Mitä sinä kuljetat mukana?

Keskustelun 'Uutisia - Kuvia - Videoita - Juttuja' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 14/12/20.

 1. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  IMG_20210126_192546.jpg IMG_20210126_192910.jpg

  30-lukulainen lapio aina mukana.

  Muuten on vähän vaihteleva kattaus ajokamojen taskuissa jotain epämääräistä.

  Pitäisi kyllä panostaa ja jonkinsortin survivalpakkaus piilottaa jonnekin jammun sisuksiin
   
  Pertuzi tykkää tästä.
 2. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Olipa mitä tahansa nestettä niin sitähän ei pitäisi juoda kerralla paljon vaan aina vähän ja usein. Omalla kohdalla ainakin puhdas vesi tuntuu imeytyvän hitaammin kuin urheilujuoma jos sattuu tekemään sen virheen että juo liikaa kerralla...vatsan tunne on sellainen. "Laihaa" urheilujuomaa juon siksi että saisi hikoillessa menetettyjä sokereita/ suoloja/kivennäisaineita/vitamiineja tilalle. Ehkä ne auttavat jaksamisessa ja kylmänsiedossa jne. "Laihaa" siksi kun nuo useimmat maistuu aika huonolle.

  AIka painavahko reppu monesti selässä...lapio, pikkukirves/vesuri, taittosaha, räikkäliina, monitoimityökalu (kelkan keulassa mös säilytyslaukussa setti työkaluja), otsalamppu, tulentekovehkeitä (enempi tai vähempi, joskus ns. retkeilyvermeet mm. rasiapellettejä, ), erkkaria, joskus ensiapupakkaus. Joskus lisä/varavaatetta. Usein eväät.
   
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Joo, eihän kerralla juoda kuin vähän ja usein. Tarkoitin pitkillä treenillä ~3t kovaa hikoilua ja korkeaa sykettä, jolloin alkaa pelkkä vesi kyllä itellä vetää melko veteläksi. Vähän suoloja sekaan ja jaksaa paljon paremmin.
   
 4. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Eipä tuolla ole ajaessa juuri mitään mukana. Mahdollisimman vähän ja kevyesti, mitä nyt ei saa kelkkaan mukaan. Tulpat, hihna ja työkalut. Jotain remmejä vähän taskussa, että saa jotain sidottua jos tärskähtää tai hajoaa. PUHELIN. Ajo yleensä 20-50 kilsaa johonkin suuntaan kavereita joka puolella, että saa soitettua avun kohtuu nopeasti tai kuten viime keväänä maxin löydettyä jänkäsuoran ainoan petäjän, niin potkimalla paska suoraksi ja yhdellä suksella kinkkaamalla kotio.

  Yleensä kaikki mitä on mukaan lähtenyt, ei ole matkassa säilynyt. Reppu vain vituttaa selässä. Tahtoo olla, että jos tulee kaikki osat kelkastakaan mukana, niin täytyy olla tyytyväinen reissuun. Välillä käyty lisäpenkkejä hakemassa omilta jäljiltä ja joskus kun ei ollut vielä lisäkumeilla kiinni, niin firecatista tuli kuomukin silmille.
   
 5. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Tervaspuut
   
 6. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Tuohon nesteytykseen heitän mukaan kaksi asiaa, millä voi hätätilassa saada virtaa sen verta, että ei matka/ukko katkea. Alkoholiton olut ja suklaa. Niillä tankattu monesti edellisinä ilmoita koviin koitoksiin ja lisäksi voi käyttää päivän aikanakin. Metsällä/ tuommoisella kelkkalenkillä menee sen kyrsän kanssa oikein makiasti.

  Ja sitten kun oikeasti menee koetus pitkäksi, niin kyllä sitä vain jotain kokista voi juoda, kun eka päivän jälkeen on jo kaikki muu ihan kusen makuista ja pitää vain jotain kuitenkin saada nieltyä. Energiaa ateria korvikkeita ja nesteenä ihan mikä vain alas menee. Kuivaliha on kova sana suolojen saantiin. Ja sitten kun energiat on jo niin loppu, että mietit mielessäsi että miksi yritän muka juosta, kun kävelen ihan yhtä lujaa ja katsot seuraavan tunturin lakea, että tuonne pitäisi mennä, niin energiageeliä, vettä ja merisuolaa vain suoraan kutsuin niin paljon kuin vain saa alas menemään.

  Ja sitten illalla mietit, että miksi ihminen lähtee johonkin tuommoisiin harrastuksiin ihan vapaaehtoisesti.
   
  Joutojätkä tykkää tästä.
 7. Joutojätkä

  Joutojätkä Member

  Mikäs on porukan monitoimityökalusuhde, näyttää monissa listauksissa useallaolevan mukana jokin mukana kelkkaillessa-kin.

  -Minkä merkkistä ja mitä mallia?

  -Miksi juuri se malli?

  -Onko tullut petyttyä johonkin tiettyyn ja millä olet sen aikonut korvata?

  Itellä on noita ollut, lähinnä enimmäkseen Leathermaneja yhekskytluvun alulta alkaen josko on muitakin merkkejä ollut. Suosikeiksi on päätynyt Super Tool 300 sekä Surge joissa kummassakin on eri edut, mutta kumpikin on valmistajan järeämpää päätä.
   
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Paras monitoimityökalu 125/150mm Knipexit, niillä on väännetty vaikka ja mitä, isot pultitkin lähtee irti kun puristusvoimaa ei tarvitse.
   
  Seiti ja Joutojätkä tykkäävät tästä.
 9. Joutojätkä

  Joutojätkä Member


  86 03 125 Knipexit on itsellä ollu mieleiset jakarin korvikkeet.
   

Suosittele tätä sivua