BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

 1. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Ei mitään radikaaleja muutoksia ole tulossa mutta pientä hienosäätöä ja laadun parantamista. Kaikki kitit tulee jatkossa valmistajalta Daltonin 250-450 kytkimenjousella. Toki käyttäähän kytkimessä voi myös muita jousia oman maun ja ajotyylin mukaan, tähän astihan ne on olleet brp:n orkkisjousia (200-400 tai 230-435). Mutta tämä muutos tuli koska ajoittain oli näiden orkkisjousien kanssa saatavuusongelmia ja toimitukset siksi välillä viivästyi.

  Jossain vaiheessa painovarsien vivut eli "vasarat" tulee pulttikiinnityksellä, jolloin vivun rikkoontuessa sen voi asiakas itsekin helposti vaihtaa. Noita vipuja on jonkin verran mennyt rikki kun esim. pohjamuoviin tullut isku ja vipu ottanut siihen muoviin kiinni tai jos ollut raju remmirikko missä remmi sotkeentunut kytkimen ympärille. Tuo vipu ja sen toimintahan tekee kitistä uniikin, mutta se on myös ns. heikoin kohta ja siihen tehdään nyt pikkuhiljaa kehitystyötä. Viime talvena muutamia huonoja vipujen niittauksia pääsi laadunvalvonnasta läpi ja niitä sitten korjattiin, mutta valitettavasti jokunen tälläinen kitti ehti mennä jo asiakkaillekkin asti. Itsellä ja ajokavereilla ei ongelmia ole ollut vipujen kanssa mutta talven mittaan muutama tapaus tuli tietoon. Viime talvenakin näitä myytiin +500 kittiä pelkästään berppiläisiin ympäri pohjolaa ja siihen nähden ongelmia ei valtavasti ollut. Nyt kiinnostusta on ollut myös p-amerikkaa myöden, sinnekkin on jokunen kitti lähtenyt ja mielenkiinnolla odotetaan palautetta myös siltä suunnalta.

  ps. itse en myy kittejä, kunhan toimin yhtenä testikuskina ja osana teknistä tukea täällä Suomen päässä.

  Jälleenmyyjät löytyy tuolta:

  Instagram Link
   
  Viimeksi muokattu: 2/10/19
  mikzar, M.E.A, arzka- ja 4 muut tykkäävät tästä.
 2. Haikku

  Haikku 850 Sunami

  Saako noihin painovarsiin niitä nailoni holkkeja erikseen vai pitääkö ite sorvailla?
   
 3. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Kyllä niitä saa. Kysyppäs rs racing serviceltä tai oman jälleenmyyjän kautta
   
 4. nopottaja

  nopottaja Lynx 41DS

  Oliko sillä spi:n jousenlaakerilla vaikutusta? @Driver oli ilmeisesti kokeillut tätä laakeria?
   
 5. teme-

  teme- Well-Known Member

  Omaan laitoin juuri sen laakerin ja ainakin näppituntumalla helixi pyörii paljo jouheammin, rullat on pomista tehdyt. Talvella sitten kertoo oliko siitä laakerista mitään iloa.
   
 6. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Ei sitä ainakaan DRT:n kitin kanssa hyödytä laittaa, vaatisi löysemmän kakkosen jousen ja loivemman camin todennäköisesti. Kyllä se sinällään toimii mutta säädöt on aina kokonaisuus.. kitillä ja hitorque rullilla alasvaihto on muutenkin kiitettävällä tasolla.

  Jos vakiovoimansiirtoon laittaisin sen niin pitäisin vakio camin (40 tai 42/38 mitä näissä yleisimmin on) mutta jouseksi esim. löysempi 157-222. Voisi tulla ihan hyvä, mutta en ole jaksanut testata.
   
 7. nopottaja

  nopottaja Lynx 41DS

  Kiitokset vastauksista. Ajattelin laittaa tulevalle kaudelle sen drt kitin ja ilmeisesti samalla vaihtaa ne hitorque rullat.
   
  Viimeksi muokattu: 12/10/19
 8. Juggynaut

  Juggynaut Member

  Onko porukka asennellu brp:n "venttisarjaa" näihin? 19 mallista eteenpäin löytyy tollanen tuuletusaukko suoraan tehtaalta.
   

  Lisätyt liitteet:

 9. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Youtubesta löytyy asennusvideo, missä laitettiin muistaakseni -18 freerideen tämä sarja. Leikkausta ja mittausta vaati.
   
 10. Juggynaut

  Juggynaut Member

  Saman videon katoin. 100e pintaan sarja makso ja reilu tunti hurahti asennuksessa, ei ongelmia kun ei hosu :)
   
 11. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Kun asennatte DRT:n kittejä, niin muistakaa tarkistaa että se valkoinen muovinen liukulaakeri tulee myös asentaa sinne uuden helixin päähän paikalleen. Aika monta tapausta jo tullut vastaan että se on unohtunut vanhaan helixiin. Melkeinpä kannattaa tarkistaa että se on siellä jos ei itse ole kittiä asentanut, sen näkee kyllä siitä helixin aukosta onko valkoinen lätty punaista jousta vasten. Se rautajousi ei kovin hyvin pyöri sitä alumiinia myöden...
   
  nopottaja ja vetkulilm tykkäävät tästä.
 12. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  tuleeko tuo valkoinen läpyskä sen rajoitin holkin tilalle?
   
 13. peruna.

  peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20

  Helixin ja jousen väliin.
   
  Driver tykkää tästä.
 14. Aleksike

  Aleksike Member

  Onko tietoa jousen laakerista varissa kun kitti paikollaan, että enempi hyötyä vai haittaa?
   
 15. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  On kokeiltu, ei toimi. Alasvaihto on kitillä tosi hyvä, ei sinne enää mitään laakeria tarvitse.
   
 16. Mik4--

  Mik4-- Freeride 146"

  Mitä se tekee, ettei toimi? Vaihtaa liian hätäseen, vai meneekö vaihto ns yli kun liian herkkä?
   
 17. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Alkaa vain "huutamaan", remmilämmöt nousee, jne.. Tarttisi todennäköisesti löysemmän kakkosen jousen ja ehkä jopa loivemman camin että toimisi. Mutta kuten olen jo aikasemminkin sanonut, alasvaihto kitillä toimii niin hyvin että ei jaksettu sen kummemmin jatkojalostaa.

  Jos haluaa kokeilla niin ehkä 180-280 jousi voisi olla sopiva laakerin kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 17/1/20
 18. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

 19. mikzar

  mikzar Well-Known Member

  On kai nuo rampit joku vitsi? Otettu pivot pultti ja clikkerit pois ja korvattu ne pelkällä rampilla mihin saa vain ladata lisää punttia :rolleyes: Eikä pelkkä hieno nimi kyllä pahemmin vakuuta, että nuo edes pelaa,kun ei ole hajuakaan miten nuo on hiottu. Kierrosten säätäminen pelkästään lisäämällä punttia rampin kärkeen ei todellakaan ole se paras tapa, vaan pivot pultilla hoidetaan hienosäätö, kun sopiva ramppi paino on löytynyt, ettei remmi luista. Mites tuolla paskalla säädetään kevät keleille tai riksulle kierrokset, kun clikkerit on poistettu? Clikkeri 3 on perus asetus johon kelkka säädetään jokaisen omiin ajo maastoihin ja vielä mielellään 5-15pakkasasteen kelillä kiertämään 8000-8100rpm, jolloin clikkeri asennossa 4 toimii keväällä ja riksulla, kun ajetaan yli kilometrissä
   
  pezq^ tykkää tästä.
 20. sokerikukko

  sokerikukko Greenpeace E-Tec

  Samantyylisiä monet aftermarket valmistajat tekee muihinki merkkeihin ja aivan hyviä kokemuksia niistä on.

  BRPn rampit on käsittääkseni rullaavalta profiililtaan samanlaiset, ainoastaan tuo ramppien omapaino ja painopisteet ramppityypissä on erilaiset. (951, 990, 966 jne.).
  Eli se rullalla kulkeva pinta olis samalla kaarella, toisinkuin vanhemmissa TRA versioissa.
  pDrive on siinä erliainen, että rampit vaikuttaa käytökseen erilailla ja niillähän pitäis ajaa aina 3-4 asennoilla, kuten itsekin mainitsit. Muut on aivan hanurista kun eivät ole lineaariset.

  Lähinnä tuossa kait tarkoituksena on se, että nuo painaa tyhjänä vähän alle kuin se normaali ramppi+clikeri+pivotti ramppihässäkkä ja noilla ruuvattavilla eri profiilin painoilla voidaan se kuormauskohta ja kierrokset määrittää.
  Kiteissä tyypillisesti on eriarvosia ramppeja+painoruuveja ajokorkeuden mukaan eli kierrosten säätöhän on simppeli, enemmän painoa kuormaamaan tai vähemmän kun ei kiertelöi.
  Ja näyttäs, että nopea se noihin on metässäkin tuosta ruuvailla, kun ei tartte kytkintä levitellä.

  Ite lähinnä mietin pitääkö ne aina ruuvata rampin kärkeen asti vai pystyykö ne painoruuvit lukittemaan tietylle kohtaa tuota ramppia, jotta sille tietylle halutulle alueelle sitä kuormaa saa?
  Tai sitte sinne pyöritellään joku kevyt titaanipultti alle ja sen päälle stäkkäillään painavampia sitte.
   

Suosittele tätä sivua