Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

 1. ärär

  ärär Ärär

  Vs: Oulun reitit

  Miten ojakohat, oliko pahoja törmiä ennää?
   
 2. masap

  masap watercross mxz 600 #171

  Vs: Oulun reitit

  pääsi ojista kohtuuella ja entiiä siitä pikkupatista :mad:
   
 3. Suiza

  Suiza Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Sehän on vaan asennekysymys ;D
   
 4. masap

  masap watercross mxz 600 #171

  Vs: Oulun reitit

  muhokselta matkajärvelle asti tosi raivostuttavaa kivikovaa nypytystä ja siitä eteenpäin oli tuisku puhallellu mukavasti pehmikettä ;D
   
 5. Jave

  Jave Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Olkaapa tyytyväisiä, että on edes niitä patikkoisia reittejä. Ilman uralupamaksuja saadaan herkutella, niin lanaus on melko luksusta. Ei ole vastaava tilanne joka paikassa. Pysyittäis vaan noilla urilla metsissä, puhelimen välityksellä muutamalta maanomistajalta saanut jo terveiset kuunnella. Taimikossa olisi syytä pysyä reitillä pelloista nyt puhumattakaan.

  edit: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=122972.0 Rokualla 30.1-1.2 koko perheen kelkkatapahtuma. Ohjelmaa vauvasta vaariin!
   
 6. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Käyppä masa ajaan jäläkiä lisää tyrnävänjokeen tuosta mällisen sillasta ylöspäin, ku sulla näyttää olevan noi kamppeet vähä paremmassa kunnossa ku tuo 30v vanha 535. Prkl sammua turahti eikä kirveelläkään käyntiin. Kyllä vitutti.. Ite ajoin koivikon vanhalta koululta n.1km ylöspäin ja aina tonne mällisen sillalle asti. Koskikohissa jää kivien päällä, mutta hyvinhän tuo kesti. Sulapaikoissa ei ole muutenkaan vettä ku parikytäsenttiä.

  Olin näköjään eka kelekkailija joka kävi korkkaan tuon joen.

  Niin, jäälle ei kannata mennä keskikylän alapuolelta. Joki menee syvemmässä uomassa ja kapeampana=huono jää sekä syvänteitä. Tuosta keskikylästä ylöspäin on hyvä jää sekä vettä ei paljo mitään, että no problem. Oon joskus posotellu jauran metsäteiden kohille suutarinkylään asti jokijäätä ja siitä noussu jauran metsäautoteille, josta pääseekin suoraan kelekkareitille.

  [​IMG]
  Eli ton pohjoisen(ylemmän) punaisen raksin kohalta ajoin tonne alemmalle raksille asti jokijäätä. Siitä alemman raksin kohalta vois joku käydä tekeen vähän jäläkiä. ;D

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
  Ajoin tälle kohalle joenpenkalle kummallekkin puolelle kierrot. Vaikka ei kai tuohon mikään reisinki vehe uppoa. ;D Mutta tosiaan ainut pas-ka paikka koko pätkällä.

  [​IMG]
  Enimmäkseen oli tämmöstä baanaa.

  [​IMG]
   
 7. -TK-

  -TK- Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Ei liity reitteihin mutta ::)

  Ruskotunturin harjoittelurata Oulussa SULJETTU !

  Oulun kaupunki on myöntänyt OSMK:lle luvan 19.11.2014 ajoharjoitteluun moottorikelkoilla Ruskotunturin kupeessa. Luvasta on kuitenkin tehty valitus pohjois-suomen hallinto-oikeuteen määräaikaan mennessä. Tieto siitä tuli OSMK:lle vasta tällä viikolla ja siksi toiminta ehdittiin jo koemielessä aloittaa viime viikonloppuna. Valituksen tekijänä on Liikasentien asukkaat. Valituksen käsittelyaika hallinto-oikeudessa on vähintään vuosi.

  Tilanteesta infotaan lisää myöhemmin.


  :-\
   
 8. kimmo111

  kimmo111 Vannabee kelkkailija.

  Vs: Oulun reitit

  No voi s*** ei taas voi muuta sanoa.. paitsi isommin VOI S***** mitä pelleilyä taas.. Pojat ehti ilmeisemmin tehdä töitäkin asian eteen jo jonkunverran ja itelläki pyöri jo mielessä että pittääkö se päästä päriseen kunnolla pikkurahalla mutta nyt ei tuolla ainakaan siitä ole vaaraa että pääsis äänillään suomea saastuttamaan..
   
 9. JK-80

  JK-80 Arctic cat xf 1100 turbo sp `12

  Vs: Oulun reitit

  Ajettiin tänään Juha83:n kans Ot-Muhos-Rokua-Utajärvi-Ylikiiminki-Oulu. Oli kyllä makiaa baanaa päästellä, ainut pätkä mitä ei oltu lanattu oli Utajärvi-Ylikiiminki, vaikka ei se nyt kovin paha ollu sekään.. Rokualle mennessä tuli vähän ennen kylmälänkylää tamppari vastaan :p. Ei ollu ruuhkaa reiteillä, ainoastaan 2 kelkkailijaa nähtiin tuolla reissulla. Menkäähän ajeleen, priima kunnossa on oulun reitit nyt..
   
 10. Suiza

  Suiza Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  On kyllä vittumaista sakkia. Pitää valittaa valittamisen ilosta. Jätekasan hissien koneetkin ulvovat yhtä häiritsevästi, miksei niistäkin samalla valitettaisi :eek:
   
 11. ärär

  ärär Ärär

  Vs: Oulun reitit

  Tuon saman lenkin ajattelin huomenna käydä heittään. Ouluntullista lähtö klo 10.30 Jos on ajoseuran tarvis ni ei muutaku völijyyn. :)
   
 12. NikoJuhani

  NikoJuhani Ski-Doo freeride -15 & AC f6 snopro

  Vs: Oulun reitit

  onko oulujoki miten jäätyny? Uskaltaako ajaa?
   
 13. salpa

  salpa Lynx RE 600

  Vs: Oulun reitit

  Pääseekö tuonne lauantain testipäiville ruskoon mistään kelkalla edes jokseenkin virallista reittiä?
   
 14. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Tuo kiinnostais täälläkin. Voi olla tekemätön paikka.
   
 15. A.Paaaho

  A.Paaaho Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Olihan tuosta madekosken sillon kohdilta kahdet jäljet alavirtaan päin. Niitä seuraten tuli joelle kun kävin ajamassa reitin korvenkylä-ylikiiminki-muhos-ouluntulli-korvenkylä. Ei siitä jälkiä menny yli vaan pääsihän tuosta kun vauhilla meni ;D. Siitä en tiiä oliko lumen alla jäätä juurikaan mutta kovasti vesillä on ainaki. Jälkeenpäin hoksasin että oiskait sitä päässy siltaakin pitkin vaan sen se teettää kun ekakertaa tuo väli tuli ajettua.
   
 16. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Vs: Oulun reitit

  Madekoskella voi Oulujoen ylittää ajamalla omalla vastuulla. Alempana Heikkilänkankaalla on suvannosta johtuen jäätä jo 20cm mutta tuossa Madekoskessa on kova virta joten jäätä ei kovin paljoa varmaankaan ole, suppoa siihen kertyi myös ennen jäätymistä. En vielä uskaltaudu edes mittaamaan. Ylikiimingin vesistöt on mitattu ja Kiiminkijoki yllätti sillä jäätä on vain noin 20senttiä. Mustapudas on jäätynyt hyvin ja kelkkareitin ylityskohdassa on jäätä jo yli 40 senttiä, mutta Kääriänpudas on taas ongelma sillä ylityskohdassa on suppojäätä 20 senttiä ja sen alla teräsjäätä vain 10 senttiä. Tampparilla noista vesistöistä ei siis toistaiseksi ole mitään asiaa ylityksiin ja se tietää lanaukseen pikkaisen vaikeuksia, mutta jo vanhastaan tiedetään että lanakuskit pruukaa mennä vakeuksien kautta voittoon joten siliää se vielä YK-Pudis välikin. A.Paaaho taisi olla yhtäaikaa YK:ssa kahvilla ja raatailtiinkin hetkenaikaa, tuli sinne vielä kolmaskin kelkalla mutta oli hiljaista sorttia :) Waari kunnostelee reittejä omaan tahtiin ja näyttää siltä että lanan jäliltä jää vain kohtuuttoman paljon raivattavaa, ennen lanaa on tilanne reiteillä täysin toivoton.
  Tuumii Waari.
   
 17. A.Paaaho

  A.Paaaho Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Siinähän sitä turistiin. Ei ollut kyllä ruuhkaa kun yksi kelkka tuli tuolla lenkillä vastaan. Mahtavaa baanaa muuten mutta Muhos-Ouluntulli oli jo kerinny ihan hyvälle patille menemään ja soraakin oli noussut ylös ihan miehekkäästi.
   
 18. -eikka87-

  -eikka87- Polaris Switchback 600 -05

  Vs: Oulun reitit

  Hyvä oli käyä ajelee, ei pahempaa pattia ollu. Olkaahan varovaisia Muhoksen nesteen kupeessa pyörätien luiskissa. Tuli tänään täpärää tilannetta, onneksi oli molemmilla nopeat refleksit ;D
   
 19. masap

  masap watercross mxz 600 #171

  Vs: Oulun reitit

  rokualle päin oli kunnon vauhti baanaa. tuo ouluntulli - muhos väli o vissiin tälle talvea suurimmaksi osaksi talvitien pohjaa ;D
   
 20. puska

  puska skidoo mxz550 vm.2010

  Vs: Oulun reitit

  Tervehdys. Olen juuri ouluun muuttanut ja asiaa aiemmin tutkimatta sattui oma kämppä tohon ouluntullin nesteen läheisyyteen sopivasti kelkkahommia ajatellen eli olisko joku rauhallinen kelkkailija/porukka menossa viikonloppuna ajelemaan tonne reiteille? Olisi mukava päästä ajamaan mukana noita reittejä ja vähän tutustumaan alueisiin. Laittakaa yksityisviestillä tai 0452763144 t:tommi p
   

Suosittele tätä sivua