Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Kyl toi taittuva jatkoperä on menneisyyden jäänne. Toi on vähän niinku tollai tuubikeula. Kuvitellaan että se on ratkaisu kaikkeen maailman pahuuteen, kun ei tiedetä paremmasta. Vanhanliiton hommii jengille, joka ei ole valmis myöntään totuutta :D
  Nythän Lynxil jää pois toi taittoperä jo Rangerist ja Commander RE:stä. Juttelin BRP edustajan kans, niin hää sanoi että eiköhän se ala pikkuhiljaa katoon kokonaan.

  Toi Titanin jatkoperä on susihuono. Se on ihan lermu, siä on sellai pakarin jousi pitään sitä kuris. Se lermuaa miten sattuu. Titani etenee umpises todella huonosti. Vetohommissakin se haluu kiivetä pystyyn todella herkästi. Sekin kelkka toimis yleisesti ottaen paremmin, jos siin ei ois sitä jatkoo.
   
 2. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Scandicistani en ole edes koemielessä lukinnut jatkoperää; pääsemisen takia ei ole ollut tarvetta.
   
 3. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  alkupäräinen easyride 2019 vielä kestänyt alla, ajettu toki vasta 8500km. ja perinteinen 900ace moottorina, hyvin kestänyt sekin. eikös siinä turbossa ole yksi hajoava osa enemmän? ;)
  onhan tuo reitillä kulkenut paljon paremmin kuin edellinen eli 5900 syncro. :)
  menee sen tarvittavan 60-80 ihan heittämällä. ojia ei ole tarvinnut ylittää muutenkaan keulien, siihen se tuskin taittuupi. mutta puut ja muut tarvittavat sillä on vedetty ja kyydissä on suhteellisen ok istua kun martta mukana. alustaa toki voisi päivittää iskareiden suhteen, alkuperäiset alla edelleen. mahtaa alkaa olla vaihtoiässä.
  katsotaan nyt kuinka kauan tuo kelekka pysyy hengissä, ei noita nyt jatkuvasti viitti vaihtaa uuteen, ei se ilmaista hommaa ole kuitenkaan sekään. eikös se motin pitäis kestää järki päässä ajettuna sen 40-50tkm? vai joko sen verran ajettu suomesta löytyy? :)
   
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  upload_2023-3-18_10-54-19.png

  Niin no. Nää kuvat jäi pois talven jutusta, joka oli ykkös numerossa. Tässä näkyy että jatko löysällä, perä pyrkii ainakin Easy Ridessä pinnalle. Mutta, onko se hyvä vai huono asia? Kumpikin, Commander ja 69 Ranger alkoi sen jälkeen kyntää keulaa tosi syvällä, minkä vuoksi matka pysähtyi parin kelkanmitan jälkeen.
  2021 tammikuussa vertailimma Brutalia jne. Silloin totesimme, ettei se jatkoperän puute kyllä ainakaan heikennä etenmiskykyä, ajettavuutta tai pakitusominaisuuksia.
  Varmaanhan tuolle taittojatkolle on vielä käyttönsä. Mutta ei se kyllä enää nykypäivänä ole missään tapauksessa määrittävä ominaisuus, sillä muu alustatekniikka, telamatot jne ovat vuosien saatossa kehittyneet niin reilusti. Raskaissa vetohommissa, kuten lanaa vedettäessä olemma aina pitäny jatko lukossa. Ero siihen onko se auki vai lukossa on oikeasti aika iso.

  Ite oletan, että Lynx jatkossakin tarjoaa alustoja jatkolla ja ilman. Jokainen voi sitten valita omaan käyttöönsä sopivan vaihtoehdon.
   
 5. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  No niin alkaahan täällä jo(ammattilaisetkin) huomaamaan tuon easyriden jatkon toiminnan ihmellisyyksistä. Olen tästä jauhannu 2018 vuojesta alkaen ja keskustellu tehtaan miesten kans. Pikkuhiljaa vissiin myönnetään ettei toimi niinkuin kuviteltiin.
   
 6. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Luuletko, että tuubikelkkaa kehuvat eivät ole muunlaisilla ajaneet?
   
 7. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  En tokkiinsa. Mut tuntuu, että heillä jotka tota tuubikeulaa menöö kehuun, ei maailmaan mahdu muutakuin tuubikeula. Muilla jousituksilla ei yksinkertaisest voi lähtä metsään.
   
 8. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Elä höpötä.:)
   
 9. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Vaa eipä se tarvi, kuin tän foorumin hakuu käytää, niin löytää tollasii kommenttei :D
   
 10. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Ja lukee, kuin piru raamattua.:D
   
 11. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Sehän on semmonen homma että pakittamiseen ainut vaikuttava tekijä on se että onko suksien takaosa KUNNOLLA taivutettu ylöspäin. Kyllä se tela kaivaa ittensä ylös mistä vain.
   
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tällä on todella iso vaikutus. Joskus kuumailmapuhaltimen avulla käännellyt suksen takapäitä ylös. Terävien kanssa pakittaminen on täysin toivotonta.

  Vuoriporissa käytetään isoja kääntöpyöriä ja pakitus näillä onnistuu melko hyvin pyöreämmän kohtauskulman ansiosta. Pieni kääntöpyörä tekee huomattavasti terävämmän kulman. Miksei noita isoja tai jopa överi kokoisia voisi käyttää myös hyöty/crossover kelkoissa.
   
 13. 325

  325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

  Nakataas taas yks mielipide näistä Komentajista.

  900 nelarimosa ja nämä uudet rungot joissa moottori ja ukko on suksien päällä= ei hyvä. Minusta näiden raskaskeulasten vehkeitten suunnittelija sais istahtaa suunnittelupöydälle ja suunnitella rungon uusiksi siten jotta pääpaino mosasta ja kuskista olis alustalla.

  Nyt tuo keulapainoisuus aiheuttaa monenlaista harmia. Tuntuu että joka päivä pitäis olla eri säädöt vehkeessä että olis hyvä ajaa.
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Yksi vaikuttava tekijä ei ainoa. Kaivelen joskus videot, jota kuvasimme kun teimme pakituskokeita. Niissä on vaan vähä levotonta kielenkäyttöä, niin otan äänet ensin pois :D
  Mutta joo. Se suksen takaosa vaikuttaa omalta osaltaan tienteki, mutta kun ei se ole yksistään määrittävä. Olkatappikulma, suksen kumi, suksen muu malli jne vaikuttaa todella paljon.

  Nuo tänä talvena tehyt peruutuskokeet vahvisti meidän havainnon joka ainoalla yrittämällä. Eli kelkka meni hyvin taaksepäin. Tämän jälkeen se alusta alkoi nostaa sitä telaston takaosaa lumen pinnalle, mikä on se toivottu asia. Mutta samalla kertaa keula vajosi olkatappien kohdalta syvälle lumeen ja matkanteko loppui tähän. Tämähän korjaantuisi osittain, jos keulassa oli 35 cm leveät poromiesmallin suksimuovit, mutta ne kyllä pilaa ajettavuuden noin muuten.
  Kannattaa huomata, että me tehtiin nuo kokeet todella höttöisessä ryynilumessa, jossa pitoa oli rajoitetusti.
   
  Fred Scuttle ja fleec tykkäävät tästä.
 15. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  kunnon hötössä tai puuterissa tuo kommanteeri uppoaa kokonaan muutenkin. :D
   
 16. Andres

  Andres Active Member

  Toi ylipitkä roiskeläppä vaan kyllä pila ne hyvät peruttaamisominaisuudet.
   
 17. fleec

  fleec Well-Known Member

  Ainakin 2023 Commandereissa saa roiskeläpän nostettua yläasentoon "kiinni" ja silloin ei haittaa peruuttamista. Vanhemmista vuosimalleista ei tietoa.
  Tuli pyrähdettua n. 300km reissu vaihtelevissa ajo-olosuhteissa eilen ja kyllä tuolla turbo"möhköllä" reipasta reissuvauhtia voi pitää, kun iskunvaimennus on hierottu toimimaan.
   
 18. Andres

  Andres Active Member

  Mulla 2022 GT ja siinä en kyllä mitän sellaista ole huomannut, voisitko otta kuvan?
  edit: sama osakoodi ainakin 22 ja 23 vm on 520002037
   
  Viimeksi muokattu: 20/3/23 klo 08:39
 19. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Brultal mallista löytyy lyhyempi roiskeläppä jos ei halua leikkoa Commander mallin läppää lyhyemmäksi.
   
 20. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Toi roiskeläppä on kaikissa kelkoissa kyllä ikävä ongelma. Eilen lapioimma mettässä yhtä Commanderia ja muistu mileen tuo läppä.

  Olen vuosien saatossa esittänyt BRP:lle että tekisivät roiskeläppään ihan saranan. Siihen sitten simppeli lukitustappi, jonka vapautuksella sen sais heilumaan vapaasti. Tällöin se ei jarrais eteenpäin mentäessä kiini. Pakittaessa sen sais käännettyä täysin ylä-asentoon ja lukittua sinne.
   
  Andres tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua