Kelkkalehti MK 3 - 2019

Keskustelun 'Keskustelua lehdestä' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 30/9/19.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Servomoottori liikuttaa nelitahtisissa liukuratasta ylävetarilla. Tällöin tavallaan ohitetaan se vaihdelaatikko ja pakilla on omat rattaat. Ymmärsin asian niin, että pakilla on tällöin oma välitys ja vaihteen asennolla ei ole merkitystä. Voin vielä tarkista asian, mutta näin se keväällä meille selitettiin.
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Asia tarkistettu. Nelareissa pakki kytkee oman akselin joka ohittaa vaihteiston.
   
 3. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  No siinä on sitten kyllä ehdottomasti suunnittelun kukkanen.. Varsinkin noissa nelareissa pitäis kyllä olla mahdollisuus kaksinopeuksiseen peruutukseen. Mutta kiitos kun selvitit.
   
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä  Tässä selventävä video aiheesta.
   
 5. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Kelkkavertailussa on laitettu -20 malliseen rave re 3300pps2 eikös se oo 3500 pitkä ja se enduro malli oli 3300 alustalla?
   
 6. hekuli

  hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

  onko tosi että Catilla on oma maahantuonti Norjassa ??
   
 7. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Minunkin kirjeessä joulupukille on toive, että lehdessä panostettaisiin kunnolla myös hyöty/leveätelaisiin kelkkoihin.
   
 8. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Juu. Vaikka tasokkaan näköinen nide tuo sinällään onkin, niin valitettavan usein noita harvoja, siis todella harvoja isojen kelkkojen juttuja lukiessa tulee mieleen, ettei siellä joko kiinnosta sitä juttua tehdä samalla ajatuksella ja tarkkuudella, kuin noita muita vertailuja, tai sitten tekijäkunnalla ei oikeasti ole pienintäkään ajatusta siitä, että mitä niille isoille kelkoille pitäisi siinä testissä tehdä.
  Reittiominaisuudet ja jonkunlainen kilomäärä vetotestissä kyllä kenties saadaan aikaiseksi, mutta muuhun ei aika tai into sitten enää riitäkään.
  Palaan nyt siis jo näihin edellämainitsemiinikin aiheisiin, eli tämän uuden Commanderin ja sitä ennen muuan vuosi sitten Lynx 69Yeti Armyn koeajoihin.. Siitä Armyn surullisen kuuluisasta koeajosta keskusteltiin aika värikkäinkin sanakääntein, mutta siitäkin huolimatta sen kelkan koeajoon ei sitten kyllä koskaan enää palattu, vaikka muistaakseni sellaisenkin toiveen esitin. Tämän uuden Commanderin kohdalla tilanne voi olla toinenkin, kun on olemassa ainakin kaksi erilaista laitetta, joihin sitä voidaan kyllä verrata, ja mieltymyksiä voidaan päästä vertailemaan.
  Mutta sitten pienenä vinkkinä tekijöille -ja tämä siis aivan rakentavassa hengessä, vaikka kirjoitusasu onkin meikäläisen näköistä jälkeä jälleen..
  Eli älkää sitten missään nimessä edes vahingossa ottako vertailupuuksi sitä vuorikelkkaa.. Ei edes ajatuksissa, vaikka ne laitteet kerta toisensa jälkeen uivatkin sinne toimittajan sydämeen.. Nytkin tuon Expeditionin koeajossa vertailukohtana paistoi koko ajan läpi se, että voiko se korvata Summitin.... Eli ei näin, vaan ne laitteet tulee ihan oikeasti koeajaa ihan juurikin siinä segmentissä, mistä ne tulee. Leveämattoinen EI OLE vuoristokelkka, eikä sitä niin pidä edes yrittää ajaa. Se loistaa aivan toisenlaisilla osa-alueilla, vaikka sitten onkin erittäin pääsevä myös niissä rintuukoissa, kun vaan muistaa, miten sitä oikeasti kuuluu ajaa.. Hyvänä esimerkkinä noiden leveiden kelkkojen ajamisesta kuulee usein, kuinka ne on mahdoton irrottaa upotuksen jälkeen.. No, on ne, jos ne on kaivatettu kunttakerroksen läpi.. Eli vaikka ne tehokkaita laitteita jo nykyään alkavat jo olemaankin, niin esimerkiksi kelkan irrotus jumista ei tarkoita samaa, kun lapun puristaminen ohjaustankoa vasten ja keikuttamista.. Mutta tämänhän te liene tiesittekin.
  Toinen, mikä noissa vertailutesteissä pitää ottaa huomioon, on kelkan kuormaus ja ominaisuudet siinä kuljetustarkoituksessa. Eikä ole vaikea rasti toteuttaa.. Ne pakolliset reittipommitukset ja siirtymät vaan ajetaan X-kiloa jatkolle köytettynä. Ja jos on tarkoitus pohtia kyytiläisen kanssa ajamista, niin silloin kyytiläinen mukaan.
  Ja sitten se, mistä on tullut vaahdottua jo aika päiviä.. Yrittäkää saada ne ummenkulkuominaisuudet esille myös sillä ns. ryömittämisellä.. Eli ykköstä silmään ja kelkka kytkentäkierroksilla puunkiertoon. Täyskaasulla pommitettaessakin se kelkka toki liikkuu, mutta ei se todennäköisesti vastaa vähääkään sen kelkan todellisen käyttäjän tuottamaa ajosuoritetta.

  Mutta tämä kaikki siis rakentavalla linjalla.. Ottakaa isot kelkat ajoon ja uskaltakaa ajaa niitä.
   
  Pattirane, Viikinki, Mika_R ja 2 muut tykkäävät tästä.
 9. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Ja umpiselle kunnon kolmimetrinen leveä pulkka perään, ja sopiva kuorma, vaikkapa 150-200kg; raskaampia tukkikuormia yms. vedetään yleensä valmiilla jäljellä.
   
  Viimeksi muokattu: 18/10/19
 10. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Mihinkäs kelkkaluettelosta ovat kadonneet painot. Aiemmissa MK- lehden luetteloissa ne ovat aina olleet mukana.

  Ja kyllä, tiedossa on että valmistajat ilmoittavat painot eri tavoilla, mielellään kuivapainot.

  Alkaa nuo uudet kevyiksikin mielletyt laitteet olemaan aika möhköjä.
   
 11. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Eivät kehtaa valehdella. :)
   
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Tieoja ei ollu kaikilta saatavilla niin huonopa niitä on vain osalta ilmottaa.
   

Suosittele tätä sivua