Freeride/renegade/xtrim/docker

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Freeraider, 28/8/18.

 1. Freeraider

  Freeraider Ski-doo Freeride XM 137” 800cc E-tec 2014

  Moro!

  Kausi lähenee ja kelkkakuume kasvaa. Haussa joku räyhee crossover kaikkeen tarpeeseen.

  Tarvisin kelkan ehdoilla:
  -nielee etelän ja pohjosen reittejä (70% ajosta)
  -liitää puuterilla (30%ajosta/ruotsin reissukin unelmissa)
  -tehokas (800 etec)
  -ikää muutama ikävuosi

  Oikea maton pituus varmaan on 3500mm mut tarpeeseen?, mutta paljonko siinä oikeasti on eroa 3300-3700 välillä. Onko pätkällä, vaikka olis isompi lappu, mitään asiaa ruottin puutereille?

  Jollain 8000 eurolla pitäs tämmönen saada. Minkä ostan?
   
 2. vetkulilm

  vetkulilm -20 Expert ja -14 Rave Re

  Rene on kyllä melekein puhas reittivehe.. X-trim 59 matolla menee jo vähän enemmän pehmeellä. Freeridellä ja dokkerilla ajaa myös reittiä, vaikkakin kulmikkaampaa se ajaminen pituuden takia. Mutta umpeen ne onkin omiaan. Kuulostaa minun korvaan että tarviit x-trimin tai freeriden 137 pitkänä
   
 3. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137"

  Kymppitonnin kokemuksella xrs renestä sanoisin sen olevan pikku muutoksin huippu kampe reitille, vakionakin hyvä. Ummella menee jonnekkin mutta hauskuus on kaukana, reittikelkan matto, keula ja voimansiirto.
   
 4. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  146" freeride on justiinsa hyvä valinta. Kykenee kaikkiin olematta onneton tekele missään.
   
 5. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Kuullostaa nuilla tuolla reitti painoituksella minustakin 137" freeridelta..

  Mutta ite ottaisin siltikkin 146" freeride tai 3700 dockeri koska kuitenki innostut umpiselle enemmän ku vähän aikaa ajelet ja nuilla 146"/3700 pärjää vallanmainiosti myös reitillä...
   
 6. Freeraider

  Freeraider Ski-doo Freeride XM 137” 800cc E-tec 2014

  Jotenki tuntuu vaan että 3700 kin on jo pätkän jälkeen liikaa pituutta etelän kelkan levysille kinttupoluille.
  Ittelläkin siis päällimmäisenä mielessä ollut 137 freeride tai 3500 xtrim re.
  Mitkä näiden isoimmat erot on? Onko keulan leveydessä tai ominaisuuksissa eroja?
   
  Mika_R tykkää tästä.
 7. jonteck

  jonteck Polaris Axys Sks 155 850

  Minustakin freeride 137 on oikea valinta, koska siinä on viel reitille suunniteltu alusta r-motion, kuin 146. Lynxin ja freedun erot muistaakseni aika vähäset kummassakin on samat iskarit ja säädettävä keula. Ainoa lynxis on pps alusta, joka on hitusen parempi reitillä, kuin r-motion, mutta freeride on vähän enempi umpiselle tehty kampe.
   
 8. Freeraider

  Freeraider Ski-doo Freeride XM 137” 800cc E-tec 2014

  No sittehän se on vaan kun niistä kahdesta mallista ettii oikeen yksilön.

  Kannattaako ostaa se noin uudempi kuin 2013 vuotinen. Eikös molemmilla oo tullu sillon uus malli. Onko paljonkin parempi kun se 2010 luvun vaihteen mallit?
   
 9. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Polaris indy 500 -98

  Jos ajosta 70% reittiä, niin älä edes mieti 137" pitemmistä malleista. Reittipeli on reittipeli ja jos haaveilet kuitenkin "crossoveria", niin sitten xtrim leveällä keulalla, xrs rene.
  Leveä keula on syherö reitille ihan ykkönen, jos yhtään sporttisemmin meinaat siellä liikkua. Tietysti jos rahallisempaa ajoa, niin sitten pärjää varmaan kapeammallakin keulalla.
   
 10. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Polaris indy 500 -98

  Mulla oli tuo 800 xtrim re, reittiajo parani kummasti, kun vaihdoin siihen normi leveän keulan. Mutta pätkän jälkeen kantikas se oli silti ajaa tiukkaan mutkaan pitävällä kelillä. Palasin tuon "linja-auto" kokeilun jälkeen takaisin pätkään ja en ole katunut:).
   
  vinotintto tykkää tästä.
 11. Freeraider

  Freeraider Ski-doo Freeride XM 137” 800cc E-tec 2014

  Onko kaikissa kolmessa - re trimmi, freeride, rene xrs, pätkää kapeampi keula? Mikä näistä on reitillä lähinnä pätkää? Onko jokin yli muiden ummella?
  Varmaan nämä kaikki pitää edelleen pitää vaihtoehtoina. Pitäs päästä koittaan ennen ostopäätöstä mutta oikeelle kunnon koe ajolle pääsy kaikilla kolmella ei oo ihan yhtä helppoo ku autolla.
   
 12. Mik4--

  Mik4-- Freeride 146"

  Mikä tuosta 146" freeridestä tekee niin huonon reitillä kun en ite viimetalvena kyllä moista huomannu, vaikka sukset kapeammalla ajelinkin? Jos vaikka verrokkina edelliseen kelkkaan xrs reviin niin miellyttävämpi freeridellä on ajella.
   
  Akimatic tykkää tästä.
 13. jonteck

  jonteck Polaris Axys Sks 155 850

  Itse rene xrs omistaneena voin sanoa, se on parhain vaihtoehto reitille oleva kelkka nuista kolmesta, mutta ummelle se ei ole parhaimpia leveän reittikeulan ja 44 maton takia. Kuten aikasemmin kerroin trimmin ja freedun erot ovat aika minimaaliset ja niissä molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, jos haluaa umpisen ominaisuuksia paremmin, silloin täytyy olla 146 tai 3700.
   
  Viimeksi muokattu: 30/8/18
 14. k0lli

  k0lli kova kotimainen

  Näin yleistäen, kai sitä reittiä voi ajaa vaikka 175" Summitilla, mutta eri asia onkin sitten, että millaista reittiä, kuinka kovaa ja kuinka kauan :D
  Eri kuntoisia ja erilaisia reittejä on yhtä paljon kuin eri kuntoisia ja tasoisia kuskejakin ja toisen tosi kovassa vauhdissa tulee toiselle kylmä ja vitutus, kun maisema ei vaihdu tarpeeksi nopeasti.
  Toisen mielestä hieno reitti on juuri lanattu Levi-Ylläs highway ja toisen mielestä taas kapea hoitamaton sikapatilla oleva reitti on parasta mitä on.
  Kokeilemalla se selviää paras kelkka omaan käyttötarkoitukseen, mutta jos pääpaino reitillä, niin ehkä parempi vaihtoehto on lähteä liikkeelle mieluummin lyhyemmästä kuin pitemmästä mallista, vaikka 3300 pituudesta :rolleyes:
   
  NAL-E, M.E.A ja Mika_R tykkäävät tästä.
 15. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Polaris indy 500 -98

  XRS renessä on leveäkeula, (sama kuin pätkässä) vakioina. Pakasta vedettynä lähimpänä reittipeliä.
   
 16. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  XRS Rene on monipuoliseen reittiajoon yks parhaimmista kelkoista markkinoilla. Mutta se on sitten myös 99% Reitille ja prosentin sivuun.

  Tuolla Nettimotossaha oli parikin 137 Freerideä toho hintaluokkaan. Eikös niistä löytyis ajokki?
   
  M.E.A tykkää tästä.
 17. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Tuokin umpisen ominaisuus on vähän, että miten sitä ajattelee. Nykyään saa sellaisen käsityksen, että jos ei oo 4m matto ja 7cm telassa lappua niin ei kannata poljetulta uralta eksyä. Toki sellaisiakin olosuhteita on, mutta jos Suomen olosuhteita miettii niin ainakin itse olen paria talvea lukuunottamatta esim. Kainuun maisemissa ajanut 345-358cm pitkällä ja melko lisumatoilla umpista aika paljonkin. Tietenkään sillä ei voi rinteissä kiikkua jne, mutta suht. tasaisella maalla kyllä eteenpäin pääsee.
  Itsellä on näitä ns. crossovereita ollut ja se on aina jonkinlainen kompromissi. Siitä saa hyvän reitille ja kohtuullisen umpiseen, mutta optimia ei kumpaakaan. Patikkoisempaa reittiä jos ajaa niin minusta on ihan turha haaveilla 370cm pidempää. Crossoveria kannattaa minusta etsiä tuosta 345-370cm telan pituudesta. Oman kokemuksen mukaan 345cm vaatii umpiseen suht. karkean telan jotta ei joka paikkaan jumi ja sitten tuolla hieman pidemmällä pärjää myös pykälää matalammalla telalla. Se korkea harja on kuitenkin reitillä hieman haasteellinen ( lue yli 50mm lappu) liukumuovien, kääntämisen kankeuden yms. suhteen.
  Keula pitää olla vähintään metrinen jos reittä ajaa, mieluusti vähän yli, mutta umpiseen hieman kapeampi menee. Tässäkin sellainen periaate, että lyhyempi kelkka pelaa ehkä umpisessa paremmin sillä leveällä keulalla, kun se yleensä kulkee enempi perä alhaalla siellä ummessa.
  Omat suositukset crossoveriin.
  - Keulan leveys n. 1m
  - 350cm telalla lappua 50mm(-60mm)
  - 370cm tellala lappua 44-50(-60mm) . Kuitenkin mitä pidempi matto ja korkeampi harja niin sitä kankeampi
  - Moottoriksi oman halun mukaan 600-800 kone. Omasta mielestä 600 konekin riittää melko pitkälle ja on reitillä paljon vähemmän rasittava ajaa. Toki se 800 on paljon hauskempi.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 18. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Joo,

  Toki 345 pitkällä pärjää. Mutta ei tuolla X-RS Renellä. Lisu matto, leviä keula, matala stanssi jne. Se on reittikelkka ja sillä selvä. Ite tutkimma aikanaan, että se oli umpisella pikkusen huonompi ku pätkä :D
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 19. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Polaris indy 500 -98

  Etelä- keski suomen umpisilla, ja pohjois-savossakin pärjää vaikka pätkällä näillä umpisilla:D. Jos umpisella tarkoitetaan näiden korkeuksien umpisia niin leväkeulainen reittipeli ihan on omiaan. Täällä ei ole edes luvallisia reeride alueita. Varmaan pohjoisen pohjattommiin puutereihin näillä ei tee mitään, mutta ei sillä pitkällä kapea keulaisella tee mitään näillä meidän selkosten syherö jää ränneilläkään, jossa upiseksi lasketaan jo nilkkalumetki.
   
 20. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Joo, mutta aloittajahan haaveili Ruotsin reissusta jne. Vastaan vain aloittajan spekseihin, en ota kantaa muuhun.
   

Suosittele tätä sivua