Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

 1. Jukkis

  Jukkis Sidewinder X-TX 137, Viper 141 & Enticer

  Ihan pikkukärryyn en kyllä sisälle laittaisi. Kyllä se pari metriä vähintään jättäisin turvaväliä torven suulta.
   
 2. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Polaris indy 500 -98

  2000w rakennuslammitin. 25€ näyttäs maksavan tokmannilla. Tuon olen laittanut kuomukärrin sisään pöhisemään ja sulaa on tullut kovemmilakin pakkasilla.
   
 3. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Mulla oli Eurowagon jonka seinät ja katto on 30mm styroxia jossa lasikuitu kahta puolta. Lattia eristämätön 12mm vaneri. Kärryssä 2 kelkkaa.

  3kW raksalämppärillä sen sai hyvin plussalle (>15 astetta) vielä parinkympin pakkasessa mutta 1,5kW ei riittänyt juuri mihinkään.

  Kaiken kaikkiaan aika huono idis. Ilma lämpenee kyllä, samoin kuin kelkat, mutta kärryssä "sataa" sisällä kondenssin takia vaikka siinä tuuletusventtiili olikin.

  Toisekseen lattia oli sitten paksussa umpijäässä, koska sitä ei mikään lämpö riittänyt pitämään sulana. Lisäksi takaovet jäätyi kiinni kun kärry oli takakenossa ja kelkoista suli lattialle muutama ämpärillinen vettä, joka sitten tunki ovien ja tiivisteiden väliin ja jäätyi siihen.

  Jos haluaa lämpöisen kärryn niin eristeet seiniin kattoon lattiaan, kunnollinen vedenpoisto (kaadot + lämmitetty poistoaukko) ja ilmanvaihtoon tuloventtiili ja poistopuhallin. Sitten toimii. Muuten aikamoista jään ja veden ja kondenssivesisateen kanssa taistelua.
   
  jokke tykkää tästä.
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Airrex tai joku sen kopio :D Takuulla sulaa vehkeet...

  Eräät Norjalaiset kaverit rakensi makian neljän kelkan kärryn. Lattia oli eristetty ja siinä oli kaadot. Pinta oli sellasta muovista ritilää, joten sulannu vesi huilas sen alla. Keskellä oli ränni jota pitkin vesi ohjautu ulos kärrystä. Siinä ulosmenossaki oli sulanapitokaapeli. Lattia oli siis lämmitetty. Neste kiersi lattiassa kiertopumpulla ja neste lämmitettiin jollaki webastosysteemillä. Lisäksi kärryssä oli ilmawebaston tapainen lämppäri. Seinät oli tuplakennolevyä, eli neki oli eristetty jollain tavalla. Kärryssä oli pari poistopuhallinta ja pari tulopuhallinta.
  Seinillä oli kaatuvat penkit yms. Nätti ku tulee ajamasta saa kärryssä käydä laittaan vaatteet jne. Väittivät että kelkat sulaa melko joutuin tuollaki lämmityksellä. Niillä oli lisäksi mukana Airrexin tapanen lämmitin ja aggrekaatti.
   
 5. rehto

  rehto Well-Known Member

  Miksi se kelkka pitää sulattaa? Parhaiten se kelkka säilyy pakkasessa niinku lihakin. Remonttia sielä kopissa ei kuitenkaan mahu tekemään.
   
  Raidman ja Fudge tykkäävät tästä.
 6. Citi

  Citi SW B-TX -19

  Mä tein 4,5 metrin Eurowagoniin eteen ja taakse lattiaan erilliset vedenpoistoreiät. 3Kw:n sähkölämmittimellä sulatan tarvittaessa kelkat x 2. Vesi valuu aika mukavasti jostain reiästäriippuen miten asennossa kärry on. Lattiassa on kauttaaltaan ritilämatto, jonka alla vesi huilaa ja lattia pysyy kuivana. Yli 20 asteen pakkasessa toki omat haasteensa, mutta sulaa silti. Tuossa olen tarvittaessa tehnyt pikkuremontitkin ja ne on saanut tehdä kovilla pakkasillakin ihan gollege-asussa.
   
  Hemikoo ja Mika_R tykkäävät tästä.
 7. K.J.P

  K.J.P Lynx Re600 r - 19, X-RS 600 -13

  Mitä ritilämattoa ootte käyttänyt ja mistä hommattu noihin kärryjen pohjiin?
   
 8. ParCatti

  ParCatti Arctic Cat M / El Tigre / SKS 850

  Bilteman terassiritilä käytössä.
  Kuva sivulla 64.
   
  K.J.P tykkää tästä.
 9. Citi

  Citi SW B-TX -19

  K.J.P tykkää tästä.
 10. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Just näin. Ajon jälkeen kopsuttelen vaan jäät pois telatunnelista, niin siinä son valmiina, ja nostan perän ylös.
   
 11. VoihanVitalis

  VoihanVitalis Well-Known Member

  Minkäkokoiseen kärryyn mahtuis 3 pätkää ? Jotain 1,8x5?
   
 12. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Mites tuota jos ajelis lomittain ne kuljettavat kelkat ja mittois siitä:eek: Mistä minä tiedän miten pitkiä pätkiä sulla on:D
   
 13. TeHo

  TeHo #13 2015 ZR 6000 R

  Avokärry 208*540cm meni kolme kelkkaa. Pituus suunnassa tuli vähän yli.
  Koppikärry 225*470cm meni kanssa 3 kelkkaa.
  Molemmissa kärryissä lokarit haittoina lavan sisäpuolella.
   
 14. vinski

  vinski Ranger PRO600 etech -20 & Summit 152 SE

  200x550cm eurowagoniin sopi hyvin 2x 155" ja 1kpl commander. Sukset kaikissa paikoillaa
   
 15. juketsu

  juketsu Re850 Re800

  Eka reissu tällä tehty ja onpaha vaa mieleine kärri. Hyvä on vetää kuorman kanssa ja nousee takimaine kelkkaki nöyrästi kyytii on tuo lavan kulma nii loiva:)
   
 16. vinski

  vinski Ranger PRO600 etech -20 & Summit 152 SE

  Suunnilleen 5tkm tuli hinattua tuota Innline Respoa perässä tälle kevättä. Kuormana oli yksi tai kaksi 155" kelkkaa, 120litraa bensaa ja muut varusteet. Todella tyytyväinen olen hankintaan ja perässä tulee hienosti. Sisävalot ja pakkivalot oli kans hyvät.
   
 17. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Aikanaan mietin tallin lämmitykseen tuollaista, mutta turva etäisyydet laitteen ympärillä on aika isot. Ja kuomukärrissä loppuu tila tuon kanssa ;)

  Tällaista käytin yhteen aikaan umpikärrissä, kun kotipihalla kelkkaa työstin:
  https://m.motonet.fi/fi/tuote/789853/Rakennuslammitin-3kW

  Tämä tuuppaa koppiin lämpöä ja reilusti, kyllä sulaa lumet ja jäät:
  https://www.veneilijanverkkokauppa.fi/fi/webasto/840-webasto-air-top-evo-40-veneasennussarja.html

  Nykyisessä kuomukärrissä oli alku aikaan webaston air top 3500 kuormatilan lämmitin (jäi joutilaaksi työpakusta = riitti lämpöä oli sitten vaikka -40).
   
 18. Wyfell

  Wyfell Member

  Puuilo myy Jape merkkistä Majavan tekemää kärryä. Onko kellään näistä kokemusta?
   
 19. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Mahtaakohan nykyään enää onnistua jarrullisen peräkärryn kantavuuden/kokonaismassan pienentäminen?

  Kärry jarrullinen 1500kg. Eli kun avovaimolla on pelkkä B-kortti, eli pikku-E puuttuu, ja kun perheen nelivetoiset autot painoltaan sellaisia että auto+kärry yhdistelmän kokonaismassa nousee just sopivasti vähän yli 3500kg. Toki avovaimo voisi ajella sen pikku-E:n...

  Lisäksi vetomassat parissa autossa sellaiset että toisessa jää 50kg ja toisessa 26kg alle tuon 1500kg. (Tuossa toisessa, A6 c4 2.5tdiq se on ehkä mahdollista nostaa 1600-1800kg, riippuen tyyppikilven tiedoista/Saksan papereista. Suomen vastaavuustodistuksella arvottu aikoinaan yleensä liian pieni lukema.)

  Edit: netistä lueskelin tällaista: "...ajokortin riittävyys kuljettamiseen lasketaan siis ”paperipainojen” eli vetoauton ja perävaunun rekisteriotteissa mainittujen kokonaismassojen perusteella, kun taas kyseisen auton perään luvallinen kytkentämassa mitataan vaa’alla perävaunun ja kuorman todellisten painojen mukaan."
   
  Viimeksi muokattu: 20/3/19
 20. Hentte

  Hentte 800 162" RMK -17, AC 600 Snowcross

  En tiedä miten käytetyn kärryn muutoskatsastus onnistuu mutta uuden kärryn ostaneena pystyin tehtaan kanssa sopimaan, että ilmoittavat kärryn kokonaismassan pienemmäksi jottai sain sen sellaiseksi että pystyn sitä ilman pikku e:tä vetämään perässä. Saisivat uusia koko kärrykortin semmoiseksi ettei auton kokonaismassa saisi vaikuttaa yhdistelmään. Erikoista että turvattomalla pikku autolla saa vetää isoa kärryä mutta kun laitetaan turvallisempi maasturi keulille niin kilot paukkuu yli.
   

Suosittele tätä sivua