Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. karppinen

  karppinen Expedition 600 sdi

  2010 600 sdi antaa vikakoodin p0079. Mikä kait googlettelun perusteella ois: Rave solenoid open circuit or shorted to ground.

  Mitähän se tuokii nyt sitten oikein meinaa? Raveissa ilmeisesti ainakii jotain häikkää
   
 2. Mettäläinen

  Mettäläinen Member

  Onko kukaan päässy vertaamhan commanderia ja expeditionia keskenään? Vetokyky varmaan molemmissa
  riittää, mutta kumpi parempi ummella ? Ideaalikelkka itelle ois ehkä leviätelanen ja laatikollinen Summitti, toisaalta Lynxin keula mettään parempi, skidossa aina ollu paremmat alustat, paljonko uusi easy ride parantaa tilannetta? Ai niin, reitillä en aja metriäkhän, umpiselle ja "vanhoille" jäljille sekä joskus on noustava jyrkästäki tulis kelekka ...
   
 3. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Ei ole kelhän tutula vielä tuota uutta expeditionia ei ole päässy vertailemhan. 900 ace skandikkiin on vertailtu vähän tuossa joulun aikana ko oli pehmeät kelit. Parenpi tuo uus commanderi on joka suhteessa. Sen uuden easy ride alustan jatkon ku lukittee menee ihan hyvin ummella. Pysyy pinnalla paremmin ku ski-doon alusta ja ei kerää lunta. Eihän tuosta mitään summittia saa, mutta luulen että paras 50 cm telaisista. Eikä puske lunta tuo keula ko taivutetut tukivarret ski-dossahan on suorat.
   
  Mettäläinen tykkää tästä.
 4. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Penkin takana oleva säilytystila missä on akku, miten oletta tiivistäny sen ettei höttyräkelilla lumi mene sinne? -18 malli..
   
 5. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Alanurkkiin sikaliimaa tms tai sitten superlonia liimalla. Tarakan/takapenkin kiinnitysrautojen aukkoihin raudan ja muovin väliseen rakoon (siis siinä keskellä kantta) sikaliimaa. Kantta vasten tuleviin lootan reunojen uriin itseliimautuvaa ikkunatiivistenauhaa. Ei silti saa ihan joka kohtaa visuksi, mutta paranee aika paljon.
   
  Fudge tykkää tästä.
 6. Mettäläinen

  Mettäläinen Member

  Kiitos Vuorikelkkailijalle vastauksesta. Joo se 50 cm summitti oli ehkä vähän huono vertaus, ehkä" 59 ranger " olis ollu osuvampi ko pintakelkkaa enämpi hakkee. Oliko teillä uus comentaja 900 turbo vai 600 R jota scandicciin vertasitta?
   
 7. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Vapari eli 900 ace. Ski-doon extrime olis niinku vähän summit..jos tykkää vajaa tahtisista. Siihen vain tuulilasi, vuotsolaiset, puskuri/vetokoukku, boksi/tavarateline,pohjapanssari. Olis voimaa, vaihelaatikko, lisäjäähdytin ja 46mm harppu.
   
  Mettäläinen tykkää tästä.
 8. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Kuinka paljon ketteryys kärsii umpisella, kun lukitsee jatkon?
   
  Viimeksi muokattu: 19/1/20
 9. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Viimevuotisella commanderilla ajelin vähän aikaa ilman lukitusta ja tällä uuvela en metriäkään. Enpä usko, että ketteryys kärsii tuommosesta aivopierusta mikä se jatko on easyridessä. Ei voi ko ihmetellä insinöörejä mitä on päässä liikkunu ku sitä on kehitetty. Kirjoitin jo viimetalvena tästä jatkosta ja sen toiminnasta. En ymmärrä vieläkään mitä sillä on haettu ketteryyttä?? Muuten hyvä alusta ummella pyrkii lumenpäälle, ei kerää lunta jne..
   
 10. Mettäläinen

  Mettäläinen Member

  Tuosta expedition extremestähän se ajatus mullaki aluksi lähti. Mutta oon kyllä vähän kallistumassa 900 ace turboon, tännään auoin taas Ranger 69 :llä vanhoja jäläkiä ja hyvähän seki on, nelarilla on puolensa hitaassa ajossa
  ja vetokelkkana. Nämä kelekat on jotenki henkimaailman vehkeitä, se " paketin " yhteensopivuus ratkasee monesti etenemiskyvyssä paljon enemmän ko mitä numerojen perusteella vois oottaa. Olispa makia jos sais kokkeilla samalla reissulla commanderia ja expeditionia. Mutta tuo että uusi Commander on alustaltaan toimiva , hyvin pinnalla pysyvä ja scandiccia parempi on jo paljon ja ehkäpä siinä on se " paketti" kasassa.
   
 11. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  En vielä ole kovin vakuuttunu tuosta turbosta työ/mettä käytössä. Mulla nuissa commandereissa on ollu nuo kaikki moottorit millä niitä on tehty. Kyllä tämä ace on ylivoimasesti paras. Ei siitä teho kyllä ole vielä loppunu ja sitä saa vissiin vähän lisää ohjelmalla. Senpä näkee ku saan ohjelmoitua tuon oman..
   
 12. Mettäläinen

  Mettäläinen Member

  Sehän siinä turboacessa on ko siittä ei oo kokemusta. Tosiasiassahan tuolla 69:lläki suurimmaksi osaa ajan standardilla, eco joskus sevän päälle pääsemimiseen. Sport harvoin, vaatis ehkä jo karkiamman lapun ko siinähän tehasmatto on 32. Mutta jotenki uskosin juuri nelarin sähkökaasun sääjöillä olevan mahollista myös tuo turbo ihan mettäkäyttöönki, tuossahan comentajassa muistaakseni 46 lappu, eli turbona vois se jyrkän nousuki toimia ihan vauhilla ? Oma kiinnostukseni Commanderiin lähtee juuriki kahesta asiasta jotka 69:ssä " ontuu" , eli tiheikössä eteneminen vierailla yksityismailla on aika hikistä ko ei oikein kestä niitä keppejä kaataa ja 60 cm ei käänny foxin tai Summitin lailla. Ja märässä lumessa lappu sais olla karkiampi, 69 pyssyy kyllä pinnalla ja etenee summittia ( 154) paremmin ainaki minun alla, mutta joissaki tilanteissabvarsinki kevättalven pahimmilla keleillä sitä lappua kaipais. Vois muuten 46 mm 69 ohjelmoituna olla uskomaton menijä.... mutta commanderista puhumma tässä ketjussa, ja se 5ocm tela on vielä aika ketterä kääntymhän. Onkos Vuorikelkkailija ollu uuella Commanderilla reissussa vuoriporien kanssa, miten syvässä eteneminen vrt. Porat?
   
 13. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  onko tuossa uudessa täysin sama 900 ace-moottori ku viime vuoden mallissa on? ohjelmoinnista sitte faktoja tännekin, kiitos. :)
   
 14. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Kirjoitanpa parit kokemukset tuosta uutukaisesta 600R -Commanderista, kun porukalla kysymystä herättelee..
  Ensinnä tuo telasto. Minun näkemykseni ja kokemukseni mukaan tuo Easyride on aivan uskomattoman hieno telasto, joka oikeasti toimii. Ja se toimii paitsi jousituksen, mutta myös jatkoperän kätevyyden suhteen. Ensimmäinen, mikä tuosta mallista tulee mieleen, on se jouhevuus tuolla reitillä. Kun tarvii vetopitoja, niin kaasua painaessa jatko painahtaa maata vasten ja antaa niitä ylimääräisiä senttejä ja siten vetoja. Kun taas mutkaan tullessa kaasua löysää, niin jatko nousee ylös ja telan kosketusmatka lyhenee ja se antaa lisää ketteryyttä. Yksinkertaista ja nerokasta.
  Ummellahan tuo uus alusta on niinikään loistava. Se oikeasti pyrkii lumen päälle ja nimenomaan vetotilanteessa jatkoperä antaa lisää kantavuutta ja pitoja ja peruuttaessa puolestaan ylösnoussut jatko mahdollistaa sen, että perä pyrkii paljon paremmin lumelle, kuin vanhalla jatkolla.
  No sitten vetohommat. Siinäkin se tuntuu pelittävän paljon paremmin, kuin muut tähänastiset telastot.. Enää kelkka ei pyri nousemaan etupukkinsa varassa pystyyn ja muljahtelemaan puolelta toiselle, vaan sopivan tiukissa vedoissa koko perä laskee jonkinverran ja matto oikeasti ottaa pitoja ajoalustasta. Eikä tuo reittilana saanut Comentajaa nöyristelemään, vaikka terissä aika kova otto välillä olikin.
  Sanalla sanoen, tuo kelkka on kerrassaan upea keksintö. Mielenkiinnolla odottelen kilometrien karttumista ja lisäkokemuksia. Tähän asti voin sanoa, että ihan kiistatta paras leveämattoinen, jolla on ikinä tullut ajeltua.

  Edittinä vielä noita patikko-ominaisuuksia..
  Eli tuossa kelkassahan on vakioalusta mehukepeillä. Ainakin keulan saa pohjaamaan jos ihan naamana painaa sinne patikkoon, mutta ei tuolla ainakaan saman kokoluokan laitteille tarvi nöyrtyä, vaan pikemminkin päinvastoin. Eli kyllä tuolla hieman rumemmaksikin kulunutta reittiä paukuttaa menemään, kun vain tiedostaa sen, että ei sinne pattien väliin kannata ihan pöljänä sukeltaa.
   

  Lisätyt liitteet:

 15. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  No miksi siihen telaston jatkoon on lisävarusteena myytävänä lukitus?? Kyllähän tuo väärinpäin toimiva joustojatko syö kantavuutta se on fakta. Testattu on kahtena talvena tätä alustaa. Paljon parenpi ummella kuin pps oli. Liuvut haiskahtaa herkästi eli lisäpyörät ja raapiat helpottaa.
   
 16. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Kovasti näkemykset vaihtelee; Scandikin jatkoperää en ole koskaan lukinnut edes koemielessä, kun on mielestäni ollut jo niin, hyvä, että on pelko, että menee jo liian hyväksi ;) Paitsi se p,rkeleen paataminen.
   
 17. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Jotkut haluavat saada sen jatkon lukittua ala-asentoon ja silloin heillä on mahdollisuus se lisävaruste ostaa. Mielestäni kelkka ei ihan normikäytössä tuota lukkoa tarvitse, mutta onhan se toki hyvä lisä, jos on esimerkiksi ihan pelkkää vetotehtävää, mihin kelkka on hankittu.
  Ja ne kokemukset mitkä minulla on, niin ne pörräämiset, joissa umpea on tullut ajettua, niin Easy on erittäin hyvin onnistunut telasto ja oikeasti piristävän erilainen, kuin muilla.
   
 18. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Kokeileppa Nalle piruttaan lukita se jatko. N. 10 min homma. Mutterit auki ja sopivat prikat alle.
   
 19. Janme

  Janme Well-Known Member

  Pari tuhatta nyt turrannu tuolla 900 vaparilla ja oon sitä mieltä, että maailman paras kelkka tuomoseen yleisturraukseen polanteelle. Itelle jos laittasin, niin silti eetekin, että ois voimia pyöräyttää telaa, jos vilttoon pitää ajaa.
   
 20. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Pitääpä kokeilla, jos aikaa liikenee.. Ei nimittäin ole oma tuo laite, vaan työkampe, jolla tulee nyt tovonen rullattua.
   

Suosittele tätä sivua