Kelkka pöllinajoon

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Yamaha enticer, 8/12/21.

 1. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Tästähän saa varmasti hyvän tingan aikaiseksi. Oon hankalalta metsäpalstalta ajellu rangat tähän asti 250 lynxillä, mutta hieman hirvittää pidellä kaasua melkein pohjassa pidempiä aikoja. Ihmeesti se pienikin jaksaa, mutta josko tälle kaudelle vähän parempaa laitetta.

  Jos ajatellaan niitä eri merkkien perinteisiä 2t-työkelkkoja, niin nouseeko mikään merkki kenelläkään selkeäksi ykköseksi? Varaosien saanti 90-luvun laitteisiin?
  Ei oikein kehtaa 10 000 euroa laittaa kelkkaan, jolla tuo muutaman moti kotiin vuodessa. Budjetti ehkä 3000-4000 max. Joten valinta kohdistunee 5900/Viking/Widetrack -osastoon. Toisaalta joskus olen nähnyt myynnissä alle 4000 euroon niitä arctic catin 660- 4t työversioita. Kestävyys?
   
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Muutama 600 Ace koneellinen ollut ja ei ole 2-tahtia ikävä varsinkaan reenvetoon.

  Budjetin yli menee, mutta 5000-6000€ väliin näitä hyötymallejakin jo saa. Esim tuosta kohtuudella ajettu: https://m.tori.fi/vi/92041262.htm

  Screenshot_20211208-213140.png

  Kauheita kilometrejä näkee näillä ajettavan ja pitää arvonsa todella hyvin.
   
 3. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Joo, ovat hyvämaineisia laitteita. Tokihan se raha ei varsinaisesti noissa hukassa ole, muuttanut muotoaan vaan...:D
   
 4. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Ockelbo 6000 siinä on oikea pöllinvetokelkka;)
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Isä ukko osti tuollaisen 6000 okkelin ja tuumasi että tässä on kuule vetokelkkojen kuningas. 443 Foxilla ajoin silloin puita palstalla ja pitihän tämä kuningas kokeilla. Ensin mini kuorma ja tämähän toimii. Puolikas kuorma ja teki jo pikku vastainen tiukkaa. Foxin normi kuorma kyytiin ja kyykkäs. Foxilla hain puukuorman ja sen jälkeen okkelin, joka ei omin voimin halunnut enää liikkua kaasutuksen jälkeen. Vähän ukollakin karisi unelmat vetokelkkojen kuninkaasta:D

  Sehän noissa on hyvä, että monella muullakin vuosi kymmenet kullanneet
  muistot ja eroon onneksi pääsee samalla rahalla mitä maksoi, eli jonkin näköinen talletus tämäkin.
   
  Jakelfin, wasted years sleds. ja Mickelson tykkäävät tästä.
 6. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  No eihän se toki tuo foxikaan kummoinen veturi ole, kun laitetaan saman kuorman eteen mitä esim. 59 yeti 600 acella kiskoo.

  Kelkat kehittyneet lujasti. Tieten hintakin kasvaa, mutta jos 2000 luvun alun 5900 pitää maksaa 4000€, niin laittaisin vielä tonnin/pari lisää nykyaikaiseen nelariin.
   
  SNOW-CRUISER tykkää tästä.
 7. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Meillä olisi myynnissä kerhon veturi, uudemman tieltä. Riittää ainakin voima pöllien vetoon ja sopii budjettiin.
  upload_2021-12-9_12-1-34.png
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 8. jaskap

  jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

  Itse katsoisin sellaisen mallin, jossa on alennusvaihteisto. Alussa esittämäsi mallit lienevät kaikki hyviä kohtuubudjetilla ja huollettavuuden osalta, kunhan löytää hyvän yksilön. Nickisi mukaiseen merkkiin saa ainakin varaosia maailman tappiin asti.
   
  Viimeksi muokattu: 9/12/21
 9. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Täriseekö tämä kuinka häiritsevästi, kun tuli sellaista juttua vastaan näistä isoista v-moottoreista?

  Suositeltiin v-800 koneista mieluummin.
   
 10. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  No se okkeli 6000 "paras pöllinvetokelkka" oli sarkasmia:D:D. Täällä jos ruetaan puhumaan jostakin parhaasta pöllinvetokelkasta niin jokaisella merkillä nykyään niin hyvät työkelkat että parhaan valitsemisesta ei saada kuin kiistaa aikaiseksi:D:D Siksi vitsinä heitin tuon okkelin.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 11. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Muutenkin rulla-alustaiset taitavat hävitä 100 - 0 vetotehossa liukurunkoisiin verrattuna. Vaikka äkkiseltään ajattelisi toisin. Taidettiinpa jossain okkelin tai vastaavan myyntiesitteessä aikanaan kehua juuri rulla-alustan mukautuvuutta maaston muotoihin ja sitä kautta u-s-komattomaan vetokykyyn:D
   
 12. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Meillä amiksen metsäpuolen pojat sai siitä 1300 cc versiosta kahdesti vaihdelaatikon porsimaan juuri metsätöissä, muutaman sadan kilometrin ajoilla. Tosin ehjänä ei kyllä näillä kavereilla pysy oikein mikään muukaan, että ehkä kovin pitkälle meneviä päätelmiä laatikon kestävyydestä ei voi tehdä.
   
  Nipademu tykkää tästä.
 13. Wäiski

  Wäiski Active Member

  Kyllä 4t kelkat ovat vetohommissa täysin ylivoimaisia 2t verrattuna. Ja polttoainetta vievät max. 1/3 siitä mitä 2t.
   
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

 15. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Kova tuollainen on vetämään, ainakin omassa ikäluokassaan. Kääntymisestä ei sitten puhuta mitään:p
   
 16. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Mitäpä veikkaatte kehuuko isäni Trapper 6000:sen omistajana "pöllinajo-ominaisuuksia" tai appiukko Alpinea jota on paljon työkseen ajanut :) Kieltämättä molemmat varmasti aikoinaan olleet kovia vehkeitä mutta...vähän riippuen tietenkin maastosta jne niin kun ensin tekee hyvät urat niin ne pöllit ajaa vaikka Nytrolla :)
   
 17. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Tai vaikkapa sitten sillä Trapperilla tai Alpinella:rolleyes: Totta puhuen nuo kyllä taitaa soveltua puunajoon paremmin kuin Nytro mutta kyllä kait sekin kovalla jäljellä kiskoo, voimasta ei jää kiinni tuo homma sillä mutta muuten ehkä.
   
 18. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Sen verran olen Alpinella puutakin ajanut että en ehkä Nytroa ottaisi samoilla kuormilla veturiksi, ei liiku tuolla kakkosviikingilläkään sama kuorma helpolla.
   
 19. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Paino on voimaa ja ylipaino on ylivoimaa myös pöllinvetohommissa,ensin tietysti poljetaan kunnon kovatjäljet. Ei sitä pöllinajoa suoriteta umppisrallissa.
   
 20. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  No joo...ihan tahalleen omana kehuna Nytroa kehuin :) Jos kuviteltaisiin että sillä alettaisiin ajamaan pölliä niin ongelmiksi tulisi tietyillä keleillä ainakin moottorin lämmöt, toisekseen saisi takarungon vahvistella melko lailla ettei vääntyisi missään tilanteessa. Saa nähdä pitääkö käydä tälle keväälle kokeilemassa...
   

Suosittele tätä sivua