FX Nytro RTX keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 25/3/07.

 1. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Tulpat NGK CR9E.
  Puolat pitäs olla minun tietääkseni alkuperäset.

  Puolan mittaamiseen mulla ei ole vermeitä/tietotaitoa, mutta jos on osaamista neuvoa mittaamisessa niin otan opin vastaan.
  Pystyykö puolan mittaamaan niin että puolat ovat irti kelkasta?

  Olen yrittäny selvittää tuota puola vikaa sillälailla, että kun käy 2 pytyllä niin otan puolalta pistokkeen irti niin selviäis se pytty/puola mikä ei ole mukana.
  Yhden kerran onnistuin ajoissa repimään johdon irti 1 sylinteriltä ja röpötys ei muuttunut eikä kelkka sammunu. Samassa ku vetasen 2 pytyltä johdon pois niin kelkka sammu.
  Tässä jää vain kysymykseksi se, että polttiko tulpan 1 sylinteriltä vai onko vika 1 sylinterin puolassa..
   
  Viimeksi muokattu: 7/1/23
 2. Makestain

  Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  Tuossa on ohje miten puolat mitataan - tavallisella yleismittarilla onnistuu. Onhan akku tikissä, lepojännite noin 12,7 voltin luokkaa.
  upload_2023-1-7_11-9-39.png
   
 3. jukkis67

  jukkis67 Well-Known Member

  Itellä samaa ongelmaa syksyllä hapettuneet liitokset putsasin nyt heti käy kaikilla...
   
 4. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille.
  Laitan kohta videoon linkkiä ku saan editoitua järkeväksi katsottavaksi. Videolla muunmuassa tulppien kipinä, kahdella pytyllä käyminen ja kolmannen pytyn herääminen vasta siinä vaiheessa kun lämmitysvalo sammuu.
   
 5. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Osaatko sanoa missä sulla oli hapettumat vai pitäneekö purkaa koko kikotin?
   
 6. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Kiitos ohjeesta!
  En ole mitannu lepojännitettä. Akku on vuoden vanha ja ei korjaantunu uudella akulla tuo vika, eli uskon ettei ole akussa nyt se vika...
   
 7. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Tässäpä videota tämän päiväsestä.
  Pahoittelen heti kättelyssä videon pituutta. Ajatuksena on videossa se että joku huomaisi jotain mikä voisi viitata kyseiseen vikaan.

  Videolla testasin tulpat ja niistä yksi teki kirkkaampaa kipinää muihin verrattuna.
  Videon keskivaiheilla 2 sylinterin tulppa paloi ja se piti vaihtaa.
  Loppupuolella videosta näkyy se kun kolmaskin pytty herää poksahtelevien äänien jälkeen mukaan lämmitysvalon sammuttua.
  Jos laatu huono niin laittakaa youtubesta näkymään hdna.

   
 8. jukkis67

  jukkis67 Well-Known Member

  Joo akun alla siinä oli ne parisulakettakin samas se oli pahin kaikki liitokset hyvä kattoo konehuonees ja elektroniikka spraylla putsata
   
  IceACE tykkää tästä.
 9. Makestain

  Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  Hyviä vinkkejä tullut, systemaattisesti pitää käydä läpi ja sulkea pois mahdollisia vian aiheuttajia. Tässä yksi lisää - jos et ole tehnyt eli kokeile Nytron omaa diagnostiikkaa sanooko se mitään. Ohjeet diagnostiikka modeen alla.


  upload_2023-1-7_18-20-33.png
   
  Värjäri tykkää tästä.
 10. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Olen kattonu vikakoodit nytron omasta diagnostiikasta ja mitään ei anna..

  Diagnostiikasta katoin myös ettei mikään lämpötila anturi näytä häränpyllyä. Siellä on toki paljon semmosia mistä en tiä että mihin vaikuttaa/mitä tietoja antaa.

  On niin mystisen tuntunen vika ettei toista. Jenkki foorumeilla oli useampi sama vika mutta kukaan ei ole sitä saanu selville. (Tai ainakaan kirjottanu että olis selvinny)

  Lämpötilaan sidonnainen se on ainaki, koska lähtee lämpimänä paremmin käymtiin, mutta silloinki yks pytty on muutaman sekunnin poissa pelistä
   
 11. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D


  Puolat mitattu ja kaikki ohjearvoissa, eli mittausten perusteella puolissa ei ole vika.
   
 12. Makestain

  Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  Jos lämpimänä lähtee käyntiin ja kylmässä ei niin voisit jossain kohtaa kun aiemmat vinkit tutkittu niin käyttää irti ISC venttiilin joka säätää tyhjäkäyntiä. Senkin voi mitata ja yrittää puhdistaa. Siinä on niitä ohuita ilmaletkujakin tyrkyllä, vilkaise ne samalla että ilma kulkee.
  Tuo ISC on myös siinä diagnostiikassa, mutta ei näy välttämättä ongelmana (vaikka on ongelma) siinä kuten ei myöskään rikkoutunut puola - ai mistäkö tiedän.
   
 13. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Kokeilin kyseisen venttiilin toimivuutta käsituntumalla ja surisee kyllä. Kokeilin myös lämpimänä käyntiin niin että otin pistokkeen irti ja silloin nosti kierrokset 2700.

  Pitää kysyä kaverilta, että saisko kokeilla hänen toimivasta nytrosta kyseisiä osia niin saattais löytääkki vian helpommin.
  Ja edelleen kiitokset kaikista vinkeistä ja niitä saa antaa lisää!

  Laitan vielä kuvan kyseisestä osasta että puhutaan samasta venttiilistä..
   

  Lisätyt liitteet:

 14. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  - Ethän anna kaasua käynnistyksessä, saattaa mennä tulppa muuten?
  - Onko kelkassa joskus ollut trailtank, jos on niin eihän ole puolat ollut niin että tankki olisi voinut rikkoa puolan?
  - Vika ei varmaan ole akussa koska ei käy kunnolla käyntiinlähdön jälkeen. Huonon akun ei pitäisi vaikuttaa näissä.
  - Käytä puolia diagnostiikan kautta, on helpompi katsoa kuin moottoria pyörittäen, josko saisi eroteltua hyvän/huonon kipinän. Huolehdi hyvä kontakti ettei hapettumat tms. häiritse. Kipinä pitäisi olla samanlainen, mutta vaikka olisi silmänäöllä sama niin silti voi paineenalaisena olla mitääntekemätön...
  - Eikö tosiaan ole vikakoodeja (vilkuttaa vikavaloa?)
  - Onko vika ollut miten pitkään / onko voinut olla huonoa tai vanhaa bensaa? Näihin ei ole oikeastaan tarvinnyt koskaan vaihtaa pumpun sukkaa, en uskoisi että nytkään ellei ole ihan moskaa tankissa.

  Tulee vielä mieleen että onhan pa-syötön arvo vakio? Vaikuttaa tyhjäkäynnin seokseen. En tiedä saako tuolla häirittyä seosta niin paljon että ei käyntiin lähde, mutta jos on käytettynä hankittu vehje niin on sitä voitu räplätä.
   
 15. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Turkanen ku tuli paljon kyssäreitä ja mietteitä, mutta hyvä näin!

  -En anna kaasua käynnistyksessä. Olen kokeillu hipelöidä kaasua ku käy kahdella ja silloin on herännyt 3 pyttykin peliin jos pakkanen on ollu alle -10.

  -Tankkia ei ole minun tietääkseni muokattu/vaihdettu koskaan. (Ostin käytettynä ja toimi pari talvea oikein hyvin)

  -akku on uusittu viime talvena ja tosiaan sillä ei ollu vaikutusta asiaan.

  -tulen kokeilemaan kipinän diagnostiikan kautta. Olen tosin nyt 9 tulppaa kokeillu ja aina vaihtanu kaikki uudet paikoilleen, mutta vika on jatkunut.(nyt on ns. Varatulppia polttaakkin...)

  -vikakoodeja ei anna. Yhden kerran tuli 3sylinterille vikakoodi 35 kun poltti tulpan, mutta sen jälkeen ei ole muuta antanut. (Ja mikäli tarkoitat videolla näkyvää vilkkumista niin se johtuu pistokkeesta mikä on irti tankista.)

  -olen tyhjentäny tankin ja vaihtanu bensat. Tarkistin myös pa-pumpun sukan ja se oli puhdas. Kokeilin myös ilman sukkaa varmuuden maksimoinniksi, mutta ei ollut vaikutusta.

  -vika on nyt toista talvea päällänsä. Viime talvena pähkäilin ja mietin että missä vika, sitä kuitenkaan löytämättä. Mututuntumalla voisin väittää että on jopa voinut pahentuakkin vuodessa.
  En tiä onko syy tai yhteys, mutta vaihdoin vikaa edeltävänä kesänä uudet kupariset donitsit putkistoon, vaihdoin öljyt ja putsasin ilmanpuhdistajan. Tämän jälkeen, kun talvella käynnistin niin alkoi käynnistys ongelmat.

  -pa-pumpun säätämisestä ei ole tietoa, mutta en usko että sitä oltaisiin säädelty, koska onhan kelkka toiminut aiempina talvina varsin moitteetta itellä.
  En myöskään tiä mistä pumpun säädöt voi tarkistaa.


  Tässäpä jenkkifoorumilta tismalleen sama vika mikä ei ilmeisesti selvinnyt. (Sivuja 2 ja lukeminen sujuvampaa kun laittaa sivun ylälaidasta tekstin käännön päälle)

  https://ty4stroke.com/threads/nytro-cold-start-starts-on-2-cylinders.132297/

  Vian selvittämiseen johtavasta vinkistä luvassa k o s s u pullo!
   
  Viimeksi muokattu: 8/1/23
 16. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ei donitseilla tuollaista vaikutusta luulisi olevan. Tuli mieleen, ootko kattonut millainen on tulppa "pimennessä" sylinterissä? Tarkoitan, onko se kuiva vai ihan märkä? Jos on märkä niin sähköpuolelta ettisin kohdetta. Mikäli kuivahko niin polttoainetta ei sylinteriin juuri syötetä. Ite voisin kuumailmapuhaltimella lämmittää ecua päältä, noin luokkaa käden lämpöiseksi ja kokeilla kylmästä jälleen... Tällä ajatuksena josko on jokin kylmäliitos tms. Onhan liittimet ja pinnit tarkistettu. Muistelen, olikos nytros ominaisuutena rikkoa, hieroa johtosarjaa. Maadoitukset...

  Huom! Tämä nyt on ihan omia arveluja, ei siis absoluuttista tietämystä. Toivottavasti selvinnee vika :cool:
   
 17. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Kaikki apu on tarpeen!


  Pimenneessä sylinterissä oli märkä tulppa, mutta tulpan vaihdon jälkeenkin se jatkoi kahdella pytyllä käymistä lämmitysvalon sammumiseen saakka.

  Johtosarjathan on tunnetusti nytrossa niin piilossa, että vaatii koko kelkan kirjaimellisen räjäytyksen käsiksi pääsyyn. Tämäkin toimepide tulee todennäkösesti eteen varmaan aika piakkoin jos ei vikaa ala löytymään..


  Olen itekki miettiny kyseistä lämmöllä vian hakemista. Tai vaihtoehtosesti kylmäspraytä ku komponentit lämmeny sen verran että alkaa käydä kaikilla pytyillä.
   
  Viimeksi muokattu: 8/1/23
 18. Petuhovi

  Petuhovi Well-Known Member

  Johtosarjojen rikkoutumiset/hankailut runkoon aiheuttaa kuta kummallisempia vikoja merkistä riippumatta. Johdot kannattanee kopeloida kaikki läpi mikäli vielä et ole kahtonu. Entäs Tors kytkin? Esim lynxillä muuan malleissa penkin alla ollu takavalon johto kun otti maita runkoon niin mystiset oli viat :D Mainihit tuon öljynvaihon.. oikeeta öljyä oikean määrän laittanu ja kaikki letkut oikein? Itsekkin aivan omia ajatuksia ja arvailuja kaikkien edellisten päälle heittelen.
   
 19. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Joo itekki olen lueskellu mitä mystisimmistä vioista ku johto hangannu runkoon, mutta tässä itelä vain mietityttää se että miksi se pytty sitte herää lämmetessään? o_O

  Öljyä on oikea määrä (tämänki kirvaamisen lomassa olen tarkastanu...) :D
  Tors ei anna vikakoodia ja viime kokeilulla toimikin oikein, eli siinä ei ole vika.

  Voi sitä riemua ku pääsis kirjottamaan tänne, että mikä piru kelkkaa vaivas... :(
   
 20. arska1

  arska1 Nytro RTX SE

  Mitenkähän bensa paineet ja voisko suuttimet aiheuttaa tuommoista.
   

Suosittele tätä sivua