kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

 1. M.J.L

  M.J.L Member

  Tätä vähän pelkäsinkin, että nämä avattavat vaatii pääasiassa sähköt. Mun kelkassa ei ole 12V ulosottoa ja matkustajalle akulta veto kuulostaa aika hankalalta. Onko näihin sähkövisiirien virranottoon muuta ratkaisua?
  Modularista tilattiin ensin L-koko ja se aavistuksen heilui päässä päätä heilutellessa, mutta siinä koossa ei valitellu tuota päälakea. M-koko muuten sopiva, mutta tuo päälaki... Ja huppuna Svalan Racing, joten ei kypärälakin saumakaan tätä selitä.
  Onko näillä avattavilla malleilla huurtumisongelmaa vaan kylmemmillä keleillä vai pysyy auki vaan lämpimissä olosuhteissa? Ulkomailta ei viiti alkaa tilaamaan sovitukseen kypärää, jos se ei sitten sovikaan. Oxygenin hinta menee tuohon satunnaiseen tarpeeseen liian korkeaksi. Scorpionia voisi testata, jos tuon sähköistyksen saisi jotenkin ratkastua.
   
 2. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Mikä kelkka teillä on ajokkina? Hyvin monista löytyy liitin jostain jota voi hyödyntää. Tuli mieleen yksi toimenpide joka vois auttaa. Jyrsii keskellä olevasta styroksista millin verran pois, esim miniporalla tms (mutta...). Liekö M ja L kokoisen ulkokuori sama, erona vain sisusta. Ehkä ois se L -koko ollut kuiten oikea, käyttäen "pykälää" paksumpaa myssyä.
  HJC is-max olikin se toinen jota käytän. Se on kooltaan hiukan napakampi kuin modular, samoin kapeempi (poskipehmusteet kait paksummat, kummatkin sama koko). Siinä on myös kuonokoppa jonka kiinnitys hiukan eri kuin modularin. Ite sitä käyttäny muutaman kerran, koppa nokottaa tiivistyneen kosteuden rinnuksille.
  Mutta, parasta on kokeilla liikkeessä kunnolla ja ajan kanssa.
   
 3. jermu

  jermu Well-Known Member

  Joo jos ei sähköä halua käyttää niin kyllä tuo modular 3 on melekeempä ainoo avattava mikä toimii kelissä ko kelissä huurtumatta ilman sähköjä.

  mission toimii kans, jonka koko pitäisi mennä titanin kanssa aika hyvin yhteen. Toki on arvokas tilattuna.

  ckx tranz AMS voisi kans toimia, kun on sama AMS toimintatapa kuin missionissa. Tätä saa suomesta ja hinta mod3 kans samoissa. Siinä tulee kans sellainen kumiräyskäle kasvoja vasten.

  Muutten kans voipi kokeilla onnea hengitysten ohjainten kanssa. Joku respron foggy neopreeni on halpa kokeilu ja helppo modata kypärään. Ohjaa ilman alaspäin ja pysähyksissä heti visiiri auki.
   
  Viimeksi muokattu: 23/12/21
 4. M.J.L

  M.J.L Member

  Kelkkana vm17 Freeride. Kyllä tuo Modularin M-koko varmaan kokona oikee olisi. L-koko valahti vähän silmille kun päätä heilutteli. Ehkä Modularin malli ei sitten vaan kyseisen henkilön päähän sovi. Pitänee alkaa miettiä miten virranoton toteuttaisi, jos löytyy joku toinen malli sopivana. Tai sitten vaan pitää tän Modularin ja koittaa askarrella ohutta lisätoppausta päälaelle, jos tuo niin paljon ahistaa.
   
 5. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Uskoisin jotta freeridessa on liitin. Ota vain kypärän sisusta pois, pitäs olla poistettavissa, sekä tutki keskellä olevaa styroksia. Tokkopa vaikuttaa mitenkään vaikka sen millin-pari ottaa pois. Pitäis vain selvittää miltä kohdin ahistaa. Se voikin olla vakia :D.. ei kehtaa ehotta menetelmää :cool:
   
 6. revisdi

  revisdi Well-Known Member

  Onko kokemusta umpishommissa tuosta Ckx titan airflow kypärästä ja nimenomaan sähkölaseilla?
   
 7. willik

  willik Well-Known Member

  Tuota ckx kypärää sähkölaseilla olisi hyvä verrata johonkin lynx enduro Evo-2 kypärään, että kumpi olisi parempi? Kovalla pakkasella, kun ei itsellä tahdo pysyä lasit auki ei sitten millään ja aina joku kohta kasvoista meinaa paleltua tai kypärähupun läpi ei saa happea, kun hengästyttää kiinni ollessa. Miettinyt sitten tuota umpikypärää sähkövisiirillä… Mutta kun on tuo ckx Titan kypärät.
   
 8. Miko2010

  Miko2010 Active Member

  Ihan hyvä tuote on , pysyy auki ilman sähköäkin jopa aurinkolasi alhaalla, leuan alle tulee verho , lämmittää ja poistaa melua.
  Miinus tulee että ei ole remmissä pikakiinnitystä, vaan perinteinen
   
 9. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22

  ex2 enduro tuli hommattua.Toivottavasti on yhtä hyvä kun entinen modular 2 joka palvelu tuhansia kilometrejä.Saa nähdä, tottuuko lämmitettyyn visiriin ja sen johtoon :D
   
 10. immi

  immi Member

  Kannattaa ottaa käyttöön e-ling niin jää visiirin johto pois kun virta tulee dess johtoa pitkin. Itsellä jo toisessa kelkassa tämä, kun käytän 509 kypärää, jossa visiirin lämmitys.
   
 11. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22

  kiitos vinkistä
   
 12. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Juu, toi eLinq on kyllä tosi hyvä!

  Eikä mene helpolla poikki, tuli kokeiltua kun heitin voltin tangon yli ja se piuha kiilautui tangon ja mountainkahvan väliin niin tiukkaan, ettei dessi irronnut ollenkaan. Meinas vetää takin pois päältä, mutta ei ihme kyllä mennyt poikki. Huonolla tsägällä olis maannut kelkan alla maton edelleen pyöriessä. Pitää kyllä jollain mailateipillä tai muulla käsitellä toi kahvan ja tangon kiilamainen väli ettei pääse enää jumimaan, tuntuu olevan aika ottava.
   
 13. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Pikku pakkasilla -5 ja sitä alhaisempi... Ei kannata lämmitystä käyttää kuin silloin tällöin.. Lämpöelementti sulaa irti...
   
  Busse- tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua