IDD mittariston kartat

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä julli, 10/5/15.

 1. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Pitääpä nuo ladata itekki. Pitikö se kelkan olla käynnissä vai riittääkö vain että on virrat päällä?
   
 2. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Virrat päällä toimi mulla. Pistin sitten akun lataukseen, kun se mittaristo raksutteli yli puoli tuntia. Ne reitit piti erikseen valita näkyviksi sieltä valikosta. Latasin ne ensin ja ihmettelin, kun kartalla ei näkyny mitään reittejä.
   
 3. leksitus

  leksitus Polaris RMK Khaos -21

  Ves_kun GPX-reitit ladattu ja näkyy kyllä, kolme pohjoisinta otin. Noissa ei ilmeisesti urat näy, reitit vain? Onko joku Ruotsin puolelta löytänyt samanlaisia aineistoja? Olis sinne päin pari reissua tiedossa.
   
 4. leksitus

  leksitus Polaris RMK Khaos -21

  Meinasin tuota pientä muistia kiertää sillä, että teippaan vesitiiviisti USB-tikun sinne paikkaan kiinni ja annan olla. Siitä tikulta saa ladattua noita reittien eri osia ja sinne voi tallennella omat jäljet, kun niitäkään ei noiden reittien kanssa montaa sataa kilsaa näytön muistiin mahdu. Sieltä tikulta voi sitten tarvittaessa ladata omia vanhoja jälkiä ja reittejä näytölle näkyviin tarpeen mukaan. Oman jäljen tallennuksen olen huomannu erittäin hyödylliseksi ominaisuudeksi.
   
 5. Moi!

  Koodattiin ohjelma, joka ratkaisee reittiongelman.

  IDD mittaristo pystyy yhdessä tiedostossa näyttämään maksimissaan 10 000 gps pistettä sekä vaatii
  juuri oikeanlaisessa formaatissa olevan GPX-tiedoston. Jostain syystä erinäisiltä sivustoilta
  ladatut reittitiedostot omistavat joko liikaa ylimääräistä tietoa, joka laittaa koko laitteen
  jumiin tai vaihtoehtoisesti täysin väärässä formaatissa olevaa tietoa.

  Tekemämme ohjelmisto tekeekin kaksi asiaa:
  - luo varmasti oikeassa formaatissa olevan GPX-tiedoston, alkuperäiseen GPX-tiedostoon ja sen sisältöön katsomatta (kunhan tiedosto nyt on validi GPX-tiedosto = se on ladattu jostain järkevältä sivulta)
  - karsii joukosta ylimääräisiä GPS-pisteitä (esim. yksi pitkä suora ei tarvitse 83 GPS-pistettä, vaan 2 riittää aivan hyvin), mahdollistaen isomman reittikokonaisuuden per karttatiedosto.

  Ohjelmisto on vielä ns. beta-testitasolla, eikä käytetyt algoritmit ole erityisen viisaita, mikä tietysti aiheuttaa pientä mutkat suoriksi efektiä paikoitellen. On tässä nyt tää talvi testailtu, ja kertaakaan ei oo kuitenkaan tullut ajettua kurvia pitkäksi sen takia, että navi ei olis näyttänyt mutkaa kummun takaa.

  Tällä hetkellä karttojen koko riittävällä tarkkuudella on luokkaa esim. kolmio Ruka-Salla-Posio. Reittejähän saa kerralla näkyviin kolme, eli se auttaa huomattavasti tähän ongelmaan. Reittejä saa itse koneeseen ladattua useampia kuin kolme näkyvissä olevaa, mutta yhden reitistön suuruusluokka on tämä. Toki alueita voi myös suurenttaa, mutta sitten alkaa mennä mutkat suoriksi, kun GPS-pisteiden määrää karsitaan liian isolla kädellä. "Riittävä tarkkuus" on tietysti myös aika subjektiivinen käsite, mutta itse pidän riittävänä tarkkuutena sitä, että kartta toimii vähän kuin rallikuskin nuotteina. Jos ajaa järkevästi eikä katso mutkien paikkaa kartalta, niin alueita voi tietysti suurentaa.

  Jos palvelu kinostelee, niin laita YV. Kartat perustuvat open street mapin avoimeen dataan, eli lisenssiasiat on sinällään kunnossa, ja viittauksista tietysti huolehditaan asianmukaisesti. Rakenteilla on myös reittien "älykäs" yksinkertaistaminen tarkoittaen sitä, että GPS-pisteiden karsiminen ei vaikuttaisi niin olennaisesti reitin käytettävyyteen, mutta tällä hetkellä mennään aiemmin kuvatussa tasossa.
   
  Andres ja petes88 tykkäävät tästä.
 6. Jamolo

  Jamolo Member

  Onkohan kellään tiedossa onko jostain saatavissa gpx reittejä jotka sisältäisi myös muutkin kuin viralliset kelkkareitit? Käytin Ves-kun karttoja Lappireissulla mutta aika paljon jää reittejä näkymättömiin.
   
 7. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Sai näkymään myös kelkkaurat ja osa yksityisistäkin urista kun laitto asetukset kohilleen gpx tehdessä. Ei jaksa enää muista miten, pitäisi perehtyä taasen aiheeseen.
   
 8. Lapin Kelkkailija

  Lapin Kelkkailija Well-Known Member

  Mihin tarkoitukseen on idd mittaristossa usb päinen johto? Ilmeisesti tätä kautta saa ladattua karttoja yms. Tuleeko siihen virtaa? Voiko käyttää puhelimen lataukseen?
   
  Viimeksi muokattu: 19/11/23
 9. Qeedu

  Qeedu Well-Known Member

  Karttojen lataukseen yms päivitykseen.

  Voipi ladata, sieltä vaan muistaakseni tulee 500mah virtaa eli aika nihkeetä vauhtia lataantuu.
   
 10. Lapin Kelkkailija

  Lapin Kelkkailija Well-Known Member

  Okei. Tuleeko siittä toisesta mihin saa tupakin sytyttimen sen nopeampaa sitä virtaa?
   
 11. Qeedu

  Qeedu Well-Known Member

  Sieltä saat vaikka 3ah, mutta riippuu minkälaisen välimutikan siihen laitat, josta siirrät piuhaa pitkin virran laitteeseen. Jos laitat vaikka sellaisen lähdön jossa on 2x USB lähtö niin niitä saa muistaakseni vain 1/2ah latausnopeudella.
   

Suosittele tätä sivua