Kiteen SnowCross rata

Keskustelun 'Radat' on aloittanut käyttäjä KimmoM, 20/11/10.

 1. KimmoM

  KimmoM Well-Known Member

  Kelkoille suunniteltu SnowCross-rata sai tänään ensimmäiset maanmuokkaus toimenpiteet. Hyppyreille siirrettiin maata ja rataprofiilin linjaus tehtiin käyttäen ovaali-radan koko pinta-ala. Ovaali-rata jää toistaiseksi pois käytöstä ja sen alueelle teemme tämän uuden SnowCross-radan.
  Apuna meillä oli Itä-Savon moottorikelkkailijoiden PJ Reijo Paajanen, heillähän on monen vuoden kokemus ratojen tekemisestä Kerimäelle.
  Todella hyviä vinkkejä Reijolta tulikin ja niitä lähdemme toteuttamaan. Luukkaisen Reima toimi kerhomme aktiivina ja hoiti konetyöt.
  Eiköhän tänä talvena pääse SnowCross väki Kiteele harjoittelemaan. Radasta tulee täksi talveksi "prototyyppi" ja siihen tehdään ensi kesänä tarvittavat ja toivotut muutokset, mahdollisia seuraavan talven SM kisoja varten !!!
  Ilmoittelemme kun rata on ajettavassa kunnossa :D
   
 2. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

 3. 123456789

  123456789 Well-Known Member

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Onpa mahtavat maat työstää !! Helppo muuttaa vaikka joka vuosi erinlainen profiili !!
   
 4. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Todella hienolta vaikuttaa! Kuinka ison alueen tuollainen 600metrinen rata vaatii?
   
 5. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Taitaa olla tuo alue johon tehdään n. 90m x 300m. Siihen saa jo leveänkin radan aika väljästi. Samaan alueeseen mahtuu myös lähtösuora omalla ekalla kurvilla (voi kunnostaa, vaikka olisi kisa käynnissä). Rata-alueella on myös ratavarikon ja lähdönodotusalueen tilat sekä piiitkä ja korkea katsomovalli. Tuleva talvi opettaa, mitä parannuksia tehdään sitten jatkossa.
   
 6. Zeta

  Zeta Well-Known Member

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Hienoa!

  Loistavaa, että saadaan uusia kisajärjestäjiä kartalle. Kiteehän on tunnetusti lumivarmaa seutua :)

  Radan tekemiseen löytyy myös lajiryhmän tekemät ohjeet SML:n sivuilta. Sieltä löytyy ohjeet maapohjan rakentamiseen, lumesta rakentamiseen ja vielä unnostusohjeet. Ohjeet on tehty helpottamaan radan tekijoitä ja ottamaan kuskien turvallisuusasiat huomioon. Tässä linkki maapohjan tekemiseen:

  http://www.moottoriliitto.fi/@Bin/23920/SC-radan_maapohjan_perustamisohje.pdf

  Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti eka sivun viimeiseen lauseeseen! Se on tärkeä turvallisuusasia!!! Sekä kakkossivun Mutkat-osion viimeiseen lauseeseen!

  Hyvä rata siitä vielä tulee ja loistava paikka teillä siellä!
   
 7. Zeta

  Zeta Well-Known Member

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Tähän kannattaa myös tutustua tarkkaan. Jos pilkkua aletaan viilaan, niin 45 astetta on aavistuksen liian jyrkkä nousu hyppyrille. Tollanen 42 astetta ois makkeimmilleen - lentää pidemmälle, mutta kuitenki riittävän korkeelle ;)

  http://www.moottoriliitto.fi/@Bin/23914/SC-radan_hyppyrit.pdf
   
 8. Joke-

  Joke- Well-Known Member

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Täytyykin tulla katsomaan rataa joku päivä.

  Suosittelin radan tekijöitä lukemaan Mannisten veljesten jutun motocross radoista. Offroad Pro lehdestä voi jutun lukea. Manniset on jenkkien crossiratoja kiertänyt ja ottaneet mallia.

  Varsinkin hyppyreiden nokat tahtoo olla ongelmalliset suomen radoilla (motocross ja snowcross). Tahtoo olla sellaisia joihin tulee radan kuluessa patti hyppyrinnokan "notkoon" ja sieltä sitten lähdetään ilmaan. Nokat pitäis muotoilla niin että kulma kasvaa tasaisesti kohti nokkaa. Saadaan heittävämpi ja turvallisempi hyppy. Nokat ei saisi myöskään olla liian lyhyitä.
   
 9. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Rataan tulee toistaiseksi yksi ns. tupla, jonka pelimiehet vetää yli. On tosin sellainen malliltaan, että ainakin näin ex-motocrossarin silmin ei ole mitään hätää nykyisillä jousituksilla, vaikka jäisi vajaaksikin. Välikkö täytetään lumella talvella, jos menee meno liian villiksi. Pari muuta paikkaa on sääntöjen rajoilla. Yksi laakea hidastushyppyri muuttuu vaaralliseksi stoppariksi, jos siihen vetää sataa viittäkymppiä! Lisäksi on tulkinnasta kiinni, onko yksi ylämäki porrashyppyri loivalla rinteellä, vai ylämäki, jonka alkuosa on jyrkempi, kuin loppuosa.

  Joka tapauksessa: Ensi talvi kerätään kokemuksia ja palautetta ja kesällä 2012 muutetaan mikä on tarpeen. Ja yksi asia on varmaa, jos uudessa radassa ei riitä leveys, on kuljettajan parasta hakeutua isolle järvenselälle ja hitaampien laitteiden pariin! ;D Parhaamme teemme ja rakentavaa palautetta otetaan vastaan mieluusti. (Huomenna taitaa saada kaivuri työnsä päätökseen uuden radan parissa ja siirtyy parantamaan viime talvena käyttöön otettua sprinttirataa.)
   
 10. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Rata on nyt valmis, ei puutu kuin pakkanen ja lumi. Ratatiedotteet löytyvät talven aikana täältä foorumista sekä kerhon omasta foorumista osoitteesta www.kkmk.net Rata avataan, kun lumitilanne sallii. Ratamaksuista, niiden maksamisesta sekä ajoajoista tiedotetaan pian tarkemmin.
   
 11. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Snowcross ja sprintratojen yhteinen ratamaksu on 15 € / pv. tai 50 € / kausi. K-KMK:n jäsenille vastaavat maksut ovat 10 € / pv. tai 25 € / kausi. Maksu oikeuttaa snowcrossradan sekä molempien sprintratojen käyttöön.

  Maksu maksetaan etukäteen K-KMK:n tilille : FI46 5153 0420 0269 28
  Maksun voi maksaa myös käteisellä Karjalan Helmeen (opasteet 6-tieltä, 1,5 km Tolosenmäen Nesteeltä etelään).

  Merkitse viestikenttään nimesi, teksti "ratamaksu" sekä kausi / pvm. jolle maksu kohdistuu esim: Matti Meikäläinen Ratamaksu 2012 tai Matti Meikäläinen Ratamaksu 10.01.2012

  Tulosta itsellesi maksutosite pankin järjestelmästä ja pidä tosite mukana radoilla ajaessasi. Jos olet K-KMK:n jäsen, pidä myös jäsenmaksun maksutosite mukanasi.

  Ratamaksun laiminlyönnistä ja siitä kiinni jäämisestä on seurauksena kaksinkertainen kausimaksu eli 100 €, riippumatta siitä oletko jäsen vai et. Ratamaksujen valvontaan oikeutettuja ovat kerhon hallituksen jäsenet sekä erikseen nimetyt ratamestarit.
   
 12. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Radalle tuli lopulta mittaa 660m. Nyt odotellaan runsaampia lumisateita ja tampataan pohjakerroksia kuntoon. Rata pidetään vielä toistaiseksi suljettuna, että saadaan edes routa maahan. Rata avataan kyllä hyvissä ajoin, kun nyt saataisiin edes vähän lunta. Tarkoituksena on päästää harrastajat mahdollisimman nopeasti radalle treenaamaan!

  Alkutalvesta käytössä ovat snowcrossrata sekä MK-Sprint rata 1, eli snowcrossradalta starttaava rata.

  Snowcross- ja sprintratojen lähtö- ja maalipaikkojen välittömässä läheisyydessä pidetään koko talven aurattuna riittävästi parkkitilaa.
   
 13. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Täällä nyt tampataan pohjia ja katsellaan miten sattuu loppuviikon lumisateet kohdalle. Perjantaina tiedotetaan avataanko rata viikonlopun ajaksi vai eikö vielä. Tarkoituksena olisi päästää kuskit ajamaan ja testaamaan jo aika vähilläkin lumilla ja huoltaa sitten rataa lumitilanteen mukaan.
   
 14. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Voin tiedottaa jo tässä vaiheessa, että nyt viikonloppuna ei radalle vielä pääse. Tämän päivän plussa ja luvatut säät pitävät siitä huolen. Kelejä odotellessa...
   
 15. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Jotain sen tyylistä täällä on suunniteltukin. Pientä muutosta jokaiselle vuodelle, niin ei käy tylsäksi! ;)
   
 16. rtl

  rtl Yamaha Exciter SX, Yamaha YZ 250 -85 classic

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Snowcross -radalla saa nyt ajaa! Radalla ei ole vielä opaste- / varoitustaulut paikoillaan. Opasteet lisätään heti, kun ne saadaan kylttipajalta. Ajosuunta on vastapäivään!

  Lunta on tasan liian vähän ja routaa ei juuri ole, joten pehmeää hiekkaa voi vielä nousta lumen sekaan. Älkää pilatko koneitanne hiekan sekaisella lumella!

  Pakkohan tässä on kuitenkin päästä ajamaan. Ajakaa koko leveydeltä, että pohja kovettuisi kunnolla ja ettei syntyisi ainakaan hiekkavalleja!

  Hoitakaa ratamaksut tunnollisesti, ne takuulla käytetään / on käytetty moninkertaisesti radan rakentamiseen ja ylläpitoon. Rataa kunnostetaan sitten, kun saadaan lisää lunta. ;)

  Tarkemmat tiedotteet ja ajo-ohje www.kkmk.net
   
 17. Pasi 69

  Pasi 69 Lynx RS -09

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Hyvä pojat! Hienoa toimintaa! Onkos tänä talvena jo kisat?
   
 18. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Moi!

  Eli Tapanina pääsis vähän rallaileen? Oisko radasta yhtään kuvaa kellään laittaa, että mimmonen on?

  Kärryä perään huomenna...
   
 19. Vs: Kiteen SnowCross rata

  Tätä pitää kyllä tulla tässä joku päivä testaamaan. Siitä onkin jo 4 vuotta kun viimeksi radalla tuli ajeltua kilpaa :)
   
 20. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  Vs: Kiteen SnowCross rata

  Ai niin ei tossa osunu radan osotetta silmään, eli mikähän se olis?
   

Suosittele tätä sivua