foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Fania, 12/1/13.

 1. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Vihdoin on Noppeli kasassa!
  Tässä muutama kuva härpättimestä ennen ja jälkeen.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Käytiin tänään pojan kanssa ajelemassa Kaakamon radalla.
  Hieno juttu että siellä on junnuille oma pikkurata. Jossain vaiheessa pääsevät sitten aivan itsekin ajamaan. Vielä se kahden vanhalla on yläkerran sedän hallussa tuo homma , mutta eiköhän sitä jo kesän lopulla uskalla poitsunkin antaa yksin ajaa. :)

  Spacereita ei vielä laitettu. Ei ole kairattu niitä reikiä ja haluttiin jo kokeilemaan.

  Hox! Jos käynistimen jousi joskus sattuu katkeamaan niin ainakin Kemissä Kemin pyörä ja varaosassa oli Briggs&Strattonin jousi joka meni heittämällä tilalle. Samalla opetti korjauspuolen setä esijännityksen salot vaihtaen myös hieman pidemmän käynistimen narun. Hintaa lystillä noin 15e joten ei paha jos korjaukselle tarvetta.

  Koson mukaan huippukiekat minä ja poika päällä 8700rpm ja huippujen veikkaisin olevan jossain 30-40km/h välissä. Kiekat vielä epävarmat kun suosittelisivat käytettäväksi Rrä tulppaa kiekkamittarin kanssa. Aika haastava rajoittaa pojalle tuota kaasua kun oli nin vaihtelevassa kunnossa tuo rata vielä. Osa ihan lällyä ja 2mm lusikan liikkeellä ei jaksa vetää lällissä..
   
 2. TripleMax

  TripleMax Yamaha V-Max 700

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Komea on noppeli tarrasarjoilla. Teknikkaahan noissa varmaan ihan ok, mutta ajo-ominaisuudet surkeat kun ei ole jousitusta ainakaan keulassa. Joskus meillä sällit kokeili
  Oulun vauhtipuistossa tuommoista ja kun nyrkinkokoinen kivi tuli eturenkaan eteen niin mönkkäri pomppi minne sattuu. Laitettiin Kiinan Ismon temämä Kazuma 90 ja se on toiminut kyllä hiton hyvin ajatellen että Kiinan paskaa.
  "Kunnon" jousitus edessä ja takana ja nopeudenrajoitin. 5 vuotta ollut ja pari pulttia vaihdettu sekä nyt meni akku ja startin solenoidi.
  3 poikaa vetäny rallia sillä.
   
 3. caikkone

  caikkone Member

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Noppeli löytyy meidänkin pojalta. Ostettiin kun oli 3 vuotias ja nyt ollut meillä 4 vuotta. Käy ja kukkuu kuin uusi. Vuosi sitten vaihdoin uudet jarrupalat ja käynnistimen jousen ja narun. Muuten ei ole ku tankattu. Öljyt vois tieten tälle kesälle vaihtaa. Tuoreöljyvoitelu on poistettu käytöstä ja penkissä pikku vekki jota edellinen omistaja korjaillut. Muuten aika priima. Niin ja vuosimalli on -86.

  Pistin tonne pari Pdf:ää noppelista (räjäytyskuvia + osanumeroita):

  http://koti.mbnet.fi/markku_s/noppeli/

  [​IMG]
   
 4. Team1000

  Team1000 New Member

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Meidän 3v poika on pari kesää ajellut sähkömönkkarilla joka alkaa nyt olla niin mopo ettei oikein enää kiinnosta joten noppeli tuli hommattua tännekkin. Sattui löytymään sopivasti työkaverilta. On vaan nähnyt aika kovaa käyttöä ja huoletonta huolenpitoa. Ostin laitteen viallisena joten hintakin oli kohdallaan. Purin koko laitteen atomeiksi ja löytyihän sieltä kaikenlaista mm: männäntapinsokka lähtenyt irti ja leikannut männän väliin, runko neljästä kohtaa poikki ja takapyörien laakerit ihan paskana. Sylinterin porasin ja hoonasin itse töissä, koneeseen vaihdettu kaikki laakerit, runko hitsattu, hiekkapuhallettu, maalattu ja laitettu uudet takapyörien laakerit. Äänenvaimennin oli niin tukossa että vesi tuli läpi aivan tipoittain joten purin ja puhdistin sen. Samalla hieman muutettu vaimentimen kuristinta jotta ei mene enää tukkoon.

  Pakoputken ja imupuolen kuristimet oli otettu pois ja nyt ne olisi saatava takaisin koska poika on vielä sen verta pieni. Kysymys kuuluukin monenko millin reiät niissä kuuluu olla?

  Tuossa kuva rungosta. Taitaa olla tyyppivika näissä vanhoissa jousittamattomissa malleissa.
  [​IMG]
   
 5. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Itse tekisin sellaisen 5-6mm reijän. se on varmasti tarpeeksi lähellä. Meillä nämä oli myös otettu pois ennen kuin ostettiin laitos.
   
 6. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Imupuolta en lähtisi kuristamaan muutakuin rajoittimella kaasuvivussa. Pakoputkeen voi jonkinlaisen prikkaruin koettaa täppiä kiinni.
   
 7. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Meillä oli viime ajokerralla yksi juuri kolme vuotta täyttänyt poika ja hän ajeli isänsä kanssa oikein hienosti pitkät tovit. Teimme omaamme vielä pienen lisävirityksen vapaavirtaussuotimella ja isommalla pääsuuttimella, joten varsinkin alhaalta laitos on vielä hieman äkäisempi. Kandee ensin kokeilla ilman prikkoja siten, että istuu itse kyydissä ja antaa lapsen ajaa. Näin ollen konekaan ei jaksa olla ihan niin pirteä kun on sitä massaa siinä päällä.
   
 8. Soppamies

  Soppamies Xterrain 900 Turbo -20, Lynx RS 600 -18

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Se putken kuristaminen syö alavääntöä, joka vain hankaloittaa ajamista. Kyllä kolmevuotias pystyy ajamaan ilman nuita kuristuksia, kunhan sitä kärsivällisesti avoimella paikalla malttaa lajiin opastaa. Oma poika väänsi kolmevuotiaana ilman kuristuksia viime kesän tuolla Noppelilla. Itsesuojeluvaiston puutteesta johtuneiden kahdella rattaalla ajojen jälkeen piti metsästää talven aikana joustomallin kakstahtinen talliin Noppelin kaveriksi. Ihan käsittämättömän lujia laitteita nuo on, ensimmäistä kertaa piti eilen tehdä remonttia ja vaihtaa taka-akselin laakerit tuohon ja laitteella on ajettu paljon vuoden aikana!
   
 9. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Tarvikkeena saapi parilla-kympillä säädettäviä kierroksenrajoittimia, niin ei tarvi kuristaa mitenkään ja säilyy alaväännöt..
   
 10. Naatti

  Naatti Well-Known Member

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Olikos näihin mitään hyviä kaasarin säätö vinkkejä? Luin kyllä viestiketjun läpi mutta selvää vastausta en saanu. Eli ilmeisesti kuristukset putkesta poissa ja samoin imukurkusta kuristus pois. Ilmanputsari vakio ja sillä se pitäis saada toimimaan.
   
 11. hynsa

  hynsa Indy Sport, Renegade X, RE 800

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)


  Mitenkäs threadin aloittaja sai loihdittua katteisiin vanhat värit takaisin?
  Tai siis onko konstia saada haalistuneet muovit kukoistamaan?

  Nimim. noppeli-purettu-atomeiksi
   
 12. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Kuumailmapuhallin lienee kätevin. Joskus tuli vastaan, että tinneristä ja pellavansiemenöljystä oli tehty 50/50 seos ja sillä hinkkasi mönkijän muoveja. Näytti toimivan.
   
 13. GT-555

  GT-555 RE E-Tec

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Mikä on orkkis kaasarin seosruuvin vakio säätö? Kaksi ja puoli kierrosta auki?
   
 14. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Vai oliko puol toista?Ainaki mopo puolella pelas tuo sääntö
   
 15. zero6

  zero6 New Member

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Nyt tarvittais noppeli-apua!
  Mikä tehtävä on noppelin kaasarista, seos- ja käyntiruuvien luota lähtevällä pienellä letkulla? Meidän noppelissa se on tukittu ruuvilla, mutta tuskinpa sen niin pitäisi olla?

  Kuristuksista vain imukaulassa oleva on jäljellä. Putkesta siis otettu pois sisäputki ja pakosarjan luota prikka.
   
 16. o-p-k

  o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

  Vs: foorumin Suzuki LT50:set (Noppelit)

  Tulipas poitsulle hankittua tälläinen päristin. Kysymys tuosta tuorevoitelu systeemistä. Käsittääkseni öljypumppu on sellainen että pyörii vain ajaessa, mutta tyhjäkäynnillä ei ::). Pitäisköhän tuo systeemi tukkia ja ajella vaan seosbensalla, vai onko ollut brobleemia sen suhteen?
   
 17. retkikelkkailija

  retkikelkkailija Etelänmies?

  Vähän myöhässä ehkä vastaus, mutta meillä on nyt 11 vuotta ollu käytössä -86 noppeli ja nyt jo kolmas kuski opettelee sillä ajoa. kokoajan ollut tuorevoitelu käytössä ja hyvin tuntuu toimivan, eli voisin sanoa että melko luotettava, ainoana haittana että varsinkin kaasu rajoitettuna tahtoo karstottaa pakoaukon umpeen eli sen olen pariin otteeseen putsannut. En ole tarkemmin tutkinut pyöriikö pumppu tyhjäkäynnillä, mutta ainakin öljyn kulutus on aika maltillista.
   
 18. tvirtala

  tvirtala MXZ X-RS 600R E-TEC Competition -24

  Noppelin lt50 - 88 kanssa ongelmia kylmäkäynnistyksen kanssa. Viimekesänä lähti aina ekalla ilman ryyppyä ja yhtäkkiä lakkas lähtemästä, kun seisoi kuukauden.

  Nyt kylmänä auttaa sylinterin lämmitys kuumailmapuhaltimella tai sitten avaa ilmaruuvia vaan 0.5 kierrosta niin saa käyntiin.

  Sitten kun saa käyntiin niin saa avata ilmaruuvin 1.5-2 kierrosta lämpösenä ja pelaa kuumana kuin unelma ja aina ekalla käyntiin.

  Tulppa uusittu, kipinä hyvän näköinen, ilmavuodot kaasarin jälkeen tutkittu ja ei ole vuotoja.

  Puristuspaine kylmänä 7.5bar

  Kaasari putsattu ja toinen tyhjäkäynti suutin poistettu. Tuorevoitelun poistin käytöstä, kun ei pyöri pumppu tyhjäkäynnillä ja 98 sekottelin itse, ei siis valmiilla pienkone bensalla.

  Mitähän seuraavaksi? Kaverilla samanlaimen niin pitää varmaan alkaa siitä kokeilee vaihtaa osa kerrallaan ja katsoa missä vika.
   
 19. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

  Kaivetaas vanhaa aihetta esille.Täällä on samalainen noppeli, niin kylmänä saa useamman kerran tempoa narusta ennekuin lähtee tulille.Kaikki huolto hommat perus hommat tehty
   
 20. nikke006

  nikke006 Well-Known Member

  Osaako joku sanoa käykö tämmöseen noppeliin jonkun muun laitteen vauhtipyörä? Omasta lähteny magneetit irti ja uusi aika suolainen 200e. Voi myös tarjota jos löytyy joltain ehyt vauhtipyörä tai koko mönkijäkin kelpaa jos hinta kohillaan
   

Suosittele tätä sivua