Etelä-Karjalan Kelkkajutustelut (ent. Etelä-Karjalan reitit )

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Catiska, 18/12/05.

 1. o-p

  o-p Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Eipä ollut vielä kukaan avannut simpeleelle menevää uraa. Käväsin eilen kaiturin kohdalla katsastamassa tilannetta. Jollain oli ollut kova yritys nousta mäkeä ylös sähkölinjan kohdalla muuttei ollut onnistunut!   ;D
   
 2. Petrol

  Petrol Lainattu

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Mites se Käringin jää?
  Kunhan saa kelkan korjauksesta niin pitää lähtee kattoo se tilanne. Sinne kun jotkut hurjat kävis ajamassa 4 kelkan levysen uran ni eiköhä se sen verran jäätyis et yli pääsee.
   
 3. o-p

  o-p Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Ei tietoa onko kukaan uskaltanu käringille ajamaan. :-\ Sitä olin menossa tarkastamaan mutta matka katkesi kun reitti loppu kun kukaan ollu päässy sähkölinjan kohdalla olevaa mäkeä ylös.. täytyy ootella et joku ajais jäljet vaikkapa ylhäältä alas päin! :)  Kaituri järvellä joku oli päästelly jo menemään. Aika paljon näytti tuota vettä olevan jään päällä!
   
 4. Petrol

  Petrol Lainattu

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  No kerpele, ku saan kelkan korjaamosta niin pitää laittaa kärriin ja lähteä ajamaan jälet Kaiturin kaupalta Käringin rantaan. Onhan se vähän pimeessä vaikeempaa ku ei nää pitkälle mistä reitti menee mut kait siellä vanhat merkit on paikallaan.
  Lunta on vaa nii vähä et voi taas kannot kolista.
  Katellaan jos kerkeis ekana.
   
 5. Esso

  Esso F5 -06

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Ei ollut vielä perjantaina Käringin yli mennyt ketään, testi lenkkiä oli ajettu.
  Patotieltä Rasilaan jään yli pääsi, toki jokainen vielä oman tunnon mukaan.Ei sitä jäätä kovin paljon vielä ole.
  Perjantai iltana paana ajoi Imatran reitit, jotka kohtuu kunnossa vielä eilen.
   
 6. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Onko Paanalla ajettu reittiä Joutsenon suuntaan? En ole viitsinyt/ehtinyt lähteä kolkuttelemaan kynnöksiä vielä sinne suuntaan, tamppari tasoittelisi mukavasti pahimmat harjat...
   
 7. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  On bombi ajanut kerran viime vuoden puolella joutsenoon asti.

  Ja nyt viime vkl. ajettu patotieltä (storan kohdalta) -joutsenoon päin vähän matkaa laavun ohi. Eli pahin metsikkö pätkä ensimmäisille pelloille asti.

  Ainakin viime perjantaina oli joutsenoon päin ihan hyvässä kunnossa, vähän lumen puute vaivas paikoittain. Pahoja kynnöspeltojakaan ei ole yhtään. Liikennettä näkyy olevan kyllä aika reipaasti että en tiedä mikä on tänhetkinen kunto. Selvästi enemmän kelkkoja liikenteessä kuin edellisinä talvina. Mut eiköhän tuo ihan ajettavassa kunnossa ole.
   
 8. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Sama on pantu merkille Joutsenossakin, kelkkoja paljon enemmän kuin ennen. Se on toki ihan hyvä asia, ennen sai ajella itsekseen eikä siellä ruuhkaa vieläkään ole. Pitänee pistäytyä siellä teilläkin päin opettelemassa taas reittien ojat yms. huomioitavat asiat.
   
 9. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Jep.. Joutsenon ja Imatran välillä maakaasulinjalla se heppa-aitaus.. Vasta takas tullessa huomattiin se nopeusrajoitus.. Toivottavasti muut huomaa paremmin.

  Kiva ylläri oli samalla välillä pellolla. Kun noustaan linjalta peltoa ylämäkeen (Imatralta päin tullessa) ajoin erittäin oikeassa reunassa. No, liian myöhään (ei, vauhtia ei ollut liikaa, olen vain hidas ;) ) huomasin notta ojaa ei ole täytetty niin reunaan. Menihän toi yli. Tangon kannatin antoi periksi ja telasto pohjasi ihan huolella.. Roiskeläppä repesi lähes irti.. Pitää huomenna tarkastaa tuliko muuta vauriota. Joskin kelkki tuntui ehjältä sen jälkeenkin.
   
 10. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Heppa-aitauksen nopeusrajoitus onkin lähinnä sen vuoksi kun siinä välillä kulskelee se hevonenkin ja ihmisiä. Silloin varmaan rajoituksetkin huomaa herkemmin.

  Oliko tuo oja sen "korotetun" sillan jälkeen ylämäen päässä?

  Uran kapeus tuli kyllä itsekin huomattua. Johtuu ilmeisesti siitä että lana antoi ko. tamppaus reissulla hieman periksi ja takaisin päin on tamppari ajanut omaa jälkeään pitkin uraa leventämättä.
   
 11. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Saattoipa olla, sillan yli tultiin ja mäkeä ylös rauhallisesti kiihdyttäen ja mäen päällä oli se oja. Veli ajoi vain suksen siitä yli, mä ajoin varmuudeksi koko kelkan.. Onneksi oli riittävästi vauhtia. En vain muista, oliko noita paikkoja (sillalta mäkeä ylös) kaksi tuolla pätkällä. Kun ei ole tullut hetkeen sillä suunnalla pyörittyä.

  No, kun vain saatas lunta reippaasti lisää niin homma paranis huomattavasti.
   
 12. posodoka

  posodoka Polaris 600RR

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Terve,

  Pystyykö reittiä luumäki-lappeenranta-joutseno- imatra ajamaan, kun oli nuo vesi sateetkin. Olisi tarkoitus tulla v-loppuna testaan itä-suomen reittijä. Onko siellä välillä vesistöjä, yms ongelmia?
   
 13. Hörhö

  Hörhö Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Lpr - Joutseno - Imatra välillä ei ole vesistöjä, mutta lumen vähyys saattaa nyt haitata, varsinkin Lappeenrannan puolella.
  Lpr - Luumäki välillä täytyisi ajaa jäällä...ei tietoa kestääkö. ???
   
 14. iillii

  iillii Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Jäällä tällä hetkellä telaston voitelu ongelmia, on nääns ihan peilii :-X
   
 15. 650 efi

  650 efi polaris 650 efi

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  tänään kävin kivijärvellä taavetissa tarviais tosiaan piikit telaan ja ruokaöljyä kiskoille.
   
 16. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Tällä hetkellä varmasti on voitelu ja jäähdytys ongelmia ihan tuolla urallakin. Vesisateet tehneet tehtävänsä yhdessä pakkasen kanssa. Se vähäkin lumi mikä on, on kivikovaa jääpintaista. :'(

  Ainakaan Imatralla ei ole mitään asiaa urille ennen kuin uutta lunta tulee tuohon päälle. Ja toivottavsti tulee ihan kohta ja paljon muuten alkaa v.tuttamaan ihan kunnolla.
   
 17. Petrol

  Petrol Lainattu

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  No niin. Ruokolahti-Imatra alua.

  Käringin rannasta ainakin Kaiturin kaupalle saakka on tampattu reitti nuoskan aikaan ja se on kovettunut aika hyvin pohjia ajatellen, en jaksanut lähteä katsomaan kuinka pitkälle Simpeleelle päin on ajettu työjuhdalla??

  Ruokolahden reittien puolella riittää vielä lumi jotenkin voiteluun koska siellä ei ole ajettu niin paljon mutta Imatran puolella ei tosiaan ole irtolunta reiteillä yhtään.

  Onhan tässä jotain hyvääkin nimittäin nyt reitit ainakin ajetaan leveiksi kun kaikki hakevat jäähdytystä sivusta, on sitten tampattu leveämmältä alueelta JOS joskus sattuu satamaan tuota lunta lisää.
   
 18. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Juu, käytiin ajamassa myös. Joutseno - Imatra väli kohtuudella ajettavissa, samoin Joutsenosta Lappeenrannan suuntaan aina Soskuan sululle asti. Jäähdyys riitti hyvin niin telastossa kuin koneessakin.
   
 19. Keke

  Keke Well-Known Member

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Mikä on lumitilanne Elimäen/Kouvolan seudulla?
   
 20. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Re: Etelä-Karjalan reitit

  Ja nyt kestää sitten jäätkin Lappeenranta-Jotseno-Imatra alueella.. Yli 1/2m lahden pohjukoissa, selästä en tiedä mutta näkyy se auton kantavan.. Kun vaan tulee hiukan lunta, 3mm ei taida riittää korkeammalle harjalle..
   

Suosittele tätä sivua