Arctic Cat uuden julkaisua - MOOTTORI?

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 24/8/23.

 1. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Saa tietennii. Sehä on osari tietty prosentti pääomasta. Ja siihen lisätään korkoprosentti joka kuukausi. :D
   
  member, pezq^ ja Jannne tykkäävät tästä.
 2. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Oon eri mieltä. Keski- ja alarekisterillä on merkitystä. Ainakin itse säädän niin kelkkani että tela pyörii jo ala/keski rekisterissä mahdollisimman paljon. Se helpottaa ajoa kummasti kun ollaan "heti menossa". Jos vain pelkällä ylärekisterillä ois merkitystä, ei pakoventtiileitä olis ikinä keksitty :)
   
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Joo, ei se tietyn noin mustavalkoinen laitos ole moottorikelkkakaan.

  Yhdessäkään vehkeessä mitä ollut alla, niin ei tullut mieleen etteikö vajaalla kaasulla voi ja pysty ajamaan. Täysmekkala se on mikä niistä kaikista loppunut kesken, eikä muu kiinnosta.
   
 4. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Tämä on kyl juurikin totta. Jos konees ei ole alatehoa ja vääntöä, on se tehorekisteri niin kapee, ettei sellaisel aja kyl mörkökään. Ja kun on tota alatehoa ja vääntöä, niin voimalinja saadaan pelaan niin, että se kestää pienen kaasun pumppailunkin makeesti, ilman että kone kyykkää. Toisaalta alavääntö auttaa myös siihen, että voit lataa kytkimeen paremmin kuormitusta eikä tule remmille luistoi. Eli kyl vääntö ja keskialueen teho on aivan yhtälailla tärkeit hommii.
   
 5. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Miksi MC Xpressin tulokset ei ole luotettavia? Ne kuitenkin on aika vastaavia kuin valmistajien ilmoittamat (ne jotka siis ilmoittaa ylipäätään). McXpress, Precision Efi ja Paltek näin esimerkkinä ovat saaneet kaikki aika vastaavia tuloksia joka merkistä. Sitten joku Bikeman saa 10-20hp enemmän laitteesta kun laitteesta.

  Ja brp kyllä ilmoittaa tehot, kohta 10:50->  Tai

  https://www.ski-doo.com/fi/fi/ski-doo-feeling/teknologiat/rotax-moottorit.html
   
  Viimeksi muokattu: 11/9/23
 6. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ei tuo perustelu tehojen mittaustavoista ja oikeuskanne pointeista oikein saa tuulta alleen. Oletteko auto tai moottoripyörä puolella kuulleet % tehoista? Ei edes 2t monttupyörillä ole mitään ongelmaa ilmoittaa tehoja.

  Säälittävä suunta parilla kelkka valmistajalla tuollainen puljaus :oops:

  Kertoo siitä ettei pärjätä kilpailijalle. Polle ei ilmoita tehoa, mutta ilmoittaa painon. No onkin kevein, niin helppo se on ilmoittaa. Catti ei ilmoita kumpaakaan. BRP:llä kuiten selkärankaa vaikka ei ole kevein. Tehokkain vaikuttaa penkissä olevan.
   
  Nord503 ja Jakke_ tykkäävät tästä.
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Paljonko se 850 ilman turboa oli, sivuilla ei lue, 165hp?
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

 9. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  ∆ tuolta löytyy kaikki Rotaxin koneet
   
 10. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Hemikoo tykkää tästä.
 11. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Joo no miten se thunderin kone sitten ku ilmotetaan 180hp ja mitataan joka penkissä reilusti enemmän niin niin.. No jos tälle linjalle lähetään niin kertoo ehkä enemmänki siitä ettei yhellä valmistajalla ole muuta brassailtavaa ko teholukemat. No eiköhän se kulje ku muutenki alpha alustaiset menee vajaatehoillaki ohitte molemmin puolin, tuskin tilanne huononee uuessa kevyemmässä rungossa ja talvella nähään testiajoja 858 catalysteistä niin tietää mikä se tilanne sitten on.

  Luulisin että kun tuohon tulee turbosettejä tarjolle niin alkaa oleen kulkupuoli kohillaan. Tuolla uudella pakoventtiilin mallilla saataneen turbon toimintaa ohjattua hieman, saahaan pumppubensavehkeistä heräävyyttä paremmaksi ja tehoja enempi. Jos painopiste ja geometriat on likimainkaan laydown mallien tasolla, voi olla pitelemätön kampe jos vain nipussa pysyy.
   
  juoni, Rautane, Fudge ja 3 muut tykkäävät tästä.
 12. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member  Herättää kyllä kovasti kiinnostusta. Tuo motti uudessa rungossa kuulostaa kyllä "home run":lta :) Saas nähä miten sitte käytännössä. Uuskoppanen isolohko vuoripora herättää omistushaluja:D
   
  janzka, pagi ja Fudge tykkäävät tästä.
 13. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Yhessä kuvassa näkyi että pakovenat sulkee myös pakoaukon sivuportit, nippelitietona pisti silmään
   
  Fudge tykkää tästä.
 14. Jarska77

  Jarska77 Active Member

  Aika muikeita teknisiä ratkaisuja uudessa motissa. Kohdassa 5:25 - 6:10 juttua tehoista. 175hp nurkilla ollaan, riippuen dynosta ja mittaustavasta sekä kuun asennosta yms. ;)
   
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jos akselin päästä antaisi 175hp ulos, niin ei tässä tarvisi pelata prosenttien perusteella. Se tulisi varmasti ilmi ja miksei tulisi. Sellainen potku vaparista myisi melkoisesti ja sen tietävät kyllä markkinamiehetkin.

  Sehän ei kelkan hyvyydestä ole pois miten näitä ilmoitetaan, vaikka siltä se joidenkin korvaan tuntuu kuulostavan. Kyse on vain ulos tulevasta tehosta ja miten se ilmoitetaan.

  Yamahan tehot tuli esille, niin onhan se suoraselkäistä touhua ilmoittaa silleen, ettei ne ainakaan alle ilmoitetun jää. Samaa suoraselkäisyyttä ei voi kehua prosenttien osalta. Aivan pelle hommaa parilla merkillä, vaikka olisi kuinka hyviä vehkeitä.

  Mielenkiintoinen kone kyllä ja mielenkiintoinen nähdä miten pelaa, kun saadaan innokkaimmille omakustanne "testikuskeille" ajoon. Sen näkee sitten parin vuoden päästä mikä tämä oli.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 16. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  858 moottori on 4% keveämpi mitä 600 catalystin moottori. 858 catalyst on keveämpi mitä 600 catalyst ja lisäksi painopiste on 3/4 tuumaa alempana kuin 600 catalystissä.
   
  janzka, petes88 ja Jakelfin tykkäävät tästä.
 17. janzka

  janzka Eka vuosi ilman nelaria

  Jos katti sanoo että 11% enemmä ja entiseen se ilmoittaa 160hp niin minusta se on aikaselvää että se on silloin n.178hp. Eikai tuossa pitäs mitää epäselvää olla.
   
  juoni ja Jakelfin tykkäävät tästä.
 18. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ilmoittaako ne 11% more peak power vai jotain muuta?
   
  FFoxi tykkää tästä.
 19. janzka

  janzka Eka vuosi ilman nelaria

  Koko alueelle lisääntyny vääntö.
   
 20. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  136nm vääntöä 8000rpm että olisi 178hp, piirun voisin epäillä että ei pidä paikkaansa. Mutta voihan se olla mutta ei ainakaan hämässä kun lyödään penkkiin.
   

Suosittele tätä sivua