Kelekkamiehen Pakettiauto

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 25/3/13.

 1. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  No tämä oli hyvää faktaa! Tosin se 2,oL kone on täysin uusi öljypohjasta kanteen.
  Ja nimenomaan etuveto pitää olla.
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Kuis pitkä tollasessa Ranseetissa on tuo koppi? Mahtuuko pitkä kelkka sisään?
   
 3. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Niiton kolmee mittaa. Siis malli 350.
  3044, 3494, 4217 mm. Pituudet lattiatasossa.

  Sitten on Transit Custom, mikä on pienempi malli.
   
 4. peccis

  peccis Assault 850 144" -20

  Meillä on pitemmässä hyllyt nii eio kelkkaa voinu kuskata, mutta pituus oli muistaakseni 330-340. Lyhyempään menee vintage pätkä, mutta nää uudemmat tulee yli niin että toinen ovi pitää jättää raolleen ja liinalla kiini
   
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Tuo 3494 mitta piisais aivan hyvin. Siihe mahtuu periaatteessa jo mikä tahansa pitkä vehje.
   
 6. peccis

  peccis Assault 850 144" -20

  noista tehtaan mitoista saa käytännössä vähentää noin 10cm koska mittaan on laskettu väliseinässä oleva pikkunen syvennys, toki siihen kelkan suksen lenkit just menee
   
 7. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Noissa (uusissa) on EURO 6 motori.
  Eli Huikkassuodatin ja urealaitteisto.
  Mutta nämä saa ohjelmoitua veks ja sitten suodattimen suolistus. Sillä varjolla, jos meinaa ajaa enemmän kuin 100tkm...
  Syöttöä sitten samalla lisää!
   
 8. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ei nuita ureahommia saa ohjelmoida pois... Toki en ole ostamassa niin uutta. Kyllä yks Adblue riittää tähän taloon. ( vaimon vitosbemarissa pitää tankkailla kusta tankinluukusta sisään).
  Tollanen joku 08-11 vekotin vois olla hinta/käyttömäärä suhteessa aika hyvä. Pitäis päässä kojottaan tommosta ransettia.
   
 9. late44

  late44 Well-Known Member

  Joo tää on se pidempi malli eli L3H2. Hyvin menee pitkä kelkka kyytiin. Vähä reilu 3,6 m on sisämitta. Hakusessa ollut täyspitkä auto johon kaks kelkkaa menis , mutta tämän sain sen verran edukkaasti, että oli pakko ostaa . Onhan tässä sentää 3 litran kone !
   
 10. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Minä tuossa kattelin, niin tiukalla sovituksella pitäs mennä myös L2 malliin kelkka koppiin. Onkoha tollasta L3 H1 versiota olemassa. Se olis optimi. Muutama oli sellasia L4H2 versioita myynnissä. Siihe vissiin sais jotenki sujuvasti pariki pailakkaa sisälle?
   
 11. nopottaja

  nopottaja Lynx 41DS

  Itsellä oli L4 pituinen pögö ja ei kyllä mitään hyviä kokemuksia jäänyt kapineesta. Tuttava piirissä myös toinen samanlainen ja hällä myös kokemukset samanmoiset. Yhden vian korjaat niin kaksi tulee tilalle. Kerran jäi kelkka jäätyneiden ovien taakse ja saikin palata kotia, ovia sulattelemaan. Tuli kateellisena kateltua ransitti ja rintteri miehiä/naisia kun ajelivat autoillansa hymyssä suin. Itse laitan ransistorin tai rintterin jos paku tulee vielä taloon. Ransistoreissa hyvänä varusteena kahden akun systeemi jolla kestää esim, webaa huuatella ilman että starttiin ei virta riitäisi.
   
  Viimeksi muokattu: 9/11/19
  juketsu tykkää tästä.
 12. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Sprinter (w906)...noita on tullut kateltu/koeajettua ja tutkittua oikeasti ja netistä. En kyllä ymmärrä miten noita kukaan ostaa mihinkään oikeaan työajoon...yleensä erittäin ruostuneita, manuaali vaihteisetkin takertelee jostain syystä, automaatit remontoitu 300tkm ajettuina ainakin pari kertaa...vaihteisto, kardaani...perä(t, nelivedoissa yleensäkin voimansiirto), V6 jakoketju &"kurahaara" jnejne.

  Yhtä Kajaanin kaupungin entistä w906 3.0 neliveto ambulanssia "huutelin" itselleni ja tutustuin autoon, koeajoin yms. ja sen huolto- ja korjaushistoriaan ja oli kyllä tylyä luettavaa. Moottori ja voimansiirto vuoti öljyä. Joskus olen lukenyt Mersuforumilta kehotuksen ostaa Transit jos meinaa ajella... Sittemmin olen tutustunut myös Transiteihin ja jostain syystä nekään ei oikein vakuuta.

  Tilava pääsykykyinen auto pitöisi saada itselläkin.
   
  Viimeksi muokattu: 9/11/19
 13. teme-

  teme- Well-Known Member

  Kyllä ne nuo sprinterit ja vitot on surullista katseltavaa miten lahoja voi suht uudetkin olla, mutta niihän se eräs sanonta kuuluu että kunnes ruoste meidät erottaa.:D
   
 14. S4ms4

  S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11 AC Alpha HC

  Ja ku tarpeeksi netistä lukee mistä vaan nii jää kaikki ostamatta :D
   
  rainbow6, Rusty, TeHo ja 2 muut tykkäävät tästä.
 15. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Työpaikalla oli kevyessä ajelussa yksi käytetty sprintteri ja muuten oli siisti, mutta laitteessa oli niin maata kaatavia sähkövikoja ettei tosikaan. Koko ajan jotain ihmeellistä sähköhäröä päällä ja jos korjasi niin hetken toimi ja taas joku paikka sähköistä porsi.
   
 16. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Minun työpaikalla on 3 kappaletta lyhyttä ja toiset 3 kappaletta miehistöhytillistä lavamallista Sprintteriä. Kaikki on 3 litrasia ja nelivetosia. Ikähaitari on 08-14. Kaikista on porsinu vaihelaatikko vähintään 2 kertaa. Lyhyissä pakumalleissa 2 on menny keskuslukitus mykäksi ja kaikista 3 sivuovet juminu. Hyviä ne on ajaa, mutta siihenpä se hyvä sitte jääki. :D
   
 17. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Onko kokemus uudemmista ransiteista? Nelivedon kytkeytyminenhän niissä on aina ollu vähä raaka mutta ei vissiin uudemmissa enään. Mutta kaveri on lanssikuski ja se oli saanu etelän kolleegoilta palautetta että son 100t km ja koneremontti... Kaikissa.. ei kuulosta hyvältä..
   
 18. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Tuossa kuvassa on citikassa (L2 H1) 162" ja 141" Viperi kyytissä. 162" sukset irroitettu.
   

  Lisätyt liitteet:

  Freeraider, late44 ja juketsu tykkäävät tästä.
 19. F.S.T

  F.S.T "Kelkan moottoreissa on neljä sylinteriä”

  Mulla työkaluna L4H2 pösö, helposti mahtuu 2 kelkkaa. Karvan päälle 4m pitkä ja 1,85m leveä kuormatila. Tekniikka toimii ja hyvä ajaa, ovet työkäytössä onnettomat
   
 20. late44

  late44 Well-Known Member


  Yllättävän hyviä nämä on kyllä ajaa, mutta tavaratilasta kantautuu aika paljon ääntä ainaki omassa. Varusteita tyypillisesti ihan kohtuullisesti, vakkarit, webasto ilmastointi ym. Ei muutaku nettiautoa selaileen ja bongaileen hinta-laatu suhteeltaan hyvää peliä. Sen oon huomannu että kyllä nämä vähä tuoreemmat pakut herkästi näkkyy vikavaloja sytyttelevän :confused: Vähä on vanhaa luotto 312d sprintteriä ikävä.
   

Suosittele tätä sivua