FX Nytro RTX keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 25/3/07.

 1. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Koitin tarinastasi ettiä.. ootko vaihtanu tulpan johtoa/-johtoja? Taikka tarkistanut ne huolella? Hatut tarkistanu/uusinu?
   
 2. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  En ole vaihtanu johtoja enkä ole niitä tarkistanu vielä.

  Tähän lisättäköön, että tavan tekniikan suhteen korjaan perseestä perämoottoriin, mutta kun kyseessä sähkövika niin siinä alkaa itelä pumppu hiukan gavitoimaan osaamattomuuden suhteen.. (sähköjen tutkiminen/mittaaminen ei kuulu vahvuuksiin)

  Tarkotakko sitä että olenko vaihtanu puolat vai puolan hatut? (Voiko niitä hattuja edes vaihtaa?)
   
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tarkoitin juuri niitä sekä myös tulpan. Saattavat olla ns kiinteitä johtoon liitettyjä. Ei sähkötekniikkaa kannata arastella. Periaatteessa sähkövika on melko helppo todeta, mitata jne. Kun pitää mielessä ettei plus ja miinusjohtoa törkkää yhteen :D. Mutta piirikaavio on hyvä apu, mikäli sen löytää.

  Oliko muuten tulpan pää puhdas, siis "hatun päästä"? On mahdollista hyvinkin jotta ajankuluessa hattu on välistyny. Siten ei lyö valokaarta vääräs kohdin ja sylinterissä ei kipinöi. Valokaari synnyttää oksidikerroksen jolla on suuri vastus. Kun riittävästi valokaari ilmenee se hitsaa ja mahdollistaa kipinöinnin sylinterissä. Kylmässä kontakti sitten katkee ja pytty pimeenä niin kauan kunnes on hitsannut uudestaan. Kosketus pinnat tulisi olla puhtaat ja välyksettömät. Ite olen joskus tälläiseen harmiin törmännyt. Selvis kun kosketti tulpanjohtoa ja sai näpilleen korkeajännitte iskun :D.
   
  Viimeksi muokattu: 9/1/23
 4. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Xenonit joskus häiritti käyntiä, jokku leditki teki sitä. Puolassa varmaan halkeama tai johto vastaa siihen kanteen tai runkoon on minun villi veikkaus. Nehän näyttää mustilta ko ne alumiinia hinkkaa niin näyttää ehjältä vaikka onki rautaa vasten. Jokku tarvikepuolat on ollu melko keplokkaita, sulaneetki. Oliko tässä alkuperäset? Mulla teki joskus kylmänä samaa, jätin kelkan pihale häpeämään ja koitin jonku päivän päästä uuelleen niin ei ollu ongelmaa. Kato onko ne kumihatut paikallaan sielä imusarjassa, sielä on niitä letkulähtöjä läppärungossa ja niissä on pikkuset kumihatut, jos on joku hukassa niin voi temputtaa. Samoin tors tai tps pätkii käyntiä, kummastaki vain mahtaa tulla vikakoodia.
   
 5. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Jos oisi TORS niin pätkisi sytytystä tasaisesti joka pytyllä kun kaasua avaa. TORS vikoja myös ollut vähän, niissä ollut vikana yleensä väärin säädetty kaasu.

  Nuo kumihatut katsottava jos tullut putsarin putsauksen jälkeen. Ja putsarihan on varmasti kasattu oikein / ei ole mitään irtoa jäänyt sisään? Helppo olisi tarkistaa läppärunkojen synkkauksen avulla jos on mittari saatavilla, varmistaisi ettei ole siellä mitään oravia. Mutta ei vika siinä ole kun totaalisesti pätkii.

  Johtosarjassa näissä on yksi kohta mikä on hangannut runkoon, se on siinä kytkimen yläpuolella oleva peukalon paksuinen nippu ja hankaa alumiinivaluosan yläreunaan. Ei tarvitse kaivaa enempää :)
   
 6. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Muutamaan viikkoon en pääse nyt kelkan kimppuun, mutta paljon on tullu asioita mitä tutkia ja mitä en ole osanu ajatellakkaan. Kiitokset näistä ja jos vain tulee mieleen niin antakaa tulla vain!

  Ja mitä puoliin tulee niin en alkuperäis merkkiä tiä mikä nuissa on, mutta jos en väärin muista ku vilkasin, että olis ollu bosch tai joku muu. Laatu merkki anyway.

  Yritän saaha serkun kelkkaa sen verran lainaan, että pääsen osia kokeilemalla sulkemaan vikoja pois. Aattelin kokeilla sen ISC venttiilin, puolat, ecun ja polttoainepumpun että olisko se joku näistä mikä aiheuttaa vian.

  Ja tietenki tarkastan ne kumitutit ja alan niitä johtoja käymään läpi.

  Jos tulee muuta mieleen niin antaa tulla vain :)
   
  Kamppi tykkää tästä.
 7. Rukkanen

  Rukkanen Active Member

  Tuohon johtosarjan paikantamiseen löytyy hyvät kuvat: https://ty4stroke.com/threads/code-12-troubleshooting.155514/
  Näkemään pääsee tosiaan siitä sivulta ja vähän paremmin käpälöimään kun ottaa edestä jäähdytysnesteen säiliön sivuun. Itselläni oli suojakuori jo rikki, mutta vielä ei sieltä oireillut. Eli vaikka vika ei tuolta löytyisikään, niin siihen kannattaa kyllä laittaa lisäsuojausta eteen.
  Omista nytron sähkömurheista kirjoitin XTX-topikin sivulle 32, mutta silloin sammuili itsekseen ja tarjosi erinäisiä vikakoodeja. Ongelmaksi osoittautui loppujen lopuksi hapettunut startin rele/solenoidi ja oireet tosiaan aivan erilaiset.
  Sähkömurheet on tosiaan ikäviä metsästettäviä, toivotaan että syy löytyy.
   
  IceACE tykkää tästä.
 8. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Koitappa saada jostain uudet releet kelkan keulaan kokeiltavaksi.
  Saattaa syttyä paremmin.
   
  Hemikoo, IceACE ja Kamppi tykkäävät tästä.
 9. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tosiaankin ne releet kuten edellä Fiiberi vinkkasi... :cool:.. yksi helpoimmista kokeiltavia kohteita..
   
  IceACE tykkää tästä.
 10. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D


  Nyt pietään pojat peukkuja....

  Tuossa viikon hieronu tuota nytroa ja vaihellu osia ees taas. Ongelmana ollu vain nuo lauhat kelit niin ei ole suoraan saanu selville että onko osien vaihdoilla ollu merkitystä, MUTTA eilen tein löydöksen imusarjan tyvestä! Siellä kakkos sylinterin kohdalta puuttu letkulähdöstä kumitutti. Oli eri paikassa se "letkuton lähtö" versus 1 ja 3 sylinterissä ja tietenki letkujen alla.

  Tulppasin sen ja minun korvaan kone alko käymään terveemmin. Tänään oli -10 pakkasta ja ei yhtään mukissu käyntiin lähdössä.
  Nyt pakkanen kirraa sen verran, että huomena saattaa päästä varmistumaan asiasta!

  Luoja paratkoon jos vika löyty ja oli noin halpa korjata. Niin ja jos vika oli tuossa niin @Jakelfin saa luvatun kossupullon! :cool:

  Palaan asiaan testien edettyä...
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 11/2/23
  Hemikoo tykkää tästä.
 11. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Nyt voi todeta, että vika on varmuudella löytyny ja korjattu!
  Pakkasta kartanolla -22 ja lähti ku sukkasilla käyntiin.
  Tosiaan ylempänä kuva missä näkyy sinisellä letkulla korjaus/tulppaus. @Jakelfin voitti arvonnassa sisäisen desinfioinnin! :cool::cool:

  Suuret kiitokset kaikile vinkeistä! Monta vinkkiä kävin läpi ja totesin, että on se pirun hyvä, että on aktiivisia kelkkamiehiä langoilla! :D
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 11/2/23
  Miro_T, bavo, Jakelfin ja 2 muut tykkäävät tästä.
 12. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Hienoa että täällä vielä on lukijoita joille saa apuja jakaa. Täälä foorumilla on edelleenki aivan järjettömän paljon tietoa ja tietäjiä, harmi ku hiljenee tämäki koko ajan.
   
  jp10 ja Reverend_ tykkäävät tästä.
 13. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Postihan polkaisi, kerta se on ensimmäinenki että nettikirjoittelulla saa aikaseksi muutakin lämmikettä kuin mielenlämmikettä. :cool:
   
  Hemikoo, Miro_T, IceACE ja 4 muut tykkäävät tästä.
 14. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

  Tuli tuossa mieleen kysästä semmonen, että onko kukaan koskaan synkronoinu läppärunkoja nytrosta? Ja toinen kysymys että näkeekö yamahan mittaristosta läppien asennon?
   
 15. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

 16. sx viper

  sx viper Well-Known Member

  Onko kukaan säädelly vakio eculta polttoainesyötön kompensoitia mittaristosta tai tehnyt mitään muita modeja tai seoksin seurantaa. Kuinka paljon tuon kompensoinnin säätö vaikuttaa polttoaineen syöttöön yleisesti, näinköhän laajakaistalla jo näkisi muutosten hyödyn. Ihan vain tuota tekniikkaa ihmetelttynä. Tuolla jo aiemmin on foorumilla kirjoitettu kuinka paljon tietoa löytyy, mutta sitä tahdotaan pimittää, niin kysellään tyhmiä vaikka en nelari yamahaa edes omista.:D
  Ihan nyt vain mielenkiinnosta asiaa kohtaan.

  Yamaha CO säätö.JPG
   
 17. IceACE

  IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

 18. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Ei tainnut tulla. Mutta ei ollut paljoa säädettävääkään.
   
 19. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Mitä muita suksia kannattaa kokeilla nytron keulaan ku bladet?
  Bladet nyt alla mutta aika ottava suksi...
   
 20. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Jos jostain löydät SLP:N SLT:t niin ne on toimiva suksi Naitron keulassa.
   

Suosittele tätä sivua