BoonDocker DS 850 E-TEC (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 19/3/17.

 1. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Oma topikki tälle Rollon summitille :)

  Melkein jo vaihdoin freeriden tuommoseen -17 mallin pitkään dockeriin, mutta onneksi jäi! Nyt ko tästä vain sais jostaki järkeviä tarjouksia, niin vois ehkä sortua.
   
  Koulupoika tykkää tästä.
 2. Koulupoika

  Koulupoika Summit 850

  Sillä ei kuulemma jää kiinni, kun 3900:seen ja 4100:seenkin on laitettu 3700:sen tunneli, eikä roiskeläppää ole ollenkaan tunnelin päässä. Kun tela kaivaa itsensä syvälle lumeen, ei tela jää roikkumaan tyhjän päälle tunnelin takapään, puskurin ja roiskeläpän varaan niin kuin muissa kelkoissa yleensä käy. PPS-alustalla tulee edelleen, eikä siinä kuulemma juuri muutoksia ole entiseen. Pituuskin on parikymmentä senttiä vähemmän kuin vastaavassa Summistissa, niin mahtuu lyhempään kärryyn tai pakuun. 64mm profiili näyttää olevan, niin kuin SP850 Summitissa. Kevätennakolla saa 76mm profiilisen matonkin. Toivottavasti tulee Suomen korkeudella toimivalla voimalinjan säädöillä.
  Lyhyesti sanottuna 850-Summit lyhyemmällä tunnelilla ja PPS-alustalla. 850-Summit on ollutkin tänä talvena erinomainen kampe.
  SHOT-käynnistys saisi olla vakiona, kun tuo uusi kevyempi käsikäynnistin on temppuillut ja vaikuttaa lyhyikäisemmältä kuin entinen.
   
  Viimeksi muokattu: 28/3/17
 3. Remmi

  Remmi -18 Summit x kasipökä

  Maton saa valita joko 64mm tai 75mm lapulla. Alustassahan on about kaikki uutta. Iskarit on huollettavat niinku ennenki.
   
 4. sjs^

  sjs^ Member  Keventeleehän tuo ainakin keulaa ja läppä pyörii mukana.. :D
   
  Kommein tykkää tästä.
 5. Vilho

  Vilho freeride

  Joo sinne se tela söi sen :D

   
 6. snowX-trim

  snowX-trim Boondocker 600 e-tec

  Ainaki noiden videoiden perusteella uskaltasin jos väittää että tuohan toimiii paremmin kuin perinteinen roiskeläppä. Jos vaan kestää hankeen peruuttamisen.

  Tuntus että helppo asentaa vanhempiinkin kelkkoihin.o_O
   
 7. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Onkos nuo 165mm vai 180mm kääntöpyörillä? Mietin vaan toimiiko miten matalammalla harjalla olevan telan kanssa...
   
 8. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Kauppiasta jututin ja meinas että on mm kapeammilla astinlaudoilla kuin esim summanen ja näin ollen voisin kuvitella että ei ainakaan pitäs kovin herkässä olla kiinni. Huomioitava seikka oli että kannattaa laittaa keulaan se suoja koska kun lumi sulaa konehuoneessa ja jos jäätyy sinne niin saattaa lukita ohjauksen joiden varret on siellä pohjalla.

  Ja tulihan se tilattua vuoriversio 3" lapulla :D
   
  Viimeksi muokattu: 23/3/17
  Mp92, arzka-, Mikki80 ja 7 muut tykkäävät tästä.
 9. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Tämmönen sitten tullee tännekki. 4100/75 DS shotilla.
   
  Latez ja Mp92 tykkäävät tästä.
 10. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Onkos tässä muuten raapijat vakiona? :)
   
 11. Koulupoika

  Koulupoika Summit 850

  Kuvassa ainakin on raapijat. Ja tuota mallia joka kestää peruutella ja kaikkea muutakin käyttöä.
   
  Viimeksi muokattu: 28/3/17
 12. Latez

  Latez Well-Known Member

  Tänään kävin testaamassa ja ainakin siinä oli rapsuttajat..
   
 13. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Saas nähhä jos tämän jossaki pääsis testaan. Ihan vähän jännättää, ko ei ole näin pitkää ja kapeaa koskaan ollu. Reitiltä koetan kyllä pysyä pois, mutta onkhaan tämä siirtymillä sitten ihan kauhea.

  No onneksi se ei ole maailman vakavin asia, ja tulleepahan koetettua :)
   
 14. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Niin sulla on nyt freeride ja tuo on 10cm(?) kapeampi että onko sillä juurikaan merkitystä? Ummessa helpompi mutta reitillä mutkissa hitaampi.

  Minkälaiset jouset näissä on keulassa? Vieläkö ne käyttää lynxin umpisen malleissa 20nm jousia joihin ruuvataan tehtaalla esijännitys tappiin?
   
 15. Koulupoika

  Koulupoika Summit 850

  Varmaan paras kapeakeulainen vuorikelkka se on reitillä. Tuo Summitin keula on selvästi parempi ja pitempiliikkeinen kuin edeltäjät. Ja PPS on tunnetusti paras reitillä.
   
 16. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Eihän freeridessä ja docker ds:ssa tosiaan ole eroa raidevälissä ko reilu 5 senttiä :eek: Yllättävän vähän, vaikka senhän se kaks tuumaa tieten on :oops:

  Tuommonen vanhempi RE dockeri perus-PPS:lla oli loistava laite reitillä, mutta ei freeridekään huono ole. Freeride on vain älyttömän pehmeissä säädöissä, ja pohjailee herkästi, joten sillä tulee ajeltua aika sievästi, mutta eikhään siitä sais jämäkämmän säätämällä. Umpisella vastaavasti hyvät tuntunen, joten on saanu olla nuin. Kiikkeryys ei ollu kummassakhaan minkäänlainen ongelma. Vähän ne ajoittain tassua nostelee, mutta aika yllätyksettömästi. Reitillä ei tarvi ees oikeastaan nopea olla, kuhan nyt pääsee saman päivän aikana kamppeet ehjänä perille.

  Ehkä nuo peruspumput vähän oudoksuttaa, mutta empä voi väittää ottaneeni paremmistakaan kaikkea irti. Parempaanki varmaan pääsis jos jaksasi säätää, mutta enempi tullee vain ajettua. Luultavasti seon vain mielikuva reittikelvottomasta vuoristokoneesta joka kiusaa :)
   
 17. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Kovasti polttelis laittaa parempi alusta mut sit nousee herkästi vauhdit siirtymällä ja kohta on liukurungot mutkalla
   
 18. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Mulla taas kiinnostais vähän tyhjentää alustaa lisää, ja laittaa sinne floatit. On vain jotenki niin jännä ajatus, ko se on muutenki niin tyhjän näkönen telastosta. Taian ajella vakioiskareilla kuitenki ainaki alkuun.

  Onko nuissa floateissa muuta hyvää ko, että ne ei kerää lunta ja on aika kevyet?
   
 19. Jykä87

  Jykä87 Active Member

  Laitoin jo saman kyselyn tuohon lynx 2018 osioon mutta ei vastausta..

  Olettako saaneet alle 15 tonnin suoran kaupan tarjousta ? Lynx boondocker DS 3900 75mm matolla ilman shot käynnistintä. Ja tieten siihen se 500e tavaraa. Paras tarjous mitä nyt on tullut niin karvan yli 15t
   
 20. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Viimevuonna re oli 3900DS:n kans samoissa hinnoissa ja jos huhu pitää paikkansa että kauppiaiden prosentteja pienennettiin niin uskoisin tuon karvan yli 15 olevan aika netto.

  Kannattaa nyt sit miettiä ottaako paikallisesti 200eur kalliimmalla vai jostain ihan muualta sillä mahdollisten ongelmien ilmaantuessa se paikallinen on huomattavasti aktiivisempi jo korjauksen alle saa nopeammin kuin muualta myydyn.
   
  M.E.A tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua