Lynx 2023

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Karpalet, 21/1/22.

 1. teme-

  teme- Well-Known Member

  Ainakin silppureissa pitäs olla tuo sama akseli jonka pystyy irottaa ilman ketjukopan aukasua.
   
 2. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Onko siinä akselilla joku laippaliitos tunnelissa vai minkälainen systeemi?
   
 3. pexi

  pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

  Itse voin kyllä allekirjoittaa tuon öljyn tuplakulutuksen etecissä vs. patriot
   
 4. niarve00

  niarve00 Well-Known Member

  Tuomonen välipalikka
   

  Lisätyt liitteet:

  Rautane ja M.E.A tykkäävät tästä.
 5. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Voi olla, että olen väärässäkin, mutta omaan silmään tuo näyttää vaan yhdeltä vikapaikalta lisää.
   
  Fudge, Rautane ja teikka tykkäävät tästä.
 6. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Kaikki uudet innovaatiot on aina riski ongelmille, niin se tulee itelläkin aateltua mutta hyvä että kehitystä tapahtuu.
   
  Rautane ja Seiti tykkäävät tästä.
 7. teme-

  teme- Well-Known Member

  Toivottavasti eivät ole tehneet tuosta vetarin päästä niin onnettoman pientä että sutii boorit pyöreeks tiukassa paikassa.:D Pakko kyllä sanoa että itse en tuota uudistusta ymmärrä, ei noita mattoja nyt kuitenkaan ihan joka vkl olla vaihtelemassa saatikka edes joka kausi joten onko tuo uudistus nyt vaivan väärti, varsinkaan kun ainakaan omasta mielestä se ketjukopan aukasu ei nyt kovin kummonen homma ole ja jos öljyt harmittaa uusia niin ottaa saavin alle ja kaataa vanhat takasin kun lyö kannen taas kiinni. Mutta tämä on vaan oma ajatus.
   
  Seiti, Rautane ja TeHo tykkäävät tästä.
 8. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Samat ajatukset täältä. Maton vaihto tapahtuu kuitenkin sen verran harvoin, että silloin ehtii kyllä kotelonkin purkaa. Tuo vetarin ja välipalikan välinen boori kun menee väljäksi, niin siinä on tuo 1-rivinen laakeri lujilla. Kauanko kestää, sitä en osaa sanoa, mutta varmasti on lyhempi elinikä mitä perinteisellä vetarilla. Toivottavasti on kuitenkin varaosia saatavilla, jos sattuu jo ensi talvena ekat porsimaan.
   
  Seiti tykkää tästä.
 9. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Onko 2 variaattori edelleen kiinteästi akselilla? Se kait harmittanut jo liki 15 vuotta brp kamppeissa:mad:
   
  mircoolio, Seiti ja Rautane tykkäävät tästä.
 10. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tuollainen boorilta irtoava vetari ihan hyvä idea, mutta toimivuus jää nähtäväksi. Luotettavuuden kannalta tuon boorin pitää olla tosi tiukka, jotta se ei ala nitkua ja kulua. Siinä on näköjään o-rengas tiivisteenä, mutta onhan siinä riski että se myös jämähtää tosi tiukkaan kiinni. No on noita toki vähän samanlaisia työkelkkojen vetareissa ja diamond drive Catissakin ollut ( laakeroitu toki eri tavalla, mikä ehkä helpottaa sen boorin elämää). Hyvin ne niissä on toiminut, joten ei passaa tuomita etukäteen.
   
  Rautane ja Seiti tykkäävät tästä.
 11. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Ettei olisi enemmän ajateltu tuossa uudessa vetarisysteemissä tuotantolinjaa kuin mattoa vaihtavia asiakkaita:rolleyes:
   
 12. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Niin ja onkohan tunneli uutukaisessa niin kapea ettei "täyspitkää" vetaria enää mahdu vaihtamaan:rolleyes:
   
 13. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Tunneli itsessään ei ole kaventunut.

  Jos mietitään matovaihtoprosessia Gen4/Radien, niin ensin kaikki kuomut pois, änäri pois, ketjukotelon koppa pois ja alaratas ja ketju pois. Kaikki nämä vie oman aikansa. Nyt kaikki se jää pois mattoa vaihtaessa. Doolla on lisäksi uusittu takapukin kiinnitys ja alustan saa nopeammin myös irti. Kaikkiaan tämä säästää aikaa ja työtä (eli rahaa) kaikilta.

  Seuraavana voisivat suunnitella vaikka qrs:n uusiksi niin, että pultit olisivat kiinteästi takapuolelta (tai esim. kiinteät mutterit takana) ja etupuolella olisi vain mutterit jotka aukaisemalla saisi helixin ja jousen vaihdettua eikä akselia tarvitsisi irroittaa ollenkaan. Rullien kiinnityspulttien jousisokat voisi jättää kokonaan pois, liimalla pysyvät ilmankin ja rullien vaihtokin olisi tarvittaessa tehtävissä variaattori paikallaan.

  Jokatapauksessa hyvää kehitystyötä brp:ltä :)
   
  Viimeksi muokattu: 2/4/22
  vetkulilm ja M.E.A tykkäävät tästä.
 14. Markus90

  Markus90 Ski-Doo Backcountry XR-S 850 146” -20

  Tämä on kyllä ainakin itestä hyvä juttu. Olis tullu moneen kertaan jo vaihettua karkia matto leikkeihin ja matalempi kevät keleille. Nyt ei ole jaksanu kun pittää purkaa kuiten aika paljon olen toki keskivertoa laiskempi pyörittään ruuveja. Tuon jarrun ja alustan kuiten vartissa puottaa pois jos oikein työkalut hukassa
   
  Driver tykkää tästä.
 15. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Itsekkin ajoin kantoon viime talvena ruotsissa ja maton joutui vaihtamaan kaverin tallissa vajailla työkaluilla ilman että nostopukkia tai taljaa ja kyllähän siinä oma työmaa on. Niin on se ihan hyvä että näitäkin kehitetään eteenpäin.
   
 16. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Tuohon heliksin vaihtoon QRS:n paikallaan löytyy kyllä työkalut jos haluaa sen niin suorittaa, itse otan akselin irti mieluummin RevXP/Rex korisista kun se on yks pultti ja yks mutteri lisää. Gen4/Radienit on vähän työläämpi irrottaa variakseli kun joutuu vaimentimen ottamaan edestä.

  Mutta noi rullien akseliruuvien putkisokat on kyllä todella synkkä aivopieru, sekin edellisen version C sokka oli parempi...
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 17. petee

  petee Well-Known Member

  Gen4 renegeissi ei otettu äänenvaimennin pois kun käytettiin variakseli pois.hyvin sopi
   
 18. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Tässä tulee väkisin mieleen yks asia, mitä oon monen monta kertaa omassa pienessä päässä ihmetellyt, kun omat työmenetelmät on mitä on.
  Eli eikö näitä laitteita voi enää nykyään kaataa kunnolla kyljelleen, niin päin, että se puoli mitä matto/vetari/jne hommissa pitää pidellä viimesenä ylöspäin. Onko se keulojen kaupeudesta vai mistä lie kiinni, että ollaan silloin pelkkien muovien varassa vai mikä. Monesti tuntuu olevan, että pitää väen väkisin tapella pystyssä/perä ilmassa nekin hommat, mitkä kyljellään telasto vapaana (taka kääntöpyörätkin ilmassa) on senkun näppää. Tämä siis yleisellä tasolla, koskien kaikkien merkkien ruuvaajia.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 19. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  On minullakin työkalu jolla heliksin pultit saa auki/kiinni akseli paikallaan, mutta mielummin otan jo koko laitoksen irti niin saa kasata pöydällä huolella... mutta se työkalu on hyvä olla reissussa mukana jos sattuisi pultit löysäämään niin voi kiriä sitten.
   
  Viimeksi muokattu: 3/4/22
 20. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Voihan se ylärattaan lukita paikalleen vaikka meisselillä tai pitkällä pultilla niin ei änäriä tarvitse ottaa pois, itse en jaksa värkätä ja käytän vain oikeita työkaluja koska pitkässä juoksussa se säästää aikaa ja hermoja.
   

Suosittele tätä sivua