Kelekkamiehen Pakettiauto

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 25/3/13.

 1. Booris

  Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

  Ootteko toteuttanut tuota takapaksin lattian reunojen tiivistystä ja vedenpoistoa mitenkä noista autoista? kun väkisinkin sulamisvesiä tulee, jos tekis vaan reijän lattiaan ja tulppa päälle, sais tarvittaessa aina avata.
  Ps. pitkään jatko-ohjaamolliseen sprintteriin menee kaks 155" pitkää hyvin kyytiin..
   
 2. nopottaja

  nopottaja Lynx 41DS

  Oisko kuvaa laittaa? Uuempi vai vanhempi sprintteri? Harkinnassa kyseinen auto ja miettiny että mahtuuko 153" ämmä kyytiin jos siellä on toinenkin yhtä pitkä.
   
 3. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

  Booris: Tein yhteen autoon siten, että paksin ovien takareunasta sinne asti minne kelkka ajettiin, juuri suksien ulkoreunan levyinen laatikko alumiinikulmaraudoista jotka tiivistettiin lattiaan MS-polymeerimassalla, vesi valui ainoastaan sinne minne se pääsi eli taaksepäin ja ovista pihalle. Tietysti keula piti olla hivenen ylempänä kuin perä...
   
 4. Booris

  Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

  Ei oo parempaa kuvaa, tosta on muutoksena takapaksin seinän paikka siirtynyt taakseppäin ja on muutenkin muokkailtu erimuotoiseksi niin on hyvin tilaa jatko-ohjaamossa.

  Raimbow6: taidan ite vaan laittaa muovijalkalistan kiertämään takapaksin ympäri niin eiköhän tuo enimmät vedet pidä poissa vanerin ja pellin välistä...
   

  Lisätyt liitteet:

  nopottaja tykkää tästä.
 5. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

  WP_20170429_17_10_10_Rich_LI.jpg Laudallinen auto tälle kaudelle, loppui ramppien rakentelut toistaiseksi.
   
  Fudge tykkää tästä.
 6. Jmp2002

  Jmp2002 Khaos 2.6/155

  Tietääkö kukaan pajaa joka asentaisi vw crafterin orkkis lisäpenkin ja kirjottaisi dokumentin siitä leimaa varten?
   
 7. Perttu

  Perttu M8 -08

  Mietin jos päivittäis pitkään neliveto transportteriin. Ennemmin kiinnostais avolava transporter mutta niitä on niin vähän markkinoilla. Ruotsissa niitä olis, mutta verot nostaa hinnan aikamoiseksi.

  Onko joku kuskaillu takaovet auki kelkkaa pakulla? Pitkästä transportterista kelkan perä kurkkais noin 50cm pihalle, ovet kun telkeis kiinni ja laittais tarvittaes peräkärryn valot näkyvälle paikalle, jos tuntuu että auki oleva ovi peittää vakio perävaloja liikaa. Onko ihan tuhoontuomittua hommaa? Tympii vaan tuo kärryn kiskominen yhden kelkan takia.
   
 8. jarkki86

  jarkki86 Well-Known Member

  Kerran käytiin kemistä xtrim hakemassa ducatolla ja ovet jäi osittain auki, sidottiin vain liinalla yhteen. Matka meni ihan hyvin kun tottui siihen että konttiin syntyvä ilmapyörteily humputti väliseinää koko matkan, sellainen bassovoittoinen jytinä siis kuten takaikkuna auki ajaessa henkilöautolla. Joskus jollain muulla pakulla ovet auki ajaessa tuli pakokaasun käry ohjaamoon jos erehtyi ikkunaa raottamaan.
   
 9. musto

  musto #222

  Nyt olis pihassa puoli pitkä sprintteri. Vm-2000. Liekköhän tänäpäivänä vielä mahdollista rakentaa ite väliseinä ja penkit? Joskus nähnyt puolipitkän missä 2 penkkiä takana ja takaseinä osittain vinossa kuskin puolelta että kelkan perse sopii sinne koloon...
   
 10. Jmp2002

  Jmp2002 Khaos 2.6/155

  Konttori kohtaisia eroja on valtavasti, että kuka hyväksyy mitäkin... väliseinästä pitää olla koripajan hyväksyntä aina.. Sitten onko kuorma-auto vai paku, niin sekin vaikuttaa penkin kiinnitykseen.. osatekee ja vie suoraan konttorille saa leiman tai ei... tai sitten kysyy konttorilta ennenkö tekee..
  Laki menee tällä hetken näin: https://www.trafi.fi/filebank/a/146...a_kuorma-auton_ohjaamoon_tai_kuormatilaan.pdf
  Periaatteessa istuimen kiinnityksestä pitää saada lujuustodistus, että pysyy paikalla, orkkispenkkiin voi veholta hyvällä tuurilla saada.
  tai sitten ostaa suoraan M1-luokan jakkara, minkä koripaja asentaa sulle, mutta hinnat alkaen +2,5KE

  Väliseinä saa olla vino/muotoiltu , kuhan se on tukevasti kiinni..
  Viime talvena tein 18mm vanerista ja kaikki saumat 3mm alumiini kulmilla vahvistettu, niin kelpasi.
   
  Viimeksi muokattu: 10/8/18
 11. Booris

  Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

  Ite kun omani ostin, siihen oli jatkohytin penkeiks laitettu vanerilaatikko ja turvavyöt oli 5mm ruuvilla kiinni väliseinässä, oli se entinen omistaja sen silleen saanut katsastettua. ite muutelin väliseinän rakennetta ja paikkaa + laitoin linja-auton penkit laatikon tilalle ja hyvin ainakin se kelpas katsastuksessa.
   
 12. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Pitkää portteri sopi re850 kokonaisena. Kuun lopulla tulis uus x-triimi ja siitä joutuu ehkä toisen suksen irrottaa et saa ovet kiinni.. muuten tuo auto iha mainio kelkkaukolle nelivetosena:D fbn kelkkaryhmässä joku kirjoitteli et pitkää portteri sopi 146 friiride sukset irrottamalla..
   
 13. Kitunen

  Kitunen Kotimainen laatutuote

  Pitkään 4motion T5 portteriin ei ainakaan 2014 RE sovi suosiolla kokonaisena. No sopiihan se sinne kun toisen suksen laittaa liukuoven puolen monttuun linkkuun ja perän nostaa ylös. Vakio blade suksilla meni, pidemmillä C&A pro sivakoilla ei.
  Sukset irroittamalla menee "suoraan" kyytiin.
  Liekkö T6 portteri pidempi vai 850 Re lyhkäsempi?
   
 14. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  T5 on miullakii.. aika senttipeliä tuo on mut sopi kokonaisena ku suksen tiputtaa sinne liukuoven syvennyksee..
   
 15. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Trimmi ei varmaa mee sullakaa sisään?

  Oma 137 freeride ei kyllä taida mittojen puolesta mahtua keskipitkään w639 vm2004 vitoon, mikä harmittaa.. Pätkä vois juuri jotenkuten mennäkki..
   
 16. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Ei mene ku tulee vahvistettu puskuri&koukku.. Suksen joutunee ottaa irti.. Pääasiassa nuo kelkat kulkee kärrissä..
   
 17. jtek

  jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

  Korkea ducato. Meni 154 summitti ja 162 katti kyytiin jotta heilahti.
   
 18. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Miulla on ollu kaks ducatoo ensimäine ja viimone:D:D:D
   
 19. nopottaja

  nopottaja Lynx 41DS

  L4 pitkään pögön boxeriin menee kaks 155 pitkää heittämällä sisään. Jää vielä varusteillekkin tilaa. Muuta hyvää autossa ei sitten ollutkaan. Pientä vikaa kokoajan. Yhden korjasi niin kaksi tuli tilalle. Ovien jäätymis ongelma on myös kelkkailuharrastuksen vuoksi aika huono juttu. Pari kertaa oli ovet jäässä kun olisi ajamaan pitänyt lähtä. Tavaratilan ovet siis jäässä. Toisella kertaa oli kelkkakin sisällä mutta sitä ei saanut ulos sieltä ennekuin oli lukot sulatettu. Sivuoveen tein narulla semmosen patentin millä sen saa auki narustavetämällä kun sisäkahvat toimii vaikka lukko olisi muuten jäässä. Liukuoven kosketushäiriötä on myös noissa ollut ja oven saa auki lukosta kun painaa oven perästä samaan aikaan kun aukaisee lukot. Itselle oli ensimmäinen ja viimeinen pögö/fiat/citikka pakettiauto. Varmaan joillakin toimii ihan hyvin mutta itse en enää hommaa tuommoista.
   
  juketsu tykkää tästä.
 20. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  IMG_20181026_133839.jpg sinnehä tuo rimmi muljahti. Pidempää ei tarvi suunnitella tai sitte kelkat kulkee vaa kärrissä, sai kummankii suksen irrottaa..;)
   

Suosittele tätä sivua