Bensan hinnan vaikutus kelkkailuun?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä JiiKoo, 17/8/21.

?

Väheneekö kelkkailusi kalliin bensan takia?

 1. Ei vähene, ohuesti harmittaa vain.

  117 vote(s)
  77.5%
 2. Ajot vähenee ja voi mennä kelkkakin myyntiin.

  34 vote(s)
  22.5%
 1. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Aivan väärä vehe, jos kiksit tulee voimasta.

  Leppoisa reissukelkka, jolla pystyy pitämään hyvää marssivauhtia. Nopeus tulee enemmän siitä ettei löysää peukaloa:D Jarru on vauhdin surma
   
 2. TaistoTurrikka

  TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

  Bensan hinnalla ei niin väliä kelkassa vaan tuo auton tankkaus se isoin menoerä polttoaineissa on tässä harrastuksessa, kun etelästä käsin lähtee harrastamaan. Kesällä kun vielä veneilee niin ei pääse rahapussi paisumaan :oops:
   
 3. polaris^

  polaris^ Lynx re etec

  Katsotaan repiikö sitä talvella kärryä patteriautolla vai loppuuko se huumori siinä vaiheessa viimeistään tähän lajiin :D
   
 4. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Paha homma on myös se, että polttoaineiden hinnannousu valuu pikkuhiljaa kaikkiin muihinkin tuotteisiin... se on pojat inflaatiota ny:rolleyes:
   
  T-Cat tykkää tästä.
 5. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Hiihtolomalla pääsi vielä omalla kelkankuljetuskalustolla Kittilään ja takaisin himpun yli 800 eurolla, mutta eipä pääse enää. Siinä valossa ei kelkan tai parin kulutuksella ole edes nykyisillä litrahinnoilla mitään järisyttävää vaikutusta. :rolleyes:

  Vähän niinkuin edellinen auto kun toiset kommentoi että eikö se kuluta hirveesti:

  "No emmänyt tiedä... kaupungissa 15 ja maantiellä loput...."

  Tokihan tuo hinta kirpaisee, mutta tingitään sitten muualta.
   
  Viimeksi muokattu: 9/6/22
 6. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

  Morjesta!

  Mitäs raati sanoo, missä alkaa tulla kipurajat vastaan, että alkaa mietityttämään tämän harrastuksen jatkaminen? Lajihan on parasta, mutta nyt esim. sähkönhinta kymmenkertaistuu allekirjoittaneella yleisen inflaation lisäksi, niin alkaa pelivara harrastekassassa käydä ohueksio_O? Toistaiseksi vielä jatkuu, mutta kyllähän tämä pohdituttaa.

  - Ile -
   
 7. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Juu pistää se miettimään tai ei tarvi varmaan edes miettiä varsinkaan jos sattuu oleen tuo paskin yhdistelmä...

  Eli reilusti velkaa, sähkö- tai öljylämmitteinen asumus ja työmatkaa kymmeniä kilometrejä päivittäin:mad:
   
  N.A.M tykkää tästä.
 8. K9Pro

  K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2020

  Bensan hinta ei niin heilauta, mutta sähkön hinta vaikuttaa! Viimeiset kolme talvea olen asunut pohjoisessa, jotta pääsee ajamaan kunnolla. Siellä vuokrakämpän sähkölasku ollut n. 100 eur kuussa ja etelän kämpästä samaan aikaan n.150 eur kuussa.

  nämä kustannukset oli 5 c/kWh hinnalla. Nyt voi joutua maksamaan vähintään 20 c/kWh, tai jopa enemmän. Ei ole poissuljettua, että 250 eur/kk tasosta hypätään tonnin nurkille kuussa. Tätä ei talous kestä, eli päätin jättää kelkkailut väliin tulevalta talvelta kokonaan.

  PS. Kohta tulossa myyntiin hyvä kampe… ;)
   
 9. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Viimetalvena oli vilp ekaa talvee käytössä senverra makseltii sähköstä et tänätalvena poltetaa puuta pakkasilla eli puita uunii ja bensaa tankkii:)
   
 10. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Noilla 600 e-tech vehkeillä olen ajellu 35 tkm. Tupsuttelussa menee 10-14 l/100 km ja reittikaahailu max 17 l/100 km. Vähän ihmettelen kelkkatestien 21 litran kulutukset, umpisessako on painittu?
  Noilla kulutuksilla nykyään talven 2-3 tkm kestää ajella.
   
  Jannne ja juketsu tykkäävät tästä.
 11. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  No mulla menee reittiajossa etec 600r järestään vähintään se. 20 l/100km. Joskus olen tainnut päästä alle, mutta silloin on kyllä ollut jotain "speciaalia"
   
 12. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Bensan hintaa enemmänkin alkaa kyllä hirvittämään uusien (ja käytettyjenkin) kelkkojen hinnato_O. Jos meinaa suht tuoreessa takuupelissä pysyä, niin käden saa kyllä tällainen normityöläinen työntää todella syvälle taskuun, jos kaupoille aikoo:(
   
 13. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Varmaan samam verran tullut itekin ajettua ja kyllä mulla on keskikulutus 25l/100km.

  Vanhempi e-tec kulki kyllä muutaman litran vähemmällä mitä tämä uudempi 600r.

  Kyllähän kaiken kallistuminen vaikuttaa ettei niin paljon pysty ajaa mitä haluaisi, vaan ajot tulee olemaan kerran viikkoon pidempi / laadukkaampi ajopäivä ja se on siinä. Ei paljon satkun iltalenkkiä viiti lähtee ajelee näillä hinnoilla.
   
  Hemikoo ja Mika_R tykkäävät tästä.
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Pyrimme aina ajaan vaihtelevissa olosuhteissa. Välillä on hötöä, välillä kovaa. Tämä näkyy kulutuksissa. Tokihan nuo lukemat on yläkantissa, jos vertaa vaikka matka-ajoon reiteillä. Kyllä meki silti osataan ajaan varovastikki. Kevällä kävimme kolmen kelkan voimalla Sodankylä-Kumputunturi-Sodankylä. Piti vähä raapia päätä, kun tankilla MXZ X-RS 850 kulutuslukema oli 12.8 / 100 km.
   
 15. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  oman kokemuksen mukaan esim. 600 luokan laite alkaa syömään jos sillä ajaa kovalla kaasulla. Toki kaikki ei halua sitä 800cc laitetta, mutta uskoisin, että jos 600cc koneella menee +25-30 reitillä niin kun vaihtaa 800cc niin kulutus tippuu 5l/100km.
  Itsekin hirvitellyt nykyistä polttoaineen hintaa, mutta kun laskin että aikanaan pystyi ajamaan 600 crossfirella sen 1500km hyvin talveen eikä polttoaineen hinta hirvittänyt pahasti niin nyt kun ajaa 900 acella saman niin todennäköisesti tulee vielä halvemmaksi tämä nykyinen ajaminen. 900Ace syö keskimäärin jotain 14-15l/100km ja 600 Crossfire söi 25-30l/100km talven keskikulutuksena.
   

Suosittele tätä sivua