Lynx 2020

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Vilho, 4/2/19.

 1. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Kuten myös challenger trail 44 lapulla.
   
 2. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

  Morjesta!

  Kertokaas rave miehet, että mikä systeemi toimii raapijoiden lepuuttajana?o_O Alkuperäiset lepuuttajat lensi mäkeen ekalla reissulla ja tekasin kuvan mukaiset korvaavat. No, muuten hyvä, mutta raapija "hyppää" pois lepuuttajasta mitä ilmeisimmin samantien kun vähän antaa laippaa? Vähä väliä saa olla laittamasaa takaisin, jos meinaa että raapijat lepuuttajissa.. -> Ei siis toimi, niin mikä avuksi?;)

  Yt. Ile
   

  Lisätyt liitteet:

 3. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Semmosta että tarviiko Rave oikeasti niitä raapijoita? Ainakaan xrs rene ei oo reittiajossa lämmenny vaikka kuin betonia olis ja taitaa jäähyjen osalta aika sama kampe olla.
   
  Nebwy ja Iletsu78 tykkäävät tästä.
 4. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Liukumuovit sulaa alle...
   
 5. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Mitä se haittaa jos ovat jatkuvasti lunta pöllyyttämässä? Toki kuluvathan ne mutta mitä sitten, pieni kuluerä taitaa olla kokonaisbudjetissa.
   
 6. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  En ole ravemies, mutta entiseen polleen laitoin raapijoiden lepuuttajiksi narusta silmukat. Toimivat hyvin, kun mitoittaa narun pituuden just oikeaksi, niin että raapijan saa juuri pujotettua silmukkaan.
   
  Iletsu78 tykkää tästä.
 7. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  No edellinen meni vaihtoon reilu 6000km taulussa vakiomuoveilla..
   
 8. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

  No käytännössä vain silloin, kun on pakkanen "betonoinut" lumen pinnan. 2700km tuli viime talvena ja liu'ut piti vaihtaa kauden aluksi, että ei nuo kaiketi ihan turhat ole:). Mietin kyllä jo, että revin mäkeen ja laitan paikalleen vain "pahimmille" keleille, kun ei nuo lepuuttajat vörki..

  - Ile -
   
  M.E.A tykkää tästä.
 9. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

  Oliko sinulla missä se narusilmukka kiinni? Liukurungossa, vai?

  - Ile -
   
 10. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  Hieman ylempänä, hakajousen päässä. Mutta tosiaan pysyi hyvin silmukassa, kun raapijan jousi painaa alaspäin ja samalla vetää silmukan "kiinni".
   
 11. arzka-

  arzka- Well-Known Member

  Kyllä ravessa kannattaa raapijat olla, säästää liukua huomattavasti, skiiidot erikseen.
  Lepuuttaja ei kestä koska takapukki käy sen verran alhalla että vastaa lepuuttajaan/raapijaan.
  Raapijan kannake pitää laittaa heti etupukin ala-akselin kiinikkeen jälkeen kiinni liukurunkoon, telapyörät pitää pyöräyttää samalla sisäpuolelle.
  Lepuuttaja kestää kun on etupukin alakiinikepultin kohdilla kiinni. Kuva ois kiva mutta eipä löydy tähän hätään, muistaakseni asennusohjeesta löytyy ihan kuva mistä oikea kiinikepaikka selviää.
   
 12. Lnxi

  Lnxi Active Member

  Nuista raapijoista ei ole kuin harmia, eivät pysy telineneissä ja joka toinen reissu on jompi kumpi poikki.
  Halvemmaksi tulee ostaa liut 3000km välein entä raapia 200km välein. Lämpöjen kans ei ongelmia ole ollut ravessa vakio matolla
   
  Iletsu78, teme- ja linxi tykkäävät tästä.
 13. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

  Nämä on tarkoituksella asennutettu oikein huoltoliikkeessä, kun asennukselle ei ole vakiona paikkoja niinkuin pitkämattoisissa. Ostin raapijat itse ja ohjeessa oli asennusohjeet vain pitkämattoisiin. En alkanut itse rei'ittämään liukuja, että jos sattuu takuuvehkeessä vaikka vääntymään/menemään jopa poikki, niin vastuu asennuksesta on merkkihuollolla. Pitää kokeilla vielä jotakin patenttia ja repiä nuo sitten mäkeen ja ostella vaikka noita liukumuoveja vain tiheämpään:)

  - Ile -
   
 14. ympyrä

  ympyrä Well-Known Member

 15. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

   
 16. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  OIsko vaarilla reikä tankissa:eek:
   
 17. jeffgordon

  jeffgordon RE 600R -20 TNT 550F -10 SRX 700 -01 30 -71

  Mulla on raapijat ollu tuossa mistä edellis sivulla laitoin kuvan jo 1500km ilman ongelmia. On peruuteltu ja ajettu patikkoa. Kertaakaan ei oo lepuuttajalta tippuneet. Eikä ole itsellä lämmintä tallia edes missä sulattaa. Rex2 kokemuksella ois saanu muovit jo kerran vaihtaa, nyt vielä kuin uudet. Lämpöjen kans ei oo ollut ongelmaa ilmankaan, mut ärsytti se Rex2 vaihtaa kahdet muovit talvessa kun on itsellä aurattua mettätietä siirtymää reitille.

  Ja kulutuksesta, onhan se tuo ärrä juopompi kuin vanha 600 e-tec, mutta vielä en oo paljo kahtakymppiä enempää saanut menemään vaikka on välillä reittejä aukastukin. Vuontisjärvi-Levi väli meni 128km/18 litraa tankaten reipasta matkavauhtia pitäen kovalla reitillä eli 14 satasella. Siinä se on 16-17 huiteilla ollu se normi kulutus. Tankillinen 100km matkalla kuulostaa kyllä siltä että on oltu vähintään Gianttia ajamassa, suorastaan hirvittää minkälaista vauhtia tuossa on saanut jo pitää..
   
 18. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Eipähän tuohon Vaarin kulutukseen vaadi muuta ku nopeeta baanaa kaasupohjassa reittiä avaten, niin varmaan menee tankilinen satkulle ihan sen kummemin yrittämättä.

  On tosiaan ärrä hivenen juopompi, mutta ei oo ku muutaman litran satkulle. Tulee kyllä eritavalla herkuteltua kaasullakin, kun tuo jollain tavalla jopa siihen vastaakin.
  Ex 600 e-tec meni 21-23 ltr satkulle ja ärreempi imee sen 23-26 ltr satkulle.

  Yhen kerran mie oon saanut vanhemman 600 e-tecin menemään alle 20 lrt sadalle ja se oli sisäänajo tampparin jälellä. Silloin se vei 14 ltr satkulle ja kaveri oli RR pollella, niin hörppäsi 28 ltr satkulle. Jäi hyvin mieleen, kun oli tuplat vs ötökkä.
   
 19. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  On se tekniikka mennyt eteenpäin, jos haluaa pihistää niin vähällä pääsee.
  Mutta kun vauhti on verissä, minkäs teet.
  Vm13.lynx enduro etek 300km pensaa meni 100l.
  Ajattelepa ite kun tulloo kelkkaura ennen sateita ajettu jonkinlaiset pohjat ja siihen tullut parikymmentä senttiä uutta lunta kun alat syöttämään ei siellä tule mieleen paljonko sitä pensaa menee.
  Se on sitä kelkkailua parhaimmillaan .
  Onneksi vielä löytyy perinteisiä luomupätkiä ettei tarvi palelluksissa körötellä.
  Tänään kävin 20vm enduron 10000km huollosta, pakoputket uusiksi matto loppu huomenna uusi tilalle. Muuten pelannut moitteettomasti.
   
  M.E.A, vetkulilm, arzka- ja 2 muut tykkäävät tästä.
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Niin se on ja monihan kääntyy uuden lumen takia lyhyt mattoisella nykyään pois, ajettiihan sitä vanhoilla lintoillakin 20mm kuviolla luisusta toiseen uudelle lumella ja eihän sitä parempaa olekaan. Oletko katsonut millaista öljynkulutusta nykyinen näyttelee edelliseen verrattuna?
   

Suosittele tätä sivua