KYSELY: EA-pakkaus. MUKANA VAI EI?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 29/11/23.

?

Onko kelkkaillessa mukana EA-pakkaus?

 1. AINA

  83 vote(s)
  81.4%
 2. Harvoin

  10 vote(s)
  9.8%
 3. Ei koskaan

  9 vote(s)
  8.8%
 1. Salvelinus

  Salvelinus 49 Ranger 900T -23

  Tässä tapauksessa meni kyllä kaikki pieleen, onneksi nyt voi sille jo nauraa. Poikakin aina muistelee, että kun pääsi lopulta viimeiset pari sataa metriä palokunnan kelkan kyydissä, niin meinasi tippua kyydistä. Kelkan matkustajan selkänoja irtosi (ei ollut kunnolla paikallaan) ja poika ei saanut pidettyä kohmeisilla käsillä kiinni penkin remmistä. Siinä ei ollut siis edes matkustajalle kahvoja tms. vanha kelkka kun oli.

  Hätäkeskuksessa kysyi ensimmäisenä, että onhan meillä lämmintä mehua ja leipää. Sanoin, että tässä on jo pitkään pilkitty ja sen jälkeen yritetty saada kelkkaan käyntiin. Että nyt pitäisi päästä aika hätäseen pois, eikä alkaa eväitä syömään.

  Itellä oli tuossa vaiheessa jo osa sormenpäistä paleltunut, kun olin kelkkaa purkanut ja mm. apukäynnistimellä saada kelkka käyntiin. Ja soitellut useamman puhelun mm. VAPEPAa tavoitellen. Kelkka oli nelari Rangeri ja vikana luultavasti pääreleen "jäätyminen". Siitä löytyy juttua tuolta Rangeri topicista.
   
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Onneksi ei ollut tapaturmaa sattunut, sitten on keinot vähissä. Eikö meillä pitäisi olla pelastushelikopteri tarvittaessa vai eikö tuollaisessa kriteerit vielä täyty?

  Liike on lääkettä kylmässä. Tipahdin pari talvea sitten metillä lumen läpi jäihin syvää ojaa ylittäessä ja autolle oli joku kilometri matkaa. Koira hyppäsi vielä sulaan perässä. Ei siinä kauaa viitsinyt pikku pakkasellakaan ihmetellä, vaan nokka heti kohti autoa. Vakuumiin vedetyt kevytuntuvatakki ja housut olisi oikeasti hyvät olla talvella liikkuessa mukana, eikä paina yhtään mitään. Saa märät vehkeet pois ja kuivaa päälle.
   
 3. Salvelinus

  Salvelinus 49 Ranger 900T -23

  En ole lentäjä, mutta eivät taida kopterilla laskeutua vesillä olevalle järvelle, jossa on myös lunta paljon. Saattaa kaatua koko vehje. Tieten, jos pystyvät leijumaan osittain ilmassa, en tiedä. Pelastuskopteria ei kuitenkaan 112 ehdottanut. Missä lienee sitten lähin parempi pelastuslaitoksen kelkkakalusto, ehkä Kuusamossa?
   
 4. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Ihme homma, kun noin vaatimaton kalusto suositulla kelkkapaikkakunnalla. Edellä mainitut kelkan hajoaminen tai kamppeiden kastuminen mietityttää kun yksin rymyää kairoissa. Tahtoo olla aika kova kynnys hätäkeskukseen soittaa. Kelkkailussa pitäisi olla meripelastusseuran kaltainen toimija, jonka kautta saisi apua konerikoissa, pahoissa jumeissa ym. kulukorvausta vastaan. Yhdistystä perustamaan? Suomen Kelekkapelastusseura ry.
   
  Salvelinus tykkää tästä.
 5. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Aina ollu mukana EA-pakkaus, mutta aina se ei auta. Pahimmissa paikoissa pari krt piti kävellä/kontata pois metästä ennen kännykkäaikaa 90-luvulla:
  - Ensin 8 t, kelkka kii nokalleen suonsilmään
  "jossain".
  - Sitte 5 t, bensa loppui yöllä...
  Ite aiheutettujahan net oli, ja just tuolloin olin yksin eikä ollu suksia mukana, mutta karua oli pääsy pois. Onneksi ei ollu kova pakkanen. Olishan tuolla voinu tehä yöksi tulet, omaiset sitte hälyttäny ea-joukot, helikopterin yms...
   
  Viimeksi muokattu: 9/12/23
 6. rupsu

  rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

  Tuonne muuten mahtuu samalla myös tuommoinen hinausköysi!
  IMG_20231209_185922.jpg
   
 7. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Eikö tässä kysytty onko EA pakkaus mukana.mulla ainakin on
   
 8. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Mulla on kans tuo tyhjä akkukotelo otettu hyötykäyttöön. Hyvä paikka köydelle, työkaluille, gorillateipille, nippusiteille, tulentekokovälineille yms.. Tuon kotelon päälle vielä linq kiinnitteinen pikkulaukku jossa Ea tarpeet, varalasit, hanskat ja tilaa jää paljon muullekkin. Juomat ja eväät sitten hanskalokeroon. Aika hyvin pärjää päiväreissut ilman isompia tunnelilaukkuja.

  Meni vähän ohi aiheen mutta pointtina se että kannattaa varautua jos vaikka tulee niitä epätoivottuja muuttujia..
   
  rupsu tykkää tästä.
 9. Salvelinus

  Salvelinus 49 Ranger 900T -23

  Joo, meni ohi aiheen tuo oma sepustus. Pahoittelut siitä, olisi pitänyt etsiä sille parempi paikka.
   
  rupsu ja jp10 tykkäävät tästä.
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mielellään kuulisi tilanteista missä EA-pakkausta on oikeasti käytetty ja missä siitä taas ei ollut apua ja mitä siihen kannattaisi lisätä. Asioita mistä on oikeasti jotain hyötyä.

  Laihat on keskustelupalstan keskustelut, jos kaikki rajataan tiukasti.
   
  Murre, Jannne ja Jorma.Erä tykkäävät tästä.
 11. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Alkuperäiseen aiheeseen. Mukana kulkee tällainen pakkaus, jossa on kunnollinen paine- ja kiristysside sekä paljon puhuttu avaruuslakana: https://www.varusteleka.fi/fi/product/metsastajan-ensiapupakkaus/62394 Onneksi ei ole ollut tarvetta. Kelkkailussa lienee vaarana varsinaisen kelkkailun lisäksi puukon, kirveen ja sahan kanssa touhuaminen ja pilkillä kairan terä. Hypotermia tietysti vaanii myös, varmaan aika moni hukkumistilastoissa on menehtynyt hypotermiaan.
   
 12. häpi

  häpi Member

  Ennen ei kulkenu EA-pakkaus mukana mutta nykysin on aina kelkkailessa, kalalla jne omansa mukana. Tähänki tarvittiin pieni haaveri varomattoman kairan käsittelyn kanssa ennenkö sen tarpeellisuuden huomasi. Onneksi kaverilla oli nuijasodan aikanen EA-paketti mukana millä saatiin sormi pakettiin, totesi samalla itsekkin että voisi vähän täydentää tai jopa uuden hankkia.
  Ja kuten joku aikasemmin mainittiki niin vaikka sillä itseä ei tarvis paikata niin joku toinen voi tarvia paikkausta.

  Ja tämmönen kulkee kelkkaillessa mukana https://www.motonet.fi/tuote/magstorm-ensiapulaukku?product=42-2889
   
  Jani Sipola tykkää tästä.
 13. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ite olen tuon hinausköysiasia ratkassu halvalla ja helpolla. Eli laitan syksyllä kaikkiin omiin kelkkoihin mukaan köyden. Yleensä ostan jotain 8-10 mm punottua "köyttä". Sitä saa 30 metrin keloissa kympillä. Siitä leikon sopivat palaset ja vedän nipuksi. Esim BRP:n tuotteissa sen nipun saa kätevästi pukattua ilmanoton ja tankin väliin.
  Halpa köysi, niin ei harmita jos joutuu silppuaan tai antamaan jollekki hätäapuna.
   
 14. JEP

  JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

  Onhan tuo mukana kulkenu, 15 vuotta. Yhden kerran olen tainnut sisälle kurkata. Pitäis varmaan taas kattoa missä kunnossa on sisukseto_O
   
 15. speedypete

  speedypete Well-Known Member

  No nyt on.
   

  Lisätyt liitteet:

  Jarska77 tykkää tästä.
 16. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Tästä aiheesta kun tuli puhetta niin tuli hankittua lisälaukku tuohon akkukotelon päälle.
  Pitää lisätä sen vakiovarustukseen myös EA pakkaus nyt kun sille on tilaa. :)
   
 17. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua