Polaris Indy XC 129" (600, 800, 850) 2019 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Arsi, 6/3/18.

 1. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Joo. Piti kysellä, kun kyseessä ihan kiinnostava kelkka. Jotenki vaikuttikin, että etupukki oli kurottu mänttiremmillä kasaan. Ite tykkään pintapehmeästä alustasta, mutta eihän se sais liian kovaa lyödä läpi eli vaimennust avarmaankin kaivattais lisää. Melko varmasti eivät ole ajaneet ainakaan mitään Suomi- tai pohjoismaisia säätöjä alustaan etukäteen (niinkuin esmes XCRrän kohdalla mainostivat), kun maahantuojakin on just vaihtunut. Luulis, että alkuperäisistäkin vaimentimista sais ihan ajettavat, mutta tiedä häntä. Mielellään oon kuulolla, miten säädöt onnistuu jatkossakin erityisesti alustan kohdalla.
   
  OsKu92 tykkää tästä.
 2. Juusokki

  Juusokki Indy 600 129'

  Vakiot riittänee säädettynä pitkälle. Pro-servicellä käytin omani ja viesti oli sellanen, että laittaa semmosen tällin että kestää laskea pohjaamatta. Kestää kyllä mutta herkkyyden kustannuksella toki.
   
 3. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Kokeilin säädellä telaston klickereitä ja kyllä niillä tuntui olevan jonkun verran vaikutusta. Etupukki kireimmilleen ja nyt jo vähän ottaa pattia vastaan. Onko muilla telaston klickerit hervottomat ilman mitään napsuja? Mulla ainakin molemmat ihan portaattomasti säädettäviä. Ei ne kai tuollaiset pitäisi olla? Onko ideaa miten saada takalaukussa tavarat pysymään ehjinä?
   
 4. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Olikos indyn Walkkerit yhdellä säädöllä jos niin kyllä niissä kait portaat pitäis olla mikäli yhtään samana pysyneet.
   
 5. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Minusta klikkereitä ei kannata ihan täysin kiinni ruuvata. Jos yksi klikkeri niin sehän säätää todennäköisesti vain virtausta iskarin ja lisäsäiliön välillä ja jos sen ruuvaa ihan kiinni niin sitä virtausta ei kauheasti enää ole. Ei muuta kuin iskarit huoltoon ja jämäkämpi simmi itse iskarin mäntään ja sitten hakemaan sopiva asento sille klikkerille.
   
  Jii.Pee tykkää tästä.
 6. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Taitaa ihan ohjekirjassa lukea ettei saa vääntää klikkereitä kiinni tai muuten voi hajota. Ainakin mulla mutta on kyllä eri kelkka. Muistelen että ois näitä walkereita hajonnu kun väännetty tiukimmalle.
   
 7. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Joo ei kestä iskari jos vedät sen klickerin ihan tappiin...
   
 8. ToKr

  ToKr Well-Known Member

  Joo mulla samanlaiset säädöt. Pitää olla melkein stetoskooppi että vois kuunnella koska "naksahtaa".

  Toinen hieno viritys on etupukin nupin paikka. Ympäristö oli keränny jäätä joten kysymättä ja pyytämättä kiri etupukin tappiin. Pyöräytin pikkusen auki ja otin nupin pois.
   
 9. Juusokki

  Juusokki Indy 600 129'

  Kannattaa käyttää ne iskarit asiansa osaavalla sepällä, ettei hajota koko alustaa kun se pohjailee ihan hillittömästi.

  Molemmat klikkerin säätönupit on lentäny kairaan ensimmäisellä 500 kilsalla, melko onneton viritys.

  Taitaa olla 700 kilsaa mittarissa, muuten käy ja kukkuu. Tuo uus matto on kyllä minun mieleen.
   
  Viimeksi muokattu: 20/1/19
 10. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  En tietenkään vetänyt tappiin asti vaan jätin sen varttikierroksen vajaaksi. Huoltoliike soitti maahantuojalle ja kyseli lisätietoja kun hänkään millään huomannut noita napsujen välejä.
   
 11. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Yhdellä säädöllä ovat mutta nuppi taitaa olla uusi.
   
 12. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Kokeilin kaverin XCR Switchbackia ja siinä oli alusta todella paljon jäykempi. Muutenkin eroa oli aika lailla. Ehkä siihen on tehty alusta maahantuojan toimesta?

  Se vaikutti muutenkin kyllä erittäin mielekkäältä laitteelta.
   
 13. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Olen tainnut ennemminkin sanoa jo mut xcr:n alusta on tehty nimenomaan isoon pattiin ja eri iskareilla niin varmaan sekin jo selittää alustan eron. Toki ei sekään alusta kovin häävi vakiona ole.
   
 14. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  En löytänyt isoja patteja mutta kaikki mitkä löysin niin ne nieli kyllä hienosti. Eipä taida mikään kelkka olla vakiona kovinkaan häävi.
   
 15. ToKr

  ToKr Well-Known Member

  Sen verran hiljainen keskustelu että kokeillaan jotain lisätä. 850 tällä hetkellä 2150km. Ainoa murhe ollu tuo alustan pohjaus isommissa pateissa ja pienemmissäkin jos unohtuu kevittää.

  Telaston iskareita simmattu pari kertaa, ensimmäinen mallia hieman lisää nopeaa vaimennusta molempiin. Toimi hyvin hyvällä ja kohtuu kuntoisella reitillä, mutta isompi patti pohjas edelleen raakasti vaikka klikkerit aika kovalla. Nyt tuoreet Pätsin simmit etu ja takapukissa, lisäksi jäykempi jousi etupukissa (en tiedä mikä). Ensivaikutelma lyhyen patikkotestin jälkeen, että nyt kestää laskettaa melko huoletta patteihin ilman pelkoa perseessä kumpi hajoaa kelkka vai kuski. Ei ole kuitenkaan kivireki ja kevyttä pohjausta sain aikaan eli koko joustoväli kuitenkin käytössä. Ehkä tästä tulee vielä kaveri ilman iskareiden vaihtoa :).
   
 16. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Onko kukaan päässyt vertailemaan 600 vs 850?

  Pikku houkutus olisi koittaa 129” 600:n ensi vuodelle mutta tuleeko sen kans toimeen kun nyt tottunut 137” 850:n? Ajattelin jos se olisi hieman kevyempi viedä ja kääntyis paremmin mutkiin..
   
 17. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Onko 600 ja 850 edes painoeroa? Toki 600 on lujan maineessa ja ihan rivakka.

  3 kg on eroa painossa snowmobile.comin mukaan - piti tarkistaa. Aika vähän. Varmaan pitkillä matkoilla pienempi voi riuhtoa vähemmän ja rennompi ajaa eikä suksi nouse niin herkkään mutkasta lähtiessä.
   
  Viimeksi muokattu: 6/3/19
 18. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Tuota noin... minulla on ollut tuossa 800:a jo tovin verran ja viime talvena jouduin lainaamaan Polaris Axys 600 XCR:ää ja voin sanoa, että ei se down swifting ole mitenkään "suun myötäistä" varsinkaan, kun nyt on saannut maistaa 850 Paten raakaa voimaa voi se 600:n tuntua potkukelkalta.
   
  Wece tykkää tästä.
 19. posodoka

  posodoka Polaris 600RR

  Nyt löytyi herkkä ja kantava säätö, täytyy vielä testata erilaisissa maastoissa. Turistipatissa menee herkästi ja kestää poikki ojat kopsauttaa
   
 20. polaris^

  polaris^ Lynx re etec

  Nyt mietinnässä tuo ens vuoden 850 indy kun suorankaupan hinta niin naurettava.. niin saako tästä alustaa toimimaan kotimaan oloissa vai onko se väkisin öhläri/totaltek kaupan kautta
   

Suosittele tätä sivua