Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

 1. arpuusi

  arpuusi Lynx Xtrim 900ACE

  [​IMG]
  Olipas kalimen reitillä paljon kaatuneita puita mutta pienen taistelun jälkeen pääsin kalimenlammen laavulle
   
 2. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Vs: Oulun reitit

  Varmaan suurin osa tykyn taivuttamista puista on nousseet takaisin pystyyn kun lämpöaalto sulatti lumet, silti on reittien raivaus vasta alkutekiöissään ja puita on runsaasti reiteillä. Ajelkaa varoen ettei satu vahinkoja, Waari raivailee reittejä nyt kun pakkaset tuli ja pääsen taas liikkumaan maastossa.
  Jospa se nyt talvi viimein tulisi. Pakkaselle on mittari siirtynyt ja kun ei lunta ole vielä maassa paksulti niin taidetaan saada pohjatkin jäätymään kohtuudella. Märkää on ja ojat tulvii, mikä tarkoittaa taas sitä että tulee ojiin ohkainen jääkerros ja sen jälkeen vesi ojassa laskee ja heikko jääkansi pettää ensimmäisen sitä ylittäessä ja taas on oja sulana ja pahimmassa tapauksessa kuski ja kelkka ojassa märkinä ja jumissa.
  Reitti muutos tulee kaupunkialueelle. Poikkimaantien siltatyömaan takia,
  Oulujoki-Knuutilankangas-Kainuuntie (valtatie 22) väli on pois käytöstä toistaiseksi.
  Uusiakin reittejä on luppeissa mutta niistä tiedottaa MikaPu varmaan sitten kun alkaa olla ajankohtaista.
   
 3. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Vs: Oulun reitit

  Mihin kannattas Oulussa viedä kelkan moottorin peti (valualumiinia) korjautettavaksi?
   
 4. jäppinen

  jäppinen formula 500 -00,rave 600 -08,fx nytro rtx 144"

  S.Sirniö rusko

  Lähetetty minun D5503 laitteesta Tapatalkilla
   
 5. KaDiZ

  KaDiZ Arctic Cat F800 SP -12

  Vs: Oulun reitit

  mikäs se on oulun reittien tilanne parhaillaan? onko otulli-muhos välille asiaa?
   
 6. -TK-

  -TK- Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Kylläkait sitä ajaa jos ei haittaa että kolisee, sais ainaki 20cm tulla lisää vitiä..jäitä tosin on tullu nyt.
   
 7. -eikka87-

  -eikka87- Polaris Switchback 600 -05

  Vs: Oulun reitit

  Kohtuudella pystyy ajelemaan. Ensimmäinen varotus jotka ajelee ouluntulli-muhos väliä, tyrnävältä muhokselle oleva pätkä jossa on viimeinen silta ennen muhosta. Tässä on helkkarin moinen rako jotta sukset pääsee menemään kannen alle. Mietin vain jos puuteria tulee ja joku töräyttää vauhdilla, tähän pitäs käydä tekemässä loivempi nousu.
   
 8. ärär

  ärär Ärär

  Vs: Oulun reitit

  Paljon oli jo jälkiä Ot:n parkkipaikalla, onko Ylikiimingin suuntaan jo joku kolistellu? Joko Oulujoki jäässä, miten muhosjoki?
   
 9. arpuusi

  arpuusi Lynx Xtrim 900ACE

  Vs: Oulun reitit

  Eilen ajelin hissukseen Korvenkylä-Ouluntulli välin. Oulujoki on vielä keskeltä sula eli sillan kautta piti kierrellä. Lunta vois tulla parikymmentä senttiä lisää niin ei kivet kolisis niin pahasti.... Joku oli ajellu mönkijällä Korvenkylän reittiä loskakelillä ja urat oli nyt ikävästi jäässä. Noh jospa lisälumi korjais tuonkin ongelman. Muutoin oli ihan hyvä keli ajella. Tasaista baanaa....
   
 10. -TK-

  -TK- Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  On jäässä, muhosjoki tampattu jo hyväksi ja muhoslammen kautta pääsee montan päälle. Ajelin viikko takaperin jo turkansaari-muhos välin.
   
 11. ärär

  ärär Ärär

  Vs: Oulun reitit

  Pahus vieköön ku ei meinaa sääkartat näyttää vieläkään lumisateita, pohjat valmiina ni sais vielä ainaki sen 10 cm tulla, että kehtaa lähtiä liikenteeseen.
   
 12. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Vs: Oulun reitit

  Muutoksia Oulun urastoon.
  Edelleen Poikkimaantien rakennustyöt pakottaa sulkemaan uran joka menee Maikkulan Nesteeltä Kainuuntien vartta Hiirosen Nesteelle. Sama väli on ajettavissa vielä merenpuolelta. Oulujoki ura joka tuolta väliltä Kainuuntieltä Knuutilankankaan kautta menee on myös suljettu. Myös Iinatin entiselle Moottoriurheilukeskukselle menevä urapisto joka erkanee Maikkula-Ouluntulli reitistä on suljettu kun se on muuttunut virkistysalueeksi ja maisemoitu istutuksilla, näin ollen sillä alueella ajaminen on kielletty. Pysytään pois tuolta alueelta niin saadaan pidettyä vielä tuo yhteys Hiiroseen ja Maikkulaan tuota merenpuoleista uraa pitkin, varoitan jo nyt että se on liipaisimella ja ei kestä yhtään valitusta niiltä alueen herkiltä asukkailta. Levittäkää sanaa ettei Waarin tarvitse kirjoittaa että mitä minä sanoin.
  Reittien raivaus on edelleen alkutekiöissään kun kairassa ei näillä pakkasilla tarkene tehdä töitä, nämä lähialueet alkaa olla jossakin määrin ajettavissa muuten mutta lumitilanne on poikkeuksellisen heikko. Olen poistanut reittimerkit ja levittänyt kylttejä joissa noiden urien poistumisesta kerrotaan.
  Eikka tuossa jo varoitteli silloista joiden kannet on ylhäällä, joten tarkkana kannattaa olla kun maasto on kaikkea muuta kuin turvallista lumettomana ja kaikki kivet ja kannot on paljaana.
  Alla vielä uusi kartta Oulun ydinalueen reiteistä ja urista.
  [​IMG]
   
 13. xtreme12

  xtreme12 polaris 900 fusion -05

  Vs: Oulun reitit

  Pistetään taas tänne uusille jäsenille muistutusta että olemme waarin kanssa myös facebookissa.

  siellä on sivu jonne lisäilemme kaikki reittien kunnosta tietoa ja kuvia matkanvarrelta jos löytyy vaarallisia paikkoja yms..

  ja jos itse löydät pudonneen sillanylityksen. kaatuneen merkin.reitille kaatunutta puuta tms.. nii sinne valokuvaa ja esimerkiksi googlemaps kännykässä on hyvä paikannin ja siitä printscriini ja linkittäkää sinne niin osaamme käydä korjailemassa reitistöä..

  sivustolle pääsee linkin kautta : https://www.facebook.com/groups/Oulujokilaaksonkelkkareitit/?fref=ts

  Tuumaileepi Xtreme ;)
   
 14. Jarppe-

  Jarppe- Freeride 146"

  Vs: Oulun reitit

  Terve! Mahtaako mennä oritkarista hailuotoon merkitty kelkkareitti/ura? Onko ajettu? Kelkkareitit.fi:n mukaan joku jälki menis.. Ei oo tullu merellä kelkkailtua ja makkaranpaistoon pitäs lähteä ku ei ole oikeen muuhunkaa hommaan lumia. Kiitokset etukätteen!
   
 15. Dest

  Dest Switchback Assault 800 -14

  Vs: Oulun reitit

  Tuolla merellä ei mitään merkittyä reittiä tai uraa mene. Tuo kelkkareitit sivustolla oleva jälki on vaan jonku ajama ja suurinpirteen nuilta paikkeilta yleensä on ajettu. Voi tuosta oritkarista oikasta suoraa tuonne Varjakansaaren suuntaankin.
   
 16. xtreme12

  xtreme12 polaris 900 fusion -05

  Vs: Oulun reitit

  harmaa merkki ei ole virallinen reitti. jäältä menee reitti motormanille oritkarissa. jäällä omalla vastuulla saa valita reittinsä mutta varokaa veneväyliä ;)
   
 17. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Vs: Oulun reitit

  Ajelin tuossa vähän Rokuan suunnalla ja pari puuta on reitillä !
  Kun lunta tulee ja jos ajatte Muhokselta Rokualle päin että muutama kilometri ennen Rokuanhovia on keppi pystyssa keskellä reittiä. JARRUA ,Se on merkki että puu on kaatunut poikittain !
  Toinen puu on siitä vähän matkaa eteenpäin.
  kumpikin on vähän katveessa joten on todella syytä Katella eteenpäin ja hiljentää jos ei näe kummun yli. Toisen kanssa meinasi jo itellä olla tilanne mutta toisesta puusta kimmokeella ja lopuksi kelkka poikittain selvittiin sillä että takapuskuri kolahti puuhun vain ;D
   
 18. Juspathedog

  Juspathedog Member

  Vs: Oulun reitit

  Käytiin pojan kanssa raivaamassa Kalimenlammenpisto kaatuneista puista. Nyt pääsee reitille ilman kiertelyä. Lunta vaan sais tulla lisää.
   
 19. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Vs: Oulun reitit

  Suuret kiitokset teille avusta :)
  Samaa hommaa Waarikin harrasti taas päivän. Ouluntullista Kalimenlammen laavulle asti on reitti esteetön mutta Tilhin kannusta loppui polttoaine ja pimeäkin jo painoi päälle, niin jäi homma siihen laavuntienoille. Heti laavulta Yk suuntaa on oikea suma puita, pääsen raivaamaan niitä vasta ylihuomenna. Kaatuneita puita varmaan on kaikkialla reitistöllä ja raivaus etenee hitaasti mutta varmasti, joten ollaan tarkkana ettei tule vahinkoja.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 20. Jerse

  Jerse Member

  Vs: Oulun reitit

  Jos joku sattunut näkemään/löytämään mustavihreät foxin ajolasit väliltä OT-Oulujoki(yk päin menevä reitti) niin saa laittaa yv:tä :)
   

Suosittele tätä sivua