.
   
 13. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Tässä oli yks lauvantainen sohjokeli aikaa rossata WT maurin kanssa, olihan se suket parisen kertaa puun takana ku opetteli ajamaan. Alustaan olin tyytyväinen eihä sitä osaa parempaa haluta. Navikotelo on bueno, parempi ku edellinen, laskin reissun jälkee etu iskareista painetta, pitää hakia sinne joku järkevä.. kuvaki on yksi kpl, filimiä ei tyytväinen oon keksintöön ja voimalinjaan. Seuraava remontti on se DD-laakereiden vaihto. Ainoa joka ihmetyttää on laitteen tankkaus kanisterista, vaa joku visio on siitäki.

  [​IMG]
  Soppiiihan sitä WT maurin kanssa vieretysten tulipaikalle.
   
 14. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Haha pääsin pohjoiseen taas ajamaan pitkästä aikaa. Eka aamuna paisto aurinko koko siliän päivän oli nannaa päästellä hankikelissä.. Iltasella rasvasin nipat ja vaihoin pensat tankista kö roskia octn valo osoitti olemassa olostaa, onneksi on niiku eka kerta "koodauksen" jälkeen. Ainii posautin 2290 kohalla hihnan EKAN HIHNAN! pitäskö tuo mennä ja pyytää takuuseen uus. Etusista laskin/nostin paineita 60psi kohalle kait. Americaanot 50-70 pitäny nii piti apinoija. Kumputunturi/levi reissua tai pokasselkä/levi reissua suunnitellu vaa en lähe yksin tolskaamaan. Ajan eka nuot lähi reiti mitä en oo taas vähään aikaa ajanut ja navikaattoriki näyttää ne unohtavan.. pari kuvaa hihnarikosta ja "kädettömyydestä".. noh tästä on hyvä jatkaa..
   
 15. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Se tuo Poudan Pekka lupas aurinkoista ja "pikkupakkasta" ja ei tuulen puhuria. Nii ja haaveissa ollu varmaan heti ku tuon isolohkon oon saanu käshiini. Kävästä joku pitempi reissu. Pokka/levi tai kumputunturi/levi. Pelottanu lähinnä se et yksin oon ollu liikenteessä yms heti ku ouvommalle reitille nii arkuus iskenyt. Noh aamusta aurinko räkötti nii magiasti et tais olla kevään ensimmäinen paras ilima tms. Puin sitte aamusta ajo kypärän, ajolasit ja niihii lissitki, reppuun evästä, tankki piripintaa ja 20ltr lönttä penkin taakse. Lähtiessä suunnitelma et käväsen ainakin kumpusessa, alaku matkasta piti vielä vaihtaa kypärähuppu ja net lissit kö olivat eri mallia, sen jälkee oli ilo päästää.. Kittilän rajalle kö pääs huokas jo helpotuksesta ettei tunnu mishään. Siitä sitte suhhuuttelin kumpusta kohti, opaskylttejien mukaan samalla tuli ihasteltua maisemia. Kuputunturi ku alako siintää horisontissa alako olemaa voittaja fiilis. Laavulla sit repun eväitä syventymää et maistuuko net vai ei. Siinä makustellessa eväitä savusessa kodassa veet silimissä tuli väläys et joo oon yli 50km jo ajanu eihä tuonne Leville oo enää ko 60km. Päästelin sitte Leville, reitit oli pääasiassa luomua tai kohtuu kunnossa lähempänä laskettelukeskusta pientä turistipattia havaittavissa. Ajoin sit s-market/abc pihalle tauvolle, huollolle etc. Siinä sitte lisäilin öljyä pirttii ja kaatoin löntästä ainetta tankkii. Eihä ne meinannu mahtua hyvästikkää kaikki joten jäi joku 5ltr ja öljyä meni 0.25-30. Nii ja tripissä oli joku 108km et ei pahat keskikulutukset reittivauhtia ajaessa tasakaasua. Takasin tullessa pysähyin kioskillä ja ihailin kö 3900 gls lts päästeli papan alla ku burantti ois ollu ajamassa. Noni sitä sitte matka jatku ja päätin kävästä ottaa selfietä kumpusen päällä. Oli pikkusen iso mäki, mutta kuka kekä mitä oho nyt joku poitsu toikkaroi kypärä käessä reittiä alas, mie että nyt pittää jo soitaa poliisi ja palokunta abulanssi ja visginkillä maununen. Pysähyin ja tiedustelin oliko väärtillä isoki hätä. Oli jättäny 800/144 switsun mäkhee kiinni. Helepotus oli sanoi kuvaamaton ite jo pelekäsin että sitä joutu synnytyksee tai johonki ohitusleikkauksee leukulla tahi pika amputaation tekämää kirvheellä. Kävin naakimassa ensin et mite se ressukkan kelkka oli syvällä, sehä oli ylämäessä istahtanna ja nökötti nättinä. Mie pukkasin sitä pari kertaa ja sitte se väärti jo tuli kaveriksi ja nii met saimma sen ylös, eikä se ees ollu pahasti. Mie sitte tyhymänä kyselemmää että mitä iesusta onpi hakemassa tuolta, totta sielä kulta kätkö tai viinaputeli ainaki. Kerto et la oli x-trim jääny kaverilla tuonne, mies oli pelastunu ja vishii lehissäki mainittu tms. Mie että jaa, ja yritin kysellä vähäisimmät koortinaatit, mut eipä sitä auta kö lähtä ehtii, noh lupasin tehä jonku viistorinne ajon kerta olin paikalla. Eipä sitä näkynyt täytyy tuurilla kohalle osua. Mutta kato pirua ite jäin kiinni koivun käkkärään vartee siinäku huuatin vähän aikaa vasten eikä edennyt, alkoin kaivaan old trusty axeä kuomun alta, sehä on hullun vanha "pikku" kirves alunperin vaa liekkö ite lyöny varren sälöiksi ja rhs putkestä teheny uuve n ja sisälle putkee painoa ja pulverit päälle. Siinä ei koivu käkkäräkhää kerinny kitua kauvvaa kö oli jo poikki. Alkoin suunnitteleen huuattamista nii tämä väärti oli tullu paikalle ja joku iq mieski kurvaili kahtoo mite mennee. Miehä kurhauti keleka ylös ja muut nauro. Kiitin käestä molempia ja jatkoin matkaa. Kittilän kunnanrajan jälkee iski kauhia jano nii sehä piti pysähtyä ja juopasta ja jo vai helepotti, viimex vissii armeijassa janottanut nuin. Eihän siinä aikaakaan ku kaarestunturi rupes siintää horisontissa ja aattelin et nyt meen suorinta reittiä pois hus hiiteen kotia kiitos. Pääsin tontille soitin kyytin hakeen pois kö oli sovittuna. Laitoin kelkan jemmaa pääsiäistä varte ja kiittelin ittiä ja kelekkaa. Olipa se vain mukava ajo rupeama 220km hilut yli yms ajettu 40ltr hotusi ja varmaa se vajaa litra ölpyö. Palatessa oli raskaampi kaasu.. kiitos
   
 16. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Laitetaanpas reissusta kuvia ku kevät tulloopi

  [​IMG]
  Heti ekana aamuna oli jo aurinkoista nii kyllähän se mieltä nostatti melkoisesti.

  [​IMG]
  PRÄMM nii se vaa 2300km kohalla meni hihna.. EKA HIHNA

  [​IMG]
  Tämmösiä kylttejä rupes meleko tihiään tulee vastaa nii olihan sitä ihmeissään.

  [​IMG]
  Kumputunturi siintää horisontissa, oli kyllä huikea näky ekakertalaiselle.

  [​IMG]
  Kumpusen laavulta aika iso ja jyrkkä oli tuo tunturi.

  [​IMG]
  Pitihän se kävästä päällä asti ku kerta tänne asti oli jo tullut.

  [​IMG]
  Levi ki alako näkkyy jossaki vaiheessa.

  [​IMG]
  Tuossa räpsäsin kuvan että on sitä käyty pojat levillä.

  [​IMG]
  Tuosa se erämää kioski..

  [​IMG]
  Polaris switsu 800 144" jääny kumpusen mäkee kiinni.. Huomaa jälet vierellä AC:lla mentii pinnassa koko ajan.

  [​IMG]
  Lähtihän se pölle pois.
   
 17. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  Vs: Arctic Cat M8 -11 Sno Pro

  Hoi hei tälläki ajettiin viime talvena tutut urat ja reitit läpitte.
  Lunta oli pitkästä aikaa mahoton ja hankikelit nii olipa vain lystiä. Fox 380 oli megessä ja kaveri nii oli lapintaikasinisiähetkiä. Alusta pelas hyvin ja keulaki oli rauhoittunut. Alkaa vaa tylsistyttään ko nykyään pääsee kelkalla ihan mihi haluaa, samat mestat on rymytty miljoonaan kertaan. Vois pitää ensivuonna välitalven koskien ainaski tätä kelkkaa, ellei tuu lähtöä ruotsiin.. Jatko haaveet on joko poweria lisää/64ce/tps. Tosin ei ehkä raskis palastellä tätä, vaa hommais jonku vintagesleepermörköhetinytsaatana gls,muumikeula 500 ilmatehovehkeen. 371 matto ja jotain herkkuja. ENTIIÄ KAHTOO NYT. taas on muka muuta tärkiämpää.
   
 18. lynssiG-T

  lynssiG-T Lyne, lynssi

  M800 tuli vaihettua katuenskaan liikkessä, se on ollut unelmana/haaveena pitkää..

  Samalla tuli pelastettua MADMULE Bearcat-97 säilytyksestä samalla vähä tallin tyhjennystä ja osia mukaan. Tää ehkä ehjänä ensi kesänä. Wc juttujaki tuli haalittua vaa tuskin vielä siitä ei oo mitään kerrottavaa.

  Sitten Winha 550 82 lahjoitus piti hakia paalaukselta entisöinti/ehjäykseen, joku 10 vuotta seisonu latolöytö. Siinä tuli pakkauusi matto mukaan. Toki löyty myös piku damage lohko oli halki, vesi eksynyt sisään ja jäätyessään halkasu lohkoa, mutta osia on ja purku aloitettu. Tää pitäisi olla kunnossa jo tänä talvena.
   

Suosittele tätä sivua