Lynx Endurot 2001-2004

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä tek, 29/10/06.

 1. -Ana-

  -Ana- Member

  Terve, ostin ensimmäisen kelkkani joka on Lynx Enduro 500 Special 2001. Aluksi tutkimaan vikaa kun ei käynyt kuin hetken kun antoi bensaa tulpan reijistä. Tämä vika löytyi kun oli tankin letku sulanut.. Sitten kaasareiden ja bensapumpun putsaus, uudet tulpat ja imukaulat, sekä muuta pientä tutkiskelua.
  Sitten pari kysymystä: Toinen pytty lämpenee nopeammin kuin toinen tyhjäkäynnillä (mittaus infrapunamittarilla pakoputken alkukäyristä). Lisäksi kun painaa reilusti kaasua, tuntuu että käy laihalla kun ei heti vastaa kaasuun vaan ikäänkuin booaa. Kierroksilla toimii hyvin. Mistä etsin vikaa vai onko vain säätöä vailla? Koitin säätää seosruuveja, luistit aukeaa saman verran, neulat säädin rikkaimpaan asentoon jne. Imuvuotoja ei löytynyt brake cleanerilla. Suihkautin cleaneria myös vähän kaasareista tyhjäkäynnillä, toisesta käynti paranee (nopeutuu) ja toisesta hidastuu (tukehtuu), eli aivan kuin toinen kävisi liian laihalla. Bensaletkut käänsin myös ristiin mutta ei vaikutusta. Siis mitä seuraavaksi? Revit putsaan vaikkakin kokeilin jo ja ne liikkuu herkästi, en aukaissut kokonaan vielä.
   
 2. Meukowi

  Meukowi Well-Known Member

  katoppa suuttimet minkä kokoset ja ronklaa ne auki, ainakin tyhjärit, mitenkä stefat? ettei sieltä ota ilmoja
   
 3. -Ana-

  -Ana- Member

  Putsasin suuttimet jo kun kaasarit käytin levällään. Kokoja en huomannut katsoa. Puhdistin tyhjäkäyntisuuttimen vielä uudelleen siitä sylinteristä joka tuntuisi käyvän laihemmalla, ei ollut tukossa.

  Mistä tuohon käynnistyslaitteen puoleiseen stefaan saa suihkittua brake cleaneria? On aika ummessa se puoli koneesta?
   
  Viimeksi muokattu: 20/12/18
 4. Meukowi

  Meukowi Well-Known Member

  no eipä sitä oikein saa tosiaan, purkais sen puolen ja kattoo onko päällisinpuolin ehjä että puhdas öljystä. Saako sen purettua ja kytkimestä käyntiin? :D
   
 5. -Ana-

  -Ana- Member

  Ok, kiitos tiedosta. Täytyy se tutkia vielä tarkemmin. Entä jos stefa menee sieltä vaihtoon niin pitääkö koko kone purkaa osiksi? Remontti tehty puheiden mukaan 10000km kohdalla ja nyt on 16500km. Ei heti viitsisi laittaa ihan atomeiksi tuota.
   
 6. Meukowi

  Meukowi Well-Known Member

  en muista miten tuossa oli stefan vaihto, kaiketi jossain mallissa sai raotettua alakertaa sen verran, mutta jos 6t vain ajettu täydellisen rempan jälkeen niin luulis olevan vielä kunnossa, jos siis alakerta myös käyty läpi tuolloin.

  Suuttimet voi olla säädetty johonki kovempii pakkasiin tai kerta laihalla käy niin plussa keleille, onko tulppa sitten kuinka vaalea ajon jälkeen? helpoiten pääsis kun laittaa kaasarit alkuperäiskuntoon eli vakio suuttimet, neulat keskelle ja seosäädöt vakioiksi. ja säätää sitten omaan ajoon ja lämpötilaan sopivaksi
   
 7. -Ana-

  -Ana- Member

  Hyviä vinkkejä. Näillä pääsee jo eteenpäin.. Ilmoittelen tännekin miten asia etenee. Tulpista en vielä osaa sanoa miten värjäytyy kun ei ole lunta tarpeeksi missä ajaa.
   
 8. -Ana-

  -Ana- Member

  Kävin vähän ajelemassa pihaa ympäri pintakaasulla pääasiassa. Kun kävi tyhjäkäyntiä vähän aikaa lämpimänä niin käynnistimen puolen sylinteri ei käynyt ollenkaan. Tulpan johto toisesta irti ja sammui saman tien. Vähän kun kaasulla houkuttelee niin lähtee toinenkin mukaan ja noin 4000rpm ylöspäin käy minusta molemmilla normaalisti. Otin taas tulpat auki ja ajon jälkeen molemmat oli kärjistä valkoiset. Voisikohan kuitenkin olla esim bensapumppu väsynyt ja pumppaa paremmin kierroksilla? Se ei kylläkään selitä miksi käynnistimen puoleinen käy koko ajan huonommin.. Nyt ei ole aikaa enempää tutkia vaikka mieli tekisi
   
 9. Meukowi

  Meukowi Well-Known Member

  kts. puristukset huvikses, vuotaako kannen tiiviste? totta se jostain imee ilmaa ja kohta entinen kone :s kato letkut että ehjät ja se pensa pumppu sitten vielä onko se kunnossa
   
 10. -Ana-

  -Ana- Member

  Nyt näyttäisi tämä ongelma ratkenneen. Vaihdoin kaikki bensaletkut ja säädin kaasarit vakio asetuksille sekä lisäsin bensaa noin puoleen tankkiin asti. Ainakin toistaiseksi toimi paljon paremmin ainoastaan pieni viive jäi kaasuun vastaamisessa kun tyhjäkäynnillä painaa kaasua. Veikkaisin vian olleen lopulta bensapumpulle lohkosta menevä letku joka oli melko pehmeä. Laitoin vahvistetun letkun jotta ei muuta muotoaan imun tahdissa.

  Oletteko mittailleet pakolämpöjä? Tässä oikea puoli lämpenee vähän vielä enemmän. Esim pikku ajelun jälkeen oikea pakoputki läheltä sylinteriä 260 astetta ja vasen 220 astetta. Onko tuo normaalia?
   
 11. Meukowi

  Meukowi Well-Known Member

  onko täysin samasta paikasta mitattu? erot voi heitellä suurestikkin jos mittaheittoa on senttejä, aja pitempi lenkki kovempaa ja kato sitten, tapana tasaantua lämmöillä. kaasarit oli synkattu? jos ei muuta niin koittaa pykälää isompaa suutinta kuumempaan sylinteriin. 10-20celssisusta on semmonen sopivasti toleranssien sisällä.. ainakin ollu :rolleyes:
   
 12. lynx special edition

  lynx special edition Well-Known Member

  sellanen ongelma et 440 lynx racing lähtee liikkeelle hyvin matalilla kierroksilla ja vasta melkeen täys kaasulla..muutenkin alhaalta aika tukkonen..mut sitten ylhäältä laulaa hienosti ja kulku kunnossa.. kakkosvarissa jotaan häikkäää? meinaa myös tämä yksilö polttaa tulppaa kevyessä ajossa tai jos ei välittömästi ajosta sammuta ni toista yksilöä huomattavasti helpommin.tätähän on porukka vääntänyt paljon että nämä herkkiä tulpan syönnille..toisen vehkeen kone vaan aikasemmin meillä ei todellakaan ollut ronkeli ja pelasi hienosti.
   
 13. tontton

  tontton Well-Known Member

  Miten 500 nestekoneella oleva enduro, kaipaako se imukoteloa toimiakseen oikein? Tarkoitus rakentaa hupilaite, johon ei tulisi kuomua eikä mitään muutakaan ylimääräistä. Myös putsarikotelo tarkoitus purkaa pois, jos se ei vaan ole toiminnan kannalta kriittinen.
   
 14. Panni

  Panni Well-Known Member

  Hommasin lapsille harjoittelu kelkaksi tuollainen 550f Enduron -02 tai -03 vuosimallia.

  Kytkentä kierrokset pitäis saada pudotettua mahdollisimman alas ja hitaasti ajo pitäisi saada myös onnistumaan. Minkäslaista jousta pitäisi kytkimeen ja variin lykätä että moinen onnistuisi?

  Kaasuliipaisinta tuossa suunnittelin myös uusiksi niin sais siitä paremmin lapsen kätteen sopivamman ja ssmalla ei vetäis vaijeria ko max puolet orkkiksesta.
   
 15. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Mä pistäisin variin rajoitinholkin, ettei pääse vauhdit nousemaan liikaa. Muuten puhkun voimalinja on vakiona melko nöyrä, ainakin omassa Revikoppaisessa oli.
   
  damaul tykkää tästä.
 16. Pilkki54321

  Pilkki54321 Active Member

  Miten hyvin menee umpisessa 2002 vuoden 600 enduro?
   
 17. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Huonosti
   
 18. Pilkki54321

  Pilkki54321 Active Member

  Jatkettu siis
   
 19. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Riippuu taas aivan tekijästä ja osista. Jos on vain nakattu jatkot paikalleen ja pidempi loppuunajettu matto niin tuskin on kuitenkaan hirveän paljon huonompi kuin vakiona.

  Jos on kunnon matolla, voimalinja muokattu ja maltettu vielä alustageometriaakin miettiä ja rakentaa niin varmaan melko hyväkin.

  Aika paljon vaan näkyy noita ensiksi mainittuja toteutuksia.
   
 20. Pilkki54321

  Pilkki54321 Active Member

Suosittele tätä sivua