kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

 1. Murre

  Murre BD 850 + SKS 700+SnoSport125

  terminaattoriin teipit laittaa tuuletusaukkoihin kovalla pakkasella niin hyvä. Tuleehan tuota useampi tuhat km talvessa pidettyä päässä
   
  Nenone tykkää tästä.
 2. Beagle

  Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

  MT Atom kypärä sähkövisiirillä kiinnostaisi ostaa itselleni, kun on nyt edullisesti tarjouksessakin joka paikassa. Tähän asti käyttänyt Airohin crossikypärää, mutta nykyään tourinkimiehenä alkaisi kiinnostaa lämmin umpipotta päähän. Huonoja puolia ilmeisesti tuo liittimen kestävyys ja paino. Jonkinlainen hengityksen ohjainkin siinä vissiin on ja mahtuu silmälasitkin pään ja vyllinkien väliin.

  Käytännössä taas pysyykö lasit huurtumattomana vai jatketaanko edelleen piilareitten käyttöä? Painava se vissiin on, eli rasittaa niskaa ja hartioita?
   
 3. ea

  ea Well-Known Member

  Minä huonokuntoisena "hikoilen" ja ei pysy silmälasit auki. Käytän piilolinssejä.
  Paino ei ole vielä haitannut. Visiiri pysyy hyvin auki ja sulattaa taukojen aikana
  visiiriin tulleen kuuran hyvin.
   
 4. jsutku96

  jsutku96 Member

  Pitäisi tuo 10 vuotta vanha airohin krossikypärä rueta vaihtamaan uuteen. Tässä nyt tunnin pari lukenut kelkkaryhmiä facebookissa ja nyt tätä kelkkafoorumia.
  Ongelmana on vain että ei tahdo löytyä kokemuksia että mikä kypärä käy lynx radien lasien kanssa? Sen verta oon tykästynyt noihin laseihin että en kehtaisi niitä rueta vaihtamaan kypärän vaihdon yhteydessä. Kaverilta sen verta sain vinkkiä että Airohin terminator open visioniin käy aika hyvin, mutta onko muita vaihtoehtoja? Toki käymällä liikkeessä ja kokeilemalla selviää, mutta jos olisi joillain jo valmiiksi antaa vinkkiä niin helpottaisihan se.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Veikkaisin että piilareille on käyttöä edelleen jos urheilet, itsessään visiiri on aivan järkyttävän tehokas, monena päivänä ajanut ja tunnostanut ettei mitään sada ja visiiri auki tuntuu että silmät räjähtää pienestä tuhnusta
   
 6. jiipee-

  jiipee- Well-Known Member


  Lynxin radien kypärä itellä käytössä ja siihen menee hienosti noi radien lasit ja sitte scott:in prospectit. Pirun mukava kypärä omaan kuulaan, eikä tarvi teipata umpeen. Open vision terminaattori oli silloin ku se tuli niin pari reissua, mutta en saanu sitä niin hyvin teipattua, että oisin tarennu ajella sillä.
   
 7. japa75

  japa75 LYNX 600R RE2019

 8. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

 9. kikoske

  kikoske Khaos Slash 155

  Minulla sama altitude kypärä ja laseina 509 revolver ja Sinister X6. Molemmat lasit istuu hienosti kypärän kanssa, mutta itselle sopii paremmin X6 lasit. Ps. nuo revolver lasit olisi myynnissä ja lähes käyttämätömät.
   
  japa75 tykkää tästä.
 10. Janman

  Janman Lynx Rave RE 600 3500 -22

 11. Rusty

  Rusty Well-Known Member

 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ite olen tänä talvena ajanu melko paljon tuollasella CKX:llä. Todella hyvä potta ainakin omaan päähäni. Tuo aukeamishomma on kyllä tosi näppärä. Lasit kun pistää alle ja leukasuojan kiini, on yhistelmä tosi tiivis. Aivan kovimmilla pakkasilla tuntui, että jostaki raosta vähän tuuli sisään.
  Tuohon ku yhisti nuo lämpiävät lasit, niin oli makia vuodenvaihteessa syöttää vesisumussa ja pakkasessa. Jos ei ota lämpiäviä laseja, niin kannattaa kattoa tuo linssin väri. Se vakio keltainen on melko huono missä tahansa kelissä. Kirkas on parempi. Kevätkeleille tilaa sitten jonku vähän tummemman.
   
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Täällä myös CKX Titan ollut pari kuukautta käytössä. Ostin, kun noita sai rapialla parilla satkulla Tarvikkeelta. Tuolla rahalla hinta/laatu on kohdillaan.

  -30c kelissä ei ollut mitään heikkoa pyyhkäistä 10km järvenselkää. Varusteita on hyvin mukana ja saa todella tiiviiksi tai vastaavasti puskakäyttöön ilmavaksi. Minusta keltainen on hyvä perusväri. Tuossahan tuli kahdet lasit mukana. Kirkkaat hommaan vielä lisäksi. Istuvuus on todella hyvä.

  Lämpimimälle kelille rinneralliin kevyt ja ilmava Airoh vielä mukavampi käyttää, mutta CKX myös erittäin toimiva paketti. Aukeava leukasuoja tuo yllättävästi käyttömukavuutta lisää, kun hengästyy ja tauoilla tarvi aina riisua.

  Ei tullut FXR Torgue visiirikypäriä yhtään ikävä. Vahva suositus Titanille.
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Noo joo. Ok yleisväri. Mutta se on vähä liian tumman sävyinen se linssi. Lisäksi se on aurinkokelillä sellane, että näkö lähtee. Mutta Ebaysta saa tilattua nuihin linssejä vaikka millasii ja hintaki on aivan jiirissä.
   
 15. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Jos joku silmälaseja käyttävä miettii kypärää niin suosittelen 509 delta r3 2.0.
  Otin ensimmäisenä sen sähkölasin pois ja käytän pelkkää aurinkovisiiriä. Parasta tuossa on se kiinteä ylös nostettava hengityssuoja mikä tulee aivan silmien alle ja on tiivis. Hengityshöyryt ei pääse nousemaan silmälaseihin. Suojaa myös aika mukavasti viimalta.
   
 16. Kile

  Kile Active Member

  Löytyyköhän asiallista, kevyttä, työkäyttöön sopivaa bluetooth-kypärää? Avokypärä tai avattava, josta saisi visiirin ruuvattua tarvittaessa pois?

  Kannattaako yleensäkään harkita bluetooth-kypärää, vai ostaa suosiolla kunnolliset napit ja kypärä erikseen?

  Kevyehkö, työkäyttöön tuleva kelkkakypärä olisi siis haussa.
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Miten CKX kokopuoli vrt Airoh?
   
 18. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mulla on L koon pää, mutta molemmat näistä ostin koossa M. Vähän napakoita olivat uutena, mutta muotoutuivat kumpikin hyvin. Airoh on mallia Twist ja en tiedä onko Airoh mallien kohdalla eroja istuvuudessa.
   
 19. Apsu

  Apsu Member

  Täältä kans ckx titanille iso peukku, viime talvi tällä menty, ja lämmitettävät lasit löytyy myös, akku pakettii nii harkinnassa ollu! Onko kellään tuota akku hommaa?
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  On eroa istuvuudessa, just tyttärelle tuli Open Vision Terminator ja oma vanha Terminator on erilainen, kaupassa kokeili Twistiä ja jäi ostamatta kun otsaa painoi.
  Jännä homma kun vanha Terminator tyyppikilven mukaan kevyempi 150-200gr ja tilanne on todellisuudessa toisin päin, liekköhän räkää ja hilsettä tarttunut omaan kypärään vuosien aikaan:D. Uusihan tässä ostossa on mutta hommataan lapselle ensin pelit ja rensselit ja katotaan mihin köyhän paalu riittää :oops:
   

Suosittele tätä sivua