Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

 1. €ncore

  €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

  Tänään tuli ajettua Tyrnävä-Muhos-Ylikiiminki-Utajärvi-Muhos-Tyrnävä.
  Ylikiimingistä Utajärvelle baana loistavassa kunnossa. Utajärveltä Muhoksen suuntaan lana näytti olevan puolivälin tienoilla sitä pätkää joka tulee sähkölinjoille ja risteää siitä Rokuan suuntaan. Eli Utajärveltä vielä Muhoksen suuntaan on loistavaa reittiä, sen jälkeen ei niin hyvää. Tyrnävä-Muhos väli oli ihan ookoo kunnossa, pientä pattia muttei kyllä tuon kokoiset patit itseä vielä haittaa.

  Tuli heitettyä kelkalla turvat, vasen olkapää sijoiltaan alas tullessa. Elämä on. Ajelkaa turvallisesti.
   
 2. macro

  macro Well-Known Member

  Oli tarkkailleet myös muita jälkiä, mitä pitkin porukka ajelee. Isä oli ollu latu-uraa tekemässä kelkalla, niin oli sattuneet Linnatien kohdalla paikalle, sitä Linnatietä pitkin tulleet (Linnatie = se louhokselle menevä tie, ensimmäinen tienylitys Otulli-Muhos reitillä, pari sataa metriä Otullista). Ilmeisesti moottoritien vartta tms. ajavia kelkkailijoita ratsailleet. Lepposesti oli suhtautuneet, vaikka ei ollu ajokorttia mukana isännällä, toki tommonen 60v. antaa luotettavan vaikutelman, että sellainenkin kortti on olemassa kotona uunin päällä ;)
   
 3. AJV

  AJV Indy 500 SP EFI -92 & RMK 800 -14

  Lauantaina päristelin mutkan Hiukkavaarasta Koilisporttiin ja takasi. Pikkupatikolla oli kokopätkä mutta kaikenkaikkiaan ihan kohtuullista ajettavaa. Ylikiimingin ja Pudasjärven välillä ei kovin paljon muita ajelijoita ollu. Palatessa ei tullu kokomatkalla ku yks kelkka vastaan.
   
 4. Maike

  Maike Well-Known Member

  Macro, etkö asukin siinä melkein meidän porukoitten naapurissa. Ja olit Tundralla Ouluntullissa mun ja kaverin kans yhtäaikaa? ;D
   
 5. macro

  macro Well-Known Member

  Kiitän ja kuittaan. Legendat elää, Tundra pyöri perukalla vuosina -97-2000, sitten tuli erilaista pikkuhiljaa tehokkaampaa kalustoa ja nyt taas hiukka vaatimattomampaa pailaakkaa alla, mutta kuten totesit niin kun polttelee niin ei auta kuin ajaa.
   
 6. Maike

  Maike Well-Known Member

  ^ Sehän se on. Olihan minullakin viime talvena loppuun ajettu 3500 GLS, mutta silloin oli pakko saada joku kelkka heti alle ja vielä halvalla ;D
   
 7. Dragon600HO

  Dragon600HO Guest

  Lanauksia Oulun seudulla.

  Jos ei kovin ilmat kylmene niin 2.2. lanataan Tuppu-Muhos-Ouluntulli.Eli perjantaina ajokunnossa.Ensi viikolla lanataan O-tulli-Muhos-Ylikiiminki-Utajärvi-Rokua-Tuppu että sillee.. Kääkäähä kattomassa huomenna O-tullissa jamppeja.

  Pudis Ylikiiminki lanataan 2.2. jos vain pelit kestää. Ens vko:n alkupuolella lanataan Hiukkavaara - Seluska
   
 8. BABLO

  BABLO Well-Known Member

  Kyllä niitä nyt lanataan, mulla kelkka vielä ens viikon pajalla. :mad:
   
 9. obelix

  obelix Well-Known Member

  Onkos Motormanilla esittely/koeajot huomena Ouluntullissa??
   
 10. Jälli-Eeti

  Jälli-Eeti Lynx Re 600 Etec -12

  non tännään. kolmesta seittemään. itte meinaan kohta lähtä testiin :p
   
 11. macro

  macro Well-Known Member

  Jonkuverran kulu tuo alkupää Otullista Muhoksen suuntaan, kiitos 4t Yamppojen sutimisten. Porukka vissiin pääasiassa käänty Innimöönsuolla ennen Juurussuon tietä, eli siellä pitemmällä pitäs sitte taas tasasempaa laakeeta olla.

  Kiva se oli tuntea mitä se nelarin vääntö on. Itelle ainaki eka kerta kunnon tehokkaan nelarin sarvissa. Ei voinu verrata vapari 4t Cattiin, mut tämä kovaa ja korkealta ohi aiheen.
   
 12. macro

  macro Well-Known Member

  - Kartta Oulun kelkkareiteistä
  - Kartta Haukiputaan kelkkareiteistä
   
 13. jkew

  jkew Revi

  Moi
  Onkohan kellään tietoa miten pääsisi helpoimmillaan Tupoksesta Ouluntulliin.
  Jälkiä menee siellä ja täällä mutta virallista/luvallista reittiä ei taida olla.
  Kelkkapoliisikin käynyt pyörimässä Tupoksessa jälkiä tutkimassa.
  Ilmeisesti kylällä on usempia kelkkoja, jäljistä päätellen. ;)
   
 14. obelix

  obelix Well-Known Member

  Lana oli ajellu pakkasesta huolimatta. Käytiin kaverin kanssa Muhoksella pyörähtämässä tänään, oli reitti ihan kivassa kunnossa. Semmosta sopivaa pattia löyty sopivissa määrin :)
   
 15. TripleMax

  TripleMax Yamaha V-Max 700

  Eipä ollut iltasella minkäänlaista ruuhkaa ku käväsin maikkulasta ouluntullin kautta muhoksella päin ajeleen. Reitti oli niinku Obelix sano ihan kivassa kunnossa, paitsi tuo iinatti- ouluntulli. Ei kai se ookkan koskaan tuon kummempi.
   
 16. Miksu

  Miksu Lynx Enduro

  Nätisti kaivinkoneella kaivettu reitti poikki punasen ruksin kohdalta. Joutuu kiertämään joko latua/ ladun reunaa pitkin(vihreä viiva) tai toista sähkölinjaa pitkin. Muistaakseni tossa kohtaa ojaa oli uusi "silta" joka nyt tuhannen pxxxxnpäreinä :mad:

  [​IMG]
   
 17. anssi

  anssi Member

  onko mistään saatavilla karttaa jossa näkyisi oulu ylä-savo väli? tai oulusta piippolaan tai oulunjärvelle? villipohjolan kartat on ihan kohtuu hyviä mutta puuttuu piippolasta ouluun väli tai mitä kautta se nyt sitten menee.
  Tietysti voihan sitä lähteä GPS:n kanssa vain itse kartoittamaan joku viikonloppu. :)
   
 18. AJV

  AJV Indy 500 SP EFI -92 & RMK 800 -14

  Piippolaan pääsee Oulusta ku lähtee ajelee Ouluntullista Rokualle, sieltä vaalaan päin mennessä kääntyy reitti Vuolijoelle ja Kestilään. Kestilän kautta pitäs löytyä ura Piippolaan. Ja eikö sinne yläsavoon vois ajella tuosta vuolijoen/otamäenki kautta?
  Ite oon ajanu aina vaan Oulu-Rokua-Kestilä-Pulkkila väliä.

  Niiltä alueilta oli ennenvanhaan karttaki. Siikalatvan moottorikerhon tekemä. Kerran satuin Pulkkilan Teboililta sen löytämään. Liekkö täällä ko. puulaakin porukkaa? Onko karttatilanne millanen nykyään?

  Tuossa topicissa on puhetta nuilta Siikalatvan alueilta --> http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=989.0
   
 19. anssi

  anssi Member

  joo kyllä vuolijoelta pääsee vieremälle ja siitä eteenpäin.
  tuo piippola nyt sattui noissa metsähallituksen kartoissa olemaan lähimpänä oulua niin ajattelin että jos se reitti oulusta löytäis sinne.

  no asian pitäs sitten olla ihan hyvä jos kestilästä on reitti piippolaan.
  tosin metsähallituksen kartasta puutui ahokylä-nissilä välin reitti liekkö suljettu tai sitten jääny vain pois.

  kiitoksia tästä.
  Pitää laittaa tankki täyteen ja lähteä tutkimaan.
   
 20. Jälli-Eeti

  Jälli-Eeti Lynx Re 600 Etec -12

  päivää. ajelin ouluntulliin kelkalla tuosta moottoritien vartta. hyvä rietti siitä meni ja seuraavana päivänä kaveri kerto että jokku oli sakotki saanu siitä ko oli ajellu. ei taija olla ihan laillinen reitti vai kui? tympeä lähtä iinatista ajaan ouluntulliin ko son nii patikoinen väli.
   

Suosittele tätä sivua