KYSELY: EA-pakkaus. MUKANA VAI EI?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 29/11/23.

?

Onko kelkkaillessa mukana EA-pakkaus?

 1. AINA

  83 vote(s)
  81.4%
 2. Harvoin

  10 vote(s)
  9.8%
 3. Ei koskaan

  9 vote(s)
  8.8%
 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Onko EA pakkaus mukana kelkassa?
   
 2. pezq^

  pezq^ Nykyää Lynxejä

 3. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Linkussa ja avaruushuopa kans. Ja huom! kerrottu myös ajokavereille
   
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Toivoisin mahdollisimman monilta 100% rehellisen vastauksen aiheeseen. Teemme aiheesta jälleen pientä muistutusjuttua lehteen.

  Aihe on aidosti ja oikeasti todella tärkeä. Instan puolella vastaukset, joissa sanotaan harvoin tai ei ollenkaan, ovat huolestuttavan isossa roolissa.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 5. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  On mukana aina, ja avaruushuopa myös.
   
 6. Jarska77

  Jarska77 Active Member

  EA -laukku mukana aina. Yksi hyvä huomio tästä itselleni ainakin, pitääpä tarkista laukun sisältö että onko siellä kuranttia tarviketta mukana vai ei? Tarvittessa laukun uusinta tuoreisiin tarvikkeisiin ja lisäksi avaruuspeitto hankintalistalle kanssa. Ko. laukku ollut aika monta vuotta mukana...
   
 7. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Jos on esimerkkejä hyvistä EA-laukuista, nii laitelkaaha kuvia.
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kylän pinnassa hikilenkkiä heittäessä ei ole ea-laukkua, eikä kyllä juuri mitään muutakaan matkassa, kuin kännykkä. En kyllä keksi sille oikein tarvettakaan yksin pörrätessä. Suurin riski on puhaltaa satasta mettään ja silloin ei laastareita tai kääreistä ole juuri apua. Eipä olisi kyllä haittaakaan vaikka sellainen olisi kelkassa työkalujen mukana.

  Pidemmillä reissuilla on mukana kesäätalvea. Varsinkin, jos kirveen ja puukon kanssa on tekemisissä esim. tulia tehdessä.

  Vastaus on sitten ilmeisesti harvoin.
   
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Itellä sen takia käytännössä aina, kun koskaan ei tiiä jos reitillä on joku lipassu ittensä huonoksi, jolla ei sitten sitä pakkausta ole. ( toki työhommien takiakki pikku pakko olla jne. Mutta vapaa-ajallakin on kyllä.)
   
  Viimeksi muokattu: 29/11/23
 10. pantera

  pantera Active Member

  No mitä sieltä pitäisi löytyä, että olisi hyötyä? Mietin vaan, että ei sillä murtunutta niskaa tai rintalastaa paikkaa. Sitten taas pikkuhaaverien ollessa kyseessä voi kelkalla ajaa ihmisten ilmoille tai tielle, ja soittaa apua. En siis pidä mukana, mutta jos joku saa minut vakuutettua, että on hyödyllinen, niin voin semmoisen kyllä käydä hakemassa. Jotenkin tuntuu, että vararemmikin on tärkeämpi turvavaruste.
   
 11. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Murtumien kohdalla ainoa apu on ammattilainen. Mutta avohaavat voi olla yllättävän pirullinen homma paikata ilman sopivia varusteita. Näitäkin syntyy kelkkailessa, jopa nuotiolla makkaraa paistaissa. Toinen on tuo mainittu avaruushuopa. Siinä kun kaveri makaa shokissa lumihangella, vaikka sen murtuman takia, etkä saa häntä lämpimäksi millään keinolla, niin tulee varmasti mielee EA-pakkaus.
   
  Jarska77 tykkää tästä.
 12. pezq^

  pezq^ Nykyää Lynxejä

  Ja vaikka pimeässä sitä remmiä vaihtaessa voi repiä kädet tai sormet, on lepposa laittaa vähä laastaria ja harsoa käsiin ennen ku valuttaa verta kalliisii käsineisii. Ammattipuolella varsinki mukava olla maastossa ku tietää voivan jotai ees tehä ku käy vahinko, ja mikä tärkeintä ei tarvi lähteä apua hakemaan tienvarresta kesken päivän/reissun:)
   
 13. clown

  clown Well-Known Member

  Siellä ea-laukussa kannattaa olla myös särkylääkettä, ibuprofeenia tai panadolia. Vaikka sen murtuman sattuessa saa vähän kivunlievitystä.
   
  rainbow6 ja Jani Sipola tykkäävät tästä.
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ea-packissä on sideharsoa, jolla saa tankista tarvittaessa imetettyä bensaa, jolla on taas sitten paremmat mahikset saada tulet tehtyä jäiseen metsään. Sytkäri kannattaa siis pakata ea-laukkuun. Tarvii toki kirveen/retkisahan/puukon joita pidän vielä ea-pakkausta tärkeämpänä kelkan varusteena.

  Mut vois sellaisen pienen EA-laukun pakata vesitiiviisti ja vetää vaikka nippusiteillä kelkan kuomujen alle. Ei paina mitään, ei olisi tiellä ja aina mukana. Vara ei maata kaada, vaikka sille ei tarvetta kokisi olevan.
   
 15. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Nyt on myönnettävä että viime kaudella ei kyllä ollut kelkassa enää ensiapupakettia johtuen kelkan tosi pienestä tavarankuljetuskapasiteetista.
  Aiemmin laukku kulki aina penkin takalokerossa mukana.

  Nyt kun asiasta tuli muistutus niin pitänee yrittää keksiä joku kolo vaikka konehuoneen puolelta, mihin laukun saisi hätätapauksia varten kiinniteltyä.
   
 16. Jarska77

  Jarska77 Active Member

  wille86 tykkää tästä.
 17. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Minä vaihtaisin sytkärin tulitikkuihin jotka on pakattu vedenpitävästi, sytkärit ei oikein tahdo toimia pakkasessa.
   
  kikoske tykkää tästä.
 18. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Purista hetki nyrkin sisällä niin rokkaa
   
  rainbow6 tykkää tästä.
 19. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tämmöinen on itsellä tainnut olla kelkan mukana useamman vuoden. En tosin muista, että onko omassa tuota lämpöpeitettä, pitääpä tarkistaa sellainenkin.

  Puukko on itsellä aina mukana. Juomista yleensä aina jonkin verran mukana ja sitten pieni työkaluvarasto, narunpätkiä, koottava pieni lumilapio ja tällainen Fiskarsin retkisaha https://www.motonet.fi/tuote/fiskars-xtract-puutarha-ja-retkisaha?product=38-8277
   
  Jarska77 tykkää tästä.
 20. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Kelkan takaboxissa, aiemmin soli konetilan kolossa nippusiteellä. Rakkolaastareita sieltä tarvittu. Toki normilaastareita on muutenkin lompsassa ja niitä käytetty.

  Varsinaisesti ea- laukkua tarvitsin kunnolla kerran, kun yks husky-porukan vetäjä laukkoi reitillä eteen ja kysyi ea-tavaroita, se arvasi/tiesi, että kelkkailijoilla on niitä mukana. Valjakon keskellä koulutettavana ollut vieras hauva oli sotkeentunu vetonaruihin ja ohjaaja oli menny selvittään niitä paljain käsin. No, hauva oli purrut käden huolella. Verta tuli, tupoilla ja siteillä korjailin jänteitä. Lähin siitä ajelemaan, toivotin onnea. Koira makoili tyytyväisenä hangellä turpa veressä, ehdotin "kasvatusta". Kai se ohjaaja pysyi hengissä, ko ei kuulunu mitään. Täydensin ea-laukkuun käytetyt tavarat.
   
  bavo, rainbow6 ja FarmariTaunus tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua