Polaris AXYS RMK 850 ( RMK, PRO RMK, ASSAULT RMK) 2019 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 6/3/18.

 1. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  850 Polariksen mallikohtainen keskustelu alkaa tästä. Joko moni muu klikkasi ostoskoriin tietämättä tämän enempää aiheesta.

  Some key points of the engine are;
  -increased crankshaft diameter and assembly process to increase strength and reliability
  -different clutch taper
  -greatly increased PTO crankshaft bearing load area (wider and diameter).
  -new piston design with much longer skirt to decrease piston slap
  -cylinder skirts extend into crankcase deeper to give more strength and piston support
  - “Shrink wrap” cylinder head water jacket design to increase cooling efficiency
  -coolant flow through the engine is optimized for maximum power output and consistency
  -new combustion chamber design for reliability with varying fuel quality. The spark plug and the cylinder head around the plug is extended into the chamber.
  -new v force reeds
  -new Dell Orto throttle body, with holes drilled in the throttle blades for idle air bypass. You may now adjust the idle rpm if desired without affecting the TPS baseline setting.
  -new magnetic/hall sensor type TPS, no adjustment required or possible. TPS is synched during initial assembly.
  -exhaust sensor in the main pipe and in the muffler, which allows the ECU to better determine fuel and ignition requirements.
  -new simpler VES system design, with cleaner, more consistent operation. Also, better overall power as a result of better cylinder pressure sealing.

  There are many other points to the new engine, which I am missing. One key fact which proves the power this engine makes, is that Polaris also designed a new drive belt for it. The primary clutch has 6-gram heavier weights than the current 800HO yet has the same suggested full throttle rpm. If you attribute 2 grams of the weight increase to the harder belt, 4 more grams at the same rpm means a lot more power is being made. I was not able to confirm any other clutching calibration.

  During the ride, we had a mixture of models, with 600, 800 HO, and the 850 engines. We were therefore able to do a direct comparison back to back, while riding the different  2019 jenkkikuvasto löytyy
  http://polaris.hs.llnwd.net/o40/sno/2019/documents/pdfs/pol-my19-broch-keyline.pdf

  Oispa jo 2019 talvi! :D
   
  Aksu92 ja Joonaps tykkäävät tästä.
 2. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 3. A-J

  A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

  +9% hp lukee paperissa.
  Eli prosenttia.
  Screenshot_20180306-082034.jpg
   
  KingOnTheRoad ja Jakelfin tykkäävät tästä.
 4. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Tuota 50cc lisäystä en oikein ymmärrä (en ymmärtäny BRP:kään)? Miksei heti 900cc? Onko jenkeillä joku kisaluokan raja joka säätää nuo rajat... olis ollu lysti ku ois tullu 900cc ja about 20hp ja repullinen vääntöä lisää. Olis ollu ihan uskomaton peli. Catissa on vara porata reilummasti (925cc asti), tuleeko sieltä sitte ens vuonna joku pikkusen muita isompi joka sitte johtaa kunnon kuutiokisan kujanjuoksuun valmistajien kesken? :) Ehkäpä bensankulutus on yks miksei lähetä hullutteleen, mikä on ihan hyvä. Tankin tulisi riittää päiväksi. Lisäbensagallonat on niin viime vuosituhatta.

  Mutta onhan oikeasti kova kampe tulossa: kapia keula ja lisää tehoa. On pitelemätön peli. Tuossa lukee että täysin uus motti, toivottavasti tällä kertaa saavat motin kerralla kuntoon ettei tarvi vuosikausia hakia männän kokoa ja mallia...

  Ja maahantuojalle terveisiä, olkaa ny prkl hereillä sen voimalinjan säädön kans. Eläkää ryssikö sitä noin raskaasti ku tänä vuonna teittä!
   
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Noo,

  Syitä on varmaan monia. Jenkkien vakuutushommat ehkä yks. Mutta esim BRP toimari kertoili, että ne testas kuutiotilavuuksia aina 1000 cc saakka kun kehittivät tuote etecciä ja totesivat että suhteessa tärinään, tehoon ja kierrosherkkyyteen oli tuo 850 paras vaihtoehto. Veikkaan että polaris on tullu samaan tulokseen. Ja tällä muutoksella ei tarvi koko maailmaan keksiä uusiksi. Puhun nyt Polariksesta. Kun peruskonsepti aiemmassa mosassa on toimiva ja moottori superluotettava, niin miksi lähtiä ottaan valtavaa riskiä jonku 900 cc koneen kans? ( niin ja Polariksella voi tuon 900 cc kohdalla olla vähä imago-ongelmia ) :D 850 on ollu helppo toteuttaa, 4 mm lisää iskua ja homma bueno. Tämä siis periaatteellisella tasolla, mutta konehan on paljolti muutenki uus.
   
 6. MiKo84

  MiKo84 Well-Known Member

  Laittaa varmasti ainakin vakavasti harkittemaan tuon Brp:n remmiperseilyn takia..
   
  FFoxi tykkää tästä.
 7. Jmp2002

  Jmp2002 Khaos 2.6/155

  Mites tuo keulan leveyden säätö tapahtuu.. suksien holkeista vai?
   
 8. pezq^

  pezq^ Nykyää Lynxejä

  6g yhteensä vai joka varteen? Saattaa tulla semi hyrräävä moottori ku kuutiot on tehty iskunpituudella ja punttia lisätään reilusti :rolleyes: toivotaan että oon väärässä.
   
 9. A-J

  A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

  Ymmärsin, että 6gr per varsi. Toki nykysiinki sai lisätä ameriikan setuppiin +4gr per varsi ko suomen korkeuksilla ajaa.
   
 10. A-J

  A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

  Juuri näin.
  Nykyinen keulahan on 39-41" ja holkeilla säätö siinäkim.
   
 11. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Kumma että ne on pitäny tähän asti tuota rata-auton keulaa. Kyllähän se kapia keula on pop. Oli merkki mikä vokkipannu tahansa. Jokainen sentti yli 90cm:n on ylimäärästä noissa vehkeissä. Reittipelit erikseen... Ja että vielä kallistuksenvakaaja :rolleyes:
   
  FFoxi tykkää tästä.
 12. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  NEW STRATEGIC
  ENGINE MOUNTING
  MINIMIZES VIBRATION
  TO THE RIDER AND
  MAXIMIZES BELT LIFE.

  toivottavasti suurempi painoarvo on ollu tuossa remmin keston maximoinnissa....
   
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Näin minustakin. Mieluumin ottaisen ummelle säädön 34-35-36 kuin 36-37-38. Olisi pelivaraa vielä kapeampaan halukkaille. Kuitenkin kehitys jatkuu vain entistä kapeampaan, katsokaa vain. Tarvii vain tehdä pikku hiljaa ,että porukka oppii ajamaan ja pysyy vokkipannuillaan pystyssä ;)
   
 14. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Joo mullakin on kapea keula, mut laatikossa. Niin huono se pollen rata keula on ollut:D Samaa mieltä Sipolan kans et ei tuon keulan takia ainakaan oo tarvinu ajamatta jättää mitään paikkaa, kelkka kyllä menee just sinne minne sen laittaa menemän ilman ylimääräisiä venkoiluja.
   
  Viable ja Rautane tykkäävät tästä.
 15. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Joo eipä ne venkoilekkaan muut ko berbit. Niillei osu ladon ovesta ulos ladon sisältä :D Mutta helpottaa se kapea keula alamäki kääntöä sekä viltossa. Toki leviälläki pärjää, mutta miksei saman tien ole kapiaa keulaa kerta vekotin on mäkeen ja jyrkkään tehty. En oo sillä vakiolla ajanu, kapialla kylläki ja oli helekutin hyvä.
   
  janzka ja FFoxi tykkäävät tästä.
 16. Kommein

  Kommein Pro-RMK 850 -19 155" 2.6", Lynx Racing -96

  Juuri tuli viikonloppuna kierrettyä yks risukko jyrkässä rinteessä ja sai ajaa kyljellään melkein kilometrin. Ei siinä olis ollu se kapia pahitteeksi. Keveästihän tuo menee kyljelleen ja pysyy siinä, mutta kun minuutti tolkulla kiertelee ylös alas puitten välissä niin kaikki kevitys on tervetullutta.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 17. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Vai onko kenties kuskissa vika? :rolleyes:
   
  arzka- ja Kaitsu78 tykkäävät tästä.
 18. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mitä haittaa kapeammasta keulasta on umpisenvehkeessä?

  Vaikka Polle leveällä toimii, niin eikö se toimi vielä paremmin kapealla?
   
 19. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Missä muussakaan. En minäkään sillä t-motion tötteröllä osunu etes samaan vaaraan muitten kans:D
   
  Hesba, janzka, TomppaM ja 8 muut tykkäävät tästä.
 20. kaahari

  kaahari Well-Known Member

  Mitä tuosta tyhjää enempää jauhamaan, jokainen ajaa sillä mistä tykkää
   
  juoni tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua