Polaris AXYS RMK alustan jatko/telatunnelin lyhennys

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jussi 77, 2/1/20.

 1. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Mitäs kaikkea tuonne alustaan tarttee vaihtaa jos tekee 163" 174"?? ideana olisi että telatunneli olisi lyhyempi näin?
   
 2. J.I.J.

  J.I.J. Polaris Khaos/Ski-Doo REV X-RS/Lynx 3900

  Tarviiko siihen muutako 174" liukurungot ja siihen maton. Yuotubesta katoin yhen videon missä tehtiin proride runkosesta 155" ---> 163" niin siinä oli vaan pitemmät ne liukurungot.
   
  jussi 77 tykkää tästä.
 3. J.I.J.

  J.I.J. Polaris Khaos/Ski-Doo REV X-RS/Lynx 3900

   
  Prormkpolle tykkää tästä.
 4. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Eikö ole hieman helpompi ja halvempi lyhentää tunnelia ellei välttämättä ole pakko olla 174"??
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jos pelkkä tunnelin lyhennös mielessä, niin jättäisin tekemättä.

  Ei nyt ainoastaan liity tähän, mutta onko vakio takapuskuri? Jos perää haluaa lyhentää, niin halvin/helpoin on laittaa Blingin takapuskuri. Se pelkästään lyhentää jo perää, kun nousee yläviistoon ja vahvistaa samalla tunnelin. Laadukkaan oloinen kun kavereilla noita on. Laittaisin myös itselle jos en vetokoukkua tarvisi. Originaali puskuri tulee typerästi pitkälle taakse ja ihan onneton rimpula, kuten koko pollen tunnelin takaosa. Blingin puskuri tukevoittaa perää tuntuvasti.
   
 6. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Katsoppa sitä vanhan mallin blingin puskuria tarkemmin niin ei se kovin paljon lyhennä perää kun niin takaviistoon lähtee se rauta. En tiedä oliko siitä tehty jo järkevämpi malli. Parempi kuitenkin kuin vakio, koska jäykistää tunnelia. Itse en ole laittanut muuta kuin vakion hieman pystympään ettei lippaan osu kun keulii. Pitää toivoa että kestää.

  Se perä olisi kyllä aika helppo lyhentää. Jos ei hitsausvälineitä ole niin ostaa sen palikan minkä saa katkaistuun tunneliin että vesi kiertää.. Noin 400€ homma tais olla. Jos hitsausvälineet niin eihän se silloin maksa juuri mitään.
   
 7. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Tuossa justiinsa katselin tuon herra burantin videoita aiheesta ja se neuvoi tekemään asian juuri niin että ostaa lyhyemmän kuin haluaa ja laittaa siihen sitten sen pidemmän telan.
   
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Niin? Sanoinkin että jos sen haluaa helposti ja halvalla toteuttaa eikä tarvi pidempää telaa. Jos tarvii 174" niin eihän siinä silloin muuta vaihtoehtoa ole kuin pidentää.
   
 9. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Siellä tunnelin päässä ainakin videoiden perusteella kiertää jäähdytinneste lenkkinsä ja en haluaisi tuohon mennä koskemaa. Vaikkakin että täällä joku kohta huutaa että pikku homma asiansa osaavalle hitsarille mitä se oli videollakin mutta täällä meidän perällä noi oikeasti ammattitaitoset tig hitsarit on aika vähissä
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Heikentää varmasti jäähdytystä, kun alumiinikennosta jää pätkä pois parhaalta paikalta. Untitled2.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 3/1/20
 11. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Ei sitä ole pakko hitsata kun siihen saa sen palikan. Hitsaamalla vaan voi olla halvempi ja siistimpi.
   
 12. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Enpä osaa sanoa. Aika hyvin nuissa jäähdytys riittänyt että haitaako jos se vähän kärsii?
   
 13. Hesba

  Hesba Polaris Finland missioner

  Samaten heikentää perää tuo palikka kun alumiini profiili korvataan kumiletkulla, sen jo aiemmin mainitun jäähytystehon heikentämisen lisäksi.

  Tällain pari tunnelia lyhentäneenä voisin antaa vinkkiä että 12-15cm ihan maksimi mitä kannattaa ottaa, sen yli alkaa tulla lämpöongelmia. Samaten kun jos jatkaa esim 155->174, kääntöpyörät menee niin kauas, että kaikki lumi lentää ohi tunnelin. Toki tilanne muuttuu jos alkaa värkkään Lynx-tyylistä lumen heitintä kääntöpyörille.
   
 14. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Joo mulla on tossa pihassa sekä 174" ja uusi 163" ja aattelin että tuosta 174" luovun ensi talvena niin voisin ottaa tuon 163" nyt projektiksi ja pidentää sen niin ei tarvisi mennä lyhentämään sitä tunnelia. Sekä pysyisi tuo jäähdytyskin näin ollen kunnossa
   
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Pistin tykkää tästä.
 16. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  En usko että vakiota heikompi jos laittaa eri puskurin ja jäikö tuo muovi edes näkyville? En jaksa nyt tarkistaa kun en laita sellaista. Enkä usko että tuo perä on se mikä ekana hajoaa. Taitaa vääntyä etempää?

  Monta astetta huonommin jäähdyttää jos 12cm lyhentää?
   
 17. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Tuon verran blingin puskuri lyhentää 146":sta ja varmaan sama muissakin malleissa, toki tulee ylemmäs niin ei laahaa niin herkästi ja tukevoittaa kuten sanottu jo.
   

  Lisätyt liitteet:

  FFoxi tykkää tästä.
 18. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Laahausta ehkäisevä vaikutus tuolla onkin silminnähtävä sivusta katsottuna ja muullahan ei vaikutusta olekaan näissä hommissa.
   
 19. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Vakion kun kääntää yläviistoon niin eipä juuri eroa. Tietysti vakio ei jäykistä tunnelia olenkaan. Pitäis tehdä itse.
   
 20. Hesba

  Hesba Polaris Finland missioner

  :rolleyes::rolleyes:
  Ei se jää näkyville, siihen tuli joku suoja muttei se minusta siltikään ole sama ko kiinteä profiili, sehän tunnelin alareunan suppuun meno heikentyy hulluna kun jää yks poikkiprofiili kokonaan pois(pääsee siis yläpelti taittuun kuperaksi, hankala selittää mitä ajan takaa.) Toki varmasti toimii tuokin, tuskin ne sitä muuten möis ja markkinois mutta itelle en laittais.

  50 pinnassa kovalla jäljellä ilman skraappoja lämmöt nyt tuolla 12cm lyhennyksellä, tiellä nousee 60-65. Piti ihan testata tuota, normisti ajan reitilläki skraapat alhaalla ja edellinen 20cm lyhennetty ei jähtyny skraapoillakaan kovalla, piti puikkia pehmyelle kokoajan. Nyt tuon 12cm kans pärjää jo hyvinki.

  Tuosa vielä kuva tuosta perästä, Blingin uus proto puskin hivenen modattuna paikallaan.
   

  Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua