Lynx rs 600 etec

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 7/11/17.

 1. Görand

  Görand ZR6000RR

  Kovin on näköjään vähän juttua näistä tosiaan. Uudempi kelkka hakusessa ja tämmöinen rs etec on aika kiinnostava kampe.

  Ja tätäkin kysytty useampi kerta mutta minkälaisilla muutoksilla reitille? Miten polttoaineen kulutus verrattuna perus etec malleihin, kovempi varmasti mutta kuinka paljon? Jotain muuta mitä olisi hyvä tietää näistä?
   
 2. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Jos ihan vakiosta puhutaan niin männävaihtoväli on sen 10h-15h, alakerran laakeroinnit kestää 35-45h (on tiedossa myös paljon enempi ajettujakin ilman ongelmia). Alakerta ei saa voitelua kun lisäsuuttimien kautta kun bensaa tulee, eli vasta jossain +6500rpm. Eli ei tyhjäkäyntiä turhaan vaan heti kone kuumaksi ja ajoa. Näille on oma öljykin ja sitä lienee järkevin käyttää sekä pienkonebensaa, tai sitten jos pumppubensaa niin vähän kovempaa bensaa miksinä. Vakiona nämä on jo ihan oikeita crossikelkkoja, ja se näkyy ja tuntuu. Hiukan on tehtaan softat päivittyneet joka vuosi ja pieniä muutoksia moottoreissa, mutta pääasiallisesti näin.

  Omaan -18 sisarmerkkiseen olen rakentanut tuorevoitelun 850:n osilla ja Paltekilta on kannet ja softa. Nyt alakerran pitäisi kestää kuten normaalisti ja männänvaihtoväli odotettavasti 25-35h. Tehoa vakiona -18 malleissa sen 130hp, minulla +140hp rikkaammalla "enskasoftalla". Pelannut kyllä ne vähät ajot mallikkaasti tähän asti. Ja ajanut ihan normi xps:llä nyt.
   
 3. theless

  theless LYNX RS -14 "rottalynxi evol. 2"

  Paltekin Mika Palojärveen kannattaa olla yhteydessä jos etec RS:n reitille haluaa rakentaa. Sieltä löytyy valmiina kansi ja softa kuten Driver jo kirjoittikin. Yhden kelkan oon kaverille tehny Paltekin hiluilla ja erittäin tyytyväinen tuntu kaveri olevan. Meni siis 40mm cobran matto, RE:n penkki ja tankki + paltekin softa ja kansi, sekä tietysti muokattu voimalinja, johon esim. RS Racing Servicellä on valmiit hilut.

  Ite ajanu nyt kolme kautta noilla crossia tosissaan kilpaa ja ei oo alakerran eikä minkään muunkaan kanssa ollu ongelmia. Ainakin Paltekin ohjelmalla ajettaessa moottorit on yllättävän öljyisiä ollut avattaessa. Taitaa parhaassa minun vanhassa joka nyt tutulla on olla yli 80h mittarissa ilman mitään ongelmia moottorissa. Toki mäntiä on vaihdeltu 15-25h välein, jonka meidän kokemuksella ainakin kestää aivan hyvin ajaa. Uskon, että reittiä/enskaa ajaa selkeesti pidempäänkin, etenkin jos laite on asianmukaisesti siihen käyttöön varusteltu ja säädetty.
   
  Driver tykkää tästä.
 4. cz85b

  cz85b Well-Known Member

  Paljonko tuo mahtaa kustantaa?
  Ja onko muilla ollut lämpöjen kanssa ongelmia? Plussakelillä nostaa eitillä nopeasti lämmöt kahdeksaankymppiin (neste) , pakolämmöt siinä vaiheessa 400 korvilla.
   
 5. nitro

  nitro Lynx RS

  Nuissa on niin pieni kenno tunnelissa että varsinkin pakkaskelillä on helposti ongelmia lämpöjen kanssa. Pakolämmöt saa ja pitää olla melko korkealla jotta kone vetää kunnolla.

  Olisko jollain kuvia/neuvoja miten astinlaudat olis helppo vahvistaa?
   
 6. Soppamies

  Soppamies Xterrain 900 Turbo -20, Lynx RS 600 -18

  Miten se meni näiden rekkarointi? Ilmeisesti -19 mallin sai kilpiin, mutta -20 ei? Oma -18 ollut itsellä jo parisen vuotta, mutta jäänyt kilvittämättä, toki ollut ruotsinpuolella kilvissä, liekö sen vielä kilpiin täälläkin saa?
   
 7. cz85b

  cz85b Well-Known Member

  Omat havainnot oli että se lämpö jää tehokkaasti katteiden alle ja lisäreiät ovat tarpeeseen. Muiden kelkkojen kuvia katsellut niin aika rei'itettyjä ovat olleet :)
   

Suosittele tätä sivua