Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä sokerikukko, 4/4/10.

 1. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Olikos se joku 180-303? o_O Ei muista varmaa kun ei ole tarvinu viime kevään jälkeen rassata. Näkee ne taulukosta.
   
 2. Mik4--

  Mik4-- Freeride 146"

  Tämähän se näyttäs olevan.

  Kylläpä nuo osas oikian myyä ku vihriää jousta oli vaan vailla
   
 3. Nko

  Nko Member

  Joo kyllähän se löyty kun osasi etsiä :D

  Kiitokset neuvoista :)
   
  Mik4-- tykkää tästä.
 4. Nikkari

  Nikkari Lynxihän se

  Mikähän jousi kyseessä kun merkintä PL\PL , oli paikallaan -06 600sdi rc lynxin variaattorissa, helixinä oli 44, kytkimestäkin löyty mielestäni outo jousi, ihan ku ois beige väri täplä allekkain kahessa jousi kierroksessa?
  Arvoja kaipaisin näille jousille niin tietäs vähän mitä muuttaa, kone huutaa vain mut ei kulje.
   
 5. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  https://www.ibackshift.com/article/springs-157.asp
  Ameriikan joen sivujen mukkaan on 221/303 varissa. Käytin tuota itte 146 pitkässä sdi:ssä paikallaan ja tulin samaan tulokseen, remmi haisi mutta minnekkään ei liikuttu. 180-303 on toiminut parhaiten.
  Löytyiskö taulukosta kytkinjouselle mittoja niin saisi sitä kautta arvoja, beigeä en itte ainakaan löytäny nopealla vilkasulla. Voihan se olla jonkin toisen valmistajankin jousi.
   
 6. Nikkari

  Nikkari Lynxihän se

  Joo, aika jäykäksi arvelinkin tuota jousta. Laitoin nyt kytkimeen 130-230, nyt ei jaksa pitää kierroksia ku 7000, kakkosessa siis edelleen tuo pl\pl jousi ku ei muuta löytynyt hyllystä. Paljonkohan pitäs ottaa pois painoista että sais kiertämään enemmän ja niin että jaksaa pitää kierrokset?
   
 7. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  Onko sulla säätöpainot? Missä asennossa klikkerit? Gramman tai kaksi tuosta varmaan kestää puottaa pois tai laita kytkimeen luokkaa 160-270/290 jousi ja koita mitä sillä seuraa. Kakkoseen kannattaa tosiaan se vihreä jousi kyllä hankkia, qrs vastaava passaa sinne.
   
 8. Nikkari

  Nikkari Lynxihän se

  Säätöpainot löytyy, muttei paikallaan tällä hetkellä, umpitapit paikallaan. Kytkimen jousi joka oli paikallaan vois olla ehkä keltainenkin? Ei saa selvää kunnolla väristä. Klikkerit nyt 3 lla.
   
 9. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  Tuossa jousitaulukossa mikä löytyy tuon aikaisemman viestin takaa on jousen langan paksuus ja vapaamitat, sieltä tulkkaamaan niin saapi asialle selvyyden.
   
 10. luhist

  luhist New Member

  Olen kytkinkittiä asentamassa tuollaiseen TRA 7 -kytkimellä olevaan Freerideen. Jos laittaa Joen mukaan 21,6g painoa, 1/2” ruuvi jää ulos tämän verran. Onko probleema?
   

  Lisätyt liitteet:

 11. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Ei ole.
   
 12. luhist

  luhist New Member

  Kiitos!
   
 13. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Potilas 2009 etec RE 3300 alustalla ja 38 ripsaw telana.

  Tällä haavaa 25/45 välit, vähän aattelin tiuhentaa.

  Meneekö pelkkiä välityksiä vaihtamalla jos esimerkiksi 48 alaratas ja 23 yläratas kombon nakkais?

  En mielellään lähtis säätämään jousien,ramppien ja heliksien kans :)

  Muuten voimalinja kaiketi vakio-osilla.
   
  Viimeksi muokattu: 29/6/20
 14. mikap92

  mikap92 Well-Known Member

  Olisiko jollain antaa watercross kelkkaan jotain vinkkejä voimansiirtoon mistä aloittaa.
  Kelkka skidoo 800etec 151"
  Nytte joku spi vakio kytkinkitti ja siinä on kyllä selvä kuollut kohta jossain 5-6t rpm välillä
   
  Markus90 tykkää tästä.
 15. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Nyt kun tuli ostettua tuo 900 Ace Xtrim niin siinä tuntuu olevan tarvetta pienelle voimansiirron säädölle. Lähinnä ongelma koskee liikkeelle lähtöä ja remmin pitävyyttä. Eli varsinkin jos vetää jotain niin kuminauhaimainen lähtemään liikkeelle ja tuntuu että remmi meinaa luistaa. Säädin remmin oikeaan kireyteen ja vähän parani, mutta vielä tuolle jotain saisi tehdä. Muuten voimansiirto tuntuu pelaavan ihan ok mitä tässä nyt ajanut. Välityksiäkin ehkä saisi hieman lyhentää vetokäyttöön, mutta tuskin tuolla tukkirekeä tulee vedettyä kuitenkaan.
  Itse nyt ensin arvellut kokeilla simppelillä säädöllä eli kakkosvaria säätämällä saada tuon paremmaksi. Näissähän on torsionaalijousi ( 417127467, 182-313) variaattorissa ja 47/40 helixi. Helixin muuttaminen esim. 44/40 voisi olla se ratkaisu mitä tässä haeskelen, mutta ensin voisi kokeilla jousen säätöä tai vaihtoa.
  Tuo ilmoitettu jousivoima on mielestäni se jousen voima kasaan puristettaessa ja sitten siihen lisänä se torsionaalijännitys. Onko se torsionaalijännityksen vaikutus vakio koko vaihtoalueella, vaikuttaako se enemmän alkuvaihdossa vai vaihtaako se voimansiirto nopeammin lähinnä alaspäin jos sitä torsionaalivoimaa lisää ?
  Missähän asennossa tuollaisen 900Acen kakkosen jousi on ollut ns. vakiona. Helixissä näkyy olevan kuusi eri asentoa tuolle jouselle.
  On näitä tullut ennenkin rassattua, mutta ei ole noita torsionaalijousia juuri tullut säädettyä kuin jossain iän vanhassa kelkoissa. En oikein selkeää kuvaa asiasta saanut parin kytkinopuksen perusteella mitä tässä lueskelin.
   

Suosittele tätä sivua