Kelkan tuonti Ruotsista??

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Fanatic, 8/9/06.

 1. jiipee-

  jiipee- Well-Known Member

  Olipa vain tarina. Oliko tämä lelukauppias merkin edustaja jota pekka ja kaverit meinasivat tilata?
   
 2. Perttu

  Perttu M8 -08

  Vs: Re: Kelkan tuonti Ruotsista??

  Turbo yamahat topikissa:
  Kuinkahan asian laita nyt sitten mahtaa olla? Jos hakee ruottista urpo kelkan niin voisko peräti saada suoraan Suomen rekisteriin, nettotehoa vaan paperiin vähän enempi? Vai onnistuuko tuo vaan muutoskatsastuksessa, eli pitäskö sitten eka katsastaa ilman turboa ja sitten muutoskatsastaa suuremmille tehoille urpon kera?
   
 3. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Miten lie tänäpäivänä tuontiasiat. Onko vaan, että hakee bailakan ja kiikuttaa asemalle sen? Eli veroja ym ei tarvi maksella? Onko sama käytäntö uusien kohdalla?
   
 4. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  käytetyissä ainaki menee just noin. Senku ostat sieltä ja koppaat paperit kainaloon, sit sen jälkeen konttorille rekisteröintikatastukseen ja simsalapim kelkka on sun.
   
  sdi-600 ja möykkä tykkäävät tästä.
 5. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Kuulemma Kolarin konttorin mukaan ensi vuonna pitää olla päästötodistus, tänä vuonna kuten Hemmo kertoi edellä. Kaveri haki kelkan Ruotsista ja kysyi Kolarissa samalla kun haki rek. otteen autoon ja peräkärryyn.
   
 6. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Mitenhän se ensivuonna se päästötodistus vaaditaan, kun sitä ei vaadita enää EU-alueella saatika Suomessa edes uuden kelkan tyypityksessä.
  Päästötodistus ja äänimittaushan jäivät unholaan jo 1/2016. Erikoista.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 7. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Sitä minäkin ihmettelin mutta näin oli tuumannut katsuri Kolarissa.
   
 8. jam0

  jam0 Well-Known Member

  Tuliko käytettyjen tuontiin muutoksia vuoden vaihteen jälkeen? Onnistuuko edelleen "osta ja käytä konttorilla" -periaatteella?

  Yllättävän isot erot näkyy olevan naapurin hintapyynnöissä verrattuna täkäläisiin ja pyynnit ainakin käytetyissä ace koneisissa kelkoissa jo jollain tapaa järkeviä. Jopa uusien ovh hinnoissa selvät erot ruotsalaisten hyväksi. Onko suomen pyynneissä enemmän ilmaa vai miksei tuolta tuula enemmänkin noita kelkkoja?
   
 9. Tampio89

  Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

  Itsekin kiinnostunut tästä sen verran että koitin etsiä tietoa trafin ja tullin sivuilta. Ymmärsin että veroja tuossa ei tarvis maksella mutta miten tullin kanssa nuin muuten ja saako laitteen myydä ilman että tulee lisäkuluja vai pitääkö se olla omistuksessa 12kk
   
 10. bishop

  bishop Member

  Itse juuri kelkan tuoneena voisin muutaman asian laittaa soppaan mukaan . Ei tarvii veroja maksaa/tullissa pysähtyä . Muistaa kirjoittaa kauppakirjat kun sen vaativat katsastus konttorilla!jälkeenpäin jouduin ite tekeen kun en tiennyt tästä . 80e tais maksaa katsastus tai vähän yli 100 . Katsuri kiersi kelkan nopeesti pihalla ja katto vaan tiedot inffo tarrasta ja runkonumeron , eikä kyllä päästö lappuja kyselty . Oudoin oli kun meinas et tarvis kumi tyytin olla sarvessa mut menin ilman ja läpi meni . oli kyllä hyvä päätös ruotsista kelkka ostaa kun hinta oli erittäin edullinen suomeen verrattuna ja kelkka oli priima kunnossa uudella matolla!
   
  ParCatti, janzka, vetkulilm ja 2 muut tykkäävät tästä.
 11. Joutoukko

  Joutoukko Stage 2 hardcore

  Onko kukaan roudannu ruotsista uutta kelkkaa itselleen, että miten menee takuuasiat valmistajien kans?
   
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mitenhän se on takuun kanssa, kun maa vaihtuu? Onko takuu maahantuojan myöntämä?

  Ruottista saisi nyt 12400€ uuden 850 -19 Summasen 4v takuulla.
   
  Viimeksi muokattu: 18/2/19
 13. bishop

  bishop Member

  Tuota jäin itekki miettiin kun aluksi oisin ostanu ruotsin yamaha motorsilta ja eivät halunneet suomen kelkkaa vaihossa ja kun sain kelkan myytyä niin ei kelvannu käteinenkään joten piti yksityiseltä ostaa kelkka
   
 14. Joutoukko

  Joutoukko Stage 2 hardcore

  Minusta takuun myöntää valmistaja, ei maahantuoja/jälleenmyyjä, mutta tuossa ote lynksin kirjasta.
   

  Lisätyt liitteet:

  FFoxi tykkää tästä.
 15. lapa

  lapa Member

  Onko kenelläkään kokemusta kelkan ostamisesta yksityiseltä Ruotsista? Alkaako yksityiset tekemään kauppaa suomalaisten kanssa.. autojen ostamisesta kokemusta ja kaikkihan ei vientiin myy.
  Mitä myyjä tarvii jotta saa kelkan poistettua ruotsin rekisteristä, (vaaditaanko todistus suomen rekisteröinnistä vai onnistuuko muuten?) Entä onko tuollaisen 2-3 vuotta vanhan rekisteröinti suomeen kuinka hankala toimenpide?
   
 16. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Riippuu myyjästä. Hain joskus vanhan muutaman satasen indyn niin sitä ei alkanut myyjä myymään suomalaiselle vaan jouduin ostamaan sen ruotsalaiselle kaverille jolta sen sitten "ostin" itselle. Eli luottamuspulaa on.

  Tuo johtuu siitä, että jos jätät täälä sen rekkaamatta, on ruotsin päässä kuulemma hankala saada sitä irti omista nimistä. En kyl tiä miksei siellä toimisi kauppakirja niinkuin suomessakin.

  Ruottista tuonti on tähän mennessä ollut helppoa. Kelkka rekisteröintivarusteineen (heijastimet kuntoon + töötti jos on oikeen tiukka katastusukko), asiakirjoina ruotsin rekisteriote ja kauppakirja on hyvä olla kans varuilta. Sitten vaan konttorilla otetaan mitat ja tarkistellaan että kampe toimii.
   
  bishop tykkää tästä.
 17. lapa

  lapa Member

  Nyt muutaman päivän yrittänyt päästä kaupoille ruotsalaisten kanssa, suunnilleen puolet ei halua alkaa kaupantekoon ja toisen puolen kanssa ongelmaksi muodostuu maksaminen kun käteinen ei kelpaa ja suomen pankeissa ei pelaa ruotsissa maksamiseen toimiva swish.

  Joten jos jollain on tiedossa edullinen välittäjä joka voisi auttaa kaupanteossa niin saa vinkata vaikka yv:llä. Kielitaidon puolesta ei ongelmaa itsellä, enemmänkin siinä että arkiaikaan ei ehdi kaupoille ja myyjäpuolen luotto tilisiirtoon ei hyvä ja käteistä eivät huoli. Norbottenin alueella muutama vaihtoehto jotka kiikarissa.
  Hintaluokassa 7-9te säästö Suomen tarjontaan kuitenkin jonkinlainen ja valikoimaa paremmin.
   
 18. Pertuzi

  Pertuzi Well-Known Member

  Mites tää mattoasia nyt oli. Pitääkö olla lippuja lappuja jos on vaihdettu alle muu kuin alkup. matto? Keulan kavennuksilla ei taida olla vaikutusta katsatukseen. Muistelen vain, että mittoivat viimeksi kelkan leveyden (vakio oli) mutta se taitaa vain olla rekisteriotteen mittoja varten?
   
 19. Arsi

  Arsi '22 Rave RE 850

  Nostetaanpa tätä aihetta parin vuoden takaa, kun uusien kelkkojen saatavuus on tiukilla ja tuntuu arpapeliltä mitä Suomeen ylipäätään tänä talvena saadaan. Ruotsin markkinat voivat kiinnostaa meitä monia nyt uusien ajamattomien osaltakin.

  Onko jollain tuoretta kokemusta uuden kelkan ostosta ruotsalaiselta jälleenmyyjältä? Kiitos jo etukäteen!
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 20. killer-wo

  killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

  Viikko sitten hain 59 rangerin Ruotsista. Maahantuonnin jälkeen käynti konttorilla jossa tekivät paperit jonka jälkeen kilvet. Hommaan meni aikaa vajaa 30min ja kustannuksia 105€
   
  Arwid Käkivaara, FFoxi ja Arsi tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua