Leikatut matot

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä frosty, 18/2/06.

 1. frosty

  frosty Well-Known Member

  Kertokaapa oletteko leikanneet mattojanne? Jos olette, miten?

  Tuli itsellä ajankohtaiseksi, kun F-Catin tasalapainen matto ei tunnu uppoavan riittävästi polanteeseen. Ajattelin jos lapojen lakea leikkaisi jotenkin paremman uppoavuuden toivossa... ???
  Joka kolmannesta hetulasta viistotin ulkoreunat jo aiemmin, jotta ei purisi sivuttain niin kovasti.
   
 2. -valopää-

  -valopää- 800x summit `14

  Kaveri laittoi forest foxiin 40mm harjalla olevan maton ja joutu vuolemaan matalammaksi että mahtu pyörimään. Aika turhaa työtä.

  Älkää kysykö miksi.. :p
   
 3. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Minun vanhuksesta (3300 gls) on leikattu laiat eli kavennettu ja harjoihin leikelty ripsaw mallisia kuvioita. Lynxin sen aikasessa vakiomatossa kun oli laidoissa ihme pykälä pitkittäin joten kait siinä on purevuutta ja pyörimisherkkyyttä haettu, kysykää joltain pro-ukolta jos ihmetyttää. Harjojen leikkuulla on haettu kait sivuttais pitoa ja pehmeyttä jäisille radoille. Matto muuten pitää paremmin kuin vakio vastaava. 3800 jäi sutimaan ja meni mutkaa helpommin poikittain kuin tuo 3300, testattiin viime keväänä monta kertaa... Toki tehoeroakin on mutta tuntuma oli pitävämpi. Toki tähänki topicciin haluttiin tietenki uusien mattojen leikkuusta juttua mutta eiköhän tuo päde uusiin kuin vanhoihinki mattoihin. Periaatehan ja fysiikan lait ovat kai samat tänään kuin 20 vuotta sitten... Luulisin... ;)
   
 4. BABLO

  BABLO Well-Known Member

  Miksi? ;D
   
 5. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Mulla on nyt tuossa Cougarissa leikattu matto paikallaan. Ei sovi 50mm harput alle, joten joutu antaan puukkoa. Tela on sinänsä vanha risa - ei suurta menetystä maailmalle vaikka leikkoki :)

  Työkaluina oli mattoveitsi ja sellanen pellin palanen, joka oli sopivan levyinen. Pellin pala vain sitte harjan viereen silleen, että toinen reuna osu telaan ja toista reunaa myöten sitte lappu lyhemmäksi mattoveittellä. En tiä onko parempi vai huonompi mitä leikkaamaton, kun ei se sopinu ehjänä alle :)
   
 6. JariR

  JariR Well-Known Member

  Polariksen edgen 32mm matosta jos leikkais joka harjasta ulommaisen eli maton reunan vierestä 45 ast. vinoon tarkoituksena pienentää hiukan sivupitoa. Matto ei oo uusi eli muutama pala jo lohkeillu niin meinansin lohkasta kaikki ? Oisko kukaan kokeillu ?
   
 7. JariR

  JariR Well-Known Member

  En kysy mutta kuitenkin ??????
   
 8. matti.l

  matti.l Well-Known Member

  kiinnostaisi itseäkin että olisko paha juttu leikata sivusta viistoksi.olishan se noloo vetää kelkkakyljelleen esson pihalla kun pyörittää ;D ;D
  "vitsi"
   
 9. frosty

  frosty Well-Known Member

  Korkeempiharjaisista olen nähnyt, että aika usein on kulmat leikattu, itsellänikin se auttoi suunnattomasti. Enää ei takertele niin kovin.
   
 10. oudie

  oudie Polaris AXYS Pro RMK 163"

  Tainnu mainitakkin pari kertaa mut mainittempahan taas elikkäs oon kans nuita harjojen sivuja leikannu kulmista 45° kulmaan. Sivuttais pito väheni huomattavasti ja pystyy hyvin nakkaamaan sivuluisuun jos mutka menee hitusen pitkäks. Koukku teräisellä matto veittellä ~2cm palasen poies joka harjasta. Eka viistettiin joka toinen mut vaikutus oli niin pieni et otettiin jokaisesta.

  [​IMG]
   
 11. Hiikeri

  Hiikeri - Ei kelkkaa -

  oudie, vieläkö on kunnossa eli kaikki lavat pysyneet ehjinä? Onko sulla orkkis matto?
  Itseäkin kiinnostaisi vähentää omastani sivuttais pitoa, mutta jos menee **tuiks niin tulihan kallis kokeilu.
   
 12. janka

  janka ski-doo mxz 600x

  Kuuli sellaista huhua että kovimmat kisakuskit leikkaa maton jokaista rataa varten sopivaksi/toimivaksi. Tekijä miehet ajaakin matolla vain yhden kisan. Kuulemma matto on kisan jälkeen pilalla.
   
 13. stm

  stm Well-Known Member

  Näinhän ne tehaskuskit ja maahantuojan sponssaamat tekee ;) Melkosta haaskausta, mutta kaikki pitää yrittää että pärjää.
   
 14. oudie

  oudie Polaris AXYS Pro RMK 163"

  Orkkis on ja jokaikinen nappula on tallella. Yli 5000km ajettu tuolla leikatulla matolla. Kulumistakaan ei juuri ole havaittavissa.
   
 15. arctic rat

  arctic rat Vanha Scandikki

  se on meikäläisen 35mm matto leikattu aivan samaan malliin kun oudiella.täällä etelän kovilla urilla parani käsiteltävyys tuon jälkeen,taittuu paremmin kurviin jarrulla. ;D
   
 16. Erä-Jorma

  Erä-Jorma Well-Known Member

  Taitaa mennä samaan kuin rallikin, että joka patkän jälkeen vaihdellaan renkaita/mattoja
   

Suosittele tätä sivua