Osia/Varusteita ulkomailta (tietoa/kokemuksia veroista ja tulleista)

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Fania, 5/11/07.

 1. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  Postailin tuossa jo aiemmin hieman kyseenalaiseen sävyyn ja ajattelin poistaa aikaisemman aiheen. Ajatuksena oli hyvä, mutta sisältö vähän liian intiimi. ;)
  Nyt voisi ottaa tällaisen aiheen ja jakaa tietoa siitä, mitä tulisi ottaa huomioon ja millaisista tullimaksuista milloinkin puhutaan.

  Esimerkkinä voisi ottaa vaikka kypärän.

  Tuotteen myyjän asettaman hinnan ja toimituskulujen lisäksi hinta koostuu arvonlisäverosta ja tullimaksusta.
  Arvonlisävero (22%) lasketaan tuotteen hinnan ja toimituskulujen yhteissummasta. Samoiten tullimaksu.

  Tullimaksu määräytyy tuotteen mukaan ja tässä tapauksessa kyseessä on suojakypärä, jonka tullimaksu on 2,7% yhteissummasta. Jos tullimaksu on alle 10€, sitä ei veloiteta. Joissain tapauksissa tuotteeseen saattoi tulla 15% lisätulli, mutta tämä kypärä homma ei kuulemma liittynyt niihin. Ilmeisesti tämä lisätulli tuli siinä tapauksessa, jos tuote oli vain ameriikan markkinoilla ja siellä valmistettu. Ja vaateilla tulli on sitten 12,2%.


  Lisäksi tulee ottaa huomioon, että tuotteen ostohinta tulee saattaa tullin tietoon. Joko ilmoittamalla myyjälle, että laittaa kuitin mukaan, tai todistamalla hinta muuten.

  Toimituskulut riippuvat mitä kautta paketti laitetaan tulemaan ja luonnollisesti siitä miten nopeaa.
  Yksi esimerkki on , joka EMS Global Express (United States Postal Service) ottaa normaalisti 7-10pv saapua useimpiin maihin. Hinta arviolta 31€ ensimmäiseltä 2,5kg ja aina seuraavat 0,45kg 3,5€ lisää.

  Tällaista tietoa täällä. Avustakaahan jos olen väärässä ja kertokaa omia kokemuksia. Tämä ei siis ole mitään muuta kuin selville otettua tietoa. Ei kokemusta vielä mistään.

  Kertokaa viisaammat mitä muuta tulee ottaa huomioon.
   
 2. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  Onko tämä siis joku tabu tilata kampetta rapakon takaa, koska sitä saa täältäkin?

  Minun puolesta voisi useiden tuotteiden myynnin vaikka lopettaa täällä jos on niin heikko tilanne, että täytyy saada yli 30% enemmän rahaa kuin mitä yksityinen maksaa tuotteesta tilattuna ja tullattuna. Ei se voitotta pyöri bisnes rapakonkaan takana.

  Keskustelua?
   
 3. djcarrot

  djcarrot Kelkaton..

  Kyllä minä oon tilannu tavaraa ulkomailta hyvällä omallatunnolla. Jenkeistä nyt en vielä ole tilannut kuin aurinkolasit. Serengeti Vedi rillit lähti kaikkineen posteineen, tulleineen, alvineen muistaakseni alle 150 euroon. kuva Suomessa pyytivät reilua 250 euroa kun kävin kysymässä..

  Vectorit tilasin Saksasta, eikä silloin tietenkään tullut mitään tulleja. Homma pelasi hienosti, kuten aina saksasta tilattaessa on pelannut ja hinta oli kohdillaan. Kotiteatteriin on tullut roipetta sitten tilattua Saksasta enemmänkin ja säästänyt pitkän pennin. Esim kaiuttimet (Magnat Quantum 903, Suomi 1100e/pari, Saksa 600e/pari) ja vahvari (sony str-db 780, Suomi 580e, Saksa 330e). Joku kohta sanoo, että jostain se pitää kauppojenki saada kate. No kaupastapa nuo ostin saksastakin.. ::)

  Jenkeistä olen tiiraillut nyt jonkun sortin polvitukia ja ehkä rintapanssaria. Nythän tuo olisi otollinen aika tilailla heikon dollarin takia.
   
 4. KMV

  KMV ZR 6000 137" SP LTD

  Selailin tossa erään öhöm merkin tarvikekuvastoa ja rytkyt olivat noinabout taalahinta suoraan euroiksi, mikä vielä menettelee. Mutta tarvikkeet (tuulilasit, lisäpyörät, laukut yms.) kerroin taalahintaan 250-400% !!!! Tämähän suoraan sanoen pakottaa tilaamaan jenkeistä!

  Voisi myös luulla, että Ruotsissa on samat hinnat kuin Suomessa, mutta kattia kanssa! Useat tuotteet 30-40% halvempia Ruotsissa.

  Vaikka keväällä kuinka luvataan 500 e sitä monopolirahaa varuste-etuna, pitäisi kaai noissa hinnoissa joku tolkku olla? Nykyään kun parilla hiiren näpsäytyksellä verrokkihinnan, niin hiljaisempaakin miestä voi käydä v*********! Olipahan alustus ;D ???

  Ai niin, asiaan!

  Olen tilannut rapakon takaa muutaman kerran tavaraa ja kokemukset pelkästään hyviä. Vaikka rahti ollut UPS tai vastaava (kallis), niin säästöä tulee. Kerran jopa tilasin suoraan soittamalla firmaan (ulmerracing) ja kauppa hoidettiin siinä aina luottokorttinumeroita myöten, eikä ongelmia ollut eikä tullut. Edellinen tapa vaatii tietysti luotettavan kauppiaan.

  Monestihan on myös se tilanne, että Suomesta et haluamaasi tavaraa edes saa. Silloin ainoa tapa on tilata se! Kelkkafoorumeilta löytyy ainakin tietoa luotettavista kauppiaista.
  Maili helpoin tapa hoitaa kyselyt ja onko tavaraa saatavilla (ei itsestäänselvyys?!) Rahti kannatta kysyä myös, ettei tule ikäviä yllätyksiä. (Isot paketit!) Yleensä rahti on ilmoitettu vain USA:an tai Kanadaan, joten kysymättä tuskin syntyy edes kauppoja!

  Pikkupaketeissa nyrkkisääntö kokonaishinnaksi taitaa edelleen olla taalahinta= hinta euroissa. Jos paketin tilavuus kasvaa isoksi, niin rahtikulut lisääntyvät jyrkästi ainakin nopeammissa postituksissa kuten Fedex tai UPS. Jos ei kiire ja haluaa halvemman ja suhtnopean rahdin, niin silloin USPS.
   
 5. Ismo

  Ismo M1100T Summit800

  Pari vuotta sitten, kun taloon tuli kolaroitu polle, niin alkuperäisvaraosat hommattiin kaikki ruottista. Oli melko isot hintaerot, en muista tarkkaan, mutta on jäänyt mieleen, että tukivarsi Suomessa n. 200 e ja ruottissa n. 120 e.

  Myöhemmin on tullut tilattua Jenkkilästä World of powersportsilta osia, rahtikulut oli 130 $. Tullimaksu voimansiirron osilla 3,5% ja moottorin osilla 2,7%. Kannattaa muistaa, ettei tulli luovuta osia, ennenkuin tullimaksut on maksettu, eli käteistä mukaan kun menee tulliin. Tavarat kuljetti USPS, kuitissa oli päivämäärä 29.8. ja tullista hain ne 5.9. Tilauksen tein jo einäkuun puolivälissä, mutta kaikkia tavaroita ei ollut varastossa, mistä tuli ilmoitus. Kokonaiskustannukset jäi huomattavasti alle Suomen hintojen, ja toimitusaikin on kohtuullinen, jopa nopeampi kuin joillain kotimaisilla firmoilla.

  Sitten pari asiaa miksi kannattaa ostaa Suomesta; takuuasiat voi olla helpompia hoitaa kotimaisten firmojen kanssa (ei tosin kokemusta, mutta oletan näin) Ja sitten se tärkeämpi eli asiakaspalvelu ja ammattitaito, kotimaisilta kauppiailta saa hyviä neuvoja, että mitä kelkkaan kannattaa vaihtaa ja miten eri säädöt vaikuttavat ym.
   
 6. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Kypärää tosa tsigailtiin Halolle. Paikallisesta liikkeestä löyty kypärä ja hinta oli 299, josta kyselemällä hinta tippu 285e.. no illasta sit kateltiin hivenen nettiä. Samanen kypärä löyty noin 5 minsan guuglettamisen jälkeen Saksasta hintaan 180e kuluineen.. no ei kahesti tarttenu edes miettiä mistä tilaa.

  Valitettavasti joku ei natsaa näitten osien hinnoittelussa. Kelkkojen palikoissa sama homma. Ihan sama mitä kysyt, niin jenkeistä saat about puoleen hintaan kämpille toimitettuna..kannatteeko siinä edes murehtia miksei kukaan tilaa tai osta Suomesta?!?!
   
 7. stm

  stm Well-Known Member

  Virkot Kimmo asiaa! Se on kyllä kumma homma tuo suomen hinnoittelu. Itellä ja varmasti monella muullakin epäilyttää nuot toimitukset ja maksupolitiikat. ::)
   
 8. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Eihän tuossa ole mitään epäillyttävää jos itse hommaa liikkeestä jonka taustat tutkii (toimintaa ollut kohtuu ajan, ei puoli vuotta tms), sopi maksuhommat yms. ennakkoon Eipähän ole kukaan vetämässä välistä esim toimitusmaksuissa, tullit ja alvithan on kaikille tallaajille samat.
   
 9. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  No kun juuri tuossa tätä aihetta postatessa ajattelin, että tykkääköhän porukka täällä huonoa jos alan mainostamaan jenkkilän ja euroopan edullisuutta. Onneksi ei. Katsoin itte jenkkilästä (sama paikka mistä koponen oli omansa tilannut) pottaa ja täällä hinta on 454€ ja sieltä kaikkine kuluineen 314€. Sitten oli eräässä toisessa paikassa m2r x-3 potan hinta 199€ täällä 395€. tietty tuohon 22% ja kuljetus, mutta silti. Aika järjettömät on maahantuojan ja kauppiaan katteet per tuote. Tässä on kuitenkin kyseessä vieläkin liikkeen hinta, jonka tarkoitus on tehdä siellä ameriikoissakin voittoa.
   
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  No jos tuolta on jotain tilannu joskus, niin kyllä ne epäilykset on sitämyöten kaikonnu. Tavara on postilootassa abt viikonpäästä tilauksesta ja jos sitä ei ole, tulee luottopaikoista mailiin KUITTAUS että menee hetki että saadaan rompetta..ikävän monesti on kuultu juttuja jostain ******ksen mutterin toimituksen kestosta suomalaisen jälleenmyyjän/maahantuojan toimesta. "Joo osa on tulossa, tuu perjantaina hakeen".. "Joo ei olla ihan vielä tutkittu laatikoita oliko se mutteri sielä".. "Joo se oli unohtunu, tuu viikon päästä hakeen se mutteri".. JNE.
  Pääsääntösesti menee niin, että pikkukuluilla kampe tulee viikossa, halvalla se tulee kuukaudessa ja kalliilla muutamassa päivässä suoraan ovelle. Tilausta varten tarttee about aina luottokortin (ts. pitää olla mahikset saada luottokortti, electroni harvemmin kelpaa?). Jos rompetta ei kuulu ja rahastettu on, luottokunta hoitaa yleensä hienosti hommat perinnän kautta jne.. Melko riskitöntä hommaa, KUN pysyy luotettavissa firmoissa eikä jokaseen maholliseen paikkaan tunge kortin numeroa.

  Sinänsä en tosiaan arvostele ketään Suomalaista osakauppiasta, työtäänhän net tekee ja pakko se on jostain repiä vähän voita leivän päälle. Mutta valittettava tosiasia ON, että nykyajan valveutunut porukka tilaa osansa jostain muualta ku Suomesta. Tietty puhun nyt vähän isommista määristä. Jotain yhtä telapyörää nyt ei paljon kannate ruveta tilailemaan.. Dollarin kurssi on niin halpa, ettei Suomen "vanhoilla" hinnoilla tuu ostettua oikeestaan ku sillä sekunnilla tarvittavia pisteosia.
   
 11. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Olen ostellut pitkin canadaa/ameriikkaaa liikkeistä ja yksityisiltä. Ei ole ollut yhtään ongelmaa vielä, kun on malttanut hieman tutustua henkilön taustoihin (yksityiset henkilöt)
   
 12. Dragon600HO

  Dragon600HO Guest

  Ainut kriittinen tekijä jenkkilästä tilaamisessa on kuljetus. Kun tuonkin etukäteen sopii, niin ei tule yllätyksiä. Saman paketin toimituskuluissa on huomattavia eroaja eri kuljetusfirmojen suhteen. UPS on kallein ja USPS on halvin. USPS (United State Postal Service) lähetykset tulee nykyään suoraan Helsinkiin. Kalleimmat lähetykset ovat Suomessa 3 päivässä ja toiseksi kallein 5 päivässä. Kuluttajasuojaahan tilaamiselle ei ole kuin luottokortilla maksamisen suhteen.

  Tuolta voi vähän kalkuloida lähetyksen kustannuksia.

  http://www.usps.com/tools/calculatepostage/welcome.htm

  Hinta esimerkki normipaketille n. 5 kg

  Express Mail® International      5 Days        $66.25    
  Priority Mail® International      6 - 10 Days   $52.50
  Priority Mail® Flat Rate Box      6 - 10 Days  $37.00
   
 13. KMV

  KMV ZR 6000 137" SP LTD

  Ainakin USPS:n kautta tavara saapuu tullipostiin. Tulliposti voi hoitaa myös tullauksen "pientä" korvausta vastaan. (Olikohan 16 e ?), jolloin tavara tulee muistaakseni lähimpään postiin. Toinen vaihtoehto on, että tulliposti toimittaa tavaran lähimpään tullin pisteeseen, jossa tullauksen voi käydä itse suorittamassa ja säästää samalla rahua.
   
 14. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Tavara tulee kyllä ihan lähimpään tulliin.
   
 15. zmpy

  zmpy Winha 31 -71, Lynx 230 -89

  Ja Rovaniemella se lahin tulli on Prisman vieressa :)

  Nakyy USPS:lla hinnat puonneen aika rankasti viime aikoina?
   
 16. Tico

  Tico Pro RMK -19

  Kertokaahan miltä firmoilta olette tilailleet tavaroita?
   
 17. zmpy

  zmpy Winha 31 -71, Lynx 230 -89

  Tuolta aluksi listaa: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=10412.0
   
 18. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  Soittelin tuossa jokunen pv. sitten tulliin ja he sanoivat, että tavara tulee suoraan yhdysvalloista postiin ja lähtee siitä sitten tulliin. Sieltä sen voi käydä noutamassa tullimaksua ja alv:tä vastaan.
  voip olla että sen lähettäminenkin onnistuu jos ei asu lähellä tulliasemaa. kandee mennä suomen tullin sivuille ja poimia sieltä itseäsi lähinnä oleva tulliasema, heidän puhelin numero ja kilauttaa. Kaikki mieltä arvelluttavat kysymykset selviävät kädenkäänteessä.
   
 19. Dragon600HO

  Dragon600HO Guest

  Itella (posti) joka hoitaa Suomessa nuo USPS:n paketit pyrkii hoitamaan tullauksen jos siihen annat luvan, näin paketti tulee lähimpään postiin. Muuten ne menee lähimpään tulliin.

  Viime talvena kaverilla meni nimeltä mainitsemattomasta kelkasta alatukivarsi solmuun. Soitto paikalliselle kauppiaalle josta selvisi, että toimitusaika on 4 viikkoa. Jo puhelu ison veden taka ja tilaus sisälle torstaina ja alatukivarsi oli maanantaina paikallaan kelekassa. Hinta tilattuna -40% Suomen hinnasta pika toimituksella.

  Ennen USPS:n paketit kiersi euroopan kautta, joten toimitusaikaan tuli +3 päivää lisää. Nyt tosiaan tulevat suoraan Helsinkiin josta Itella voitaa Suomen kuljetukset.

  Elekää nyt kaikkia ruvekko tillaamaan ison veden takkaa, piätis sitä jotaki löytyä Suomestaki ku tullee hätä tappaus.

  Ja ne jenkkilän hinnat eivät ole mitään apteekin hintoja, samallalailla niistä voi tingata ku Suomessaki.
   
 20. €ncore

  €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

  Tiedoksi kaikille, että tullitariffit löytyy täältä: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=FI
   

Suosittele tätä sivua